Да преправим старите мебели - 7

• 97 256
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Simple Smileдевойки имам едно въпросче ,
   боядисвам с алкидна бяла  боя едни столчета, но станаха на четки" пробвах с мече предложено ми от продавача, уж специално за такава боя , но пак не става . Мечето е като кадифено  доста странно,дали ще стане с друг тип мече? Иска ми се да не личат рески, а да бъде гладко? Thinking имате ли  идей  Praynig

Аз боядисвам мебели с дунапренено валяче. Според мен така става най-гладко, без значение дали  е лакетс или блажна боя.

Да не би да ти е много гъст латекса и затова да стои на четки?
Пробвай в една чашка да го разредиш малко и виж дали пак ще стои на четки.
[/ пробвах и с дунапренено , и стои като на балон4ета и с гъста и с рядка  боя  ooooh!а столчетата са тези [img][img]

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 09:59 от ximera

# 586
Искам съвет от вас  Thinking

Нали съм горда притежателка на тия шкафчета :
http://farm6.static.flickr.com/5227/5661116234_50604664c9_z.jpg

Тази извитата дъска смятам да я махна-в действителност е доста раздута , очукана и мазана с кафява блажна боя..Горният плот е също с такава боя / нея ще махна /. На едната страна канта половината е олющен..Какво е по-добре - да изстържа целия горен плот от страничния кант или да запълня с кит ?

# 587
Идеята със сивото ми хареса. Благодаря ти. Иначе дано ме разбрахте - не искам визия, като на лъскавите кухни в магазина. Просто да изглежда по-съвременно и новичко(боядисано)  Peace.
Наистина мисля, да сваля лака и тогава да го доумувам. Вчера остъргах едно столче на половина Shocked, ясно ви е как става, но очаквах мааалко по-бързо да стане. Нищо ще видим с машинката

# 588
  • София
Alegoria, свалих си една от снимките на шкафчетата ти и ще пробвам по-късно с фотошопа дали няма да мога да ти дам някаква представа как биха изглеждали със светло сиво и естествено дърво. Не съм факир, но сигурно ще добиеш представа Peace

# 589
Alegoria, свалих си една от снимките на шкафчетата ти и ще пробвам по-късно с фотошопа дали няма да мога да ти дам някаква представа как биха изглеждали със светло сиво и естествено дърво. Не съм факир, но сигурно ще добиеш представа Peace
   bouquet  bouquet  bouquet

# 590
Така ми звучи добре, кафяво да сивее.  На мен ми трябва нещо тъмно, защото предния байц не мога да го махна целия, а той е някакъв червеникакъв и гаден ... та мисля с нещо тъмно да го туширам.

# 591
Вижте какво гъзарско барче  Simple Smile се продава / за София / - за 25 лева :

http://prodavalnik.com/barche-i1773123

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 11:19 от Анонимен

# 592
Искам съвет от вас  Thinking

Нали съм горда притежателка на тия шкафчета :
http://farm6.static.flickr.com/5227/5661116234_50604664c9_z.jpg

Тази извитата дъска смятам да я махна-в действителност е доста раздута , очукана и мазана с кафява блажна боя..Горният плот е също с такава боя / нея ще махна /. На едната страна канта половината е олющен..Какво е по-добре - да изстържа целия горен плот от страничния кант или да запълня с кит ?
Само ще ги лакираш след това или ще състаряваш с цвят? Ако канта не е отлепен, а само олющен не мисля, че пречи. Все пак нещо трябва да напомня за възрастта на витрината, нали? На моя бюфет нарочно му оставих олющеното по вратичките, само зашкурих да не задират и боцкат при пипане и лакирах. Стана добре, така си личи, че е старо.

alegoria, лака от вдлъбнатините на вратичките няма смисъл да го сваляш, ако ще са цветни летвичките. Демонтираш вратичките, слагаш ги полегнали някъде, минаваш с флайфа еднопосочно, забърсваш от прахта, облепваш с харитено тиксо вертикалните летвички /за да не ги омажеш/ и работиш с боята. След като те задоволи резултата, махаш тиксото и минаваш всичко заедно с безцветен лак. Това важи и за масата, и за табуретките. Не се хаби да жулиш до край лака на места, на които смяташ да положиш боя.
По- назад споменаваш боядисването на фаянс. Моя го мажа вече 2пъти, така че ще помагам и за това. Фаянса също може в сиво.

Дайчето, незнам какво да ти кажа. Дай някоя снимчица, де. Да видим над какво се мъчиш, какво е в момента и какво искаш да стане? Нали говореше за черно....?

Вижте какво гъзарски барче  Simple Smile се продава / за София / - за 25 лева :

http://prodavalnik.com/barche-i1773123

Мдааа, заслужава си, без пари е направо.

# 593
Канта е само олющен. Значи ще го оставя.
Ще ги лакирам-но малко по-тъмно. С оцветен лак-палисандър. Той е доста близък до този, с който са си.
Сега обаче съм се захванала с гардероба - пръскам с обеззаразяващ препарат, после почва шкуренето. Него ще го мина само с безцветен лак.
А и да ви споделя нещо..Ние сме под наем в много хубав апартамент. Бабата и дядото на сегашните хазяи са преселци / разбирайте от Румъния /. Едната стая е заключена и там има старинни мебели,но ги виждам само през прозореца от терасата..В мазето е ужас-има нахвърлян бял салонен бюфет, столове,закачалки, ракличка..Всичко е проядено от молците. Един цветарник,стол, закачалка измъкнах и ще ги правя. Намерих в една почти разпаднала се чантичка фактура от Румънско от 1930 година за част от това обзавеждане. Много е интересна-калиграфски написана,с марки на краля. Струвало е 70000 леи тогавашни,което е приблизително 28000 лева пак тогавашни.  Нея ще я сложа в рамка и ще краси ретро интериора ми в коридора.

# 594
Другарко Рени, добре дошла в клиниката ни Joy за луди Hug Хапчетата са ни шкурка и четка.
А защо пръскаш с препарат? Има ли дупчици по дървото?

# 595
Имат малко дупчици..
Е, що ще сме луди  Mr. Green Много сме си добре..Аз по стечение на обстоятелствата работя в голяма мебелна фирма и за да предпочитам тия " вехтории" - значи има защо  Peace

# 596
Аз по стечение на обстоятелствата работя в голяма мебелна фирма и за да предпочитам тия " вехтории" - значи има защо  Peace

А, не се и съмнявам.
Ох, представям си какви чудеса има в това мазенце! Направо лигите ми потекоха.

# 597
Еми взех венге, то е близо до черното. Скоро ще свърша с масата и ще я снимам. Иначе правя втора табуретка ама в това време блажната боя съхне суууууууупер бавно.

# 598
Не че нещо, но на нашия таван има два бюфета огромни, три гардероба, ракли и барчета поне 4-5 - събирано всичкопрез годините и оставено там като непотребно. Така и не мога да се преборя с баба ми да ги махнем, но ако стане - ще пиша в темата  Peace

Тази събота ще боядисваме дограмата, няма да махам стар слой, надявам се да стане. Но се чудя каква боя да взема точно  Thinking

# 599
Dai4eto , не мога да разбера защо си избрала блажна боя. В седем теми по 50 стр. обсъждаме качествата на боя за дърво /и всякаква друга/ на водна основа. Подчертава се дебело, че този вид боя и лак съхнат бързо и не миришат. Също така дружно стигнахме до извода, че блажната боя си променя цвета във времето. А ти пак се надена на тая блажна боя. Съветвам те веднага да я изхвърлиш и да си вземеш боя на водна основа, с която да продължиш върху останалите мебели. Обещавам ти, че на секундата ще усетиш разликата между двата вида боя и повече няма да докоснеш блажна.

Общи условия

Активация на акаунт