Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 747
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
Здрастииии!
 Драсвам два реда и лягам. ( Образно казано  Mr. Green
Рени, тъкмо се чудех дали сте добре, че отдавна не се беше вясвала тук. Радвам се, че сте окей.  Hug  Много хубава песничка ти пеят на теб  Heart Eyes
Ние с Еванджито сме на етап–целуване по двете бузи едновременно в стил, аз теб–ти мен и бързо го схвана номера. Абе по тази част сме първи. Голяма е флиртаджийка. Като сме навън и все си харесва разни момъци напети, смига им с две очи, прави им физиономии  Laughing

Елия дроб, телешки се препоръчва дори, заради желязото. Ти ме подсети, че скоро не съм предлагала. Имаше рецепти  тук из форума на домашен пастет с пилешки дробчета и помня, че звучеше доста добре. Но то моето яде като пиле и просто не знам вече как да я омайвам, за да прояде като хората. Браво за плавното ви отбиване. Един път кърмене на ден е просто мечта за мен все още.  Simple Smile
Днес тъкмо се зарадвах, че я излъгах да пие разбито кис. мляко ( като си чукаме чашите с нейната и викаме наздраве, а тя радост и пийва и пак и пак.. ) До момента в който реши да пробва земното притегляне и най–нахално си пусна чашата. Леле няма такова мазало  ooooh! чак по прозорците беше изхвърчало и къде ли не, трябваше да го издирвам на най–невероятни места.. Ужаааас! Отвори ни работа с две думи и само ни гледаше отвисоко в поза "ни лук яла...Много номера започна да върти относно храната. Преди повече хапваше. Не знам дали е виновно кърменето, но търпението ми е на изчерпване.   Tired   Хляба например го яде (преди да го захвърли), като си чопли миниатюрни трошички.. Така, оплаках се и аз.  Simple Smile

Терпсихора, милата ти. Много гадно така да се разболеете всички в хубавото време.  Sad  кой ще ви гледа сега? Скорошно оздравяване ви желая!  Hug

Лягам, че сутринта сладкиш ме чака да го правя  Laughing  Нали ще имаме малко семейно тържество.
ОЛиде, мерси за питието! Имах нужда   Heart Eyes После ще те чета. Целувчици!   Hug
Гуд найт!    

# 211
  • Варна
Добро утро!

Ани, специално за теб е кафето, бързо да се оправяте всички вкъщи! Praynig

Силви, стискам палци да има грешка и да не се налага да пиеш антибиотик. Praynig

Лиде, ти само с тази почерпка ли мислиш да минеш? Thinking Mr. Green Laughing Аз си мислех поне по една процедура да ни спретнеш. Whistling А за Макси, той сигурно се е радвал, че въобще някой го е взел от градината, кой знае какво си е помислило детето "оставиха ме тука сам, никой няма да дойде". Simple Smile

Докъде стигнаха децата с говоренето? Дария знае много думи, но рядко ги свързва в прости изречения, случва се, но само когато и изнася. Mr. Green Joy

Какво хубаво слънчице е изпекло  Nature Sun With Face, много ме радва така времето, кара те да се усмихнеш още от сутринта. Sunglasses Хубав ден на всички!  bouquet

# 212
добро утро и от нас!
Скорошно оздравяване на всички малчовции хайде навън да се порадвате на хубавото време!
Много хубави снимки за колажа!!
Миленка, вече се дава черен дроб, аз на Алекс съм му давала 1-2пъти, но само от готово пюре, че не знам как може да се приготвя за тяхната възраст, а трябваше да подсилим хемоглобина  Peace
Виждам, че вече обсъждате започването на работа, има ли работещи мами и как се справяте вие и децата?
Приятна разходка на всички и много слънце!

