Режимът на д-р Папе - или "Да отслабнем докато спим" - 3 част

• 69 272
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте Hug
Защо не пишете?
На мен последните 2-3 дни хич не ми остана време...чета ви бързо и не съм писала.
Пинки честити ти армагани Peace
Аз съм режимна. Имам от миналия понеделник насам около 1кг. минус, което е супер. Ако може така добре да си ям и да свалям на 10-тина дни по 1кг. ще е супер. Така до лятото на практика бих могла да стигна целта си.
Хубава вечер от мен, режимна и влезте напишете по ред Flutter

# 676
  • Бургас
ARIELLE,съжалявам,че чак сега отговарям....относно рецептата за бисквитите.Не можах да намеря линка,но ще ти напиша как ги направих-250 гр фини овесени ядки,3-4 с.л мед,150г.сусамов тахан,канела,стафиди около 50г и боровинки 50г),сурови орехи -50г.Всичко се забърква,след което с леко мокри ръце се оформят топчета.Пече се 15-20 мин на 180 градуса.Аз хапвам сутрин по3-4 бисквити.От тази доза се получиха около 30 броя.Да ви кажа честно и на мен не ми се занимаваше да ги правя,но така си осигурх закуска за дни напред.Поздрави на всички момичета Hug

# 677
Здравейте! Снощи попаднах на този режим и ми се стори много интересен. Мисля от началото на февруари да го почна, че имам 2-3 килца за сваляне.
Имам един въпрос - закуската може да бъде или само филии, или мюсли? Или може един ден филии, а на следващия мюсли?
Не можах да определя точно кой тип съм, че обичам много и сладко и белтъци, ама няма да прекалявам и с двете.
Аз доста се затруднявам с определянето на порциите, но предполагам, ако не хапвам много няма да има нужда да броя грамовете мазнини... newsm78
Дано се получи с този режим, че нещо 90-дневната я почвам и като ми се приядееееее нещо и съм дотук.
Успех на всички с пожелание за много минусчета! Hug

# 678
  • София
Привет момичета! Hug Hug Мнооого отдавна не съм се включвала, преди 3г. може би беше, когато спазвах този режим и си ми остана любим. Не знам дали някоя от вас ме помни, защото беше отдавна. За доста време се лутах ту м/у този режим, ту със Системата (или комбинация от 2те). Края на лятото ме свиха ужасни жлъчни кризи, и всъщност така успях да сваля (и продължавам да свалям). Въпреки че не съм по режима си запазих като навик основните правила от тук - обилна (и въглехидратна) закуска, нищо м/у храненията, от Системата запазих ранната вечеря до 6ч. и сега след операцията ям по-малки количества и продължавам да отслабвам. Grinning

# 679
Аня Hug Hug Hug
аз те помня
и аз така Grinningспазвам основните принципи,но сега хапвам яйца на закуска
любим ми е режима и прибавям и някоя друга идея,но интервала и вечерята ги спазвам без да се замислям

# 680
# 681
Ехооооооооо ! Grinning

Има ли някой тук в този хубав начин на хранене ? Sad Препоръчан и от библията  Sunglasses
От днес съм на него и аз.

Тип аграрен съм  Sunglasses "Земеделец" , което е предопределено и от кръвната ми група "А"  и мога да хапвам безнаказано въглехидрати и въглехидратите ми сутрин ще са само от плодове и може би някоя лъжичка мед , тъй като съм в захранващият стадий на 90-дневната диета , наречен  от авторите "Почивката" и ще ги съчетавам двете системи.
Обядът ми ще е само от въглехидрати ,  е понякога,  по изключение - само от белтъци с филийка тричав ,пълнозърнест хляб.
Вечерята разбира се - от белтъчни храни и смятам да я изнеса малко преди 18:00 , защота свикнах да вечерям рано ! Затова пък ще трябва да закусвам и обядвам малко по-рано, тъй като тук интервала е 6 часа - при нас беше максимално 4 часа изискването за разстояния между храненията .

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 20:57 от ОтслабващаМама

# 682
Менюто ми за първите 3 дена

28.01- Старт Grinning

Ден 1

на ставане - 2 чаши топла

8:00 -1 чаша сок от червени портокали

черно кафе, вода

13:30 преди храненето 2 чаши вода - ориз със гъби и маслни , препълнена супена чиния , 1 филия  пълнозърнест хляб с трици ( 72 грама) намазана с малко зехтин и шарена сол , салата от 1 морков и 1/2 черна ряпа

след 1.5 - черно кафе, вода

19:30 преди храненето 2 чаши вода - 1 кутиЙка риба тон, филе  в собствен сос - без соса  - 150 грама риба;-), малко парченце сьомга - около 50 гр( беше останало от предният ден), зелена салата микс поръсена със семена с 1чл зехтин
вода, чак след 2 часа

Ден 2
на ставане  2 чаши топла  вода
7:15 - 12 сухи смокини накиснати предварително във вода
13:15- преди храненето  вода от бутилката  Wink - 7 филии пълнозърнест мек тост с ръж ( много вкусен)  , направо от пакета и испански зелени маслини - направо буркана( обядвах  по път в в колата ,че бях в града Grinning)+зеленчуков бульон , като се върнах в къщи да закръгля въглехидратите  Sunglasses

