Слънце грее, дъжд вали - Януарчето прави безброй бели

• 33 556
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна.....
Присъединявам се към казаното от Смайлинг До 39 температуро- понижаващи не давам. Както и просто ей така витамини, сиропи, имуностимуланти. И ако е лек вирус, какво? Ще го трови с антибиотик ли? Течности, чай лайка- също действа противовъзпалително, сок от прясто изцедени плодове. Природата си знае работата.
Люби, ти ся` хвалиш ли ни се или се оплакваш?  Mr. Green

# 166
Аз съм по-зла - последния път с много висока Т не му дадох нищо до 39.7-8 градуса  Mr. Green. Ама имам опит с високите температури и не ме беше чак толкоз много страх. А то това, което дадох, така и не я смъкна де  Crazy. После си вдигна и 40, пък аз само го гушках  Whistling. Ама това, щото си го виждах, че не е съвсем парцалест, дори не ми беше много горещ и се чудех как е възможно да е 40  Rolling Eyes. Пък течностите - вода и сокове, че това ми иска предимно..
Пък разни витамини и прочие - също не. Но аз съм друга бира - нали сега с хомеопатия лекувам, та схващанията ми се различават от тези на болшинството тук и навсякъде. Но е факт, че последният път Кало преболедува точно 2 дни, с не много висока Т и страхотно общо състояние. И от 3 месеца насам боледува веднъж в месеца, което отчитам като огромен напредък  Mr. Green

# 167
Малеее, колко сте изписали, не мога да ви изчета от половин час. Децата спят, подобаващо изморени от 2 часова разходка, особено Александрина, нали ходи пеша милото  Mr. Green, аз хапвам набързо докато пиша и ще бягам да уча, че имам изпит на 30-и, а учебника е само 968 страници, та да видим как ще стане номера  Wink Wink Wink

Свате, честито колело, много е готино, сега и ако Кало снимаш на него - грешка нямаш  Crazy. Аз все си дудна за снимка, ти грам не ме отбелязваш  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
За командите - моето навън е супер послушно, пу пу, ходи си до мен, даже от няколко дни се държи за количката, ако пазаруваме в голям супер, е около мен, няма навика да се щурва нанякъде, но ако се случи, викам я и веднага пристига, обикновено понакупила си това, онова от магазина  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Бубс, много неприятно за зъбчето  Hug, но наистина за момента няма какво да се направи.

Люби, Кари да оздравява, измъчихте се и вие, но дано за напред няма сериозни проблеми  Hug

Ралче, и вие да се оправяте бързо  Hug

Радостчо, много мило разказче за бебче и кака Анджи. Душичка сладка, ще видиш като се роди бебето ще е още по-мило, забавно и разтапящо. Моите като се гушкат и каката като го нарича възнежно - миличък, сладичък, на кака пухчето, мойто братче, направо се размазвам  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Добре дошла сладка Ягодка  Hug  bouquet Викаш Ивка захранена подобаващо а  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Дони, да ти е жива и здрава майчето   bouquet

За температурата - аз давам стигне ли 38, страх ме е да я оставя с висока Т повече от това.

# 168
  • София

Twisted Evil мда, и аз туй се интересувам
Но аз съм друга бира - нали сега с хомеопатия лекувам, та схващанията ми се различават от тези на болшинството тук и навсякъде.
то и моите...води свеки Гого при личната - от хорски срам дет се вика, че вчера си помислили, че имал алергичен пристъп...Имал пристъп, ама на лудост - от къде да го знаят, че той така си пръхти като кон Mr. Green Та личната и викала - Тя вашата снаха не дава и дума да се спомене за антибиотици Rolling Eyes Вече спрях и рецепти да и пиша hahaha
Сис, Кало е толкова труден на гледане, че ще се жертвам Wink
Таис, искам и аз в балчик пък Crossing Arms

# 169
  • Варна.....
Хахах, Дони аз съм на работа бе душо  Mr. Green

# 170
  • София
Хахах, Дони аз съм на работа бе душо  Mr. Green
Нищо де, аз пак си искам hahaha

# 171
Момичета, много ми става мило, как съпреживявате с мен тези ценни моменти Hug Hug Hug

Дони, да ти е жива и здрава мамито!!!

