Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 729
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
  • София
 ribkata87 - честита ВИ годишнина. Да сте още дълги години заедно. Жалко за детенце дано бързо да минава и я сменяй тая докторка. Аман от доктори дето само се оправдават, а не си гледат работата.
slavena80 - и на мен ми стана интересно какво ще иска. Да пишеш после.

# 151
  • Варна
Рибке, честита годишнина!    bouquet Много да се обичате и уважавате! Митко бързо да се оправя, наистина след шарка много пада имунитета и лепват всяко нещо, поне при децата на мои приятели така беше.

Дани, и аз си мислех, че ще влачим млякото до абитюриенския бал Mr. Green, защото без него не заспиваше, докато една вечер уж пие, легнало в леглото, а аз не чувам да преглъща и така 5 минути, накрая взех шишето, тя почти нищо не беше пила и реших да и го махам, на следващата вечер пита за него, но аз и казах, че е свършило и тати утре ще и купи от магазина Mr. Green Joy и така няколко вечери и го махнахме, без драми, а аз си мислех, че ще е супер трудно. Сега да видим как ще махам бибата, че там ще е бая зор, чакам да и излязат кучешките и я почвам.

Днес при нас наистина си пече слънце    Nature Sun With Face и излизаме да се люлеем и пързаляме. 1swing Хубав ден на всички!     bouquet

# 152
Рибката, и нашия батко така го затлачиха, предписаха му АБ, който въобще не вършеше никаква работа и то в конски дози, почти го изпи, докато се усетим, че е безсмислено да го тъпчем с него. Отидохме пак на др, при друг, и той изписа Клацид, вентолин и сироп за кашлица, та за един ден се видя промяна веднага в състоянието.

Ето ви сега едно страхотно стихотвотение  Hug
http://www.youtube.com/watch?v=z0Wkgh1plLI

# 153
Честита годишнина, Рибке! Simple Smile   bouquet

Като заговорихте за стихотворения, ето какво си харесах вчера аз от стената на една приятелка във фейса:

Горе на небето в облачна държава
живееше щастливо капчица такава:
по-бистра от сълзичка, по-мокра от море,
по-мъничка от копче, по-лека от перце

Тя беше много смела и много любопитна.
Затуй веднъж реши се и с вятъра политна
надолу към земята по нишките дъждовни
далеч от висините и облаците родни.

...Случи се така, че пролетната капка
скокна във пръстта като малка жабка.
– Ох! – дочу се тихо – Повече внимавай!
Костите ми счупи, кажи ми “извинявай”!

– Ах, моля извинете! Какво сте вие – цвете?
За мен сте непозната. Не, не ме бодете!
– Аз, първа съм тревичка. След мене идват други.
Цяла зима спахме, но Слънчо ни събуди.

Идва пролет нова, идва пролет млада,
въздуха изпълва с нежност и наслада.
Птиците долитат от южните страни,
кокичето с камбанка весело звъни.

Тревичката зелена, за слънчев лъч се хвана.
Той я дръпна леко и по-висока стана.
А капчицата топла чак сега разбра,
че всъщност тя самата е част от пролетта.

Не знам от кого е, но не го бях чела до сега.  Heart Eyes
ТРейска, отново страхотни снимки!  smile3525

# 154
Мацки, моята зълва направо ме изненада.Нищо не ми е искала.Само искала да ме види.А това да ви кажа никога не се е случвало. Явно напоследък витае една положителна аура около мен и привличам хората. Mr. Green ( пу-пу да не ми е уруки)  Joy

Сега чакам куриер да дойде да изпратя подарък за Варна.Моята най-близка приятелка има рожден ден в четвъртък и реших да я изненадам като й пратя подарък.ТА много се вълнувам дали ще го хареса.Аз никога по куриер нищо не съм пращала и дано да няма фал.Сега ще треперя до четвъртък дали ще си получи пакетчето.Чрез Спиди го пращам.Дано добре да работят. Praynig За Нова Година й пращах колет по пощата.Ама то беше голямо чудо - чак на 15 януари си го получи, а уж трябваше за 2 дена да е там.ТА дано сега всичко е наред с доставката.Simple Smile

