Да преправим старите мебели - 7

• 97 256
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
alegoria , дори не споменавай думата "безир". Особено пък за вътрешна употреба.
Извинявам се, имах в предвид байц, ама...нали са ми чужди тези термини...
Спунк - интересно, наистина. Замисли ме. Ама какъв да е цвета ако боядисам фугичките и малките части с боя? И да се върже с лака  newsm78

# 571
  • София-в сърцата на моите деца
Мисля,че това е Декупаж, ама да кажат момичетата от Декупажната...Там пише как става .. Peace

# 572
  • Бургас
Мисля,че това е Декупаж, ама да кажат момичетата от Декупажната...Там пише как става .. Peace
Не е Naughty Със стикер ще се получи според мен. Решила съм да го прабвам на една маса, но още не съм си харесала стикер, пък и време няма Sad

# 573
Девойки, какво стана със срещата във Варна ??

# 574
 Simple Smileдевойки имам едно въпросче ,
   боядисвам с алкидна бяла  боя едни столчета, но станаха на четки" пробвах с мече предложено ми от продавача, уж специално за такава боя , но пак не става . Мечето е като кадифено  доста странно,дали ще стане с друг тип мече? Иска ми се да не личат рески, а да бъде гладко? Thinking имате ли  идей  Praynig

# 575
   боядисвам с алкидна бяла  боя едни столчета, но станаха на четки" пробвах с мече предложено ми от продавача, уж специално за такава боя , но пак не става . Мечето е като кадифено  доста странно,дали ще стане с друг тип мече? Иска ми се да не личат рески, а да бъде гладко? Thinking имате ли  идей  Praynig

Велурените са по принцип за такава боя, ето като това. Може в боята да е проблема Rolling Eyes

# 576

Аз боядисвам мебели с дунапренено валяче. Според мен така става най-гладко, без значение дали  е лакетс или блажна боя.

Да не би да ти е много гъст латекса и затова да стои на четки?
Пробвай в една чашка да го разредиш малко и виж дали пак ще стои на четки.

# 577
baibibi, благодаря много за информацията  bouquet  Поносима е цената.
Обаче аз шкуря ли, шкуря, а с цвета нямам никакъв напредък. Дали е възможно така да е третирано с нещо дървото, че изобщо да не може да се върне цвета?
Ето снимки - на първата има още петна от първоначалния цвят, а на втората е сега както е.
http://media.snimka.bg/8555/023365821.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8565/023385411.jpg?r=0
Шкурила съм доста повече отдолу под светлото, отстрани само до махане на лака. Разликата е съвсееем минимална, а може и да си въобразявам, че изобщо има някаква.

# 578
маймунтузу аз не съм прочела какъв искаш да е ефекта  Embarassed
но мисля, че еднакви на цвят няма да се получат, защото са два вида дърво с различен цвят  newsm78

# 579
Момичета препоръчайте ми марка байц? Утре трябва да го купя ...

# 580
маймунтузу, проблемът идва от там, че лакираната и нелакирана част на дървесината се е окислявала по различен начин. Честно казано, нямам опит със заличаване на такава разлика, но ми предстои - точно твоя случай имам, една надстройка ще махна и ще ползвам само долната част на шкафа, но дори още не съм огледала като как са нещата при мен. Освен да ти препоръчам ... да продължаваш да шкуриш. А пък ако не се получи, накрая направи дефекета на ефект. Облепваш с хартиено тиксо около границите на светлия правоъгълник и мажеш с един цвят. После "очертаваш" още няколко подобни правоъгълника /не е нужно дори да са с еднакви размери, може и да се преливат/ и мажеш с друг нюанс на същия цвят. Ако решиш да е с лак, просто един правоъгълник минаваш с много разреден лак, друг - с нормална гъстота, трети минаваш на две или три ръце. Ако е с масло - някъде минаваш съвсем лекинко и после изтриваш излишъка с парцал, а други минаваш на богато, че и по два пъти /или първо, преди маслото мажеш с байц в различна концетрация за всеки правоъгълник, при някой може да добавиш и малко черничко в байца/. Така ще се получат правилно очертани правоъгълници, дървото ще прозира, а различните зони ще внесат закачлива нотка върху плота.
Не знам дали ме разбра и дали би ти допаднала подобна идея, ама не ми идва на главата нищо друго в момента.
Фладерът е много красив и е добре да го подчертаеш, а не да го криеш с плътна боя.

# 581
Dai4eto, аз съм ползвала само български байцове досега. Лакпром, Оргахим... На всяка цена обаче си купи една дървена летвичка и пробвай как стои и как попива байцът, за да няма изненади. Не знам какъв цвят искаш да добиеш, но спокойно може да смесваш различни цветове байц, за да натъкмиш желания от теб нюанс. Кафевият байц в чист вид леко сивее, затова аз му добавям и малко черен. Отгоре задължително с лак. Байцът дава само цвят, но не предпазва дървото.

# 582
Направо се закрастих.  Mr. Green Чета всички теми като луда. Много яки идеи има. Видях и че може да се боядисат плочки  Hug, което ще е след кухнята и масата.
Така. ПО същество. Проблема ми е за визията на кухнята, крайната. Правена е от свеки и има толкова различни цветове и мебели...че свят ми се завива как да ги вържа за да стане нещо по-съвременно.
В момента клоня към някакъв цвят. Слаб. Нещо в жълто-бяло. Ще махна всичкия стар лак. Трудно-не трудно, не го махна. Видях, че пише два варианта - латекс(или акрилна боя), след което лак и другия байц в някакъв цвят и после лак. Как мислите, кое ще е по-добро, за да не станат много цветни, но все пак да има по-модерен вид?

# 583
alegoria, четох- мислих, четох- мислих по визията на кухнята ти и все ми се върти в главата една идея, свързана с иноксовите ти уреди. Може и да се втрещиш, но първо помисли. Аз така го мисля Thinking: плота на масата, седалките на табуретките и вертикалните летви на вратичките в естествен вид /само с безцветен лак, та са си еднакво светли/, а краката на масата и табуретките и хоризонталните летвички на вратичките в мнооого светло /почти бяло/ сиво. Така ще ти се вържат с инокса. Иначе същото съчетание, само че бяло на мястото на сивото няма да се върже с инокса Rolling Eyes Преди време аз бях приложила тук снимка на сиво/ кафяво съчетание, но сега немога да я намеря, за да видиш колко ефектно е. Не помня коя мама с фотошоп помагаше при цветните ни главоблъсканици, Байбиби да каже, за нейния таван идеше реч тогава.
Можеш да минеш всичко с шлайф- машинката, няма  защо да оставаш без ръце. И не мажи с тъмен лак или байц, кухничката ти е малка, ще се схлупи с тъмни цветове Naughty
В любимия ми сайт намерих подобна цветова комбинация:
http://www.comfort.bg/interesno/1615/Image/07.jpg само че си представи сивото малко по- светло, не че неможе и така.

боядисвам с алкидна бяла  боя едни столчета, но станаха на четки" пробвах с мече предложено ми от продавача, уж специално за такава боя , но пак не става . Мечето е като кадифено  доста странно,дали ще стане с друг тип мече? Иска ми се да не личат рески, а да бъде гладко? Thinking имате ли  идей  Praynig
Много ти е гъста боята. Не е виновно валячето. Ама пък внимавай и да не я разредиш много, щото ще става на вадички. Като боза трябва да е.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 00:55 от СедеФка

# 584
СедеФка, момичето мисля, че се казваше minimouse, но отдавна не е влизала тук. А и не съм сигурна, че така се изписваше.
alegoria, за по-модерна визия не знам дали ще ти помогнем тук. Ха-ха, ние главно състаряваме. Шегата настрана, обаче дървото си е дърво - може да го боядисаш, може и само да лакираш, но няма да добиеш визия на лъскава кухня-гланц от модерните в момента. Изходният ти материал е много приятен. Първо почисти лака, пък после ще ти се избистри идеята. Освен сиво, както е предложила СедеФка, може да комбинираш и с друг цвят. 

Общи условия

Активация на акаунт