Паническо разстройство - част 7

• 188 195
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
  • софия
Активната съставка на различните видове АД е различна,затова действат по различен начин.Напр.Золофт,Ципралекс и Сероксат,които са най-често предписваните и са оригиналите на други генерични л-ва,са с различна активна съставка.

# 226
Може би си права, аман от тея депресанти но без тях е много трудно  #2gunfire

# 227
Привет момичета  Grinning аз съм много горда от себе си,всичко на сватбата мина добре, даже за миг не се притесних дори не бях пила валериан,а като си спомня че тази сватба съм я мислила 4 месеца как ще мине и дали няма да се шашна там сред толкова много хора, но слава богу издържах.Мariela88  не се притеснявай изобщо за това че отиваш  в САЩ, щом аз издържах и ти ще успееш.Аз съм забелязала при мен, че когато съм заета с нещо и не ми остава време да мисля за глупости ми е по-добре.Само ми остана да започна да излизам самичка на вън и скоро дано си намеря някаква работа.Не знам при вас как е, но аз ако съм на вън и примерно колата не е на близо направо откачам, мъжа ми все ме пита, какво намирам в колата?И аз не знам,но когато е на близо ми е по-спокойно newsm78,аз дори не карам,но като излизам някъде,задължително трябва да е с кола и да има някой да ме чака Embarassed

# 228
Радвам се че всичко е минало наред със сватбата  Whistling Дано и аз успея да се справя с Америка,вдъхваш ми кураж за което ти благодаря много  Grinning Аз агрофобия не съм развила този път но паниките си остават още,дано преминат и те   Praynig

# 229
Ще видиш,че ще успееш Peace Аз даже първият път когато получих ПА и още не знаех какво ми е точно, се бяхме разбрали с едни приятели да ходим лятото в Турция на море за 8 дни и аз като теб бях много притеснена освен всичко,че отивам в друга страна и не се знаех,ако се наложи нещо как ще се оправя с лекарите, но и летях за първи път със самолет.Въпреки че бяхме платили всичко,аз до последния момент не знаех дали да ходя,но точно 4-5 часа преди полета  си казах майната му да става каквото ще.Отидох ,изкарах си чудесно и за тази 8 дни нито 1 път,не съм получила ПА.

# 230
Ох много ме успокояваш благодаря ти  Hug Аз ще съм в Ню Йорк сити и поне знам че е голям град и има доктори и всичко  Laughing но все пак си е притеснително. Много ми помгаш с думите ти и се чувствам по спокойна  Praynig

# 231
Радвам се че съм успяла да помогна  Hug  нали за това е форума да помага кой с каквото може, а аз за жалост има доста опит с това.Стискам палци всичко при теб да мине ОК, а там има и лекари, за това нямаш причина да се притесняваш.Малко е тъпо, но аз от скоро започнах всеки ден по няколко тъпи да си повтарям, че всеки ден ставам все по-добре и по-добре, може да пробваш, ако не ти помогне в което се съмнявам, поне няма да ти напреди. Wink

# 232
Благодаря ти мила  Hug

# 233
Как сте момичета? Как върви лечението  Thinking

# 234
Zdraveite i ot men,
Jiveq v 4ujbina. ot izvestno vreme nasam se 4uvstvam super napregnata i postoqnno mi se pla4e. jiveq tuk ot 4etiri godini i ne sum imala nikakvi problemi sus zdraveto. Predi nqkolko dni ve4erta vdignax rqzko kruvno 170na100. izpla6ix se mnogo. vzex polovin leksotan i otidox v spe6noto. tam mi go izmerixa i be6e 140na90. kruvnite mi izsledvaniq ne pokazvat otkloneniq.Iskam da vi popitam, tui kato po cql den si mislq kolko e stra6no da vdigne6 kruvno i surcebieneto i ostanalite simptomi...Vuzmojno li e na psixologi4eska osnova sama da si go vdigam. sno6ti pak go vdignax i pak vzex leksotan i sled dva 4asa se normalizira. 6te sum Vi blagodarna ako mi otgovorite. Izvinqvam se , no nqmam kirilica. Zabravix da kaja i 4e rabotq ve4er i imam stranni zamaivaniq, kato 4e mi minava ne6to prez glavata i zapo4vam da treprq i mi se pla4e ama se durja.

# 235
  • София/Люлин
gabriela 1121 много е вероятно да е на нервна почва, защото аз миналата година като ми започнаха отново проблемите с нервите така вдигах кръвно ставаше 140/90, а след 5-10 мин примерно падаше  рязко на 100/60. След като започнах лечение с ксанакс всичко се нормализира. Не разбрах само..ти имаш ли поставена някаква диагноза, кой ти го изписа този лексотан?

# 236
  • София
Габриела, при мен точно така започна - с рязко вдигане на кръвно и замайвания, олеквания на крайниците, студени вълни, треперене и ужас от мисълта, че умирам. Направих няколко последователни такива кризи и понеже имам фамилна обремененост, кардиолозите ми назначиха постоянна терапия с лекарства за контролиране на кръвното. В спешното когато ходих всички лекари ми предписваха деанксит и разни други леки успокоителни.
Да, ама мина се известно време и пак получих същите симптоми, само че без да вдигам кръвно (най-вроятно заради лекарствата). Тези кризи съвпаднаха с периоди, в които по една или друга причина бях спряла успокоителните. Като ги започнах пак, всичко е ОК. Кардиоложката ми каза, че съм за психиатър, но аз си пия хапчетата и така и не отидох.

Много добре те разбирам как се чувстваш....

# 237
blagodarq vi za vklu4vaneto.
Purvo da kaja 4e nikoi ne mi e izpisval leksotan ami pomolix edna kolejka za pomo6t i tq tova ima6e i mi dade . v spe6noto mi kazaxa ako pak vdigna kruvno pak da si vzema edna tabletka i az taka i napravix.Az sum na 41 g. i nikoga ne sum boleduvala. Tova mi doide kato grum. Puk i sum v 4ujda
strana.Samo dvamata s mujut mi sme. Nqmame mnogo poznati, t.e. takiva na koito da se doverim.
az si mislq 4e vlizam v nqkva straxova nevroza, za6toto samo za kruvnoto si mislq i go vdigam. Su6to i mi e vse mu4no i tujno. izpitvam nqkvo 4uvstvo 4e ciklq na edno mqsto. Bqx v otpusk dosega. utre trqbva da zapo4na rabota. neznam kvo 6te stava. Vpro4em pomolix li4nata da me prieme tazi vdano e4er. mislq da q pomolq za nqkvi uspokoitelni. nqmam mnogo predstava ot tezi ne6ta, samo kolkoto sum 4ela.of dano da se osvestq, 4e napravo se mrazq takava.

# 238
vanq, mnogo ti blagodarq za su4ustvieto.dano i az da uspeq da se preborq po nqkakuv na4in sus tozi gaden strax ot insulti i infarkti. Ne sum purva mladost i tova me 6a6ka dopulnitelno.

# 239
Защо толкова фиксирате вниманието си върху ПА, те идват и си отиват, никой не е умрял от това, знам неприятно е, но пък като престанете да им обръщате внимание и те изчезват.  Party
Страшно е само в началото, когато не знаеш какво е това, а след това е просто поредната доза страх .  Hug
Момичета вие сте по-силни от колкото предполагате.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт