Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 35

• 55 946
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
charovnica ,  GameOver  ,  newsm51 newsm51 newsm51!

GameOver ,  Hug на теб специално искам да ти благодаря за молитвите към Вселената ! Peace Не ми остана време да го направя до сега , но много ме зарадва това , което прочетох ! Никак не е смешно , радвам се ,че все повече хора осъзнават силата на Колективният ум и съзнание ! Когато певече хора вибрират на една и съща честота и за добро , нещата се случват и се променят за добро ! Peace Ще префразирам Джон Кехоу " Дори и една тревичка да откъснем , цялата Вселена потреперва ! " Ние сме това , което мислим и нашите мисли творят нашата действителност ! Затова ти благодаря ,че мислиш позитивно и с любов ! Hug

# 451
 Кое поведение не е нормално,че не мога да разбера-че му държи сметка ли? Че това е най-нормалното в цялата ситуация.  Омъжена е,но започна връзка с него или според теб трябваше да си легнат два-три пъти  и кой откъде е /точно обратното на филма/ и нима ако не му държи сметка това изтрива постъпките й и я прави достойна омъжена жена или пък това,че е казала край?  Shocked  Тя вече се е забъркала в тази ситуация и нищо не може да заличи извършеното.

Достойна може да е само вярна съпруга.Всяка друга е недостойна......
Сметка имаше право да държи Елиф на Бехлюл,защото му бе годеница,но тогава Бих коварно я лъжеше.
Ако говорим за филма ,то сюжетът му е точно такъв:
Покварена млада съпруга се продава на дявола и си получава възмездие ,презрението на  желания мъж.Изкушенията на дявола винаги изглеждат красиви и примамливи.

Целия филм е за това: да можем да ги различаваме похотта,когато изглежда като красива лобов?

# 452
  • Пловдив
Ех, къде повече дяволи. Много проповед, много нещо.
Ако съпруга е неверен - той недостоен ли е?
Гледайте хубавият филм и му се радвайте. Скоро такъв няма да
дават.
Ако в една жена няма по едно малко дяволче, то това не е жена,
по вероятно монахиня.

# 453
Като чета тук последните мнения, наистина си мисля, че всеки гледа различен филм.Което пък е много хубаво, защото всеки е хванал различна страна на едно и също нещо.И се коментира хубаво и обосновано.silvia_maria, теб с голям интерес те чета, защото макар да имам чувството, че още гледаш началото на филма исамо това да коментираш, то поне си винаги хубаво обоснована(само малко изказа ми се струва груб на моменти).
gospojata  Kissing Heart Радостното е, че ставаме все повече тези, които мислим позитивно, виж само в този форум колко сме и си представи в световен мащаб! Време е вече да минем на друго ниво и последните събития го доказват много стабилно.Дори природата ни подтиква къмтова, защото понякога сме мързеливи и чакаме всичко на готово.
На всички ви пожелавам един прекрасен(макар и малко мрачен и хладен при мен)ден, усмихвайте се и пишете такива коментари, за да се радваме взаймно   bouquet

# 454
# 455
  • Бургас
Може би ако Бехлюл притежаваше поне малко и други положителни качества освен голата си красота... Бехлюл не се поколеба цял живот да наранява влюбените в него жени, нагъл, завистлив, подъл, малодушен. Нагъл - защото и за миг не се замисля, че се възползва от обичта на чичо си, за да води безсмисления си, хедонистичен начин на живот. Не се посвени да ухажва наранената от него самия Пейкер, въпреки че тя вече беше бременна и омъжена.  ooooh! Ами ако се беше поддала?! И нейния живот ли щеше да съсипе?! Или и това е от "голяма" любов?! Завистлив - злобата му към Нихат нараства от момента, в който той се ожени за Пейкер и започна да гради кариера във фирмата на чичо му. Подъл - спи с жената на чичо си и вместо да намери сили да поеме отговорност за "чувствата" си, забърсва моделки по клубовете и още по-лошо - "пречиства" се с любовта на дъщерята на чичото, който му е на практика баща. Бехлюл е бедствие и все повече ме дразни Аднан, който на практика е отговорен за създаването му.
Съжалявам, но аз не виждам нищо красиво в любовта на двете "Б". Дори и така умело изиграните интимни сцени между тях не могат да ме грабнат. Ако виждах поне едно достойнство у Бехлюл, в което да си заслужава да се влюбиш, за Бога - бих оправдала Бихтер! А тя видя всичките му недостатъци, собствената и сестра е на наранена от него жена и въпреки това му се поддаде. Съжалявам, но не мога да адмирирам глупостта и липсата на самоконтрол. Мога само да ги съжаля. Peace

