Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 440
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 540
И моят син е възхитен от Чолакова и Андреев, а класния Тодоров си го хареса от първия ден. За историята каза, че вероятно ще е скучен предмет, но като чета какво пишете за учителя, може би няма да е така.
Лекси, моето дете миналата година ходи на курсовете на Междучасие, не съм знаела, че НПМГ също имат, ако знаех, там щях да го запиша. Не бих избрала частен учител (то ако става дума, аз и сама мога да го подготвям), защото в група е по-интересно и можеш да сравняваш резултатите на твоето с тези на останалите, сприятели се с деца от там, а сега в новото училище има още едно от неговата група.

# 541
  • София
Радвам се Simple Smile Училището е наистина хубаво!
Когато моята голяма дъщеря влезе там, конкуренцията сякаш беше по-малка. Имам и дъщеря, която е във 2 клас и бих искала също да учи след 4-ти клас в 107-мо. не ми се иска обаче да ходи на курсове в СМГ. Дали някой може да ми предложи алтернативен начин за подготовка или да препоръча частен учител?
За да продължите да учите в 107 ОУ след 4-ти клас (щом сте там от 1-ви), не е необходимо да се явявате на Еврика. По принцип то си е стандартно училище с малко повече математика. След 4-ти клас класираните от Еврика и рейтинг ученици (от 107-мо и външни) сформират математическа паралелка, а останалите 3 класа са стандартни. Казавам го за тези, които мислят, че приемът е само от Еврика. Тези, които си учат от 1-ви клас в 107 ОУ, си продължават до 7-ми клас.   

# 542
  • София
BTL, не си ме разбрала - малката ми дъщеря в момента е 2 клас в друго училище и искам да кандидатства в 107-мо след 4-ти клас. Голямата ми дъщеря влезе след 4-ти клас в 107-мо, сега е осмокласничка т.е. вече не е там Simple Smile
Благодаря за съветите! Ще опитам да я запиша в школата на НПМГ още днес (запитването и записването на дадения телефон става между 17 и 18 часа). Дано са останали места Simple Smile

# 543
  • София
Здравейте. Благодаря и аз на всички, които споделиха мнения за учителите 5-7 кл в 107мо. Трупам впечатления. Simple Smile
Бих искала да ви попитам само защо говорите за 1 мат. паралелка след 4ти клас? Нали се сформира мат. школа с ученици, постигнали достатъчен рейтинг на състезанията (и/или рез. от Еврика). Мислех, че от всички класове както е в периода 2-4 кл. Виждам сега BTL пише, че ги обединяват в една паралелка. Това значи ли, че те имат повече часове математика от др. класове?

# 544
  • София
 Jiema, всички деца с рейтинг над 65% и/или добър резултат от Еврика имат право да се запишат в математическата школа. Тя не е задължителна и е платена.
Мога да ти кажа като майка на дете дошло от друго училище в 107-мо, как е в нашия клас. Всички новоприети деца са в една паралелка. Имат ЗИП 3 часа математика. Имат право да ходят на школата. Децата от други класове, които отговарят на условията също могат да ходят на школата, но доколкото знам имат други ЗИП-ове, каквито има в съответните класове. В нашата паралелка има и дечица, които са били в 107-мо и са се преместили от друг клас. Те също учат 3 часа ЗИП математика.

# 545
  • София
BTL, не си ме разбрала - малката ми дъщеря в момента е 2 клас в друго училище и искам да кандидатства в 107-мо след 4-ти клас. Голямата ми дъщеря влезе след 4-ти клас в 107-мо, сега е осмокласничка т.е. вече не е там Simple Smile
Благодаря за съветите! Ще опитам да я запиша в школата на НПМГ още днес (запитването и записването на дадения телефон става между 17 и 18 часа). Дано са останали места Simple Smile
Да, явно грешно съм разбрала. Е, тогава Евриката е единствения вариант.
Мисля, че няма да има проблем с местата при по-малките. Проблемът с местата в школите на НПМГ става след 4-ти клас. Занятията се провеждат в събота, понякога се налага да се ходи и в неделя в зависимост от празници, избори и др. такива неработни дни и ваканции.