Ралче, тази доки, ми звучи, като да се е опитвала да си измисли причина за тези отоци, за да не се занимава да търси такава. Хич да не ти пука, щом си свалила толкова кила и се чувстваш добре в кожата си. Но на твое място бих проверила каква е причината за отичането Peace

За температурата, аз давам парацетамол след 38.5 и то ако е вечер. Страх ме е да не вдигне повече, докато спим. Иначе през деня ако е активна и в добро настроение не я блъскам с лекарства, но я меря на често.
 В тази връзка, един въпрос- от около месец е с кашлица. Мокра, кашля и насън. Докито каза, 4е били чисти дробовете и тук нищо не предписват в такива ситуации. Имам си вкъщи сироп-хомеопатичен, но някакси искам сам да й се справи организма. От днес обаче има 37 температура. Та се чудех мамите действащи с хомеопатия, давате ли сиропи?

Смайлинг, а защо според хомеопатията витамините не са добра идея. Щото са синтетика ли? Примерно при злояди периоди не е ли по-добре да се дават?
А за пейнтбола- няма ли някакви детски центрове, където да го оставите Калата за 3-4 часа. А идея за рождения ден ми дойде, скоро една позната от София разправя за заведения с детски клуб към тях- сядаш си, хапваш, пийваш, а малкото го забавляват аниматори.

Ягодке, пусни снимки!!!Да се вдъхновя Heart Eyes Браво на Ивка, че е отворена да опитва нови храни Laughing

# 172
Привет!
Дони, честито на майка ти. Да ти е жива и здрава!

Радостчо, браво на Анджито!

Не съм Ягодка, но да ви покажа скорошни Анини снимки Simple Smile

# 173
  • Русе

И аз не знам. Сега да се похваля: гледахме филма. Кари е по-добре. Днес почти не кашляла. Това телеграфно, че да лягаме, че вече ще ни бият. ( заля баща си с един чай, дето й направих)
П.С. И на мен ми стана интересно за витамин Ц-то. Разкажете повече. Аз пък все си мисля, че е полезно..

# 174
Hug Hug Hug много гуш за всички болни и не чак толкова болни дечица...да се оправят бързо и скоро никой да не хваща нищо...идва време за разходки и игра все пак...

аз като привърженик на хомеопатията да си кажа...от половин година съм записала при един хомеопат катерина, та той не дава нищо, ама нищо друго да се дава...дори хомеопатия при последната настинка и дадох три дена по една доза и това е...Т смъквах с много гушкане...кашляше и и беше запушено нослето...тя всъщност от това кашляше...и не можеше да суче и затова две-три нощи си я поносих на ръце...тамън се успи и иска да засуче и като не може се сърди и се буди, та няма да ви казвам в какви пози съм спала...

та той е на принципа само хомеопатия...дано не ми налага да разбирам при по-сериозни неща как действа де...

питах го какво да правя при евентуална висока Т, защото катерина повръща и той каза, нека си повръща...това е нейния начин да се справи с болестта...повече течности и това е...

за витамин Ц, разните сиропчета и подобни...една от консултантките ни беше казала, че оксилокоцнинум(май така се пише) че се дава при съвсем, съвсем начални симптоми иначе след това няма смисъл, все едно даваш бонбони...
за имуностимулаторите Любопитка преди време го беше казала...като стимулираш една клетка не се знае на къде ще избие...

# 175
Добро утро.
От 2 дни чета, че никак не ми остава възможност - Марти като ме види на компа, сяда и почва да иска песни, Пери птицечовката, Кик БуТовкси, и хита е "Немо" - вече го знам наизуст  Crazy.

Той нали си живееше безметежно в къщи със свеки, ама на нея не й хареса да седи тук и да е ангажирана, и взе да мрънка, събра си багажа и си отиде. И съответно се наложи да го изпратим на ясла - лелелелеле: вика, рева, тръшка се: " Какво ще правяяяя сегаааа без тебееее...", "Баба да дойде да ме гледааааа...", "Не искам да ходяяяя на градинаааа....", и все от сорта, баща му го оставяше, защото аз после съм разстроена цял ден. В понеделник вечерта запуши носа, във вторник тръгнаха жълти сополи, и в сряда остана в къщи /самокато му казах, че няма да ходи на градина, такава усмивка пусна  Laughing/. Там все седи залепен за госпожата, и много не ходи при децата да играе според нея. Чудя се дали да се тревожа, или е просто характер. Истината е, че никак не му харесва там. Седи през деня, яде, спи, не плаче, но като отида да го взема така грейва  Heart Eyes......................................

