Пролетта наближава и среща с АПРИЛче обещава! - Тема 19

• 24 915
  • 679
  •   1
Отговори
# 510
Мерси Диди за инфото ако се чуете предай и много поздрави и гушки от нас и че много ни липсва. Weary Да оправя по-бързо комп-а си и да даде отчет как са. newsm78  А и като се замисля и Марева несъм засичала скоро,нещо взехме да се изпокриваме с това гнездене  Laughing Лека,мека и розовка от нас за вас тумбачета  smile3524

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 22:19 от Tonika

# 511
  • Пловдив
megi_s, Честит Рожден Ден и от мен!   bouquet
Djulia - имаш стиснати палчета от мен!!!  Praynig Нека всичко минава леко и бързо , който и да е деня избран за излизане на мъничето !!!
Това за чая от копър и предаването чрез кърмата ще го пробвам живот и здраве с бебо, но нямам опит с него за баткото.
Едва сега успявам да седна пред компа и първата ми работа е да проверя за нови попълнения сред бебоците ни, които вече се разбързаха да излизат. Днес е бил спокоен ден явно!
 Аз уж всичко бях купила за малчо ама днес забърсах две хавлийки от Карфур- много ме съблазниха, такива сладички, а и са ми удобни още с баткото такива и реших да попълня запасите.  Peace
 Тази седмица ще сме сами в началото , но чакам подкрепление от свекърите към четвъртък-петък да вземат бъдещия батко да го позабавляват, че с тежко подвижната му мама му доскучава на детето. Днес му купихме подарък за рождения ден и не издържах да го дам веднага- то не стига , че не му угаждам на щурите игри, ами и само със стари играчки да играе... и хайде попълнихме запасите, дано тия три дни поне не му е скучно. И така - това са мерките за предотвратяване на раждане преди влизане то в 9я месец, дано успеят да подкрепят Гинипрала и Магнезия и да удържим още малко.  Peace
Имам въпрос към мамите с момченца, особено с много пишкащи такива - пробвали ли сте памперсите на DM??? Не мога да овладея пишкането при баткото от няколко седмици (то това е защото не успявам да се надигна веднага като се събуди и да го сложа на кукуто де, не че пишка страшно много цяла вечер) и искам да взема някакви силно попиващи памперси - сега съм на Пуфис ама като се изпиша и протичат, та пера чаршафи, протектор, завивка и пижамка през ден-два, ужас...  ooooh! Някой ако може да препоръча нещо подсилено или силно абсорбиращо ще съм благодарна. С многократните памперси за деня сме добре, ама за вечерта нямам достатъчно подложки и си караме на еднократните още.
Спокойна вечер момичета - хайде тези, които не са минавали на отчет да драснат някой ред да не ги мислим!!!  Hug

# 512
Момичета я ми кажете какво става ако ви изтекат водите?Нека някоя мама да каже какво става и веднага ли се почвяват контракции?Ча на мен май ми се случи ама не съм сигурна.

# 513
Вида, би трябвало при изтичане на водите да идеш веднага в болницата. Не знам дали започват конктракциите веднага. Дано да е всичко наред, стискаме ти палци Praynig

# 514
Вида, моята докторка и през първата бременност като я питах какво трябва да се случи за да дойда в болницата - тя винаги казваше - изстекат ли ти водите веднага идваш! Т.е. тогава трябва задължително да си под наблюдение. Предполагам ако са ти изтекли вече си отишла... Praynig

# 515
Днес сутринта вместо в джоба, съм си пуснала портмонето на улицата. Вътре имах всичко - лична карта, дебитни карти, пропуска за работа, парички малко (ама моите си) - изобщо, главоболия за седмици напред.

Върнах се да го търся, не го намерих и вече правех планове по какви институции и банки трябва да ходя.

Няколко часа по-късно у дома звъннаха много мила двойка, той се оказа доктор, и ми върнаха портмонето!!!!

Видели са един клошар как го оставя на ръба на контейнера за боклук, явно след като е взел парите. Бяха звънели на гинеколожката ми даже.

Толкова се развълнувах, че не ги питах как се казват. Разбрах, че той е д-р Томов, приятелката му ми пожела леко раждане, бяха ужасно мили. Позволиха ми да се отблагодаря само с пакет бисквити Simple Smile

Има още добри хора, да знаете smile3501

Да, наистина има добри хора - и аз онзи ден като се прибирах докато си изадя ключовете за входа съм си изтърсила портмонето. Бях с дъщеря ми и изобщо нямаше и да се усетя. Добре, че една мацка, качвайки се в колата си ме видяла и ми викна. Викам си как щях да го изгубя за едната глупост... newsm78
Аз днес съм на изследвания, а след обед на запис. Дано ме видят и на видеозон да видим слончето колко е.  Laughing

Честит рожден ден на Меги (със закъснение  Embarassed) от мен! Жива и здрава, и много щастлива!   bouquet

За коликите - на дъщеря ми давахме Саб Симплекс и отвара от копър и анасон, но не помня точно пропорцията. Ще си я припомня съвсем скоро... Simple Smile

Вчера едни приятели ни дадоха количката си Chipolino Piu-Piu - доста запазена, за разлика от нашата. Та за сега се отлага купуването на такава.

Не знам при вас как е, но при мен колкото по-малко остава толкова по-бавно ми минават дните и нощите и вече нямам търпениеее...тази нощ кукнах в 3 ч. и се чудих какво да правя...луда работа.  Crazy

# 516
Добро утро и от мен! Аз днес на обяд съм на консултация за давидим бебка как е,вече ми се иска да излиза!  Peace

# 517
Добро утро и от нас......Абе хора как са вашите бебчета,нашето не спира да играе започнах да се притеснявам вече.....

# 518
  • sofia
Добро утро и от мен!
Честита първа пролет, момичета!
Ех, дочаках ме я, сега и щъркелите ще се появят от юг! Както се пее в една песен: пролет пукна, ние  - не. Laughing

[Вида/b], по принцип като ти изтекат водите трябва да отидеш в болницата - все пак без паника, взимаш си душ и до 1-2 ч. да си там. Тъй като бебето бече не е в стерилна среда, може да се появи инфекция затова трябва да си под наблюдение. А дали започват веднага контракциите - това е индивидуално. При мен първия път ми се спука мехура и след около 1 ч. отидох в болницата, но нямах нито контракции, нито разкритие. Приеха ме, прегледаха, записаха тонове, които бяха добри и ме пратиха в стая да си поспя - беше нощ. Тъкмо се настроих да си поспа и ме започнаха контракциите направо през 5 мин. Значи от пукането на мехура до първите контракции минаха около 2 ч.
Ако не си сигурна, че това са водите слагаш си една превръзка, като течат да течат на нея и отиваш в болницата. Там със специален препарат ще капнат върху нея и ще разберат дали са води или не.
Имаш силно стиснати палчета от мен!

# 519

Още едно щъркелче донесе едно очаквано бебче -

Снощи в 2.15 ч. с манекенските си 2, 500 кг по напълно естествен път се роди Мартин на Mareva!

Да ѝ е честита новата радост и да е най-щастливото и усмихнато дете, а тя най-спокойната и прекрасна мама!

smile3525

# 520
 И моето бебе е така - постоянно мърда и подскача, особено вечер към 20,00 ч.Корема ми заема невероятни форми.Сега даже и хълца.Не мога да седна, като ходя ми дърпа, трябва само да лежа и то наляво, защото във всяка друга поза имам разкъсващи киселини, независимо какво съм хапнала.Кошмарът на деветия месец.Но и това ще мине, вижда му се края:)
 Трябва да почистя основно, взехме перяща прахосмукачка.Засега само в бебешката стая сме я пробвали- няма такава ламя.Всичко изсмука, чак се стреснах като видях черната вода в казанчето.За другите стаи чакам таткото като е свободен, че аз просто не мога да се придвижвам вече.Пък и баткото е болен вече втора седмица и не е много лесно да го озаптя, да стои мирен.Какъв беше този вирус - единствено висока температура, не ми е ясно.
  Отивам пак да полегна, ще позяпам Гала!

# 521
Здравейте и от мен,
Честити  newsm07 на мама dix6 и mareva!
Да растат живи и здрави и да носят само радости на мама и татко!

Относно коликите, с Васи давахме чайчета от копър и от лайка на Хип, но май единственото нещо, което оказваше ефект срещу коликите беше слагането й в кошницата за пътуване. Видех ли зор веднага там- явно в тази позиция със свитите крачета коликите не се усещаха толкова много!
А и аз докато кърмих избяхвах да пия газирано, пиех по малко прясно мляко, не прекалявах с бобовите култури. Но коликите при всяко дете са различни, при някои по леко, при други по-осезаемо и т.н.

Привет само минавам набързо, че от вчера у нас е лудница. Прибраха кошарата и като се почна едно разхвърляне на кашони, плоскости и какво ли не 1000 винта направо  smile3511 ама се справиха снощи до 10 беше готово леглото. Днес го бърсахме, че много мирише на дърво и сега е по-добре, послано и после прибирах багажа на детето, направо се разглобих, а не съм помагала кой знае какво.
И вкъщи навсякъде мирише на плоскости, направо е някакъв ужас с този "Аромат". Решихме да правим вграден гардероб в коридора, а той както лесно се проветрява, надявам се до появата на бъдещата мома или ерген вече да е преминало! А днес ме чака едно  newsm75 newsm79, пък после wash hang , че още не съм изпрала всичките дрешки.

Добре дошла на новата мама! Желая ти леко и безпроблемно раждане!

Пожелавам един хубав и усмихнат ден на всички мами, напук на мрачното време!

# 522
  • sofia
Честит Мартин на Марева!
Много да е здрав, послушен и много да радва родителите си!
Ето го и първото овненце, дошло в първия час на пролетта!

# 523
Въпроса е че при мен текат по малко и постоянно.не е изведнъж, но сега ще отивам в болницата.И ще видим какво ще стане.Ще кажа на мъжа ни да пише какво става.Срискайте палци , че адски много ме е страх.Просто не мога да ви го обясня, но изпаднах в панически страх.

# 524
  • sofia
Вида, не се притеснявай!
Може и по малко да текат, явно мехура се е спукал в горната част.
Много силно стиснати палчета!

Общи условия

Активация на акаунт