# 213
  • София
Привет! Наистина много хубави снимки на нашите малчовци Simple Smile Янче, нарочно не съм качила моя снимка с Тедо, а само негова при албума с дечицата. Последните месеци ми е толкова натоварено, че съм само за снимане.  Rolling Eyes
И да се похваля понеже временно единия ми ангажимент има застои и вчера и оня ден поспах следобеден сън с дребния, ми то било голям кеееееееф. Целувки, че работа ме чака, пък и времето е хубаво и трябва и да се излиза. Някой да удължи часовете на деня поне на 30, моляяяяяяяяя  Simple Smile

# 214
  • София
Буенос диас  в това слънце прекрасно Simple Smile

Рене, Ганушка, благодаря ви за пожелания, ще се оправим, we will survive  в крайна сметка, няма да се даваме Simple Smile

Гери, благодаря ти много за кафето! Много настроение ми донесе  Hug

За говоренето- хахах, че Дари е супер!  Никакво говорене няма при нас! Единствено казва "тата" с удоволствие, "ама" като е гладен и евентуално "мама", ако е на зор нещо. Всичко друго са инцидентни думи, които казва добре, но повече не повтаря. Целият му речников запас се състои в "ъ" и "ъ-ъ" с различна дължина и интонация в изговарянето  hahaha Но ще проговори някой ден, де Simple Smile

Приятен ден на всички!
  bouquet

# 215
  • Sofia
Добър ден, момичета!   bouquet Само за разходки е ...  Laughing

Гануше, страхотна закуска с кафенце и изглед си предложила.  Hug София повтаря думички, но не ги свързва и тя.

Бърборанке, аз не съм имала проблем с качването и публикуването в Сн. бг, нито в БГ мама.

Силви д, стискам и аз палци да няма притеснения. А ти имаше ли някакъв дискомфорт, за да пускаш микробиология или просто така?

Дани, аз да те питам теб, като ветеран в приучването да не пишкат малките в памперса, колко време отнема. Знам че сигурно е индивидуално, ама все пак. София си се напикава в гащите и изобщо не реагира, аз си мислех, че ще й е гадно, а тя въобще не го отразява, направо ме побърква...   ooooh!

Терпсихора, много гадно че сте се разболяли...  Sad Пожелавам скорошно оздравяване!  Hug

Приятни разходки от нас!   bouquet

# 216
  • Кърджали
Привет и от нас. Цяла сутрин бяхме навън, прибрахм есе сега за да обядваме и да се спи. А и навън вече вятър задуха, та позахладня.
Гануша, на Кати устата не  и се затваря. Но речника и е доста ограничен - мама, тати и баба ги казва ако и прищрака нещо. Ако реши да вика котката - ачи /маци/ и някакво подобие на топка. Всичко друго е ъъъъъъъ.....
Хариела, и Кати е като София.Оставяла съм я без памперс, напикава си се в гащите и хич не отразява. Няма такова да и е гадно, да реагира. И аз не знам кво да я правя...Още малко да се постопли и ще  съм по - настоятелна, ама докато главичката и сама загрее за какво иде реч и колко по - хубаво е без памперс - просто нямам шанс...

# 217
И ние с говоренето не сме много напред. Вика тати, мама, баба, ам-ам, бууууу и бррр на всички самолети, трамваи,автобуси и де що се движи. Бао-бао и па-па за кучета и патки  Joy Joy Това го интересува човека. Иначе на всичко си отговаря без проблем с ма(да) и ме(не), демек всичко разбира. И останалото е една поредица от маааа, амааа, ааааама, амаамааа и т.н. Joy
Терпсихора, бързо да се оправяте.
Честити празници на всички, празнували напоследък, празнуващи днес и ще-празнуващи в близките дни  Joy Joy Joy, че незнам дали ще мога да се включа.
Следващите няколко реда ще са силно скучни. За хора, които не обичат обясненията: моля прескочете  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Laughing
Ние сме по цял ден навън по задачи, като тръгнем от 10-11 и се  прибираме в 7-8. Обед и следобедна закуска носим с нас. Не ме питайте как се оправям с това ходене и с този корем, количка, палтопи, багажи и манджи .... Мускули правя, то е ясно. Корема ми се втвърдява много често, бебето рита на всеки 2 мах 5 минути, много е активен, нощем не ме оставя да спя, върти се, сучи се, лумка, думка .... Дани става в 6-7 вече две седмици наред ... не мога да се наспя  hahaha hahaha Викам си - да раждам по-скоро, ама като се замисля незнам кое е по-малкото зло  Joy Joy: да родя и да не мога да спя, щото кърмя и бебо реве или  да не мога да спя, щото се играе футбол в корема ми  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ха сега кажете?????/
Айде наоплаквах се (не че етолкова зле положението, ама да ви развеселя малко  Mr. Green Mr. Green Mr. Green). Аз съм пушка иначе от към настроение, пари няма, работа има - демек като навсякъде  Joy Joy Joy
Ставам да оправям багаж, че днес не сме излизали още, чакам юнака да се събуди, че вече 2 часа спи (нали е кукнал в 6) и ще бягам към офиса  Mr. Green Heart Eyes

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 14:06 от tracy_t

# 218
Днес навън нещо бяхме кисели. Дали защото преди това я водих на детско клубче за час (докато напазаруваме с баба й) и се беше поизморила?  newsm78 Даже на любимата си нова приятелка в градинката - Яна  Mr. Green - много не се радва. Сега като се събуди пък, с все Яна и майка й, ще ходим за нови пантофи на куклите. Нашите май ни омаляха, ама нормално, носи ги около половин г. Simple Smile

Андичка с говоренето няма грешка и страшно ни забавлява. Понякога ме учудва кога е успяла да научи дадена думичка, че чак я използва по предназначение.  Shocked От около месец сериозно си прави изречения от 3 думи. Например "мама кааа бу", "кака даде буки" (каката ни (про)дала обувки), "мама мого убаа", "баба има дило" (червило), "тати/деди оди абаа" (тати или деди ходи на работа) и т.н. и т.н. Като идем на площадката все ме питат на колко е и като им кажа, че няма година и 8м реакцията задължително е "лелее, колко голяма изглежда и колко много приказва"  Joy Абе аз отдавна съм казала - достойна Бърборанка номер 2.  Joy

Хариелка, същата работа и при нас. Ходи напикана, неприятно й е, разчеква се, но мисля, че е рано да осъзнае, че за да не й е мокро, трябва да казва "има аки/пики". Днес прецедент - след разходката я оставих около час без памперс и без гащи. Гърнето все около нея и през 3 мин. я приканвам. По едно време мия аз чинии и нашата се напъва на дивана. Познай какво свърши!  Shocked Добре, че беше дардончесто.  Joy После на гърнето не пожела повече...  Crossing Arms

# 219
Честит празник на всички( б.р.Блоговещение)  bouquet
Здравейте и от нас  днес чудесно временце newsm44.хубаво си поиграхме на вън и сега го чакам да стане от сън , че щв го водя Кубрат на музика.
Онзи ден си мислих "гледай какво нещо" още преди да са се научили да сучат се научават на памперса, после идва ред на бибата и млякото.А сега ги тормозим да се отказват Twisted Evilлоши сме.Децата се объркват ведниж сме ги приучавали за наше удобство, а сега пак за наше удобство ги учим как да се откажат от светата тройка:памперс, биба и мляко.
За говоренето като за момче е добре не сме на ъъъъъ-не отдавна. Казва си разни неща ако ще и с интунацията си има някаква комуникация.Снощи най прясното което беше каза "Иси" на леля си(която се казва така) на братовчед си Емо казва "Анююю" на Мони "Момо", десетина животинки как казват , кола"буум", на батко"бабу" на кака"тата" и на плюшения тигър "тидъъъ", гол"бол","аз "и "там" са му любимите думички и други но да не изброявам.Знае даже как да си поиска предпочитаното филмче( пускам му "колите""играта на играчките" и "мики маус")
А[b ] малката бърборанка[/b] е многоооо сладка  bouquet скоро пак ще ви звъннем утре може и да дйдем преди обед пак в парка.Нищо че ни  #2gunfireоткраднаха топката ( с която така добре си ритахме)вие като си тръгнахте , няма да се отрека от парка  Wink и да го зобикалям.
Момичета вие как мислите децата дали  вече са големи да ги водим на цирк.Тук са опънали шапото в Зоната и аз си го гледам от прозореца и се чудя и се мая дали ще издържи детето на такъв спектакъл.Сигурна съм че ще издържи 20 мин. ама докрай newsm78 newsm78 newsm78 а билета си е скъпичък ще ме хване яд
Хубав и слънчев приятен за разходки следобед  Nature Sunny
   ако е удобно мога ли да поискам да ми смените снимката от колажчето с децата, че днес го наснимах в по весела гама цветове подходяща за пролетен колаж

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 15:28 от skypetia

# 220
Скайпетя, много сладки думи, благодаря!  Hug Кубрат също е голям бонбон и ми напълни душата как риташе топката като истонско, голямо моче.  Heart Eyes Вярно ли ви откраднаха топката??? Е не мога да повярвам - топка!  Shocked Да не беше някой от често посещаващото парка малцинство?  Laughing И ние ще се опитаме утре да дойдем преди обяд, дано се засечем. Ако ли не, др седмица задълже ще се чуем и разберем. Simple Smile За навиците си абсолютно права! Веднъж ги учим на нещо, после се мъчим да ги отучваме. Ама какво да се прави? Нали пусто уж все за тяхно, пък и наше добро го правим..

Трейси, при вас е всесело.  Grinning Но от сега свиквай да ти става и по-весело.  Joy  Hug

Забравих да ви споделя, че с Жижин по стечение на обстоятелствата и тази година ще ходим на едно и също място на море, пак ние ще ги изпреварим и пак няма да се засечем.  Joy Много гадно, че нямаше места за техните дати, щеше да е супер децата да си играят. Та морето е уредено. Дано само дотогава не си намеря работа.  ooooh! hahaha Joy

# 221
Ей, мам4ета и при нас слън4ице грее Simple Smile  Sunglasses Един път и времето ни да хубаво навсякъде  Hug Аз съм си приспала мом4енцето в градината и си свърших малко градинарска работа (за първи път ми е ), та ще видим дали нещо ще поникне  hahaha  Mr. Green Пия си кафенце и сок4е и едно такова топли4ко....  Party   bouquet
Рене - аз съм навита на смяна, ако искаш  Wink Моя щнак ме дере по лицето (само мен) и ме щипе и каквото се сетиш и яде като за световно  Joy  hahaha Ако му одържиш финансово можеш с кеф да го храниш нон стоп и памперси да сменяш (което е по4ти невъзможно за сам 4овек)  Joy Само ще ти дам пример от 18:30-!9х до 20х какво яде - 200гр местно пщре, банан, 3 бисквити със стафиди, хляб (поне филийка), 270 АМ  Joy  hahaha Имаме ли сделка  Wink
  силви д. - дано вси4ко се размине  Praynig  Hug
Ганушка - хващай самолета, не се ослушвай. Сега горещи камъни ще търся да си взема, 4е мъжо ме по4ерпи с едни пари по слу4ай едно състезание, в което се вклщ4их за епилация(то май в Бг се нари4а лазерно обезкосмяване, не съм сигурна то4но), та и това ще мога да ти направя в домашни условия  Wink  Hug За говоренето, то4но ти ли питаш  newsm78 Ми, 4е Дари си е супер, ела ни виж нас - нищи4ко не ще да у4и от мен и сме до кривата круша. В детската явно не ги у4ат много или той не ми показва, защото рядко му говоря на англ., опитваме се да го у4им на бг основно, но...той си се е заинатил и толкова. Ако мъжо му покаже нещо и до там. Но докато мрънка онази ве4ер, мъжо го е 4ул да вика по бейбифона  "мамиииии биба"  hahaha  Joy Мен в голям зор ме споменава, а за "биб" да не говорим  Joy  baby_neutral
скайпетя - много си права, ама да ти кажа ние сме на 2 х АМ на ден и нямам намерение да го спирам да си го пие. Моето е с пробиотици и много витамин4ета, така 4е доакто иска ще си му го давам, 4е плодовете ни се свеждат до банан и рядко ве4е портокал. Днес ще се мъ4а да пробутам манго с кисело мляко и на сок от 4аша, но едва ли ще имам голям успех и ще си го ям сама  Mr. Green Бибата още си му я ка4а по дрешките като ходи на градина, за да нямам главоболия с болести, 4е като намери на земята паднала от друго дете и я лапа директно, памперс - 4акам да се постопли и да видим в детската как ще го у4ат, 4е в студа по гол задник не си е работа да ми седи там, 4е и прозорците им стоят отворени, за да проветряват и така  Peace
рибке - трудно е с ангажименти и детенце, но не е невъзможно, не се притеснявай. С вси4ко се свиква в крайна сметка нали знаеш, 4е д..пе знае и 2 и 200  Wink  Mr. Green За мен най-гадното беше периода с разболяванията (да 4укна на дърво), защото бързо свикна с обстановката, но без това не може. С желание и усилия, вси4ко става  Hug
Айде, 4е моето 4ове4е взе да се размърва май го претоплих, 4е то ту се показва, ту се скрива слъцето, ту вятър, ту препи4а ...
Лек ден на вси4ки  Hug

# 222
  • София
Привет!

В понеделник ще знам какво става. Дано да е било грешка 1вото изследване. Симптоми нямам никакви, ама 2рия ми доктор вика, че то това можело и без да го усещам да го има  Shocked
А беше си такова рутинно вземане на секрет.
Иначе принцесата е добре, надолу с главата се е обърнала (то като мама играе футбол с малкия и по цял ден му събира играчките изпод мебелите, какво да прави милото).

Исках да ви питам как избирате обувките на мъниците. Нещо в голям филм се оказахме ние тия дни. Зимните са много високи за това топло време, в другите не мога да му натъпча крачето макар да е все още този номера дето носи и сега ходи с едни гуменки смотани, които като резервни обувки бяхме купили за 12лв от Метро (да има). Ама тия гуменки вече се разлепват отвсякъде. И от 2 седмици обикаляме да му търсим, ама каквото му е номера - крачето му сякаш е по-дебело там дето се връзват/залепят обувките и не влиза, а с по-голям номер има 2 пръста място (ще се изпотрепе като тръгне). Вече даже и цена не гледам, само да му стане нещо... Събирам всякакви идеи и предложения.

# 223
  • Варна
Лиде, аз не питах за говоренето, защото нещо се притеснявам за Дария, просто ми беше интересно. Simple Smile Дарията много си бърбори, вчера ходих да подавам документи в едно ОДЗ и директорката я похвали колко много говорела. Тя по принцип е срамежлива с чужди хора и само се усмихва като я питат нещо, но вчера се беше отпуснала, реши да брои пред нея от 1 до 10, и като попълвах заявлението само повтаряше разни числа, тя милата не знае, че има и букви, а не всичко е числа. Joy Направо ти завиждам за градинката, така хубаво звучи да излезнеш в двора и детето да спи, а ти да релаксираш на въздух. bowuu

Хари, и аз си мисля, че ще имаме като вашия проблем с напикаването. Досега се е напикавала така един-два пъти и даже се радва ooooh! Laughing, една майка в градинката ми беше казала, че и е отнело един месец да си научи детето(около 2 годишно). Искрено се надявам при нас да стане по-бързо, аз мисля от понеделник да я оставя по гащи пък да видим какво ще се получи.

Трейска, никак не ти е лесно на теб, но пък винаги толкова ведро звучиш и приемаш проблемите с усмивка, аз затова много ти се радвам, обичам такива хора. Heart Eyes

Аз нали се бях оплакала, че Дария не ми вика "мамо" Mr. Green, сега пак не го прави Mr. Green Joy, но поне като изляза от стаята почва да плаче и тогава вече казва "мама". Laughing Днес взела 2 части от конструктор и не може да ги сглоби и ми вика "Геи, може"(Гери, не мога) Joy, та явно ще бъда Гери, а не мама. Sunglasses

А. сетих се да кажа, че Дария има голям страх от автобуси, камиони, бусове, въобще всичко, което бръмчи повече ooooh!, ако е в количката няма проблем, но като ходим пеша за кухнята само да чуе някакъв по-силен шум от изброените и както си върви ми прегръща краката и стоим така, докато отмине. Crazy Joy Аз и обяснявам, че те са на улицата, няма как да се качат при нас на тротоара, но явно не вдява.

# 224
  • Sofia
Ганушка, Софи има абсолютно същия страх от движещи се превозни средства. Само като ги види и чуе и пощурява, или се  хваща за краката ми, както ти описваш, или ме кара да бягаме надалеч, а ако е самичка, по-далеч от мен, ще си счупи краката да избяга и да дойде при мен. Но мисля че така е по-добре, отколкото да не ги е страх и да си ходят пред колите.

Трейси, милата, ама хич не ти е лесно, като те чета. Даже ти се чудя как се оправяш с всичко толкова добре. Направо си страхотна!  Hug

Лиде, и аз ти завидях за градинката.  Grinning А количеството храна, което поглъща Макси, направо се чудя къде го побира???  #Crazy

Аз май днес доста поизморих София, ама и тя мене. Бяхме три часа пред блока, там си игра с дечица и не искаше да мръдне, исках да ходим до парка, ама тя не. После с рев я прибрах, не искаше и това е. Но след яденето и гърнето заспа много бързо, доста тичане й се събра.

Хайде до после, аз отивам да правя бисквитена торта.

Общи условия

Активация на акаунт