# 546
  • София
Здравейте. Благодаря и аз на всички, които споделиха мнения за учителите 5-7 кл в 107мо. Трупам впечатления. Simple Smile
Бих искала да ви попитам само защо говорите за 1 мат. паралелка след 4ти клас? Нали се сформира мат. школа с ученици, постигнали достатъчен рейтинг на състезанията (и/или рез. от Еврика). Мислех, че от всички класове както е в периода 2-4 кл. Виждам сега BTL пише, че ги обединяват в една паралелка. Това значи ли, че те имат повече часове математика от др. класове?
Не зная как е било предишните години, но тази година в 5-ти клас сформираха отделен "математически" клас, който се образува от децата от математическата школа и тези влезли след 4-ти клас с Еврика. Разформироваха единия от класовете до 4-ти клас и децата преминаха в другите паралелки. Мисля, математическият клас по програма нямат повече математика от другите, но допълнително посещават школата, която е два пъти в седмицата по 2 часа след обяд. Доколкото зная, това се е наложило заради трудностите с нагласяне на програмата в различните паралелки. Имат допълнителни ЗИП-ове, някои ходят на допълнителен английски в училище след часовете, и като прибавиш и школата по математика каузата да направиш програма за всички класове се оказва невъзможна.

# 547
  • София
Мисля, че няма да има проблем с местата при по-малките. Проблемът с местата в школите на НПМГ става след 4-ти клас.
За съжаление няма вече места - догодина.
Реално няма значение дали детето е в мат. паралелка или не. Поне по "наше" време имаше деца от другите класове, които ходеха на школа, както и много, които можеха да ходят, но се отказаха т.к. не харесаха една от преподавателките. Успеваемостта след 7-ми  клас на всички паралелки е много добра.

# 548
  • София
BTL, в кой 5-ти клас е детето ти? Изглежда така сякаш моето не учи в това училище Wink

Има деца, които да от други класове и ще ходят на школата, защото си имат рейтинг. Просто няма да учат 3 часа ЗИП математика.
Математическия "Г" клас ще има с 3 часа повече от другите математика, отделно като ходят на школата ще се събират 11 часа математика.
И последно... още не се знае кога ще е школата, кой ще я води и как ще се процедира. Не виждам какво толкова има да се наглася по програмата след като всички така или иначе имат  по 6-7 часа.
Нещата са точно както е било "по времето" на Лекси  Wink Изобщо както ми го описаха за предния випуск, така е и сега.

Относно разформироването на класовете. Не знам как са сформирали "Г' клас. Факт е, че всички деца от други училища са заедно в този клас. Факт е, че има деца от 107-мо от друг клас, за които знам, че са искали да са в Г паралелка. Знам за деца, които си остават в класовете, но ще посещват школата.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 17:54 от Vache

# 549
  • София
BTL, в кой 5-ти клас е детето ти? Изглежда така сякаш моето не учи в това училище Wink

Има деца, които да от други класове и ще ходят на школата, защото си имат рейтинг. Просто няма да учат 3 часа ЗИП математика.
Математическия "Г" клас ще има с 3 часа повече от другите математика, отделно като ходят на школата ще се събират 11 часа математика.
И последно... още не се знае кога ще е школата, кой ще я води и как ще се процедира. Не виждам какво толкова има да се наглася по програмата след като всички така или иначе имат  по 6-7 часа.
Нещата са точно както е било "по времето" на Лекси  Wink Изобщо както ми го описаха за предния випуск, така е и сега.

Относно разформироването на класовете. Не знам как са сформирали "Г' клас. Факт е, че всички деца от други училища са заедно в този клас. Факт е, че има деца от 107-мо от друг клас, за които знам, че са искали да са в Г паралелка. Знам за деца, които си остават в класовете, но ще посещват школата.

Новият 5-ти Г е сформиран от новите ученици, дошли чрез Еврика, както и участниците в матем. школа от миналогодишния 4-ти Г, който разформироваха, защото той беше силен математически клас и една част от децата отидоха в СМГ или ПЧМГ. Тези от миналогодишния 4-ти Г, които останаха в 107 ОУ и бяха в школата по математика, сега бяха разпределени в 5-ти Г при новите ученици. Децата от останалите класове, които са били в матем. школа си остават в класовете и посещават школата допълнително. В тези класове бяха разпределни и останалите от миналогодишния 4-ти Г.
А относно трудностите при правенето на програмите - те идват най-вече от комбинирането на деца с различни ЗИП-ове. Някои са с история, някои ЧП и всички имат и математика. Понякога един от ЗИП-овете ще са по 2 часа един след друг в едната седмица, а в другата - само един. Т.е. децата от различните паралелки приключват по различно време часовете. Оттам трябва да се съобрази кога да бъде школата по м-ка, т.к. в нея има деца от всички класове. Като капак, една част от тези деца от школата посещават и допълнителния английски. По предварителната информация, която имам, школата ще бъде в понеделник и сряда и ще я води Гичева-миналогодишния преподавател. Пред тази перспектива мисля, че курсовете в НПМГ са по-добра алтернатива.