Колкото до стълкновенията с децата - винаги съм близо до него /чудя се дали това не е причина да не иска да стои с деца  newsm78/, в момента, в който посегне му хващам ръката и го отдалечавам и му говоря. Оня ден за пръв път отидохме в детски клуб - той изобщо не се впечатли, по едно време малко насила го вкарах в заграденото, но през цялото време искаше аз да му правя компания. В един момент хвана едно познато момченце за рамената, и колкото и да виках "Спри!", не го пусна и паднаха и двамата - умрях от неудобство - нямаше как да вляза, за да ги разтърва. Накарах го да се извини и той пожела да си тръгваме.

Виж, мола е друга работа  Mr. Green. "Искам на Гранд мол!", може сутрин, обед и вечер да ходим, обикаля по магазините, взема дрехи и си налага да се види дали му стават  Crazy, съответно знае къде е детския кът и какво може да се прави там, накрая разбира се иска и да вземем нещо да ядем  Crazy.

Аз пък давам антибиотици. След една настинка, така се сдоби с инфекция на пикочните пътища, че изобщо пред мен не стои алтернативно лечение и тем подобни- още помни къде му е бил абоката  Tired. Направо отивам и искам антибиотик да изпишат. То и затова настръхвам само като го видя със запушен нос, а чуя ли кашлица, просто откачам.

Радост, много мило.
Ели, добре, че Александрина е така послушна. При нас абсолютно нищо не действа - прави каквото си пожелае, както си пожелае  ooooh!
Витамин Ц се натрупва в бъбреците и като се дава в по-големи количества е опасен. Доскоро витаеше схващането, че се изхвърля от организма изцяло, но не е вярно. И аз понеже го знам, се опитах да го кажа на една майка, но има хора дето всичко знаят и на тях не може да им се докаже, та я оставих да си "върви по пътя" и спрях да се занимавам.
Патилина, радвам се че при вас всичко е наред.

Лелелеле, че роман стана. Ако някой го прочете цялото- благодаря, ако не - напълно разбирам  Peace!

# 176
Идеята на хомеопатията е да насочи имунната система (хомеопатите я наричат жизнена сила) на човека така, щото да може сама да се справя с болестите. Т.е. хомеопатичното лекарство не лекува болестта, то "казва" на тялото как да се излекува. И затова се изписва едно лекарство за всичко - няма за гърло, за сополи, за кашлица и т.н. Едно за всичко, включително и психо-емоционални проблеми. Защото човекът не е сливици, черен дроб, сърце и далак, а е едно - физическо, психическо и емоционално цяло.
На въпроса с витамините - категорично не знам дали ги отхвърля хомеопатията; разсъждавам, че когато целта е да дадеш съвсем лек стимул чрез ХЛ, не е нужно да даваш разни други изкуствени стимули. Т.е. изхождайки от основната идея, не виждам смисъл и нужда да се дава каквото и да било; Хомеопатията има мнение и за билките - не могат да се дават току-така, дори и лайковите чайове например - може да се постигне "доказване" на лайката (няма да обяснявам какво е, защото е дълго, а и защото не съм хомеопат и не знам колко ги разбирам тия неща, така или иначе  Laughing)

Ако на някого му е интересно - да прочете тази тема и после да заповяда в тази тема и да прочете последните 2-3 от нея - страшно полезни са!; после може да разпитва каквото го интересува в последната тема  Peace.