# 456
  Много тежки присъди ,много нещо  Whistling Поспрете се малко,леко вече започват да се минават границите!
   Бихтер била ненормална,защото някой не я харесва и се изживява като големия съдник и разбирач  ooooh!, оле,ужас,думи нямам  Sick
   Точно защото въпреки недостатъците му го обича  и иска,точно затова говорим за любов.  Любовта не е контрол,това са две взаимноизключващи се понятия.Когато прочета нещо такова и имам чувството,че този човек никога не е обичал.
   От всичко изброено от Юличка  съм съгласна само с малодушен.
   Вярно е,че нито учи,нито работи,всичко му е наготово,но и  кой му го позволява?
    Пейкер искаше да я накаже,че го  е заменила с друг,не можеше да преглътне ,че тя не тича след него и постъпката му спрямо нея беше лоша.
   Подъл-донякъде.И аз го обвинявах за Нихал,но като ми се поизясниха събитията,нещата не стоят точно само в черни краски.
   Човек не се влюбва в достойнствата на някого,а в самия него- независимо дали добрите или лошите черти преобладават.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 13:33 от charovnica

# 457
Ех, къде повече дяволи. Много проповед, много нещо.
Ако съпруга е неверен - той недостоен ли е?
дават.
по вероятно монахиня.

Приемам жени /мъже/които сменят често партньори
Приемам жени/мъже/които изневеряват -но запазват грижата за семейството,любовта към децата и спокойствието на дома
Приемам жени/мъже/които зарязват партньора/не децата/ си ,защото са влюбени

Бихтер не прави нито едно от това,тя унищожава семейството,спокойствието,любовта и любимия

# 458
Ех, къде повече дяволи. Много проповед, много нещо.Ако съпруга е неверен - той недостоен ли е?
дават.
по вероятно монахиня.

Peace Peace Peace Peace Peace

# 459
Юличкаbouquet

# 460
  • Бургас
charovnica, ако говориш за любов от пръв поглед - да, може и да се влюби човек в някого, когото изобщо не познава и съответно да не е наясно с недостатъците и достойнствата му. Но в случая с Бихтер това не е така. Бехлюл и беше кристално ясен от самото начало. Всичко, което се случва с Бихтер е следствие на сложните взаимоотношения "майка - дъщеря" през целия и живот, за които съм си споделяла вече меннието. Неслучайно и Фирдевс е такава ключова фигура в сериала.
И за да не звучи мнението ми като празна приказка - била съм влюбена, и то много. Но никога не съм губила контрол над себе си. Както и всички близки на бившите ми гаджета и настоящия ми мъж са табута за мен. Дори не мога да ги погледна с очите на жена. Може би ако Бихтер имаше стабилна ценностна система и устойчив характер и може би ако не беше "достойна дъщеря на майка си" нищо от това не би и се случило. Но затова вече съм говорила, няма да се повтарям.
А мнението ми за Бехлюл е устойчиво - до момента с нищо не може да ме спечели този герой, отвращението ми от него е искрено.
Лелеее, какви полемики за едни измислени героиии!  Crazy
Snejka  Hug

# 461
Все едно сме в клиника за ,,душевно болни" Mr. Green
Всеки се мисли за някой и държи кокала до край.
Знаете ли как ни наричат-злобни кокошки.
Няма да ви разказвам как го чух,защото ме срам как изглеждаме за хората отстрани Embarassed

# 462
  bouquet Специално за gospojata, жалко че повечето дами, които гледат филма много са се вживяли и се опитват да бъдат съдници и моралисти...
Има неща които правим за лювим човек,а той може би не забелязва,но си мислим че трябва да ги  оцени!Има и такива дето не сме направили,а бихме могли...! Ще кажете,че любовта не е само жестове.Така е! Тя е много повече.Но,когато не виждаш малките неща, няма как да разбереш големите!А истинската любов...тя е невероятна!Нищо,че понякога те кара да вървиш срещу себе си......
"....обичай, обичай, обичай - върви на там накъдето те теглят душата и сърцето, пък дали е истина и вечност - кой знае, но оценка не искай, любовта знае само едно - да осъществи себе си, да се сподели, друго не я вълнува...."

# 463
Хубаво е, че има такива полемики според мен. Защото реалния живот е пълен с такива примери. И техния брой застрашително расте. Много деца живеят в нездрави семейства имено, заради компромисите на родителите им с морала.
Аз съм изумена, че се намират толкова много жени, които оправдават Бихтер.

# 464
Все едно сме в клиника за ,,душевно болни" Mr. Green
Всеки се мисли за някой и държи кокала до край.
Знаете ли как ни наричат-злобни кокошки.
Няма да ви разказвам как го чух,защото ме срам как изглеждаме за хората отстрани Embarassed
Кой ни нарича така? На мен лично не ми пука как ме наричат хора, които не ме познават, ама  ми е любопитно  как изглеждаме отстрани. hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт