Да преправим старите мебели - 7

• 97 277
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Сега искам съвет - ето тази пра-стара соц. библиотека ще я разделя на две - горната част - шкаф, долната - пейка :
http://i313.photobucket.com/albums/ll377/vani6366/Hand%20made%20 … ings/IMG_6512.jpg

Слонова кост като столовете, с цветен гръб. И не бих разделяла на шкаф+пейка, а бих оставила така, както е.

Абсолютно съгласна Peace Дамаската може да се съчетае с текстил в същите цветове, само че райе.

ЛаВалета, нямам идея, с каква цел? Силикон? newsm78

# 61
Felicidad , ще залепя плат на дъното на една кутия.  Относно силикон - какъв да бъде?

# 62
Пистолет с горещ силикон, най-обикновен.

# 63
Момичета, трябва да залепя плат върху дърво. Без да нанеса поражения на самия плат. Дайте съвет - с какво?

зависи точно как искаш да го залепиш , и върху какво точно.

Дай повече пояснения.

На първо четене с С200 или винилово лепило. Не поразяват плата, но ако е прекалено тъничък може да го "колосат", което пък не е кой знае какъв проблем...
Дай разяснения  че има и други начини.

# 64
дала си вече разяснения!!! Mr. Green Топлият силикон ще залепи прлата на местта. Няма как да го залепиш като цяла площ!

Аз съм твърдо за С200

# 65
Платовете са различни - сатенени, дантелени. Опитах с едно лепило за дърво, но лепилото "прозира", като тъмно петно е.

# 66
с 200 та е прозрачно. Всъщност е бяло като мокро и прозрачно като исъхне.
Има и друго решение. Изрежи от по-върд картон парче "дано за кутията. Облечи самото дъно и го положи, като второ дъно
Най лесно и мързеливо е с двойно залепващо тиксо. Сложи на самият плат и залепи. Няма да мръдне. Чисто - н е оставя следи Mr. Green

# 67
  • Пловдив

vanina_g, този тип столове ли си боядисала?  Mr. Green

http://prikachi.com/images/548/2416548a.jpg
http://prikachi.com/images/551/2416551n.jpg

# 68
  • София
Сега искам съвет - ето тази пра-стара соц. библиотека ще я разделя на две - горната част - шкаф, долната - пейка :
Аз също гласувам за слонова кост,но мисля че дори и да я разделите на пейка и шкаф ,пак ще стане добре,като долната част може да стане пак като ракла,и да си ушиете възглавница тип"дюшече" от същата дамаска на столовете
Цитат
трябва да залепя плат върху дърво
може и с ц200,зависи от "хигроскопичността " на плата(и дали е светъл)

# 69
Благодаря за съвети, момичета  Hug! Ще опитвам с малки парченца плат.

# 70
  • Варна
Момичета, трябва да залепя плат върху дърво. Без да нанеса поражения на самия плат. Дайте съвет - с какво?

Не, не, никакъв силикон! Naughty

С200 би ти свършил работа, както и водоразтворим лак, но ако държиш на съвършенството в детайла, потърси, има специални лепила за плат.

# 71
  • Варна

Не знам каква е предисторията, но много добре се е получило! Wink

...
а тук на един вече съм сменила тапицерията :
http://i313.photobucket.com/albums/ll377/vani6366/Hand%20made%20 … ings/IMG_6510.jpg
http://i313.photobucket.com/albums/ll377/vani6366/Hand%20made%20 … ings/IMG_6512.jpg
та питането ми е - еднакъв цвят със столовете ли да ги направя - слонова кост акрилатна Аквис, или да е различно - стените ще са много бледо зелени, та чуденката ми е - слонова кост, много бледо пастелно синьо или бледо зелено newsm78
Ще се радвам на вашите мнения, а дали да не ги състаря  newsm78 оффф много им се чудя

На мен ми харесва новата ти дамаска! По въпроса за секцията бих се изказала, но първо имам питане - масата каква я мислиш да бъде? От това, което виждам, имаш доста разнородни материали в стаята, и като състав, и като цветове...
Имаш ли някаква цялостна представа като визия за това помещение? Thinking
Че то така в детайл лесно ще ти даваме акъл...

# 72
Ванина, нашата маса е същата уж беше временна, после реших да я преправям и дъщеря ми като се разбесня и реших, че няма да пипам нищо засега... то не са дупки, чагъртано  Rolling Eyes Шкури ли краката или направо...лесно ли я наклепа, да знам дали пък не е трудоемно да я метна за 1 ден  Blush

# 73
LaValetta, аз преди 2 дни лепих памучен плат върху пластмаса с Ц200, но за съжаление на места лепилото пропи в плата и сега стои като на мокри петна.  Та търся начини да оправя поразията.... ooooh!

# 74
♥rumichka♥, ако намажеш и отгоре с С200 дали няма да се уеднакви?
vanina_g, на мен дамаската много ми харесва. Страшно си падам по цветя!
Сега, заради едни такива цветя, не мога да си претапицирам дивана. Моите се студено-тъмно-кафяво на фон слонова кост. Единствено се сещам за тъмно кафява дамаска за дивана, ама много кафяво ще стане. Имам предвид не само дивана, ами и целият хол. Всички мебели вече ги направих еднакво кафеви /тъмно/, има само за блясък един шкаф слонова кост като остров/бар в трапезарийната част, една бяла /неясен оттенък/ виенска закачалка и червените горни шкафове на кухненския бокс. Това червено ще го махам, дразни ме вече, та с него не трябва да се съобразявам.
А дали ще е добре текстилът на дивана да е същият като възглавничките на столовете в трапезарията? Или те да са други? Сравнително на близко разстояние са диванът и масата. Помещението ми е почти квадрат, разделен визуално на четири зони - пред прозорците са дневна и трапезария, а отзад са кух. бокс и нещо като кабинет. Или да взема да разкарам тия възглавнички /от дивана/ и да създам цялостна концепция за меката мебел /основна дамаска и декоративни възглавнички/? М?

Общи условия

Активация на акаунт