Да преправим старите мебели - 7

• 97 125
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Ние вчера ходихме при Пина да вземем шестоъгълните шкафчета. Обаче видяхме и гардероба - никой не го иска и ще го хвърлят...Моят мъж само каза-дайте ми една отвертка и за половин час го разпарчети. Натъпкахме всичко в буса и се прибрахме.
Обаче: Каза ми- аз ти качвам шкафовете до стълбищния коридор пред входната врата, ти си сваляй дъските от гардероба... ooooh! И почнах  - трикрилен гардероб на части първо свалих от буса и след това дъска по дъска влача до тавана / който е фактически 5 етаж без асансьор /. ooooh! ooooh! Разчистила съм си пространство и ще ги започвам.
Ама като куцо пиле домат ги извлачих  Mr. Green Mr. Green Наистина е диагноза.

# 451
Браво, Другарката певица Рени! Така се поддържа фигура, да знаеш.
Много се радвам, че сте взели и гардероба. Той наистина е прекрасен и щеше да е грехота да отиде за подпалки. Пусто, нали съм прекроявала целия апартамент заради фикс-идеята ми за три спални и голям хол, та сега нямам ни една нормална стая, където да завра стандартна мебел. Всичко трябва да е по поръчка /първо, за да влезе в спалните и второ, за да е функционално/. А така харесвам точно този стил мебели за спалня!

А кой, кой, кой търсеше виенски столчета? Ето какво открих: http://www.baev.s4eti.com/
Ново производство са, не са втора употреба, но много ми харесаха всичките им модели. Няма цени в сайта, дано не са скъпи.

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 12:11 от baibibi

# 452
Моят мъж само каза-дайте ми една отвертка и за половин час го разпарчети. Натъпкахме всичко в буса и се прибрахме.

Точно така си беше!  Simple Smile Страхотен екип е това семейство, с поглед се разбраха  Simple Smile

За съжаление бюфета, май, ще хартиса, но съм решила поне в някоя маза да го приберем, да не е съвсем за подпалки. Ех, големия обем го прави труден за транспорт, но и за наместване в апартамент...

# 453
  • Пловдив
Бюфета е уникален, моля те недей го разцепва за подпалки, душата ми ще страда.

# 454
  • София и там където не се пуши
Лелее колко красиви неща сте намерили. На Пина шестоъгълните шкафчета ми останаха очите. Със здраве да си ползувате придобивките.

# 455
Пина, току що в маршрутката си говорихме с една моя съученичка - болна от същата диагноза Mr. Green. Ще и пратя снимката на бюфета - дано да дойдат и успеят да го извлекат  Hug

П.П. А как го искам...не е истина-ама няма да ме огрее   Sad

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 09:07 от Анонимен

# 456
Трябва да направя съществена корекция за бюфета - разглобява се!  Доста го изследвахме, всичко е много скрито, но се оказа, че може да бъде разглобен и това значително улеснява транспорта му.
И на мене ми е жал, казах на мъжа ми, ако го секат, че няма да идвам да гледам, поне да не съм видяла съдбата му...

# 457
Моля те приберете го в някое мазе - само да не се одраска ...
Аз ще водя преговори и ще видим какъв ще  ерезултата-може и да го вземем.

# 458
Момичета имам два въпроса:

1. С какво боядисвате - мече или четка? Става въпрос за блажна боя (плотове на маса)
2.Мога ли да смеся блажна боя с емайллак?

# 459
Здравейте момичета,
на мен нещо ми замря музата със старата библиотека, обаче да ви покажа едни табуретки - да ви развеселя с опитите ми за "творчество"  Laughing:
http://i313.photobucket.com/albums/ll377/vani6366/Hand%20made%20 … ings/IMG_6501.jpg
http://i313.photobucket.com/albums/ll377/vani6366/Hand%20made%20 … ings/IMG_6503.jpg
ще са в стаята на мойте пътешественички, нещо като масички  Mr. Green
не ги показвам с краката, че те си стоят още както си бяха  Embarassed

# 460
Пина, няма да ме огрее бюфета Cry Не можем да го транспортираме до София. Ох, дано му намерите стопанин, толкова е красив, просто е грехота да замине за подпалки...

# 461
Имам един въпрос към всички вас " майстори " - как може да се свали или промени лакирано покритие по мебели / в случая - маса и бюфет / . Целта ми е да изглеждат матирани , но в същото време да се виждат дървените шарки. Ама и аз какво обяснение дръпнаааах Blush

# 462
Какви красоти показвате - направо ви се възхищавам и въздишам, приятелят ми ме обяви за луда като изчетох всичките 7 теми  Laughing
И да не е гол спам за запис, понеже ни предстои ремонт и реконструиране на кухнята през есента, да се похваля, че спестихме някой лев благодарение на съседите ни Wink Новите им квартиранти нямали нужда от един гърдероб, който направо разглобен си стоеше на площадката между етажите. А той от големите двукрилни, с надстройка Laughing Ще станат чудесни корпуси за долни шкафчета smile3508 така ги виждам аз нещата... А иначе като започнем ще снимам и ще показвам, защото ще боядисвам и плочки, даже малко по малко започнах да се обзавеждам - боро контакт, боя, остана само лак... Продължавам да се ослушвам за напълно прозрачен и водоустойчив   Mr. Green
Продължавам да ви следя и да ви се радвам!
Браво на всички за творенията - изкуството ви е невероятно!   bouquet  bouquet  bouquet

# 463
  • София-в сърцата на моите деца
qcka , как се боядисват плочки в баня? Би ли казала и показала! Peace

# 464
Май Седефка беше показвала бодисани фаянсови плочки в кухнята.
Аз съм прилагала други начини за освежаване на баня-в едно от жилищата
изстъргах старата фуга с шкурка и фугирах наново, ако пък фугата е здрава, но
посивяла много добре се освежава с едни маркери Теса-избелители за фуги (пише на немски фуген
вайс, не знам дали така се чете, струват около 8 лв). Самите плочки като се измият добре с хубав
препарат лъсват и не е много добре да се боядисват. Всъщнос знам, че Бриколаж уж имали някаква
специална боя за фаянс, много била скъпа, но никога не съм я виждала в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт