Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 323
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia, Bulgaria
последните класирани в паралелка N1 са с 44точки

# 286
А колко са макс точките в това състезание, по принцип?

# 287
  • София
Над 74. Миналата година 74 беше максималния постигнат резултат. Тогава ги качиха и в сайта, но се появиха късно вечерта.
Гледам сега са качили списъците на първокласниците. Предполагам, че и класирането на петокласниците ще качат. Но по-късно.

# 288
Хей, няма ли някой наблизо, който да снима и качи снимките със списъците?

# 289
  • София
Хич не съм наблизо  и няма никакъв шанс да се добера до там днес. Утре дали ще е отворено училището, за да отидем да ги видим, ако не ги качат?

# 290
Имам снимани двете паралелки (макар и лошо и с тел) за 125то.  Ако някой иска да си даде мейл и ще ги изпратя. Аз съм предоволна - дъщеря ми е приета в паралелката с 3 часа математика - това беше и нейното желание. От училището ми казаха, че качването на резултатите зависи от фирмата, която поддържа сайта, но предвид, че е петък - да не се надяваме много.

# 291
  • София
Благодаря на chervenokoska_2  за резултатите!
Дъщеря ми е приета в паралелката с 3 часа математика. Някой има ли информация кой ще им преподава, някакви отзиви за преподавателя? Много се чудя дали има смисъл да я записвам в 125 или ако не я приемат в СМГ да я оставя в сегашното и училище, за това всяко мнение ще ми е полезно.

# 292
  • София
Може ли някой  да качи задачите от изпитите в училищата, където са се провели състезанията - 125 - то и 119 - то?

# 293
  • София
Може ли някой  да качи задачите от изпитите в училищата, където са се провели състезанията - 125 - то и 119 - то?
Не, нито задачите, нито черновите можеше да се изнесат от състезанията.

# 294
Списъците за 125-то са качени на сайта на училището http://sou125.com/

# 295
  • София
Деца, които са с много добър рейтинг не са приети, а тези които бих казала, че са зле и като представяне на задължителните състезания и на пробните изпити са се класирали и то доста напред newsm78. Мноого странно. Какви ли изненади ще ни чакат на изпита в СМГ?

# 296
  • София
И на мен ми направи впечатление. Може би доста деца просто не успяват да издържат на темпото до края и се отказват. Други, които в началото не са полагали много усилия, сега са си дали зор и виждаме резултата от това.
Друго, което ми направи впечатление е колко по-силни са били миналогодишните кандидатстващи четвъртокласници.

# 297
Влизам, за да кажа с две три думи....
Настоявах сина ми  да учи в 125 след 4кл.
След като влезе там и започна здраво учене на математика, той започна да ме упреква, че съм го накарала на сила да учи в училище дето им скъсват дупетата от "тая гадна математика"
Така, че става ясно - той не е с усет към тази наука, не му се отдава....
И въпреки всички и предимно заради класната им по математика - резултатът е на лице - сега на кандидатстването след 7клас. се представи отлично!
Страхотна школа е математ.паралелка в 125 - няма да съжалявате!

# 298
Ученик съм в 107 ОУ. Сега съм седми клас и съм много доволен от училището. Историята, Физиката и Химията са на много високо ниво. Момиче от съседния клас стана първа на олимпиадата по Химия в София (аз бях на 20то място на областния Laughing Laughing). Има езикови състезания  Peace Peace пом английски и руски. Има паралелка с руски и английски (разделят се на групи), но математическата е с английски. За съжаление бълг. е на средно ниво. Малко инфо за кандидатстващите - след 4 клас се образува още една паралелка - математическа. Ако влезете ще имате 3 часа Математика ЗИП в седмицата (два, от които са в един ден Peace) и се учи състезателна математика. След влизането в тази паралелка, който иска се записва на т.нар. школа. Там допълнително се учи математика. (АКО СТЕ В НЕЯ ИМАТЕ най - голям ШАНС ДА ОТИДЕТЕ НА ЗИМНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ ИЛИ В ШУМЕН), но на редовните могат да отиват всички паралеки. Ако след 5. клас нямаш 65% оставаш в паралелката с математика (и съответно с трите допълнителни часа математика ЗИП), но не ходиш и на школа. Тази година 4 и 5 клас обраха първите места на състезанието в Шумен. ( почти всички са от школАТА). Атмосферата е приятна и езика е на ниво. На НВО тази година по МАТ нашето училище има 3 пълни шестици.  bouquet Както вече казах аз съм 7. клас и тази година нямахме 3 часа МАТ. ЗИП - единият беше превърнат в БЕЛ ЗИП (нищо не правехме Cry Cry) Часовете ЗИП се подготвяхме за изпитите и не учехме състезателна математика, което беше малко гадно.
Забравих да кажа, че Биологията е на ниво - 4 наши ученици (само от нашия клас) влязоха в НПМГ с биология. Влязох с Физика на 6то място, т.е. правете си изводи (не съм ходил на уроци, а само учене от училището)
Тази година се създаде някакъв проект "Успех", в който брат ми участва. Има много занимания - Естетика, Английска история (естествено на английски, което също вдига нивото на знание), изучаване на животните и др.
Дано съм бил полезен. Joy Joy

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 14:11 от koskon

# 299
    Брат ми е 5 клас в математическа паралелка (да дам малко повече актуално инфо). Имат 7 часа математика на седмица (обикновената Мат+МАТ ЗИП) + Математика СИП (4 астрономически часа), но трябва да имаш определения брой точки на Еврика или 65% от мат. състезания. (за повече инфо на предишния ми коментар).
Имаме си електронен вестник (прави се от клуб "Журналистика") newsm10
На СИП ходят 30 деца, разделени в 2 паралелки. Един от тях има 94% средно на всички състезания newsm44

Общи условия

Активация на акаунт