Онова свиване на Кало, с което се тормозихме и тормозих и вас тук изчезна. Както нищо не знаеха конвенционалните лекари, и както искаха и с успокоителни сиропчета да го тъпчат, но пък в същото време скучаел и не знам си какво  Crazy. С хомеопатия, след като попаднахме на добър хомеопат, изчезна след 1-2 седмици просто. Все едно не е било. Калоян стана по-общителен, по-смел, по-... дете.. Подозирам също, и че стафилококът от носа му е зачезнал - вече не са му зелени сополите  Laughing. Но не съм пускала изследвания и нямам намерение да го тормозя.  Peace

Държа да кажа нещо за осцилококцинума - той Е хомеопатично лекарство. Като такова, следва да бъде изписано на база тоталността на всички симптоми, налични у човека в конкретния момент. Затова такива глупости като - давай в началото, че да не се засили и да го пресечем - няма. Не е универсално лекарство, в хомеопатията НЯМА такива универсални лекарства. И после не е все едно да даваш бонбони - лекарствата са такива, действат дълбоко и могат да навредят, ако не се предписват правилно, противно на всеобщото мнение за безвредността на хомеопатията. Тя е безвредна, само ако се ползва правилно.

# 177
Добро утро и от мен!
Виж, мола е друга работа  Mr. Green. "Искам на Гранд мол!", може сутрин, обед и вечер да ходим, обикаля по магазините, взема дрехи и си налага да се види дали му стават  Crazy, съответно знае къде е детския кът и какво може да се прави там, накрая разбира се иска и да вземем нещо да ядем  Crazy.
Whistling Whistling Whistling Защо ли ми звучи така познато  Mr. Green Всъщност Ели /изчетох ти поста - целия/, все едно аз съм го писала твоя пост  Peace С тази разлика, че моя не ходи на ясла. Виж като тръгне на градина, съм почти 100 % убедена, че ще се държи като Марти  Whistling Ами какво да го правя като не му е интересно да играе с връстници. Той обикновено като види дете се опитва да установи някакъв вербален контакт, но повечето деца на неговата възраст , изобщо не отразяват такъв вид общуване, и моят съответно се отказва. Идва при мен да ми каже, че: "Не чува" и  си търси някое по-голямо дете, с което да се заиграе, или някой възрастен. Дай му пиблика на моя и му гледай сеира.
За антибиотиците - като се налага давам. Два пъти ми се е налагало до момента и не съм се колебала дали да давам или не. При децата много бързо се развиват всякакъв вид усложнения и за това аз лично не смея да рискувам.
И да ви питам нещо -вашите включват ли се в разговорите на възрастните?!? На мен ми прави впечатление, че дори, когато дава вид на тотално неангажиран от разговорите около него, на места се включва със свое мнение, при това доста компетентно  ooooh! А ние с баща му още си го приемаме като бебе  Whistling
Хайде, че и аз попрекалих  Embarassed
Приятен ден на всички  Hug

# 178
  • София

И да ви питам нещо -вашите включват ли се в разговорите на възрастните?!?
На моя специално не можеш му взе думата от устата Mr. Green
И на него не му харесва да ходи на ясла. Не играе с децата. Но знае, че няма друг избор... И мама не умира от кеф да ходи на работа понякога, ама на - ходи.
Ели, още в началото ти бях споменала - ти си с такива нагласи за яслата - съответно ги усеща и Марти Wink Кажи му (той поне разбира), че за МОЛа трябват парички. Мама ходи на работа , за да има парички и Марти ще я чака в яслата, докато тя се върне.
Тая Аница беееее Heart Eyes

# 179
Здравейте и от мен! нямах нет известно време..
Мим, за срещата съм ЗА, но през уикенда ще сме извън града.
За децата и агресията незнам вече какво да кажа. Нашият бандит си пада от тези дето бият, крещят, за да се наложат, тръшкат се по земята и всички други екстри, които могат да докарат до истерия майките им:) Много ми е мъчно, че посяга на децата- я за играчка, я че не правят каквото им казва, я че просто не ги харесва или и аз вече незнам какво и умирам от срам постоянно. По принцип ходя навсякъде до него плътно и не му давам да посяга и му говоря много, но ако примерно го пусна в дестки кът с много деца и често някой пропищява...Естествено може да бъде и много добър, ако иска, но трябва да се е наспал добре, да е хапнал добре и да е в добро настроение:))Иначе търси деца, все се вре при децата и иска да играе с тях, но незнае как явно...Та и аз като Данинцето си се срамувам като бие и говоря, говоря, наказвам и така..дано да е период и да отмине. А за градината не ми се мисли как ще го вардят леличките..затворен в 1 стая с 30 деца..ще полудее:)
Копривке, Анна е прекрасна руса кукла!

Общи условия

Активация на акаунт