Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 429
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 510
Чакай малко сега. Математическите читанки не са сборници със задачи за 125-то, дори най-отговорно твърдя, че в тях няма поместени задачи от техния конкурс Simple Smile Примерни задачи наистина имаше в библиотеката и това бяха задачите от изпита през 2012-та, нищо повече.

# 511
  • София
   Дърто хлапе, твърде странно звучиш.  Tired

През 2010 пак беше директор Анастасова. Не знам откога, но досега си е тя. Сега влезе за малко в политиката, но до месец ще се върне в училището. После не се знае.
   За Камелия Николова не съм чувала, но миналата година, доколкото знам , паралелка с математика изведе Данков. Тази година беше Димитров, догодина трябваше да е Генчева. И как да не е водила Генчева мат. паралелки?! Червенокоска ти казва, че детето й е при нея. А глупостите, че не била добър преподавател въобще не ми се коментират.  Outta Joint

# 512
Атанасова е директор от 101 години. В момента е депутат.

Може обаче и да гласят нов директор от есента, тъй като има конкурс и за помощник директор.
Нов, нов, колко да е нов пом. директор ставаща директор? Simple Smile

# 513
Г-жа Генчева пое само един випуск и това беше нашия. Преди това преподаваше на по-малките ученици до 4ти клас и дъщеря ми я познаваше. Тя беше избор на г-н Димитров и г-н Данков да води мат. паралелки. За добро или лошо. Станалото станало.
За г-жа Камелия Николова съм чувала отлични отзиви, но за нашия випуск категорично е отказала да поеме математиците. Така, че това е положението. Ще Ви държа в течение за новия учител.
Отделно да отъждествяваме Димитров с Господ и само неговите ученици носели медали е някак... Дъщеря ми също има медали и грамоти в състезания и е достигала до кръгове, до където учениците на г-н Димитров не са могли(въпреки, че е една година по-малка). Но не парадирам с това навсякъде. Така, че нека не сравняваме, а да си гледаме собствената паница.  Peace

# 514
  • София
chervenokoska_2
Кой ще ви е класен/а? Има ли развитие? 

# 515
  • София
Ние завършихме миналата година при Данков. В 5 клас им водеха и той и Димитров. Синът ми определено предпочиташе Данков. В 6 и 7 клас само той им водеше всичките часове и школата в събота. Доволни сме - на матурата 5,85 без никакви допълнителни решавания на задачи. Даваха им доста домашни, което автоматизира тотално изчислителните им умения. В класа дори и калпазаните учеха здраво. Това се отразяваше и на другите предмети. Учителите ги хвалеха , че с тях се работи доста по-добре в сравнение с другите паралелки и могат да се дискутират и по-интересни въпроси.

# 516
  • София
Някой има ли информация за учителите, които ще преподават на 5ти клас в 107 ОУ?
Питам, защото това училище никога не се е славело с добра и информационна страница в интернет, а и винаги я пускат по малко, нередовно и в последния момент.
Да не говорим, че и училищното настоятелство не прави нищо по въпроса. Даже няма публикувани годишните им отчети - да се знае за какво харчат парите, които всяка година събираме.

Иначе нищо лошо за училището - добра среда, отлични учители и т.н.

# 517
chervenokoska_2

Да, има развитие, за съжаление. Въпреки дочутите уверения, че няма да оставят 7 клас, имаме чисто нова класна. Г-жа Юлия Душкова. Нямам никаква информация откъде е, за преподавателския й опит. Споменала е, че другата седмица ще имаме родителска среща. Ще споделя след това.
Но общото ми впечатление е, че родителите са решили да се спасят поединично. Както нас, така разбрах почти всички ходят на курсове (дори по математика!, което според мен е необичайно за математическа паралелка). Отделно докато децата и госпожата свикнат, ще мине първия срок. Ще видим дали ще бъде борба, доказване на амбиции или ще се помисли за децата. Не съм оптимистично настроена.

# 518
  • София
chervenokoska_2

Да, има развитие, за съжаление. Въпреки дочутите уверения, че няма да оставят 7 клас, имаме чисто нова класна. Г-жа Юлия Душкова. Нямам никаква информация откъде е, за преподавателския й опит. Споменала е, че другата седмица ще имаме родителска среща. Ще споделя след това.
Но общото ми впечатление е, че родителите са решили да се спасят поединично. Както нас, така разбрах почти всички ходят на курсове (дори по математика!, което според мен е необичайно за математическа паралелка). Отделно докато децата и госпожата свикнат, ще мине първия срок. Ще видим дали ще бъде борба, доказване на амбиции или ще се помисли за децата. Не съм оптимистично настроена.
Стискам палци всичко да е наред, успех на дъщеря ти и ни дръж в течение   bouquet

# 519
Може би ще Ви е интересно къде са приети децата след 7 клас от мат. паралелки на 125-то. Не съм правила пълна статистика, но това, което знам за "ж" клас (с по-малко часове по Мат) от 28 деца (19 момчета и 9 момичета) е:
91 НЕГ - няколко човека, май само момчета;
73 СОУ - най-много са там, от момичетата половината;
35-то - едно момиче (балът й стигаше и за други училища, но живее много близо).
СМГ - няколко човека
ТУЕС - поне двама, момичето е с един от най-високите резултати от всички приети;
НПМГ - в различни паралелки, не само с математика
164 то -  не знам бройката
9 ФЕГ - ние (тя това искаше), от другия клас са още 2 човека също основно желание.
Американски колеж - поне 1 дете (имаше висок бал, но искаше да учи там).
АЕГ-тата - не знам дали някой ги е избрал.

Извън горния списък след 1-во класиране имаше само 1 момче, но не знам окончателно къде се е класирал.
Струва ми се, че най-масово балът им беше 34.50-35.00.
За другия клас "е", предполагам, че резултатите дори са по-добри.

Подготовката: естествено ходеха и на курсове  - в самото у-ще и външни школи, някои деца и на двете места. Залогът е голям и много родители се застраховахме.

Червенокоска,
стискам ви палци новата учителка да е на ниво.

# 520
  • София
Някой има ли информация за учителите, които ще преподават на 5ти клас в 107 ОУ? ...

Вярно, че сайтът им е малко назад с актуалното инфо- то винаги е сведено до най-най-важното.  Mr. Green
Ако се вярва на инфото от миналогодишното разпределение на класовете, тази година 5тите класове трябва да поемат 4мата господа учители: Иван Станков, Андрей Андреев, Ростислав Ботев, Генчо Тодоров.
Това по пътя на логиката - инак нямам лични впечатления за никой от тях. Моят син е в начален курс и не познава много-много учители. Simple Smile

# 521
  • София
Някой има ли информация за учителите, които ще преподават на 5ти клас в 107 ОУ? ...

Вярно, че сайтът им е малко назад с актуалното инфо- то винаги е сведено до най-най-важното.  Mr. Green
Ако се вярва на инфото от миналогодишното разпределение на класовете, тази година 5тите класове трябва да поемат 4мата господа учители: Иван Станков, Андрей Андреев, Ростислав Ботев, Генчо Тодоров.
Това по пътя на логиката - инак нямам лични впечатления за никой от тях. Моят син е в начален курс и не познава много-много учители. Simple Smile

Да, но нищо подобно не се случи. Класни са Тодоров и Станков, както и 2 жени - по български и по физкултура.

# 522
Мерси за пожеланията. Ще ви държа в течение. Сърцето ми се е свило на топка още отсега. Нямам сили дори да пиша в 7класната тема. За миналогодишния 7е клас в 125то (на Димитров), резултатите са много високи. Дъщеря ми каза, че всичките й приятели са с много висок бал и в най-добрите училища. Всеки я навива да ходи при него, но каквото сабя покаже.

# 523
  • София
За миналогодишния 7е клас в 125то (на Димитров), резултатите са много високи.

Всъщност, миналогодишният 7-ми клас е бил при Димитров само в 5-ти клас, след това в 6-ти и 7-ми бяха само при Данков. Обаче наистина резултатите бяха много високи, и то не само по математика, а и по БЕЛ при Абаджиева, без да имат нужда от курсове и уроци.

# 524
За миналогодишния 7е клас в 125то (на Димитров), резултатите са много високи.

Всъщност, миналогодишният 7-ми клас е бил при Димитров само в 5-ти клас, след това в 6-ти и 7-ми бяха само при Данков. Обаче наистина резултатите бяха много високи, и то не само по математика, а и по БЕЛ при Абаджиева, без да имат нужда от курсове и уроци.

Jarrita,

с това миналогодишен става объркване.
7 е и 7 ж клас от випуск 2014 г. (миналата учебна година) бяха при Димитров в 5, 6 и 7 клас - 100% сигурно. Данков и Генчева по няколко пъти са замествали Димитров.
Резултатите им наистина са много добри. За 7 ж клас (където беше моето дЕте) съм писала в предния пост. Димитров беше класен на 7е, който е по-силния клас по математиката.

7 д и 7 е клас  от випуск 2013 г. (миналата календарна година) в 6 и 7 клас учеха с Данков, за 5-ти не знам. За техните резултати бяха чула само "7 деца приети в НЕГ".

Абаджиева по БЕЛ - раздвоена съм в мнението си. Като човек е добра. Като преподавател - не съм сигурна. Прави правоговорни грешки (КърЖали, на КОЙ), правописни не съм видяла (пише "на КОГО").
През 2013 и 2014 г. срещу допълнително заплащане водеше курс на 7 класове. Ние ходехме на курс при нея, но не разчитах само на него (още 1 курс при госпожа, която традиционно работи с деца-математици).
За випуск 2013 Абаджиева е извадила супер късмет. На школата, малко преди изпита им е дала да правят същия преразказ (от помагалото, което ползва). Това не е легенда, лично го разказа.
По думите на детето за випуск 2014 г. - тези, които са ходили на курс само при нея от техния клас - оценките им са около и под 5,40. При "дублажите" - оценките са по-високи. Но да не забравяме, че при двойното учене, има надграждане заради количеството, не само заради качеството.

Общи условия

Активация на акаунт