Да преправим старите мебели - 7

• 97 092
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • София и там където не се пуши
знам ги саморазливните, много са хубави, обаче първо, са скъпи, второ не могат да се махнат после. А пък собствениците много си харесват мозайката  Mr. Green.  

Да ти бях дала направо моя ремонтиран офис под наем, като ти чета за перипетите ти  Joy , само да се събуеш и да влезеш.

Вярно че не се маха, само може да послужи като основа на нещо, което да се сложи отгоре.

Междудругото стари секции , едни съседи си викнаха дърводелец и като им смени панти и чекмеджетата им ги направи с механизъм, ами те по-хубави станаха от някои които се продават.

# 481
Като поразгледах няколко произволно избрани страници от темата, се навих едни много запазени табуретки от времето на бабата и дядото на мъжа ми, да ги дам за претапициране. Много здрави крачета имат, абсолютно запазени като устойчивост, само дамаската им е поизбеляла.

# 482
Вилико, силно се съмнявам, че Фелисидад е имала твоята мозайка
предвид като написа за циклене със специална машина. И тя, и аз, и
Еличка даваме идеи на Лоис как да освежи ателието.
Нашата мозайка е зацапана, има петна от акамулаторна течност, иначе не е напукана и изронена и затова си мисля да избегна цикленето.

# 483
Скъпи са смолите, саморазливните настилки също.

Относно мозайката - циклене с професионална машина+импрегниране миналата година беше около 12-13 лв. на квадрат. Според мен е безумие да се търка на ръка, а и ефектът със сигурност няма да е добър ако мозайката е в лошо състояние.

Ее, ти да не милиш, че като Пепеляшка ежедневно на пода  Joy
Къщата ни е поддържана, не е кой знае колко замърсена мозайката. Чистя я да си призная два пъти годишно с белина. 9 стъпала и една площадка.

Вилико, не приемай всички мозайки на света като лична кауза Laughing Изобщо нямам идея каква е твоята и колко често я чистиш, а честно казано и слабо ме интересува Wink
Мозайката без да е импрегнирана поема всякакви видове течности и става на петна, които белината със сигурност не отстранява Peace

# 484
Lois, според мен за банята ще е най добре с тапети, но да са по дебели. Трябва да могат да прикрият релефа отдолу, и много здраво лепило.
Балатум върху мозайката обаче малко ме съмнява, не виждам как ще легне добре отгоре. Мозайката само в антрето ли е или и в банята?

# 485
Аз мислих, че се иска идея само за "домашно" подобрение на положението... Иначе и аз бих си извикала машина да оправи мозайката... Честно, на мен не би ми се занимавало с чистене с киселини, белини, силни препарати и с търкане на ръка  Rolling Eyes Все пак и петната са различни и мозайките и въобщееее...

# 486
didiela, това, което съм си извадила като бележки от предишните теми (даже ако не се лъжа, беше точно на СедеФка делото, за което мноооого й благодаря  bouquet) е следната последователност:
1. Боро контакт - розовата течност за по-добро сцепление
2. Акрилна боя - в моя случай черна, защото новата ни кухня ще е черно бяла, а не жълтаково-бяла, както сега Sick
3. Водоустойчив лак

Непременно ще покажа, но това ще е есента Sad Просто сега съм сама вкъщи до края на месеца, а после и аз заминавам да работя... Но задължително ще споделя резултатите с хората, които са ме вдъхновили Hug

# 487
  • София
Lois-Преди време беше модерно да се лепи мушама по плочките в банята.Балатум в/у мозайка си става съвсем добре-какво Ви притеснява?

# 488
ей, благодаря ви, че вземате толкова присърце проблемите ми  Grinning
Апартаментът е в моя вход, на горния етаж  Mr. Green това му е най-ценното. Затова не придирям много. Обаче не съм сигурна колко време ще мога да си позволя тоя наем като разход, и затова не искам да влагам много пари в ремонти. Така че всякакви трайни неща от сорта на ламинати не стават. Още повече, че в стаите е паркет, който е изциклен и лакиран и е в много добро състояние, и мозайката е на същото ниво. За това си мисля за някакъв балатум или линолеум, който е тънък и може с една лайсна да се маскира прехода, и който се слага за половин час и се маха за пет мин, ако госпожата не го одобри. За банята се разбрахме, че ще я пооправя, там вероятно с тапети ще стане.
За ламперията плат е добра идея, аз си мислех за хартия, но и плат става, само как ще се закрепи? Лепилото не е вариант, мисля, доколкото от него ще останат следи. Може би с телбод внимателно във цепките?
Днес взех ключовете, ще го снимам и ще покажа  Grinning

# 489
Lois, плата може да прикрепиш с летвички като мини-первазчета или със суров каучук /той се чисти лесно след това, като маджун е/.
За мозайката. Тази в банята не е повече от 2кв.м., тази в коридора колко е? Аз бих я изчистила и оставила така- черно/бяла. Стените в банята и те в черно/ бяло- да речем тавана и стената срещу вратата в бяло, а трите стени в тапети шарка "зебра", квадрати или рае. Каквото и да решиш за стените, купуваш си 1л. Бороконтакт, омазваш всичко и след 3 часа си готова да лепиш и мажеш Peace След контактния грунд можеш и с латекс да я намажеш цялата, още повече, че няма да се ползва по предназначение, а после стикери.
Най- евтиния вариант ти е:
1л. Бороконтакт
5л. латекс
евентуално стикер/и/ след това

Мозайката у нас по коридорите не дадох да се маха, изчистих я перфектно с Биощайн /пастата от ТВ-рекламите/, стана нова. И не съм се друсала с миризми Naughty

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 01:22 от СедеФка

# 490
Здравейте,
следя ви и изчетох почти всички теми назад. Поздравления за хубавите идеи и реализации  Peace
Аз имам да преправям едно кресло с дървена основа и диван 3-ка, но май няма да се осмеля сама и ще ги дам на тапицер за дамаската, пък дървото може и сама да опитам.

Като четях последните постове се осмелих да ви попитам дали имате опит със махане/къртене на тази старата мозайка от пода? В бъдещият ни дом (старо строителство) в коридорите и антрето има такава мозайка и, разбира се  Tired, е на нивото на паркета в другите стаи. Та ми се иска да я махна, но съм чувала съмо легенди за това колко трудно се маха, че била добра изолация някаква и т.н... newsm78 Моля ви, ако някой има опит с МАХАНЕТО на мозайка, да сподели  Praynig

П.С. Толкова ме мъчи този въпрос, че чак пуснах специална тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=581337.msg18592781#msg18592781[/url], та ако решите може да ми пишете там, за да не спамим тук   Peace

# 491
Здравейте,
следя ви и изчетох почти всички теми назад. Поздравления за хубавите идеи и реализации  Peace
Аз имам да преправям едно кресло с дървена основа и диван 3-ка, но май няма да се осмеля сама и ще ги дам на тапицер за дамаската, пък дървото може и сама да опитам.

Като четях последните постове се осмелих да ви попитам дали имате опит със махане/къртене на тази старата мозайка от пода? В бъдещият ни дом (старо строителство) в коридорите и антрето има такава мозайка и, разбира се  Tired, е на нивото на паркета в другите стаи. Та ми се иска да я махна, но съм чувала съмо легенди за това колко трудно се маха, че била добра изолация някаква и т.н... newsm78 Моля ви, ако някой има опит с МАХАНЕТО на мозайка, да сподели  Praynig

П.С. Толкова ме мъчи този въпрос, че чак пуснах специална тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=581337.msg18592781#msg18592781[/url], та ако решите може да ми пишете там, за да не спамим тук   Peace
Начина е само 1- с къртач ooooh!
И да, трудно е- все едно буташ панел. Ако не е напукана и наронена защо ще я махаш? Има вече бои за бетон и камък, може да си поиграеш и да я направиш цветна, а после да финишираш всичко с безцветен лак за къмък. Виждала съм такова нещо и наистина е красиво- като витраж на пода Peace Аз си признавам, че ме мързи, а и сме го пуснали за продажба, та няма смисъл вече.

# 492
Не винаги, но обикновено тези мозайки са с дебелина около 10 см. и повече. Няма как да  знаеш, преди да започнеш да къртиш. Разбиването е зловещо, после зейва една пропаст, която трябва да запълниш със замазка... С една дума - отваряш си един ремонт, който е трудоемък, шумен и мръсен. И пак нямаш гаранция, че новата замазка ще бъде достатъчно прецизна и ще успееш да постигнеш идеална преходност между различните настилки.
Моят съвет е да се вгледате добре в мозайките си - ако нямат пукнатини и видими дефекти, могат да се изциклят и импрегнират /както вече беше казано/ и да заживеят нов живот. А пък и отново се връщат на мода.
Това е историята с мозайката. Ние нашата я покрихме с ламинат.

# 493
Байбиби, вие имахте ли масивен паркет в жилището и махахте ли го?
В нашия стар апартамент паркетът е в ужасно състояние, има огромни
фуги, от които излизат едни миниатюрни червеникави мравчици. Преди
5-6 години е циклен и запълван, но фугите бързи се изрониха. Момчето се
постара доста, а и не пестеше материал, просто паркетът е видял какво ли не
за 60-годишния си живот. Мислех си да го извадим и пренаредим, но майстор ни
съветва да изгребем отдолу сгурта (не знам така ли се пише този материал, който
са го слагали навремето от противопожарни съображения, май) и да направим нова
замазка. Тази сгур вече тотално се отрича и се препоръчвало да се маха. Било голяма
хамалогия и десетки чували с боклук. Вариантът да покрием паркета с друга настилка от-
пада, изпадам в ужас, че тези мравчици ще си останат отдолу.

# 494
Аз съм махала стар паркет - 30 квадрата. Не сме го редили наново, хвърлихме го. Не е кой знае каква хамалогия, предвид, че събаряхме стена и т.н., махането на паркета и онова черно нещо отдолу, беше от най- леките и приятни неща. Просто гребяхме паркет и мятахме през терасата, с идеята после да го събираме от долу и да го изнасяме на някъде, но бабите от района се събраха с кофи и взеха да пълнят, за горене, за зимата. Така и не ни се наложи да го изнасяме, всичкия го събраха.

Общи условия

Активация на акаунт