Вие хубаво махате шишето с млякото, ама кажете аз как ще махам цицата???!!! Направо е пристрастен горкия и така се приспиваме, а освен това по 1234567 пъти на нощ се буди да суче.ТА не знам как ще се отучваме. #Crazy

Бубичка, много хубаво стихотворение.Благодаря ти! Hug

# 155
Здравейте, мамчета!

Аз се позатрих за малко, но смигнах да кача снимки в албумчетата.
Рибке, честита годишнина! Още много такива да празнувате!
Славена, колко хубаво звучи последния ти пост  Grinning

При нас нищо ново. Малкото ми миньонче си е все така малко. На последната консултация беше 9,5 кг с дрехите и 80 см с обувките. Иначе е много добричка и много миличка. По цял ден ме гушка и ми пее мила моя мамо  Heart Eyes

Хубав ден на всички!
Аз ще се върна да попрочета и пак ще се включа

# 156
Малее Славенче само ние ли останахме кърмещите майчета  Laughing Laughing Алекс като иска цица вика " кикаа" и така нощем/денем все си иска кикаа и няма отбиване на това дете.Само като ме дразни нещо и през 5 минути търси кика се мажа и лимон и елате му вижде физиономията тогава  Laughing Laughing даже понякога сам ме маже с лимон  Joy

# 157
Янчето много ме расмя с тази"кикаааа и лимона".Кърменето си има своите големи + , но за съжаление има и своите -. Затова исках по раничко да го отбия моя юнак( 1г.1м.)
  Днес много хубаво временце така хубаво се разходихме люлки . пързалки. Забелязвам винаги като излезем на вън , че моето дете е най леко облечено. Не разбирам майката или бабата разсъблечени, , а децата шалове, шапки дебели якета като за "-" Т. Аз ли греша в обличането се чудя  Thinking и все се намира някой" ааа вие без шапка" .Много мразя някой да ми прави забележка как си обличам детето.
За изпотяването моето дете само да се стопли и се почва едно потене едно чудо.Това е и причината редовно да бъде подстриган с машинкта, малко да му порасне косичката и се почва.Миналото лято като го слагах за следобеден сън го наблюдавах как му избива пот от раменцата , а спеще само по памперс и не го завивах с нищо.Обяснавам си го че просто е по потлив. Зимата не ми го прави това с изпотяването ( но и баща му като си сложи кракът върху моя докато спим ми намокря пижамата чак ,явно има на кого да прилича)
 А Трейси си е неотразима страхотни снимки, редовно ги разглеждам във flickr и Дани е много сладък и съм убедена че ще е страхотен батко след като е започнал и да пребира играчки.
А вчера пак с това акане и този пампер.Седя седя на гърнето и си ме изчака да си му сложа памперса , за да си свърши работата.Бях си казала че ще го наблюдавам ако тръгне да слиза от стола( че му бях пуснала да гледа  "Колите") , значи ще се наака и си го наблюдавам уж ама пак ме изненада.Нашия просто станал на стола хванал се за дръжката и...... и аз го гледам по едно време подпрял се правичък и се облегнал , после застана и на коленца и ми просветна какви ги е свършил направоооооооооооооо  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! незнам как вече.Чакам да се стопли и обувам гащите без да му мисля.
 Дани чак пък екзотична( имам две бани по рождение и до там) smile3532 и рядко се разписвам , но пък ви чета всеки ден когато спи детето
Хайде хубав ден на всички и честита годишнина на Рибката

# 158
  • София
 skypetia  - сега като написа за твоя мъж се сетих, че и моя мъж вярно нощно време все се поти и му е топло. Май ще се окаже наследствено.
 Като ходя на консултация обаче ще питам докторката за това дето спомене Руми да не е рахит. Въпреки,че ме съмнява, защото преди две седмици бяхме на ортопед и може би щеше да забележи ако има нещо такова.

