Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 525
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Да споделя , че съм много доволна от раждането си преди седмица в Окръжна.   Честито и от мен.  Мерси за информацията , успокоих се защото и аз мисля да раждам там.

# 91
Пипиллота а за настаняването как се процедира, нещо можеш ли да кажеш?

# 92
Принципно родителите трябва да са с еднакъв резус фактор ли?Може ли пример.

Проблем е само когато майката е с отрицателен резус фактор. Ето ти и конкретен пример: аз съм 0- а мъжо е А+, затова ми пуснаха изследвания за наличие на антитела. Шанса на бебето да е с положителен резус фактор е 50/50. Рисковете за бебето идват оттам, че когато майката е с Rh фактор отрицателен, а бебето съответно с положителен, могат да възникнат проблеми с червените кръвни телца на нероденото. Има вероятност тези  кръвни телца да се кръстосат Rh отрицателната майка. Това е възможно да се случи по всяко време на бременността, при някои изследвания като амниоцентезата, при преждевременно частично отлепване на плацентата или при раждането, когато се отделя плацентата. Когато майката е с Rh фактор отрицателен имунната й система разпознава клетките на детето с положителен фактор като чужди. Така организмът на жената започва производството на антитела, които се борят срещу чуждите клетки.

Процесът е аналогичен като при производството на антитела, когато в тялото навлезе болестотворна бактерия или вирус. Когато веднъж са се образували тези антитела при майка с Rh фактор отрицателен се запазват и при последваща бременност. Той се проявява при втора бременност с бебе с Rh положителен. По време на този период антителата на майката проникват в плацентата, за да се борят с Rh положителните клетки в кръвта на бебето. По такъв начин антителата разрушават червените кръвни клетки и бебето може да бъде анемично. Анемията може да доведе до други усложнения, включително жълтеница и увеличаване на черен дроб и далака и други.

Ако майката е с Rh отрицателен фактор, тя ще бъде изследвана за Rh антитела. Анти D-гама глобулин е желателно да се поставя след всяко раждане или аборт, профилактично. А ако след раждането се установи, че бебето е с Rh+, то тогава това е задължително. Това е специално разработен кръвен продукт, който може да предотврати антителата при майка с Rh отрицателен фактор, за да не реагират на положителните Rh клетки. Поставя се мускулно в рамките на 72 часа. Действието му се състои в това, че разрушава всякакви Rh антитела, които навлизат в кръвообращението на майката с отрицателен Rh преди нейната имунна система да стане чувствителна. Това помага за защита на бъдещото бебе с положителен резус фактор.

# 93
pil4ata , и аз носих бодита, а отгоре гащеризончета или ританки с връхна жилетчица. По принцип температурата в цялото отделение е поне 25 градуса, а в боксовете при бебетата е даже по-топло. Аз раждах преди 10 дена, навън беше студ, а вътре пукахме от жега.

И аз така ще направя  Grinning
Благодаря ти много    smile3525

# 94
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ПИЛЧАТА благодаря ти.Златна си.

# 95
Пипиллота честито бебче   bouquet  би ли споделила колко е цената за избор на доктор към момента,и ти нормално си родила нали не секцио Simple Smile

# 96
Да споделя , че съм много доволна от раждането си преди седмица в Окръжна. Предишните ми впечатления бяха отпреди 11 години, разликата е фрапираща. Не става дума толкова за условията, колкото за отношението. Докторите и акушерките в родилна зала са страхотни, но това, което искрено ме изненада, бяха акушерките на бебетата и педиатрите. Категорично подкрепят кърменето, уважават избора на майките ( когато има такъв) и никога по време на 4 дневния ми престой не ми отказаха помощ или отговор на въпрос. Колкото  за консумативите- лигнина и чаршафите си ги използвах сама (даже не стигнаха), а относно Хипп козметиката, и аз не бях взела такава-но не видях да се скъпят нито на масло, нито на шампоан, и накрая накарах мъжа ми да купи и да донесе. За конците- зашиха ми епизотомията без да съм носила, и без да ме питат дали ще занеса, биеха ми предписани инжекции без да съм ги дала (въпреки че имах мои). Рядко ми се случва да съм толкова приятно изненадана от разминаването между очакванията ми и реалността. Понеже имам съвсем пресни впечатления, съм готова да отговарям на въпроси Simple Smile

Peace

# 97
Пипиллота честито бебче   bouquet  би ли споделила колко е цената за избор на доктор към момента,и ти нормално си родила нали не секцио Simple Smile
избор на доктор е 220 лв,на екип 330 лв

# 98
зайче цената е 220 за избор на лекар и 330 за избор на екип, мисля че няма разлика дали е нормално или секцио, но не съм сигурна, трябва да провериш. Щом разпитваш, значи имаш идея кой лекар искаш да изражда, най-добре е с него да обсъдите процедурата по заплащането. Не мисля, че има вариант да попаднеш на лош екип акушерки, така че може да минеш само с избор на лекар, а после да занесеш почерпка.
 stelito85 , не знам какво точно те интересува по настаняването. Аз постъпих с болки, прегледаха ме дежурния екип, оформихме документите, мъжа ми ги завери на регистратура, докато се преоблека-и моя доктор дойде. Не са ме настанявали в стая, багажа ми беше направо в предродилна зала, после ти го занасят в стаята след раждането. Санитарката после ти застила леглото с еднократен чаршаф, сгъва ти лигнин- общо взето не е нужно да се правиш на капитан Планета, има кой да се погрижи .Спокойствие ви желая, концентрирайте се върху раждането, дано мине леко!

# 99
Само не ми казвайте,че за секцио пари не искат?Не че е лошо ама не вярвам.Аз принципно мисля да си избера лекар и да родя секцио,та затова са ми питанките.

# 100
  • Варна
Ако си избереш лекар или екип ще си платиш, но цената е една за секцио или за нормално раждане. А ти защо мислиш секцио да раждаш?

# 101
Защото нося очила,а и не им вярвам много на докторите.Принципно към 7-8м. ще отида на офталмолог,но не им вярвам за крайния резултат.Ако ми се отлепи ретината после и да го  #2gunfireефект няма да има.Затова така съм решила.

# 102
И аз съм с висок диоптър, и  двете си деца родих нормално. В осми месец ходих на преглед в очна клиника, лазерно ми измериха налягането на очните дъна и ми казаха че няма проблем. Доколкото знам, ако имаш предписание от очен лекар за секцио- то тогава ти го назначават по медицински причини. Не мога да си представя, че ще има опасност от отлепване на ретината, и ще ти напишат предписание за нормално раждане. Това, естествено, е моето мнение. Наблюденията ми са, че възстановяването след секцио е доста по-бавно, но и това е само мое мнение. 

# 103
  • Варна
Аз имам следния въпрос прегледа при офталмолог задължителен ли е т.е имаш няма ш проблеми пращат те? Аз по пронцип нямам проблеми с очите, но мисля че е добра идея да се прегледам преди раждането Simple Smile

# 104
Благодаря ти мила , остава ми много малко и вече изпростявам Joy за което моля да ме извините. Може би се притеснявам защото ще съм без избор на екип, препочетохме да купим нещо за бебчо с парите. А знаете ли дали искат някакви изследвания, бях чела някъде но не съм сигурна ?

Общи условия

Активация на акаунт