Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 35

• 55 970
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
 Нали уж е влюбен и я обича,как се контролира тогава?
  Как да се пречисти според теб,когато цялата връзка е изградена от върху лъжи,как като независимо че е бил с нея-най-чистата жена в живота му дотогава,пак е готов и няма търпение да  е с Бихтер?

Той се контролира - винаги  /професионално изкривяване /
Не се отказа от авантюра с Бихтер , не защото не можеше ,а защото  играта с нея се очераваше да е интересна-добър играч е .
Провали се /смърта и / с нея не защото не контролираше себе  си ,а защото Бих полудя,след края на играта.
Бихтер се контролираше до около тангото.
След това тя разбра ,че губи контрол ,спря да играе ....и  тотално го отврати с досаждане ,претенции,молби и......
Когато той сложи край,си беше наистина край за него ./с малки остатъци ,както винаги /
Тя е вече прочетена книга- безинтересна за игра ,а и има ново предизвикателство пред него
Когато ти повтарям игра/и БиБ във филма го повтарят непрекъснато/ не разбирай ,че няма чувства-
има само ,че ги контролират.Все пак не е игра на пеинбол,а на чувства.
С Бихтер ,ако  е бил нетърпелив ,то е било защото така е решил.
Като твърдиш ,че той не се е  контолирал е все едно да кажеш ,че
 шампион по-плуване се  учи да плува в нов басеин.
С Нихал също ще контролира и себе си и нея,но само за добро.
Изчаква ,защото е решил  да се изчисти преди да се отдаде емоционално на  Нихал.
На никоя не се е доверявал досега ,за да си го е позволявал  с друга

# 301
  Любовта затова е любов,защото губиш волевия контрол над себе си поне за малко,ако не през цялото време и не защото така си решил,а защото така се случва-чувствата те отнасят.Другото  е опит за любов.Не приемам,че това толкова силно чувство може да върви ръка за ръка заедно с  контрола,който се налага от ума.Нещата са или-или,среден път няма.  Ето Нихал обича силно и много и не може да се контролира.
  Приемам и уважавам  и твоето виждане за нещата   Peace

# 302
Аз винаги съм си обяснявала влечението на някои нормални мъже към „неопитните” жени като един вид несигурност, нужда да се доказват, понижено самочувствие, чувство на малоценност. В такава неравнопоставена връзка те се чувстват истински мъже. Наистина не мога да намеря друга адекватна причина да бъдат с неопитни жени, когато не са на една възраст. Именно опитът в едни интимни отношения носи удовоствието и насладата от консумирането им, защото човек е по-отпуснат знае какво иска, знае какво да даде, знае какво ще получи....
Този увод има за цел да даде моето обяснение и мнение, че Бех изобщо не е толкова впечатлен и влюбен в непорочната Нихал, още повече пък за това й качество, защото той има завидно самочувствие и не страда от комплекси.

Всички много  млади са привлечени от опитни.
Когато порастнат им е интересно със себеподобни - равностойни обиграни партньори.
Когато опита ти е достатъчно и всички са ти предвидими/безинтересни/Бихер накрая става банално досадна/- те впечатлява и вълнува само това ,което си загубил безвъзвратно за себе си ЧИСТОТАТА И НЕПОРОЧНОСТТА  И МЛАДОСТТА
Това е еволюцията в живота ,не само в сериала

# 303
charovnica и аз така мисля.Любовта именно заради това е любов, защото те праща по път, по който тепърва ще опознаваш човека до теб и себе си, ще се препъваш на камъчета и камъни, ще откриваш изживявания, които досега не си изпитвал и понякога нещата ще се изплъзват от контрол, ще боли или пък всичко ще се нарежда.И точно това издава, че не става въпрос за контролирана игра, а за нещо по-дълбоко, над което няма да можеш да имаш обективен поглед и не винаги ще можеш да владееш емоциите и действията си.
И понеже silvia_maria постоянно повтаря игра, искам да попитам нещо.Щом Бехлюл е такъв професионалист(що за дума изобщо? newsm78)откъде може да сме сигурни, че не играе и с Нихал?Както се е контролирал с Бихтер, така можем да кажем същото и за Нихал.Особено имайки предвид това, че с нея той изглежда много по-контролиран и сякаш напълно съзнава какво става.

# 304
charovnica и аз така мисля.Любовта именно заради това е любов, защото те праща по път, по който тепърва ще опознаваш човека до теб и себе си, ще се препъваш на камъчета и камъни, ще откриваш изживявания, които досега не си изпитвал и понякога нещата ще се изплъзват от контрол, ще боли или пък всичко ще се нарежда.И точно това издава, че не става въпрос за контролирана игра, а за нещо по-дълбоко, над което няма да можеш да имаш обективен поглед и не винаги ще можеш да владееш емоциите и действията си.

Много точно казано   bouquet

# 305
 Любовта затова е любов,защото губиш волевия контрол над себе си поне за малко,ако не през цялото време и не защото така си решил,а защото така се случва-чувствата те отнасят.Другото  е опит за любов.Не приемам,че това толкова силно чувство може да върви ръка за ръка заедно с  контрола,който се налага от ума.Нещата са или-или,среден път няма.  Ето Нихал обича силно и много и не може да се контролира.
  Приемам и уважавам  и твоето виждане за нещата   Peace
И аз разбирам твоето ,защото за да ги виждаш така чисти ,си и ти такава.
Но никога не забравяй,че много  не са такива.И то няма връзка с  добър -лош
Според опита си различно контролираме емоциите се.Това се учи.
Бех обаче  е от тези, които са най -добри в това.
Дори съм убедена ,че когато отиде на летището бе блъф.Никога не е мислил да бяга.
Просто проверяваше нея .
Това ,което не може да контролира не са жените ,а отношенията с чичо му

# 306

Много точно казано   bouquet

Много точно си го описала и аз смятам така  Peace. Когато има истинска, дълбока любов неминуемо има и болка.

# 307
  silvia_maria-благодаря ти за милите думи   bouquet

Tази песен илюстрира за мен техните чувства на Б и Б-голяма любов,съпътствана от дълбока болка и казва една голяма истина за това прекрасно чувство.
  След малко ще кача и превода,за да се разбере смисълът.

Моят любим враг

Обичам го и ме обича...моят враг.
  Горчива радост. Любовта не е милост, враже мой,
  но ако обичаш...могат да те наранят,
  да се отвори рана в нас.
  Гърдите да се разтворят и душата да отлитне
  и тогава аз ще скубя косите си...
  Враже мой,знам че ме обичаш...
  Знай,че раната спира дъха ми...
  Ти си първият и единственият,
  Враже мой,ти си всичкото ми хубаво ... на сърцето и душата!
  Ти отвори рана...знай
  Обичам те-моят враг и хубавото мое.
  Любовта не е милост,а рана в нас!

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 14:57 от charovnica

# 308
Много хубави постове сте написали,изчетох ги с удоволствие bouquet

# 309
charovnica, много красива и нежна песен.Дори без да знам превода пак напомня на Б и Б, има и тъга, да  smile3525
btw, това не са ли кадри от Фантагероу, не съм сигурна как се пише.

# 310
  Славена   bouquet
  GameOver- радвам се,че ти харесва  Hug
  Да,точно така-Фантгиро,песента е от този филм и е изповед за любовта и тук ми се струва много  на място  Peace

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 15:06 от charovnica

# 311
И понеже silvia_maria постоянно повтаря игра, искам да попитам нещо.Щом Бехлюл е такъв професионалист(що за дума изобщо? newsm78)откъде може да сме сигурни, че не играе и с Нихал?Както се е контролирал с Бихтер, така можем да кажем същото и за Нихал.Особено имайки предвид това, че с нея той изглежда много по-контролиран и сякаш напълно съзнава какво става.

-Коментара ти към чаровна е много верен ,но важи за хора с малко опит,
търсещи човека за себе си ,а не предизвикателства

-Професионалист с жените =женкар=плейбой.
Жените са предизвикателсто/ за прелъстяване/ за тях ,а не потенциална партньорка в живота  

-Разбира се ,че се контролира и с Нихал.Не може да не го прави.Тя все пак вече е жена.
.С нея му предстоят   НОВИ , неподозирани емоции и
това го плаши.Застанал е пред отворена врата на самолет пред първи скок с парашут

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 15:10 от silvia_maria

# 312
Застанал е пред отворена врата на самолет пред първи скок с парашут

Обожавам метафорите ти!   bouquet

# 313
# 314
  • ... да усещаш мириса на море ...
И аз съм съгласна с някои от нещата изписани тук, като мнението ми се доближава най-много до това на Yulichka.  Бих повторила само, че ми е жал за Нихал, че става средство в игрите на Фирдевс, която не се поколебава да се възползва от първите и чуства, и неопитността й. Жал ми е и за Бехлюл (лилавите сенки много отиват на сините му очи  Laughing ), който ще бъде притискан от обстоятелствата (както бях писала: от всичко което ще се случи, ще се каже или изклюкари нарочно или не). От една страна се бори да си върне Бихтер, страхува се да не бъде разкрит от чичо си, Фирдевс, която го изнудва и накрая мъничката Нихал, чието сърце не може и не иска да разбие...

Да ви разкажа малко за “любовния” филм (както каза Фирдевс), който героите гледаха снощи. Това беше филмът Saturno Contro (2007), коопродукция на Италия и Турция, на турския режисьор Ferzan Ozpetek. Турското му заглавие Bir ömür yetmez.  Ето и песента, която звучеше във филма: Remedios - Gabriella Ferri В припева на песента се казва:
Надявам се, че един ден ще мога да ти кажа:
Обичам те мъничка моя , момиченце, скъпоценност моя,
красавица, малка, малка, малка моя, мъничко, мъничко, мъничко мое...

И ето ви още 1 въпрос за мнения и дискусии: кого гледаше Бехлюл – Бихтер или Нихал Wink

А като стана въпрос за пръстени: нали в Турция носят годежните на дясната ръка, а халките на лявата ....  Wink

Общи условия

Активация на акаунт