Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 430
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Jarrita,

с това миналогодишен става объркване.

Наистина става объркване. Имах предвид миналата календарна година, т.е. випуск 2013.

# 526
  • София
Ние сме от випуск 2013 на 125-то. Относно къде са приети децата имам следната информация.
13-14 са в СМГ, 4 в ТУЕС, 1 със сигурност НПМГ и 1 - 73-то, 3-4 Американския колеж, за другите 3-4 не знам.
От Абаджиева и аз нямам кой знае колко добри впечатления, но нямам и лоши всъщност. Подготовката ни беше вкъщи основно преговор на граматиката и тестове, а и няколко преразказа. Нищо фрапиращо или особено натоварващо. Реултат - 5.50 на НВО. Математиката е без коментар. Там нямахме допълнителна подготовка. Само от сборника за ТУЕС изрешавахме най-трудните задачи. 5,85 на НВО и 5.35 в ТУЕС. Добрата подготовка по Мат. даде и резултати за олимпиадите по физика, с които кандидатства за НПМГ - 5.95 като приравнена оценка. Балът стигаше за навсякъде, освен може би за немската, но тя изобщо не беше в желанията му. В крайна сметка избра ТУЕС, иначе беше класиран по първо желание за НПМГ-информатика.

# 527
  • София
Ние сме от випуск 2013 на 125-то. Относно къде са приети децата имам следната информация.
13-14 са в СМГ, 4 в ТУЕС, 1 със сигурност НПМГ и 1 - 73-то, 3-4 Американския колеж, за другите 3-4 не знам.

И поне 1 със сигурност в НЕГ.

# 528
Някой има ли информация за учителите, които ще преподават на 5ти клас в 107 ОУ? ...

Вярно, че сайтът им е малко назад с актуалното инфо- то винаги е сведено до най-най-важното.  Mr. Green
Ако се вярва на инфото от миналогодишното разпределение на класовете, тази година 5тите класове трябва да поемат 4мата господа учители: Иван Станков, Андрей Андреев, Ростислав Ботев, Генчо Тодоров.
Това по пътя на логиката - инак нямам лични впечатления за никой от тях. Моят син е в начален курс и не познава много-много учители. Simple Smile

Да, но нищо подобно не се случи. Класни са Тодоров и Станков, както и 2 жени - по български и по физкултура.

Мога да дам информация само за учителите на единия от петите класове в 107. Но доколкото разбрах може да има разлики при учителите на различните паралелки. Например, учителките по български ще са 3.
По математика на всички класове ще е Генчо Тодоров, класен на математическата паралелка.
По история - Ростислав Ботев, за всички класове
По човек и природа - Иван Станков - за всички класове, класен на единия клас.
По география - Василка Йорданова
По български едната учителка ще е Пенка Боянова, класна на единия клас
По информатика са двама - Юлиян Калчев и Жанета Доганова.

# 529
  • София
Някой има ли информация за учителите, които ще преподават на 5ти клас в 107 ОУ? ...

Вярно, че сайтът им е малко назад с актуалното инфо- то винаги е сведено до най-най-важното.  Mr. Green
Ако се вярва на инфото от миналогодишното разпределение на класовете, тази година 5тите класове трябва да поемат 4мата господа учители: Иван Станков, Андрей Андреев, Ростислав Ботев, Генчо Тодоров.
Това по пътя на логиката - инак нямам лични впечатления за никой от тях. Моят син е в начален курс и не познава много-много учители. Simple Smile

Да, но нищо подобно не се случи. Класни са Тодоров и Станков, както и 2 жени - по български и по физкултура.

Мога да дам информация само за учителите на единия от петите класове в 107. Но доколкото разбрах може да има разлики при учителите на различните паралелки. Например, учителките по български ще са 3.
По математика на всички класове ще е Генчо Тодоров, класен на математическата паралелка.
По история - Ростислав Ботев, за всички класове
По човек и природа - Иван Станков - за всички класове, класен на единия клас.
По география - Василка Йорданова
По български едната учителка ще е Пенка Боянова, класна на единия клас
По информатика са двама - Юлиян Калчев и Жанета Доганова.

Някои от учителите и ние вече ги научихме. А имате ли информация и отзиви за тях от предишни випуски?

# 530
  • София
Дъщеря ми завърши тази година 107-мо, така че мога да дам отзиви Simple Smile Тодоров, Ботев, Станков са много добри - чудесно си предават материала, децата ги харесват. Йорданова - средна работа, Боянова - имаше проблеми с нея. Децата не я харесваха много, не обясняваше добре, не можеше да се справи с дисциплината, много трудно пишеше високи оценки. Иначе моите впечатления от РС за нея са добри. Юлиян Калчев и Жанета Доганова не са предавали на дъщеря ми. Не видях Андреев - по английски. Може би най-добрият и инициативен учител в училището със страхотен подход към децата.

