Да преправим старите мебели - 7

• 97 097
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
baibibi, благодаря ти за линка! аз търсех виенски столове, и въпреки че се сдобих с няколко екземпляра за фото реквизит, тези ще станат чудесно за трапезарията (един ден  Rolling Eyes)

И виждам, че има въпрос по една тема, която силно ме вълнува от няколко дни - ремонт на баня със стари плочки - да си кажа и аз питането. Значи стара баня, с мозайка на пода, и син и бял фаянс на сто години, напукан и нареден по най-отвратния начин като тухли, разминати, до средата на стената. Нагоре - блажна боя (вероятно?). Жилището е под наем, и изобщо не искам да влагам пари в него (ще се ползва за ателие). Няма да се ползва за баня, тоест няма да се взимат душове  Grinning, но все пак искам да изглежда прилично. Чудех се, може ли да се залепи върху тези плочки нещо... Фолио, тапет... хем да е евтино, хем да е готино. А за пода си мисля един най-обикновен балатум, дали е добра идея? То и антрето е с тази мозайка, като се замисля, и май и за него ще взема мерки. Виждала съм в Практикер ярко червен балатум  Laughing

# 466
Бюфетът на Пина е настанен в новото си жилище: каменна къща в село край Варна:

https://lh4.googleusercontent.com/_iDrIIWJfcGo/Tb_skgKW1yI/AAAAA … tLXpBN7I/s512/IMG

Скоро ще го сглобим и поосвежим, след което ще Ви го покажа. Смятам да запазя автентичния му вид, като го поошкуря и лакирам с матов лак.
Благодаря ти, Пина!

# 467
Sve_dim, с нетърпение ще чакам да го видя освежен, готов за нови подвизи!  Simple Smile

# 468
Бюфетът на Пина е настанен в новото си жилище: каменна къща в село край Варна:

Поздравления за цялата операция, бях се притеснила, че ще го разфасовате  Crazy Според мен ще му отива много тъмен. После да показваш Peace

Една кантонерка ме чака мен, чудя се как да я трансформирам Thinking

# 469
  • София и там където не се пуши
Sve_dim любим вид къщи са ми тези и Копривщенските .
И аз се бях притеснила, че ще го разфасовате.

Lois преди години гледах демонстрация на едни смоли, които служеха точно за покритие на такъв вид под, а като се намажеха на мозайката се самонивелираше и криеше дори всички бубунки. Беше доста скъпо преди, но от тогава много материали са им паднали цената . Самите смоли бяха различни цветове и можеше човек да си избере. С годините не се нараняваше, седеше като гума и здраво. Питай в магазините, но ми се върти в главата ,че го наричаха епоксидна смола.  

Ето тук виждам нещо такова, като съм го виждала и по коридори нанесено и в заведения http://www.gp-group.org/articledetails.php?ArticleID=4 . Питай в магазините и дано попаднеш на читав консултант.

# 470
Лоис, за мозайката преди време си говорех с един приятел как
да възстановим/изциклим старата мозайка в коридора на едно старо наследствено
жилище. Неговият съвет беше да не се занимаваме с фирма, а де се пробваме сами.
Първо той предложи да се залее пода със силен препарат (белина може би) или с кисло-
родна вода (по-висок процент) и да търкаме добре с твърда четка. После да забършем, да изчакаме да
изсъхне и да лакираме с лак за камък. Според него щяло да се получи, с белината пода ще се
изчисти от наслояваната мръсотия, ще побелее, но лака ще възстанови цвета. Мисля си, че и
по-едра шкурка ще е необходима.
 Не съм се заела още с тази процедура, притеснява ме отровната миризма на силните препарати.
Като за начало ще разгледам лаковете за камък (знам само за Левис Стоун) и като се снабдя с противогаз ще пробвам върху малък участък от пода. За плочките в банята има и водоустойчиви тапети,
и водоустойчиво фолио.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 17:09 от Vennie

# 471
Мозайката си я чистя редовно с белина и четка за обувки - твърда такава. В къща сме и стъблищата са такива. После минавам с препарат за под, за да обере бялото и да придаде малко по-сносен мириз.