# 550
  • София
Да, това е предварителна информация и изобщо не е сигурна. Така както го описа сега е ОК, ама в предния ти пост нещата са доста по-ралични  Wink Както и да е...
Защо курсовете в НПМГ да са алтернатива? Дъщеря ми много харесва Гичева. Тя беше на лагер-школата на Бързия заедно с г-н Тодоров. Подочух от други родители в личен разговор, че също са доволни. В общи линии само тук четох недоволни от Гичева. Това ме озадачи  Wink

Също не разбирам отново какъв е проблемът с програмата и школата при условие, че втората се провежда след часовете, а те са обикновено 7 на брой  Wink Т.е. биха могли да я направят от 14:00 примерно и всички деца имат възможност да я посетят независимо от ЗИП-а си.

# 551
  • София
Да, това е предварителна информация и изобщо не е сигурна. Така както го описа сега е ОК, ама в предния ти пост нещата са доста по-ралични  Wink Както и да е...
Защо курсовете в НПМГ да са алтернатива? Дъщеря ми много харесва Гичева. Тя беше на лагер-школата на Бързия заедно с г-н Тодоров. Подочух от други родители в личен разговор, че също са доволни. В общи линии само тук четох недоволни от Гичева. Това ме озадачи  Wink

Също не разбирам отново какъв е проблемът с програмата и школата при условие, че втората се провежда след часовете, а те са обикновено 7 на брой  Wink Т.е. биха могли да я направят от 14:00 примерно и всички деца имат възможност да я посетят независимо от ЗИП-а си.

Едно е лагер на Бързия, а друго е резултатите на учениците в школата. От нашите съученици никой не беше доволен, заедно с родителите. Но разбирам, че все още нямате опит с училището.
Тук не е място за препирни, а за споделяне на мнения.
В случая моето е директно, т.к. сме пета година там.

# 552
  • София
Т.е. аз пак не разбрах от какво сте били недоволни? Моето дете не го приега в СМГ, но през ум не ми е минавало, че учителката й не е била на ниво. Напротив. Имаше учител, от който бях недоволна и я преместих, но аз мога да посоча точно и конкретно какво не харесвах, а тук в случая не видях нищо конкретно от никой. Интересувам се, все пак ще изберем г-жа Гичева и искам да знам. Неопитността ми с училището изобщо не ме прави неопитна по принцип. Както и обратното, вашите 5 г. в дадено училище не изравянват критериите ни. Аз мога да имам едни, а друг други. Така че аз искам да си преценя за себе си нещата и питам за конкретни причини.

П.С. Аз не се препирам, просто държа информацията да е точна  Wink Както аз съм чела в старите години, така някой друг ще чете и трябва да си вади точна преценка.

# 553
Децата от другите 5-ти класове, които имат рейтинг и право да посещават школата по математика, също имат 3 часа ЗИП математика както и децата от 5 г - математическата паралелка. Така се получи, защото имаше деца, които пожелаха да си останат в старите класове и от училището се съобразиха с това. Или както каза директорката: "Не искаме да оголваме другите паралелки."
Личното ми мнение за г-жа Гичева е положително. Да, строга е, но поне аз видях видим напредък при детето ми. Може би в началото, когато започна да работи с децата в 3 клас малко повече бързаше и не се съобразяваше съвсем с възрастта им, но после нещата се успокоиха. Не съм наясно защо не я харесват, но мога само да кажа, че почти всички деца от 107, които тази година влязоха в СМГ ходеха при нея на школа (мисля, че изключение прави 1 дете, но не съм на 100% сигурна).

# 554
  • София
Ние имаме родителска среща на 30.09. Тъй като сме 5 клас, и за първа година сме с различни учители по различните предмети, някой знае ли как протичат такива родителски срещи? Имам предвид дали на срещата идват всички учители и се представят или родителската е само с класната? Благодаря на всички предварително!

Общи условия

Активация на акаунт