# 531
  • София
На мат. паралелка в 107-мо по БЕЛ ще е Чолакова. По АЕ е Андреев.
Лекси, моята щерка е очарована и от двамата, всъщност, не.. очарована е от всичко и всички там. Но по английски ще й е трудно, защото е много назад заради калпави учители в старото училище. Ще се наложи доста наваксване.

# 532
Хайде и аз да кажа впечатления от 107-мо.Синът ми много хареса училището(5 клас е в математ.паралелка),учителите били готини и преподавали нестандартно.Г-жа Чолакова по БЕЛ ги е юрнала още от първия час,надявам се да получат отлична подготовка до 7 клас.Засега сме с прекрасни впечатления от всичко.Записахме се и на Графичен дизайн с JIMP по проект УСПЕХ.

# 533
  • София
Радвам се Simple Smile Училището е наистина хубаво!
Когато моята голяма дъщеря влезе там, конкуренцията сякаш беше по-малка. Имам и дъщеря, която е във 2 клас и бих искала също да учи след 4-ти клас в 107-мо. не ми се иска обаче да ходи на курсове в СМГ. Дали някой може да ми предложи алтернативен начин за подготовка или да препоръча частен учител?

# 534
  • София
Радвам се Simple Smile Училището е наистина хубаво!
Когато моята голяма дъщеря влезе там, конкуренцията сякаш беше по-малка. Имам и дъщеря, която е във 2 клас и бих искала също да учи след 4-ти клас в 107-мо. не ми се иска обаче да ходи на курсове в СМГ. Дали някой може да ми предложи алтернативен начин за подготовка или да препоръча частен учител?
Според мен алтернативата са курсовете по математика в НПМГ. За разлика от курсовете в СМГ, които се превърнаха в печалбарсто заради големите групи, тук нещата са много по-добри - по-малки групи, внимание към всички и т.н. До 4ти клас ги води Маринова, за която имам отлично мнение, а от 5ти клас - Недялка Димитрова. За нея чувам също отлични неща, но нямам лично мнение. Но без допълнителна и самостоятелна подготовка и решаване на задачи не става.

# 535
  • София
Лекси, провери в Междучасие, ама те са аналогични на СМГ, но с  много по-малко деца. В класа при Данова бяха 12-13, а накрая към десетина. Ти защо не искаш курсовете в СМГ?

# 536
  • София
Благодаря ви! Дъщеря ми, макар и да се справя много добре с математиката, няма специално влечение към нея и нямаме намерение да кандидатства в СМГ. Струва ми се, че в курсовете им, ще й е трудно. Другата причина е, че те са обикновено през уикенда, а тогава обикновено не сме в София. Най-много ми харесва варианта с частен учител, още повече, че за начален курс цените са съвсем прилични, но не знам доколко ефективна би била такава подготовка: http://tutors.pomagalo.com/browse/1,0,13,0,0,0,0,0,0,0,/?sort=1 Нечие детенце готвило ли се е така?

# 537
Здравейте момичета. Синът ми е в 6-ти клас-математическа паралелка на 107-мо.  Ботев, Станков - невероятни учители. Всеки път се връща с много нови и интересни/нестандартни знания от техните часове. Куца ни БЕЛ при г-жа Боянова. Като цяло сте на добро място. Записахме се в Междучасие на курс при Г-жа Данова-Мат и при г-н Андонов-БЕЛ. Още не са започнали и не мога дам мнение как е там. Надявам се да не е като на курсовете в СМГ.

# 538
  • София
Лекси, ясно.. значи на теб ти трябва подготовка за Еврика. Аз нямам опит с частен учител, но на Еврика задачите са сходни на всички състезателни. Т.е. само с "училищната" математика няма да стане. Трябва си подготовка по състезателна математика. Наистина конкуренцията е огромна, като гледам няма изгледи да се получи отлив от СМГ. А децата, които кандидатстват в СМГ кандидатстват практически във всички училища с математика. С две думи са конкуренция навсякъде.

# 539
Да се включа и аз с лични впечатления за 107 - синът ми беше в математическата паралелка 5 и 6 клас, а в 7 клас се премести в 125 - учебната 2012/2013.
При преместването от 107 най-много съжалявахме за Ростислав Ботев - страхотен преподавател + нестандартен подход+интерес на детето в областта на историята=отлични резултати на олимпиади. По математика - семпла работа. Синът ми беше с най-висок рейтинг в 107, но не благодарение на училището. По БЕЛ - Пенка Боянова - загубено време, ако някой иска повече инфо, ще дам на лични.

За 125 - класен - Данков- ще звучи като реклама, но децата страшно много го харесват, въпреки упоритата работа, която изисква. Успява да ги увлече. Впечатлена съм много от него.
Разбира се, мнението ми е много субективно.

Общи условия

Активация на акаунт