Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 720
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Защо ми трябваше да се хваля, че слънце игря, като след 10 минути се скри, Crossing Arms че и вятър духа при нас, аман вече, искам си топлото време. Naughty smile3540

Така, малко по спомени пиша, ако объркам някой да ме извини Sunglasses, честити момиченца на Силви и Dyndla   bouquet; Шайн, надявам се да преборите бактериите и да не ви мъчат никога вече Praynig; guili, следващия път всичко ще е наред, щом имате желание всичко ще се нареди. Hug

Аз се чудя вече какво да правя с гърнето, Дария много добре знае предназначението на гърнето, казва си "гъ-не" като и се ака или пишка, даже си сяда на него без проблем, дотук добре, но много лъже Rolling Eyes, аз нося гърнето, тя нищо не прави, махам го, тя след две минути пак "гъ-не", казвам и "Нали досега беше на гърнето" и тя "нитьо"(не свършила нищо) и този диалог се повтаря по цял ден, направо ми писва на моменти от нея. Mr. Green Доста често  пишка вътре в гърнето, акането ни на 100% е там, но не прави разлика между гърне и памперс, ако ми каже гърне и аз не го донеса си върши работа в памперса и хич не и дреме. box Някакси като на игра приема всичко, дано се осъзнае скоро.

За пътуването няма проблем, стои си в столчето, някак си е свикнала там, пътували сме и по 3-4 часа без да спи, няма проблеми.

Фликс, защо не пишеш, бе? bash Липсват ми  свежите ти постове. hug newsm18

Опс, аз докато се наканя и 2 нови отговора

Еееее, Мариелка, имаме новина  ruporuu, престраши се малкия сладур да се пусне, стабилен ли е, сигурно много се радваш и аз също да знаеш. bowuu smile3501  animal037

# 136
Честита първа пролет и от нас.

Crocus by Тracy, on Flickr

Тук днес грее прекрасно слънце, ние допреди малко бяхме навън, сега Дани блаженно спи. Днес естанал в 6 сутринта и заспа чак в 3. Как издържа това мойто маймунче незнам.

За качването по стъпбите
, нагоре няма проблем, ако залитне продължава на 4 крака. Но все още не слиза.

За потенето
- не се поти.

За неспането Joy Joy Joy незнам какво да кажа. Спи по няма и 10 часа на нощ, ляга към 10, 11 и става в 7,8. Ако легне малко по-рано става в 6. През деня спи по няма и два часа!!! Има ли и други толкова неспящи деца????
Естествено аз не мога да спя, то с това шиленце в коремчето ми как и да стане  Joy Joy Joy Незнам футболист ли ще е, боксьор ли, ама много шава беееее ..... Ама още малко остана  Laughing Laughing Laughing

Ето една снимка на коремче с Дани Simple Smile Че само две имам за срамотите от цялата бременност

Boys talk by Тracy, on Flickr

За гърнето незнам какво да те посъветвам Ганушче, дай й още време, аз Дани не го насилвам Simple Smile

Качих и аз снимка в албумчето, мерси на Кобрети че се нае да прави колаж.

Знам че сто процента пропускам много неща, но трябва да ставам да пооправя из къщи, че шиленцето ей сега ще се събуди.

Ааа, и да се похваля - бебо е вече в изходна позиция,демек с главата надолу, вече е 2 кила и нещо  Laughing Laughing

# 137
  • Варна
Aаа, Трейска, аз не я насилвам, по-скоро тя мене с това постоянно повтаряне на "гъ-не". Whistling tooth Снимките отново са много хубави, отсега си представям колко много ще го снимаш Томи и какви сладурски снимки на малко бебе ще гледаме. Оня ден си разглеждах снимките на Дария като новородена и изпитах носталгия, пак ми се иска да гушкам малко бебе, колко бързо растат само.

# 138
  • Кърджали
Привет, момичета!
Янче, едно от първите неща, които Кати научи след като проходи беше да се качва и слиза от стълбите. Справя се съвсем сама, като се държи са стената или парапета. Още от първите и мераци си я оставях да се опитва сама, та бързо свикна...
При слизането първоначално ми беше свито под лъжичката, но се научи бързо и без грешка.
За гърнето - ние сме до под кривата круша. Освен, че се сяда на него, нищо друго не прави. Ползва си го за столче... Поне да акаше в него, ама не. Тук обаче всички баби ми повтарят да стискам зъби и да чакам да стане поне на две. Да започне напълно д аосъзнава работата и тогава да очаквам наистина ефективен резултат. Мисля си скоро да и взема някакви гащички, но няма да я назорвам...То това келешче докато сама не реши да ползва гърнето по предназначение, просто нямам никакъв шанс.
Трейси, както винаги супер снимка. Дани е голям чаровен мъж.
Дундла, а да не би у вас да е топло? Питам защото миналата зима и аз се бях пищисала от вечно изпотената Кати.Особено като се събуждаше цялата и главичка беше мокра.. Говорих с лекарката и като и казах , че у нас е минимум 25 градуса, че и до 30 сме докарвали, така хубаво ми се накара. Какво съм очаквала аз, при тази температура как да не се поти детето. Да вметна, че лекарката ни е рускиня и винаги съветва децата да не се гледат на много топло. Каза да не нагряваме толкова камината, да поддържаме 18 - 20 градуса. Определено имаше ефект.
Та от тогава наистина гледаме в къщи да не е горещо.
Това си спимних, като прочетох постта ти.
Да си похваля щерката - ако не съм го направила вече...Тия дни се учим да си прибираме играчките.Справя се доста добре. И без инатлъци...Все още.
Заспива към 21:30 понякога 22 часа, като към 7 - 8 е вече на крак.Наобяд спи няма и два часа...

# 139
  • На плажа
Честита първа пролет и от мен   bouquet

Янче Ники се научи доста одавна да се качва по стълбите...след това и да слиза-подскачайки на две крачета..а от една седмица слиза съвсем свободно,като голям човек,даже без да се държи,но и аз съм такъв човек,че отказвам да правя някой неща вместо него и го оставям да се научи сам,под строго наблюдение,разбира се Peace
Скайпетя доста одавна не си писала,вчера гледах снимката ти в албумчето...много екзотична визия имаш..бях забравила,а малкия е голям сладур  Peace
Ох,аз се притеснявам от втория етаж,лятото с тези отворени врати..а ти цели 15 етажа ooooh!
Диндла изобщо не се притеснявай,по-голямата част от дечицата се потят когато спят,наистина,пробвай Т на която спи,да е по-ниска  Peace
Силви добра идея даваш с тези кламери..и Ники се занимава доста с такива дребни нещица,макар,че при пътуване той проспива половината път,а през другото време гризка нещо,или си играе с как му....е и помрънква малко-тогава спираме за глъдка въздух Peace

Гануше0 а защо изобщо го прибираш това гърне,аз съм го оставила в стаята понеже все още не се е научил да стиска и като каже Ако,веднага започва..та да ми е под ръка.
Иначе отказването от памперса става само като се махне това нещо,да усещат какво правят.Съдя от моя опит с двете ми деца.Лесно се научих...е Нико още не съвсем де.Не съм забелязала да им действа стресиращо,както бяха писали Шайн и Жижин.Така,че ако имате желание,действайте Peace
Мариелка да му направиш едно клипче на Алекс,да го видим как си ходка самичък Hug
Трейси неверотни са тези снимки,и Дани как е цункал коремчето Laughing
Александра браво на Кати,и Ники проявява ентусиазъм да прибира,но най-много 2-3 играчки да прибере и толкова Mr. Green
Става да правя супа,че днес се изненадах неприятно-кухнята ни няма да работи ТРИ дни ooooh! Научихме се на лесното и сега ... Rolling Eyes

# 140
  • Кърджали
Дани, и Кати прибира две - три играчки и решава, че е свършила. Тогава почвам да и повтарям "Хайде сега другата играчка, Вземи сега еди коя си играчка". Но то горе в спалнята има малко играчки, та няма време да и писне.... На долния етаж играчките и са така разпиляни, че с куче да ги издирваш...

# 141
Аз пък да похваля Дани, за половин час събира ВСИЧКИ играчки, които са разпилени из цялата стая, а те са два огромни коша и едно чувалче с 200 топки  Mr. Green Mr. Green Много ми помага детето!

Ганушче, ами айде де, не го мисли много, скачай напред с главата  Sunglasses Sunglasses Sunglasses Много гот е да са с малка разлика дребосъчетата. Дано да си права за снимките и да направя хубави  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 142
здравейте мамчета
dyndla,преди време(когато Тони беше бебе) също така се изпотяваше и беше тръгнал да прави рахит,но слава Богу го хванахме на време,и сега нямаме ядове.не е казано,че Алекс трябва да е с рахит,но си го имай като едно на ум,и все пак по добре питай педито Wink Hug
за стълбите-и ние сме като останалите-качваме без проблем,но слизаме по няколко на веднъж Crazy
за гърнето-и ние сме до никъде,Тони го използва като играчка/столче,но не и да пишка и ака в него ooooh!,но от ония ден го забелязах,че иска да седи на тоалетната и май ще се научи направо на нея(то лошо няма)
трейси,страхотни снимки
за играчките-и ние си прибираме 2-3 и си мислим че сме сършили с играчките Mr. Green

# 143
Я да се разпиша и аз. При нас е страхотно време, не мога да му се нарадвам. Мимето каталясва от игра и спи по 3 часа следобяд. Днес за втора вечер не й дадох мляко, нито на лягане, нито през нощта, чак сутринта в 8 й дадох да пие. Снощи помрънка, но явно беше доста уморена, та мина сравнително леко. Е, пях патето Яки докато ми изтръпна езика.  Mr. Green Обаче тази вечер порева доста. Ама няма да се давам, че ми писна. Буди се не на 3, а на 2 часа, пие две глътки и хвърля шишето. Сменям на нощ по 2 памперса. Нито аз спя, нито тя. Стискайте ми палци да удържа фронта.

Трейси, тази снимка, дето Дани е сложил ушенце на коремчето е размазващо сладка.  Heart Eyes

За играчките, и Мими помага, ако и аз събирам. Ако не, хвърля 5-6 в кашона и ги зарязва.

За стълбите, от скоро се качва и слиза, като се държи с две ръце за парапета. Ако се измори, дава ръчичка да помогна и аз, но в повечето случаи ме бута и не дава да я пипам.

Гануша, и при нас имаше един такъв период. През 10 минути, като й писне от играчките и "акоооооо"  Laughing Щото има разнообразие - носим гърне, сваляме гащи, после се гоним да се обуваме... Сега като излизаме повечко, не ми ги прави тия номера. Аз си я знаех, че лъже, щото почти винаги ака сутрин, ама го нося, какво да правя, нали се учим. Трябва да се засрамя аз, че много много не я слагам за пиш, ама ще почна вече.

За изпотяването - Мимето се потеше безобразно много лятото. Чак й прилепваше косичката като прясно изкъпана, и се стичаха струйки пот в  жегите. Не ми се мисли сега с тия дълги коси какво ще е. Но сега държим термостата на 20-21 градуса, не я обличам много вкъщи, с боди, тънка блузка, панталонче и чорапки, и не се изпотява изобщо.

Спи доста добре на обяд, ляга вечер към 22 - 22.30, сутрин най-често става 7,30 - 8,00 часа.

# 144
  • В друго измерение
Хайде, честито запролетяване и от нас, макар, че тук е -2 и вали сняг  Wink

Ганушке - Рене беше първа, не мога да си припиша заслуги, които не са мои!  Hug Аз тъкмо видях на календара, че Дарито празнува и тръгнах да пиша във форума, когато видях, че Рене вече беше честитила!  Hug За гърнето - не се ядосвай и ние сме на същият хал, умираме си от смях, когато на мъжът ми баба му ни пита всеки път ''а, на гърне ходи ли?'' Simple Smile и хич не е доволна, като разбере, че, да, ходи, но сме още с памперс. Да видим, като им я оставим лятото за 2 седмици дали ще я научат да ходи на гърне Simple Smile.

Мариелче - много, много се радвам за вас, браво на Алекс!  Hug Hug Непременно видео материал!

Лиде - ей сега ще ти драсна един е-мейл, само да изгледам Стъклен дом!  Hug Къде си, направо се изгуби?

Диндла - аз бих споменала на педито следващият път като отидете на консултация. С къса коса и по това време на годината, освен ако не държите супер топло вкъщи не виждам причина да се поти така детенце.

Стълби катерим всякакви от 9 месечна, слизането беше назаден ход, но от 1-2 месеца държи да слиза сама, държейки се за парапета. Стоя до нея.

Ние тази събота бяхме на РД, имаше 9 деца, 4 от които на възраст под 2 години. Голяма игра падна. Накрая Савана заспа и ние седяхме до 2ч, после изобщо не се събуди като я пренесохме в колата и вкъщи докато я разсъбличахме. Simple Smile

# 145
Честита Първа Пролет и от  мен! Бъдете свежи и нежни, непокорни и обещаващи като пролетта!   bouquet

И един малко по–старомоден поздрав   Laughing ,,, мое любимо стихче от Н.Лилиев

Тихият пролетен дъжд
звънна над моята стряха,
с тихия пролетен дъжд
колко надежди изгряха!
Тихият пролетен дъжд
слуша земята и тръпне,
тихият пролетен дъжд
пролетни приказки шъпне.."

Трейси, много сте пролетни с Дани.  Grinning  Значи сте в стартова позиция вече и човечето се готви за големия скок. Хубав корем,,, човек като те гледа и му се приисква да е бременен.  Heart Eyes
За спането нашата си върна май стария режим и пак спи по 2 пъти през деня. Затова пък започна да става по–рано, а вечер се офлянква. За нощното будене да не говорим, там е твърда. А тези дни нали имаше и силно пълнолуние...

Гърнето ни стои в банята и Еванджи обича така да блъфира, и ме използва да я водя по сто пъти до там и много бързо да забравя защо сме се събрали  Simple Smile  Само да тършува гледа.

Играчките и тя си прибира (мята в кошарата), но малко прекалява и слага там и каквото не трябва. Поне знам къде да го търся.  Simple Smile

Амбишъс  Hug Този път ме изпревари.  Grinning нали сте с ново време.. Нищо че вали сняг при вас, вие знаете как да се топлите  Wink  Браво на непробудното дете! Тренинг му е майката, знаеш.  Laughing

Мариелка и аз се радвам за Алекс, душичка златна, мамина  Hug   Hug

Утре дано успея да кача някое друго фото, че сме на ваксина и не знам как ще е настроението после.  Tired
Сладки сънища!

# 146
  • Варна
Добро утро, момичета!   bouquet

Дани, тя Дария стиска или аз поне така си мисля Mr. Green, защото като и донеса гърнето се изпикава вътре. Нико буди ли се със сух памперс наобяд като спи? Вчера Дария за първи път се събуди суха и то след 3 часа сън, като я сложих на гърнето и го напълни наполовина yes, аз бях толкова радостна че е стискала, че само повтарях на мъжа ми "Виж колко много е пишкала и памперсът и е сух" и така 3-4 пъти едно и също и той най-накрая " Ами да не го хвърляме, ако искаш да ти го оставим за спомен" #Sniper smile3544 smile3540 Joy hahaha, нещо въобще не беше заразен от моя ентусиазъм.

Амбишъс, много е хубаво, че Савана не се буди, аз съм пробвала с Дария, няма братче, само да я пипнеш леко и ококорва очи Rolling Eyes , че и се разсънва и после я приспивам по половин час.  Crossing Arms Най ми беше кеф да ходим на гости като беше на 2-3 месеца, слагам я в зимния кош на количката и ние стоим докогато си искаме  Drunk, а сега 22.30 кой откъдето е. Аз тебе видях първа да ми честитиш, явно съм се объркала, Рене значи благодаря на теб, че се сети!   bouquet

Дария още спи, да взема да пия кафенце с цигарка. Blush smile3546

Аз да си допиша че Дария още спи Grinning

Трейска, аз съм навита веднага за второ  Simple Smile, но имаме голям кредит и няма как да стане сега, ще изчакаме някоя и друга година. Винаги съм искала 3 деца, но предвид възраста ми Mr. Green едва ли ще стане освен ако втория път не са близнаци Sunglasses, много искам, но как ще стане незнам като в рода ни нямаме. Joy

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 09:02 от Гануша

# 147
Момичета Честита Пролет   bouquet  bouquet  bouquet
Ние днес с мойто мъж имаме годишнина от сватбата и съм много хепи Heart Eyes Почерпете,кой с каквото желаете(не мога да слагам от онези вкусни картинки Rolling Eyes)

За съжаление Митко пак е болен,по скоро се влоши от миналия път и сега слиза на долу Sad.Пием Вентолин сироп и Клацит,но гърдичките му хъркат ужасно.За мое съжаление докторката при която ходихме миналата седмица(тогава леко кашляше)не му предписа правелните сиропи и се влошиха нещата и сега ми се оправдава,че Варицелата му изтощила имунната система и лесно се разболявал ooooh!Дано скоро се оправи Praynig
Хубав и слънчев ден на всички

# 148
Добро утро и от нас!

Ганушка, аз бях писала,че моя приятелка е бременна с близнаци - двуяйчни.Та в техния род няма близнаци, и от двете страни няма.Не е задължително да има да знаеш.Така че ...не се знае нищо. Wink
Аз като разбрах,че е бременна и викам на мъжа ми- защо не направи две,че да не се мъча пак, а той ми вика - ми не си казала че искаш. Whistling Grinning (все едно така стават тия неща  Joy)

Трейси, уникална си, много ми харесват снимките ти. Hug

Аз сега чакам зълвата да дойде да пием кафе.Обади се в 9,че ще дойде и сега ми е супер любопитно какво ще иска.ТЯ на кафе просто така не идва, още повече,че днес й е почивен ден и иска да спи до късно като почива...Та...супер ми е любопитно. Grinning

Дописвам се - Рибката, честита ви годишнина! Да празнувате още 101 такива! Hug А Митачето да се оправя скоро и бързо. Hug Hug

# 149
  • На плажа
Славенче и аз вече чакам с нетърпение да дойде зълва ти  Mr. GreenДа пишеш после  Wink
Рибке честита ви годишнина,само любов и рози в живота ви  bouquet А на Митето бързо оздравяване  Hug

Хаххахахах малко отклонение,че току що моя син се появи увит със шала и якето в ръка  hahaha и постоянно повтаря-"ън-ън" ,навън му се ходи Mr. Green

Гануше яко ме разсмя тази сутрин Joy с гърнето за спомен Mr. GreenИ аз съм така,като си свърши работата,все още подскачам като малко дете,прегръщам го силно и викам с пълно гърло-Браво на мамааааа,малкото мишлее,то се е изпишкалооо и нещо от тоя сорт Mr. Green
А иначе от три дни сме с един и същи памперс през деня,като спи наобяд и като излизаме за кратко време си стиска и памперса е сух,през ноща обаче с това мляко,памперса е невъзможно мокър ooooh!

В тоя ред на мисли..Кобрети браво за успеха ти с млякото,аз не знам как ще стане...като каже "мако" и не го види веднага и почва едно пищене,посред нощ..никой няма да ме търпи да го отказвам newsm78А снощи,докато пиеше и почти изпразни шишето,му казвам-Стига вече,че го изпи и няма да има за после...а той като се разврещяяя ooooh! и аз веднага-Добре ,добре пии си...да видиш как  млъкна веднага Laughing
Рене много хубаво стихотворение,с право ти е любимо  Blush

Амбишъс хубав рожден ден сте изкарали значи,браво на Савана,как хубаво си е поспала и ви е оставила на спокойствие Hug
Руми радвам се,че се включваш чат-пат  Hug целувки на Тони Heart Eyes

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 10:19 от Дaни

Общи условия

Активация на акаунт