Вода чак след 1.5 , черно кафе , пак вода

19 :15 - преди храненето 2 чаши вода - 250 грама извара, парченце камамберт, малка чинийка зелена салата микс - имаше и цикория в нея , ама нагарчаше  Confused , 4 големи розички броколи  задушени  с чесън на тефлонено тиганче с 1ч.л. зехтин, 2-3 лъжици пюре от чушки( в турските магазини се продава , нещо като доматено пюре , ама от чушки )

Вода чак след 2 часа

Ден 3 - днес

На ставане 2 чаши топла вода

7:00 - Половин буркан компот от сливи

след 15 мин , черно  кафе , вода

12:00 - преди храненето 2 чаши вода - Спегети соба 150 гр ( 2 снопчета) с китайски зеленчуци около 300 гр ( гъби, праз, моркови, чушки, бамбук, соеве къбнове и тн) от готова замразена смес +соев сос евентуално черно кафе

чак след  1.5 часа - вода, черно кафе

17:30 - пуешки пържолки на тигана - скара, около 200 грама +зелена салата

вода чак след 2 часа

Изчислих си че ми трябват 75 грама въглехидрати на закуска , 150 грама въглехидрати на обяд( двойното количество, тъй като ще карам Оптимираната земеделска диета и оптимално количество белтък - 45 грама

Поръчах си вчера, електронна кухнеска везна - 500 гр максимално мери  с точност до 0.01 грам ( 6 Евро цена  Grinning), майта старата механична издаде багажа кслед 20 години вярна служба Cry
Като дойде новата везна ще съм вече супер оптимална папеса  Grinning !

Иначе на повечето продукти ги пише точните грамажи на въглехидрати, белтък и мазнини , които продукта съдържа на 100 грама - така че , не е трудно да се пресметнат , оптималните количества .

Скрит текст:
 Някой да има линк към немската или българката книга за качване ,че се пребих да търся из нета , но нищо   Cry исками се , подробно до разбера инсулиновата система - как действа   Sunglasses

http://www.youtube.com/watch?v=PB1y3cb4ibU

http://www.youtube.com/watch?v=H7OmBGSQsuA

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 16:49 от ОтслабващаМама

# 683
Прибавих към обяда си и 3 бисквитки със семена , ето от тези тук :

АКО ИСКАТЕ ДА СИ ГИ ПРИГОТВИТЕ, ВАНИЛКА ЩЕ ВИ КАЖЕ КАК, ТУК :

http://vanillka.com/2012/03/20/the-most-delicious-oat-biscuits/

В мойте имаше и орехи,  и бяха с масло, ЧЕ НЯМАХ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО ОЛИО - ШАРЛАН  - продуктите могат да варират според наличните , не ги печете толкова много  колкото е дадено в рцптата - 10 мин стигат - понеже много се втвърдяват ПОСЛЕ ! Simple Smile

Ето и още едни подходящи за подслаждане към закуската или обяда :

http://vanillka.com/2012/12/17/gold-bars/

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 17:14 от ОтслабващаМама

# 684
# 685
Увод към първата книга на Папе за диетата и смятана за  най-добрата (на немски)

Заглавие :

"Satt - Schlank - Gesund"

"Сит  - Елегантен - Здрав"

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 13:43 от ОтслабващаМама

# 686
Още няма никой тук , сама съм си  Sad !

Е нищо ,така темата ще си е само за мен - аз продължавам да пиша !  Grinning

Ден 4

9: 00 половин буркан компот от кайсии

Знам ,че разстоянието е малко , но станах късно , защото легнах късно , но и това ще го опрявя скоро , а искам да вечерям рано ,както до сега в 90-дневната диета !

12:30 - 2 чинии леща яхния с 2 филии обикновен пълнозърнест хляб ръж и лимец, 2 бисквитки от овесени ядки и и семена ,като вчерашните 

Вечерята ще е  в 18:30

# 687
 Grinning

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 00:37 от ОтслабващаМама

# 688
Вечеря 17:45

вечерята ми беше 400гр био кисело мляко ,  0.9 %  = 18.4 грама протеин, мазнини=  3.6 грама , парченце камамберт колкото кибритена кутийка  ,         2 гр протеин                        5гр мазнини
половин кофичка фермерско сирене =                      12.2гр протеин , 4.2 грама мазнина  
10 зелени маслини
шепа зелена салатка
1 сл пюре от червени чушки

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 00:39 от ОтслабващаМама

# 689
Добро утро ! Grinning

Днес проверих грамажите, че доста преяждах  Laughing и както  вече предугаждах , се оказа, че имам грешка в сметките  Sad !

Като Земеделец на турбо режим , ми трябват, както следва:

- на Закуска 40 грама въглехидрати и никакви животински белтъчини и мазнини

- на Обяд  75 грама въглехидрати и никакви животински белтъчини и мазнини

- на Вечеря - 30 грама протеин -  може и от животински източници

Мазнините при нормално хранене со 60 грама за деня - 3 пъти по 20 , не би ли трябвало и тях да ги понамаля на турбо режима newsm78 - ще трябва да почета още малко  Crazy

Нещо ме няма в спането нощем - от 24:00 до 4:30 тази нощ, но за сметка на това, закусих още в 5:30 с 2 и 1/3 ч.л. неварен мед и 500 грама гореща вода, като начало и като второ - 2 вкусни зелени ябълки, което прави общо въглехидрати -  15 грама от меда и 25 грама от ябълките - точно 40 грама въглехидрати за закуска  Grinning

Обяда ще е пак леща и хляб от ръж и лимец  намазан с малко вегетариански пастет !

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 11:11 от ОтслабващаМама

Общи условия

Активация на акаунт