Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 472
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Мейкуун, в 107-мо училище се приемат деца след явяване на състезанието "Еврика". Класирането става след формиране на рейтинг от определни математически състезания, които са регламентирани предварително и събрани с Еврика-та оформят класиране. Обикновено приемат една нова паралелка в 5 клас. Иначе ако има места може във всеки клас да приемат дете, пак с Еврика. НВО изобщо не се включва никъде. Местоживеенето не е критерий за 5 клас. В нашия клас има деца почти от цяла София.
Новосформираната паралелка е обикновено с 3 часа ЗИП математика, но всички деца с добри математически постижения могат да посещават школите и да имат 3 часа МАТ ЗИП.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 22:50 от Vache

# 571
Благодаря за търпението и обяснението.  Simple Smile Най-накрая изчетох цялата тема, и сега наистина се запалих по това училище, макар че за тази година няма шанс за прием. Но четох в сайта на 107, че имат прием и след 5ти и 6ти клас - пак след Еврика, вероятно обаче ще е доста по-трудно наваксването с математиката.

Дъщеря ми всъщност я влекат езици - чужди, и български, и "човек и природа". По всичко е отличничка, и много исках да е в училище с добра и стабилна подготовка.

Има ли родители на ученици в прогимназия в 119то?  Как са учителите там по български и математика? Сега - наесен, имате ли идея кой поема там петокласниците?

# 572
  • София
Благодаря за търпението и обяснението.  Simple Smile Най-накрая изчетох цялата тема, и сега наистина се запалих по това училище, макар че за тази година няма шанс за прием. Но четох в сайта на 107, че имат прием и след 5ти и 6ти клас - пак след Еврика, вероятно обаче ще е доста по-трудно наваксването с математиката.

Да, но ако има възможност, т.е. места. От това, което аз видях, в 5 клас приемат най-много деца. Ако детето ти кандидатства в 3 клас например ще му е много по-трудно, защото ще се бори примерно за 3 места, за 6 клас ще е същото.... А в 5 клас около 25 деца се приемат. Вярно е, че и повече кандидатстват, ама според мен за място се борят по-малко деца. Така че ако разчиташ след 5 клас да наваксва, за да покрие Евриката според мен е нереалистично.
Явява ли се детенцето на мат. състезания? Как се представя? За съжаление не мога да ти дам задачи от Еврика, защото ги няма никъде. Дори тези, на които се яви дъщеря ми лятото не съм ги виждала.

# 573
Тази година не се е явявала, но предните години - да, и  е над средния резултат.
Със сигурност съм закъсняла за 107мо с подготовката, просто късно научих за училището, не съм се интересувала специално от математическата насоченост и профилираност.

Нищо, да се надяваме, че ще попадне в училище с отдадени преподаватели, детето иначе е старателно и отговорно. Най-много се опасявам да не се случат кофти учители, въпреки уж добро училище...Почти няма отзиви за обучението 5-7ми клас, а в тази тема и от познати разбрах прекрасни неща за 107, затова ме привлече внезапно  Mr. Green, но уви, късно.

# 574
  • София
Не съм сигурна, че е късно...  Wink Нищо не пречи да пробвате. Нека се яви на останалите рейтингови състезания. Поне на Кенгуруто може и ако се е явявала на Олимпиадата. Абе нека си се яви на Еврика детето, може пък да си изкара добър резултат. Все пак Еврика е с най-голяма тежест. Освен това доста деца влизат в СМГ и има няколко класирания. Моята дъщеря беше приета на второ класиране. Не губиш ако пробвате. Училището е чудесно. Ние преминаваме цяла София, за да учи тя там  Wink Честно казано не ни тежи.

# 575
Да, то само май Кенгуруто остана. И Олимпиадата сме изпуснали, то в нашето настоящо училище не прокламират много разни състезания.  Confused
Може и да се пробваме, просто за идеята. Наистина гледам да съм с реалистични очаквания. Лекси примерно си пуска щерката от 3ти клас на курсове, ние само на юнашко Ура! се надяваме.  Laughing
Но ще пробваме, училището го заслужава. Благодаря отново.

# 576
  • София

Има ли родители на ученици в прогимназия в 119то?  Как са учителите там по български и математика? Сега - наесен, имате ли идея кой поема там петокласниците?

И аз бях с тази дилема след 4 клас на големия ми син.Той също беше отличник по всичко, без особена тръпка към математика, но за сметка на "Човек и Природа" и БЕЛ. За това избрахме 119то. 107мо ни беше и на по-неудобно място и се притесняваше да не е с много повече математика. Имаше и състезания и рейтинг, дори за СМГ можеше да се понапънем, но той рече 119то и край.В крайна сметка не съм недоволна,защото детето е много доволно, попадна в приятелска среда и аз лично нямам забележки, но..дисциплината не е на ниво и съответно доста от часовете протичат трудно, особено тези по БЕЛ  Rolling Eyes  Той стои на първия чин и пак не чува.Това е най-вероятно причината да си пожелае допълнителни уроци по БЕЛ(сега в 7ми клас,защото си е поставил високи цели). По математика им е сериозна госпожата,но не изисква максимума, защото не са много децата, които могат да го покрият.Сега е доволен,че има много часове Биология,физика Химия и География,но на база високите си мераци, малко съжалява,че не съм го натиснала за СМГ примерно Embarassed Но той тогава беше толкова категоричен,че не си и помислих да го карам да прави нещо, което не иска Confused

# 577
liani , много ти благодаря!

# 578
  • София
Мейкуун, успех! Hug

# 579
Здравейте,
Знаете ли тази година колко долу-горе деца ще кандидатстват за 125 СОУ
Гледам на сайта на СМГ изпита е изтеглен много назад след записването на приетите деца в 125 СОУ

# 580
  • София
Здравейте, има ли деца, явявали се на Еврика след 2 клас?

# 581
  • София
Гледам на сайта на СМГ изпита е изтеглен много назад след записването на приетите деца в 125 СОУ

Всяка година е така. Доста деца кандидатстват, приемат ги, записват се в 125-то, а после се прехвърлят в СМГ.

# 582
А може би целта е такава - да могат след това да вкарат "свои" хора на мястото на преместили те се в СМГ?

# 583
  • София
Здравейте, някой да има инфо кой ще бъде класен на  5-ти клас математическа паралелка в 125-то ?
 Не зная дали тук някой би могъл да ми отговори и друго - ако се наложи да правим избор 125-то / 107-мо, накъде се наклоняват везните. Да вметна и, че пътуването до 125-то ще отнема 10-15 мин., а до 107-мо минимум 40-50мин. Confused

# 584
  • София
А може би целта е такава - да могат след това да вкарат "свои" хора на мястото на преместили те се в СМГ?
Не казвам, че не е възможно, но освен двата списъка на приетите деца има и трети с резултатите на всички, явили се на състезанието и децата лесно могат да се проследят. И да има връзкари, ще са минимамен брой, но то къде ли ги няма.  Outta Joint С тези записвания и отписвания е голяма тъпотия и късане на нерви на родители, училища и деца. Трява да има един краен срок от 1 седмица да речем за всички у-ща , след като са излезли всички резултати. Още 3 дни за второ класиране и ще е доста по-лесно откъм бумаги, време и нерви. Аз само миналата седмица имах челен сблъсък с 2 сърдити лелки, а от 3-тото у-ще ми съдраха телефона да се записваме.

Общи условия

Активация на акаунт