# 472
Написах в Гугъл "чистене на мозайка" и ми излезна това  Peace
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=62583&page=1
http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t90165.html

# 473
Lois преди години гледах демонстрация на едни смоли, които служеха точно за покритие на такъв вид под, а като се намажеха на мозайката се самонивелираше и криеше дори всички бубунки. Беше доста скъпо преди, но от тогава много материали са им паднали цената . Самите смоли бяха различни цветове и можеше човек да си избере. С годините не се нараняваше, седеше като гума и здраво. Питай в магазините, но ми се върти в главата ,че го наричаха епоксидна смола.  

Продължават да са скъпи. Peace

# 474
Скъпи са смолите, саморазливните настилки също.

Относно мозайката - циклене с професионална машина+импрегниране миналата година беше около 12-13 лв. на квадрат. Според мен е безумие да се търка на ръка, а и ефектът със сигурност няма да е добър ако мозайката е в лошо състояние.

# 475
знам ги саморазливните, много са хубави, обаче първо, са скъпи, второ не могат да се махнат после. А пък собствениците много си харесват мозайката  Mr. Green.  Тя не е мръсна всъщност, просто ми е адски демоде. И гадната "прясно лакирана" дъбова ламперия си харесват, инак аз бих й праснала една бяла боица тутакси. Затова говорим само за козметики, които после могат да се махнат. Само за банята се разбрахме, че мога да действам там, явно се усещат, че по-гнусна няма как да стане   Joy Човекът рече, че имало "фототапети" за баня, слагал се първо на плочките някакъв препарат, нещо като грунд, явно за да замаже фугите,  и върху него се лепял тапетът. Гадното е, че има много стърчащи от стената неща - тръби, лира за парно, душ стенен.... ама ще ги заобикалям. Другото, което си мислех, е боя, едноцветна да речем, и върху нея някакви стикери контрастни да сложа.

# 476
Скъпи са смолите, саморазливните настилки също.

Относно мозайката - циклене с професионална машина+импрегниране миналата година беше около 12-13 лв. на квадрат. Според мен е безумие да се търка на ръка, а и ефектът със сигурност няма да е добър ако мозайката е в лошо състояние.

Ее, ти да не милиш, че като Пепеляшка ежедневно на пода  Joy
Къщата ни е поддържана, не е кой знае колко замърсена мозайката. Чистя я да си призная два пъти годишно с белина. 9 стъпала и една площадка.

Lois - има страхотни тапети за баня, цена на ролката е в аутлета на Домко от 10 до 16лв, гумирани са, страхотни картинки и се поставят с лепило.  Peace

# 477
За настилка - най-евтино и най-бързо /а и с приятен визуален ефект/ е ламинатът. За стените в банята - може също да ги прикриеш отгоре с ламинирана ламперия. Или направо да ги боядисаш /щом няма да ползваш банята като баня, т.е. няма да се мокри. Дървената ламперия в коридора може да облицоваш с плат /има прекрасни десени хасе по 5-6 лв. метъра/

# 478
Има и балатуми дебели с ниска цена - цветни са, все ще ти покрият толкова н еприятната мозайка  Peace

# 479
Брей, каква интересна тема имало и аз съм я подминавала толкова време ooooh!
Колко неща изпонахвърлихме миналата година поради това, че грам представа съм нямала, че някъде съществуват хора, които биха могли да се поинтересуват от тях.
Подобен бюфет като на Пина, но по-нисък бе нарязан за подпалки на парното, а секции едни мернах, че се подаряват, същите отидоха при един съсед за гълъбарник. А можеше някой да ги вземе за ползване и да са полезни.
Сега ни предстои опразване на един апартамент, тъй като ще го продаваме. Там има мебели, които в последствие могат да бъдат подарени за ползване.

Общи условия

Активация на акаунт