Иначе е много добричка и много миличка. По цял ден ме гушка и ми пее мила моя мамо  Heart Eyes

Много сладко звучи. Ето затова искам момиче. При моя малчо въобще няма заченки на такива неща т.е. да е толкова мил. Дори не дава да го гушкам. Гушка се само като го е страх.

Мамчета сега разгледах двата нови албума. Супер снимки сте качили. Много сте готини. А пък за малките бонбони думи нямам.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 15:20 от dyndla

# 159
  • София
Здравейте в този по-хубав от вчера ден! Хайде,дано вече идва тая пролет,че мухлясахме ден през ден в къщи!
Трейси страхотни снимки! Прави си ,че после става сложно,сама знаеш!
Янчето браво за кърменето,съчувствам ти за тежестта,но няма как,ще потърпиш,явно лимоните ви се услаждат Laughing
Рибке честита ви годишнина! Много и дълго да се обичате!
За млякото ние май го отказахме, АМ имам предвид.След  АБ и разстройството от тях и спрях АМ докато се пооправи,носле пък не си го изпиваше,сега и предлагам прясно мляко ,обича го,но ако е хапнала доволно на вечеря само го разлва по мебелите!
За бибероната изобщо не бързам,без нея сме за никъде.Онзи ден съм забравила да взема ,като ходихме при бабите и вечерта не искаше да заспива. Щях да ходя на денонощна аптека да купувам!
Диндла питай педиатъра ви за изпотяването,сигурно е от жегата newsm78. Силвия ми се поти в колата,като е вързана в столчето. Ама то си става топличко!
Лек следобед от нас!

# 160
Трейси Ники спи от 20.30-21 часа до 7ч. наааай-късно до 8ч. , ама и по-добре, че нали ще се водим на ясла и трябва рано да става. През деня много рядко взе да откарва повече от 2 часа.
За гърнето уж сядаме и вършим работа, ама не казва. От няколко дни пиша предимно прав.
Не се потим изобщо, ама и аз не го и навличам.
За стълбите голам е куражлия на изкачването за секунди се изстрелва на втория етаж, ама в обратната посока му е зор и не мърда, докато не го хвана за ръка, макар да има стена, на която да се подпира, ама не смее.
За бибероната не я ползаве от 5 месеца, но още си пием водата основно от шишето с биба. С чаша се улива ако му помагам няма проблем. Със сламка също добре боравим ама биберонестото шише му е кеф да си го ръфа особено сега като ни растат зъбите.
Като казах зъби вие на какво дередже сте. Ние най-сетне се сдобихме с 12 зъба, от които 4 кътника на половина избили.
А онзи ден бяхме на доктор да си вземем направление за изследванията за яслата и Ники е със скромните 82 см. и 11.600 кг. Малко ми се вижда нисичък, ама ще дръпне по-нататък предполагам Все пак мама е 174 см висока.
На тези, които вече са пуснали децата на ясла, иска ли ли са ви изследвания за салмонела, коли и шигела - не се поемали от Здравната и в лабораторията ми казаха че струват 11 лв. Питам, защото една софийска мама от априлките ми каза, че те не са правили такова изследване, а само кръв и чревни.

# 161
Привет! Еми нащраках я пандата, ама сега не мога да си избера нито една снимка.  Joy Хем защото почти всички ми харесват еднакво, хем защото на нито една не е застанала хем усмихната, хем гледаща напред, че да й се вижда цялото лице.  Mr. Green Да ми имате проблемите нали?  Joy

Децата на всички са прекрасни! Страхотни снимки!  Heart Eyes Стелче, Силви. Д, ама много навлечени, зимни снимчициииии, нямате ли някоя по-пролетна?  Grinning

Янчето, и Силви. Д още кърми и беше казала, че след като скоро роди, ще кърми малко и голямо в тандем.

Сосми, споко, ще дръпне. Аз пък се надявам след някое време Андичка да позадържи малко с наддаването и растежа, че последно беше 12,5кг и 89см (преди около месец и половина).  Crazy Ако продължава така хем трудно ще си намери жених, хем и да го намери, трудно ще я вдигне, за да я прекара през прага.  Joy Шегувам се разбира се. Да са ни живи и здрави. Само за това се моля всеки ден!  Praynig Хайде, вече чакаме новини от теб!  Heart Eyes

Скайпетя, идвате ли към парка Св Петър и Павел? Или сте само в Св. Троица?

Рени, тамън напоследък се бях замислила, че ти тотално зачезна.

Хариелка ми се губи!  newsm78

Ние пак сме подсечени. Sad На всичкото отгоре пак започнаха да излизат онези петънца тип "лишеи", които се надявам да са проста по-сухи участъци. Ама тамън си бях накупила Клоран, който явно не овляжнява достатъчно, сега пак ли 30лв да давам за Авен Триксера?  newsm78

# 162
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile

все не остава време да пиша Simple Smile не знам вие как се справяте, ама аз седна ли на компа и ми минава времето .... и за това гледам да го избягвам. А може и нещо да ми куца организацията  newsm78

Янче, този Авен Триксера за детето ли го ползваш?  Убедих се че Авен имат страхотна козметика - за всякакви проблеми и при това помага даже.

Сосми, ще порасте малчугана, не бой се Simple Smile Особено ако има и високи родители. Нашият вече трябва да е към 13 кг и поне 87 см. Та се чудя на кого ли ще прилича? Аз съм мини размер, баща му и той не е много едър Simple Smile А пък вече и на 26 номер обувки сме почти.
Зъби имаме 16  + два кътника (най-вътрешните), които сега са тръгнали и от време на време почва да гризе разни неща.

dyndla, моя мъж е ужасно гальовен Simple Smile голямо прегръщане пада сутрин, гледаме се в очите, целува ме, търкаме си нослетата, непрекъснато ме прегръща през деня и си залепя бузата до моята ... изобщо ... не мога да се оплача от липса на ласки Simple Smile  Явно си до дете и характер.

Янче, предавам си ви - ти се мацаш, а той се въси  hahaha сигурно вече е почнал да харесва и лимоново мляко. Май някъде из блога на Хедра или Бу имаше статия за кърменето на големи деца.

reni_vm, и твоето миньонче ще порасне Simple Smile много е хубаво да те гушкат Simple Smile аз се разтапям просто  Blush

Славенче, и ние се кърмим още. Но само преди лягане вечер. Освен това установих че чака с голямо нетърпение бутилката с мляко, а не циците вече. Мога в момента спокойно да го отбия ... но някак си не искам още да го откъсвам от мен. Иска ми се да си е само моето бебе .....  Praynig ама ще трябва рано или късно. Дали не се буди щото примерно е гледен, или му  е много топло, или пък студено или поради някаква друга причина? Давай му вечер мляко вместо цица. Също потърси инфо из блоговете на Хедра и Бу, дори може да им пишеш за съвет Simple Smile

ribkata87, честита ви годишнина   bouquet

Трейси, изглеждате страхотно Simple Smile)) невероятни снимки правиш  Hug

Аз отивам да будя мишлето, че още спи

До скоро Simple Smile

# 163
  • Sofia
Здравейте, момичета!  Hug Честита пролет и от мен и много весело настроение ...!   bouquet

Бърби, ето ме, тук съм. Вчера имах ходене по лекари и изследвания, та не успях да се разпиша. Според мен, както са зачестили тези подсичания при Анди, по-добре се опитвай още от сега да махате памперса. Аз ако бях на твое място, така щях да направя. Това подсичане много мъчи и детето, и теб.

Рибке, честита годишнина!   bouquet Много любов и разбирателство ви пожелавам още дъъъълги години! Митето да се оправя бързичко и да не тревожи мама и тате!  Praynig

Сосми, значи Овен ще имаш, а? Аз съм родена на 13 април.

Трейси, невероятни сте с ДаниGrinning Толкова мило ти целува коремчето...  Hug
Чета хубави пролетни стихове... Много приятно ми става ...  Grinning

# 164
Офф нещо става с този нет и специално форума.  Thinking
Всичко ми изчезна. Исках да отговоря на Хари и Елия, ама май ще е по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт