Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 951
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте,
Лили   Hug ужас! Не се тормози,крадците ще си получат заслуженото,ако не от полицията,то отгоре всичко се гледа!
Ние пък вчера станахме свидетели на умишлена катастрофа! Един индивид умишлено наблъска две паркирали коли на булеварда,първо челно се вряза в едната,после даде назаден,засили се и директно в следващата! Вече и по тротоарът ме е страх да ходя! Да не говорим,че по големите ни квартални булеварди редовно си правят гонки,разни сини номерца или лъскави возила,това посред бял ден!
Ние днес бяхме на консултация,пораснали сме,е на височина повечко,килцата с някое и друго грамче  Laughing Сложиха ни пентаксима и си поговорихме за инустимулиращи препарата,за да се подготвим за летните вируси,евентуалната ясла и т.н. Детето така се заигра с играчките в кабинета,че не искаше да си ходим,изобщо не плака на прегледа!
На нас май пак ни растът зъби,останаха 4 бр,но не мога да проверя,не дава да се бърка в устата.Цяла нощ рев,днес сме злояди,дадох и малко Грейпсуотър да се успокои! Изпи една прясно мляко и я сложих без да е обядвала да спи,че не се търпи от кривотия вече!
Трейси готови ли сте за новия член на семеството?
Рени -вм ние сме опитали десетина кухни  и резултатът винаги е в полза на Силвия! Ама че претенции са тия деца! Дано ни приемат в яслата,че покрай другите даца да проядем!
Захващам се със задачки,лек следобед от мен!

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 14:54 от giuli

# 376
Здравейте и от нас та да ви се оплача какво се случи в събота докато Кубрат още спи. Тук в нашия блок имамем много луди комшии които се карат викат бият и така нонстоп. Сбиха се един мангал( прибран от една луда истеричка-мила съседка) и един алкохолик(бивш полицай) пред нашата врата и мен шубе не шубе излязах и се  smile3512развиках.Тези набързо избягаха и ние мирно и кротко се опрявихме за разходка с Кубрат излязахме си и дойде време да се пребираме за сън и какво да видя две пожарни коли пред нашия блок  Shocked Честно краката ми се подкосиха викам си аз "леле тоз ми е направил някаква мизерия" (на който му се развиках сутринта, алкохолика- а той живее точно до нас и балконите ни са долепени, а забравих да спомена че беше и в затвора)гледам пушек няма от нашия апартамент и набегом към пожарникарите с Кубрат в ръцете ги питам"пожара на кой етаж е?" бил в мазето предизвикан от съседа до нас , но аз упорито искам да се прибера да си преспя детето.След като ми казаха ,че мога да ползвам асансьора, слизам и на 15-я яко дим и си викам мале тоз подпалил и тавана и аз с детето веднага кръгом и се чудя на кого да звънна разбира се се разплаках , първо защото съм сама , второ ме е страх че тоз откачалник живее точно до нас .Най комичното дойде полицай , явно да разледва случката, голяма пародия беше, даже не се качи да го разпита защо какво .Смешни шапкари #2gunfire #2gunfire #2gunfire които незнаят какво работят .Обадих се на една приятелка и въпреки , че знаех че дечицата и са болни ,просто не можах да се сетя в паниката за друг освен нея.И така спах в тях и в неделя се прибрахме  беше се проветрило, освен в перлното помещение там още си мирише.А моето дете се разболя. Вчера и днес съм го водила на лекар и сме на сиропче, но милия така го мъчи хремата  и не може да спи от снощи почна и да кашля, съответно аз го пазя и гледам да не излизам от стаята докато спи и нищо не мога да си свърша. Спим на светната лампа вечер   Bulbсъс свито сърце. И му казах на мъжа ми повече никога няма да му позволя да ходи на командировки. Детето винаги се разболява и аз трябва да си го влача пеш до болницата.
И нещо друго което ме притесняваше , но неисках да го споделям , че все ми казват "абе стига си се хващала за глупости", но се оказа че и педиатърката е на моето мнение. Взехме си направление за ортопед, че крачетата са ни кривички при ходилцата.И миля все се спъва, но аз го отчитах че не внимава, а то явно си имало причина. Жената ме успокои че щели да ни предпишат стелки, но..........ще го видим и това като ни се върне таткото.Супер ми е притеснено едно мие свито сега newsm45 онази вечер добре си поплаках, но още ми е криво.
Извинявайте за дългия пост , но имах нужда да се оплача.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 377
Skypetia, чудесно те разбирам, мила! Много е гадно да имаш ненормалници за съседи.А тук не се притеснявай да се оплакваш - повечето момичета са много мили, на мен са ми помагали многократно ( да чукна на глава скоро не е имало повод да се оплаквам).  Hug Hug Hug
Срещу нас живеят две момчета с баща си и вуйчо си, много са ненормални.ДОста викове и тръшкане чувам от там.Тия дни обаче е тихо и спокойно.Може да са отишли някъде другаде за наш късмет.
Ти не се измъчвай за това, че децата на приятелката ти са били болни и за това се е разболяло и твоето. Hug Направила си каквото си могла.ЩЕ му мине на малкия бързичко, ще видиш.Аз също много се страхувам да оставам сама.Добре,че работата на мъжа ми не е свързана с командировки.Но понякога се налага да си ходи на село.За сега, от около 4  години, само една нощ съм спала сама.Той не иска да ме оставя сама с децата.Но понякога няма избор.
За краченцата моето скромно мнение е,че ще се  оправите.Все пак ходилото не е развито напълно още.Естествено всичко това е стряскащо, и аз ще се притесня на твое място.Стискам ви палци всичко да е наред.Прегръщам те силно! Hug Hug Hug

# 378
  • София
  Здравейте,момичета,
  най-напред-честито на Сосми!!!Да й е живо и здраво момиченцето,много красиво и послушно!!!

Хариелка,много съжалявам за това което ви се е случило!Никога няма да забравя чувството,когато нас ни ограбиха!Чувството е ужасно!Целия апартамент с краката нагоре,бяха тършували дори в тенджерите за пари! #Crazy Наистина жалкото е,че вероятността да ги намерят е много малка,евентуално ако има някакви отпечатъци,но те вече са се толкова усъвършенствани.Ако можем с нещо да помогнем само кажи! Hug

За тръшкането от няколко дни Никол е в много остра фаза на т.нар. бебешки пубертет.Честно ви казвам като сме навън ми иде да й ударя шамар направо!!!  #Cussing out Вчера като се тръшна на земята и пищи все едно я коля.Като вляза в някой магазин пак така.Опитвам се въобще да не й обръщам внимание,на моменти не се сдържм и й крещя,но ефекта е 2 мин.
А напоследък и с това неядене ме побърква.Много се дразня.Мисля че не е от зъби,ама не знам вече.

При нас нищо друго интересно.Лек и спокоен ден без тръшкащи се дечица!!! Laughing Mr. Green

# 379
  • Sofia
Благодаря на всички ви, момичета!  Hug Много сте мили!  Hug Изобщо не съм се и надявала полицаите да направят нещо по въпроса или да го/ги заловят, те дори сами ни го казаха. Още ми е гадно и цяла нощ сънувам как някой влиза в дома ни и тършува из нещата ни, беше ме страх и до тоалетна да отида. Добре че поне не се върнах за нещо, както често ми се случва, че да го заваря как тършува вкъщи, щеше да ни изкара акълите и на мене, и на Софи, а като се паникьоса, може и нещо друго да направи... Златото, което е откраднато достатъчно ще ги прокълне, аз няма нужда да го правя ...

Скайпетя, и при вас много неприятни ситуации. Ето това е едно от най-големите неудобства да живееш в блок - не можеш да си избираш съседите, всякакви ненормални покрай нас. Стискам палци Кубрат скоро да оздравява!  Hug

Ох, Джема, Софи също има такива моменти, но аз все повече стискам зъби и я чакам да си изкара яда, да й премине и да продължим нататък, че иначе друг начин няма. Пък и когато й се скарам за нещо, после като се замисля толкова криво ми става, че не съм се сдържала и съм му викала на детето... Сутринта даже си поплаках и си я гушках и целувах, докато тя спеше, явно много ми се насъбра и страшни хормони ме тресат...

# 380
Леле момичета ужасни неща се случват в нашата 'мила, родна страна  Sad  Къде ли не стават, но в БГ сякаш е част от ежедневието вече, за съжаление. Честно казано възхищавам се на смелостта  ви да раждате и отглеждате 1, 2, че и повече дечица там.    bouquet   А като знам, че няма кой знае какви законови облекчения за стимулиране на раждаемостта все още..  Едно Голямо Браво на всички вас!

Хари, миличка какво е трябвало да преживееш ти   Cry  И моментът е много деликатен сега, ако можеш да се откъснеш, да се махнете с детето за малко, да не мислиш за случилото се... Макар че от мислите си, не можеш да избягаш. Ще ти трябва време да намериш пак равновесието си, но мисли за живота в теб и и че сте здрави всички, всичко друго се преживява.  Hug

Честито малко сладко момиченце на Сосми!   bouquet Живо, здраво и само радостни моменти! Леле скъпите ни августинчета стават батковци и каки  Simple Smile Нови отговорности ги чакат, милите. Пораснаха ни децата, това е.

Рени, знам колко е неприятно да се мръщи детето на всяка храна. При нас сякаш има лек напредък тези дни, макар да забелязвам, че 2 от последните кътници долу се белеят. Хайде да излизат и те, да няма с какво да се оправдаваме вече.  Laughing  Но ти не спирай да опитваш, все някога ще прояде. Например при Еванджи е правило от мен да не приема нищо (понякога я баламосвам първо да помирише, следва мацване, за да близне и току виж ѝ харесло па вземе та хапне 5 хапки.  Simple Smile  От баща си е по–склонна, но той нали няма това търпение и все 'не не, същото било; а пък от свекърва ми е направо 'няма не искам'  Тя не приема откази и се беше разлапало детето. Ами така, 3 деца е отгледала жената, с нея не мога да се меря (все още). Иначе виждам, пиле ѝ харесва напоследък  newsm78  Абе тъкмо реша, че нещо ѝ харесва, на следващ етап не го поглежда. Последното откритие: навън винаги яде. Ресторанти ѝ дай и апетит не, ами не мога да ѝ смогна  #Crazy  

Ние пък тук имахме супер време тези дни. До +27 Ц беше стигнало през уикенда. Яко ни  е подгонила пролетна ли хронична ли умора е в моя случай   Rolling Eyes   Пролетен мързел, вика мъжа ми.  Grinning  Хукнахме на зоологоческа градина в Щутгарт да ходим, огромни опашки, отказахме се. Нещо ми е трудно така изведнъж от зима и хоп–лято. Няма и сянка още, къде да се скриеш. И как да се настрои човек на вълна 'лято', като не си е сменил гардероба с нови летни дрехи.  Mr. Green

Аз уж все за малко влизам да попиша, а все ферман излиза.  Blush

Буболече 21 май е страхотна дата за сватба.  Wink    

# 381
Сосми, честита рожба! Да ти е жива и здрава дъщеричката! Прекрасно име сте избрали!

Хари, кошмарно е това, което се е случило. добре, че вие със Софи сте добре Sad. Рене хубаво е написала, че изощо не е сега моментът за подобни преживявания. Няма как да не го мислиш, но се опитай максимално да разпуснете със Софи. Гледай напред и това да е всичкото лошо, което е имало да се случва Hug.

Скайпетя, и на теб не тие било лесно Sad.Надявам се Кубрат да се оправи бързо, а ти се съвземай от шока. Не ви е лесно в такава лудница.

Рене, много се радвам, че се разписа пак Hug! Хехе, точно и аз се оплаквам от пролетен мързел. Аз пострадах малко с ръката и до миналата седмица сутрин ходех на масажи, а след това на работа. Е, няма такова изтезание! Как се работи, като до преди това си се размазал от релакс?! И от тогава като ме хвана пролетния мързел, не виждам никакви шансове да ме пусне... Joy

А да ви се оплача от тръшкането в магазините. Белослава полудява, ако не влезе в някой магазин. Вече се чудя какво да я правя. Не е задължително да й купя нещо, но трябва да влезе и да разгледа. И не става въпрос за детски магазини, а за всякакви- аптеки, книжарници, магазини за дрехи ooooh!. Става ми съвестно, че като малка я мъкнех навсякъде с мен и горкото дете израстна във външната градска среда.Сега ще трябва да компенсираме с повече време сред природата, за да му балансираме представите на детето ooooh!.

# 382
  • Варна
Влизам набързо bowuu Sunglasses

Сосми, честита ви дъщеричка, да е много здрава и послушна. Grinning  bouquet

Харче, много съжалявам, че е трябвало да преживеете  това. Hug Хубаво, че не си се върнала наистина, дано повече нищо лошо не ви се случва. Praynig Hug

Скайпетя, дано Кубрат бързо да се оправи. Praynig

Има една мъдрост, която гласи, че като ти се случи нещо хубаво или лошо трябва да си кажеш "И това ще мине". Това аз си го разбирам да ценим малките радости в живота, а когато сме тъжни да знаем, че утре слънцето ще изгрее и на нашата улица. Simple Smile

Хайде да ви оставям, че много се разфилософствах(ей тази дума ако съм я написала правилно сама ще се аплодирам Mr. Green Joy)

Лека нощ и приятни сънища!  love001

# 383
Добро утро, момичета!
Минавам да ви пожелая лек и приятен ден докато все още спят моите дивачета,че напоследък е голяма лудница у нас!
Валентин като се събуди и го облека се нарежда на външната врата и почва да реве да илизаме! ooooh! ooooh! Ама рев да видите- чак почва да хълца. Ама аз не мога посто1нно вън да кисна, нямам таквиа сили.И мен нещо пролетно ме е налегнало-може и мързел да е  hahaha , ама ама като обиколя малко из града и ми става едно отмаляло,чак ми се приспива... Laughing
Шайн, как е Белослава?Да знаеш,че ви мисля много тия дни.ЦЕлувки! Hug
Италиана, недей само да четеш ами драсни някой ред да кажеш как сте... Naughty Hug Hug

# 384
  • Sofia
Здравейте и от мен, момичета!

Гануше, правилно е бе ...  hahaha

Шайни, нищо не казваш до къде стигнахте с Бела?

При нас явно единият сух памперс е бил инцидентен, продължаваме с напикаването в гащите с пълна сила. Ох, май скоро няма да се научи... ooooh! Като я сложа на гърнето, Софи все си мисли че трябва да ака и с желание сяда, само когато наистина й се ака, иначе все ми повтаря, че няма "аки/пики" и много често изобщо не иска и да сяда.

Лек и хубав ден, слънчев при нас няма да е, то се е видяло ...

# 385
Добър ден в този отврат ден.  Grinning

Да ви кажа понякога съумявам да изпълня мъдрата мисъл, цитирана от Гануша - "И това ще мине" или пък "След всяко зло винаги идва нещо добро". Животът често ми е показвал, че това наистина е така и когато се сетя за тези мъдрости каквото и да ми се е случило някак си избледнява и мигновено се чувствам значително по-добре.  thumbsup

Хариелка, еее ама ти мислеше, че щом веднъж не е пишкала в памперса през нощта и край? Я недей така се отчайва, знаеш, че не става толкова бързо, но ще стане.  Hug

Скайпетя, отвратителна случка, стана ми много жал за вас, особено като се сетих как се притесняваше от заминаването на мъжа ти. Явно си предусещала, че някак си не е сега моментът. Sad Пожелавам Кубрат бързо да се оправя, а ти да успееш да се поуспокоиш.  Hug

За тръшкането аз отдавна бях писала - случва се постоянно, но най-много се дразня, когато го прави когато дойде време за ядене. Колкото и да ми е жал понякога я наказвам като й се скарвам и затварям за 30сек. в спалнята, казвайки й, че ще  отворя само ако не плаче. В интерес на истината действа. Успокоява се и дори почти безпроблемно след това се нахранва.  Rolling Eyes Тръшка се и когато не й позволяваме да се катерчи по столовете и масите, тъй като супер лесно може да се пребие и вече сме имали не един горчив опит. Тръшка се и когато се прибираме от вън, когато я слагам да спи, въобще за какво ли не. Става ми адски кофти и когато дере лицата и очите на децата навън. Имам чувството, че разбира, че прави нещо нередно, но по този начин някак си иска да привлече вниманието на всички. Sad ТА карам й се, понякога не се сдържам и дори се разкрещявам, което е отвратително. Жал ми е, че много неща трябва да стават по този начин - със заплахи и създаване на страхове. Но наистина при нас говоренето и обясняването със спокоен тон не винаги действа. И аз като Хари често след това се чувствам адски гузна и започвам да я гушкам и мляскам. Но... това е положението, поне за сега докато не започне да разбира повече какво и защо. Sad Моля се да не греша много и всичко да е за нейно добро и да даде положителен, а не отрицателен резултат в дългосрочен план.

Приятен ден!

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 11:30 от Бърборанка

# 386
  • Sofia
Ааа не, Бърби, не съм си мислела, че ще стане бързо, ама имам чувството, че нарочно го прави. Както и да е ..., борбата продължава.  Simple Smile

Ние излязохме за един час, в парка нямаше никой и освен това беше много студено, този вятър влошава положението. Но все пак се разведрихме де.

# 387
Добър ден...в този ужасен мра4ен и подтискащ ден.Е много е гадно , като е такова времето..направо ми скапва цялото настроение.
Хар4е , много неприятно...направо ужас.Представям си какво си преживяла...важното е, 4е със Софи сте добре, наистина , добре ,4е не си се върнала за нещо и да ги завариш в апартамента, 4е не се знае кви идиоти са били.Бързо да се оправяте и да се отърсите от тази ужасна слу4ка.
Ян4е, и аз повишавам тон понякога и се карам, и ми е много криво, но мисля ,4е нетрябва да им позволяваме ВСИ4КО  все пак, трябва да се нау4ат ,4е "не" зна4и не.... При нас номера със затваряне в др. стая не важи, той си отваря вси4ки врати, така ,4е това неможе да му е пре4ка.Даже 4есто отива в спалнята и си се затваря сам вътре  Simple Smile

# 388
Здревейте и от нас. Наистина мн. лошо време. Аз да ви се жалвам и пропуснах да поднеса съчувствието си към Хариелка.Мила много кофти наистина направо нямам думи. Но ще го преодолеете няма как ,важното е че вие сте добре  Hugматериалните неща се купуват.Не мисли за случилото се и се радвай на Софи и малкото човече което расте в теб. Мисли само положително майната им на  #2gunfire на гадовете за всеки има възмездие рано или късно.
Ние сме малко по добре ( та и аз се разболях) , таткото като се прибере нито дим нито болни ще ни завари.
За тъшкането се тъшка като му прекъсна играта на вън с децата или без деца, ако сме на някоя нова площадка(  трябва и да се пребираме все пак). Сърди се извива се като червей докато го сложа в количката после ми мрънкоти през целия път "виж мамо колко си лоша".И  това му е. за каренето, да карам се не мога винаги да се овладявам, но така е като сме по цял ден двамата само.Даже го плясвам през ръката като почне да пипа( многооооооооооо неща ни счупи дистанционни, мишки, клавиатури, принтера го отваря и затваря с пълен замах).Става ми криво като почне да си повтаря 'не''не' и междувременно с една ръчичка си плясва другата, т.е. добре е запомнил newsm29 какво правя, но въпреки това продължава за мой ужас. Най-редовното му е отива към клавиатурата върти  пръстче и вика 'не,не' пък почва да блъска с длан по нея.Същото и с принтера и с контактите'не,не' пък .......абе ще се научат ама до тогава доста бели коси  newsm03ще ни излязат

# 389
Момичета, търся да купя пясъчник. Ако някъде сте виждали да се продават/познавате някой, който има, свиркайте. Иначе търся и пързалка и къщичка за игра (подходяща и за навън и за вътре). Ама много скъпи бее, пууу. Дори втора ръка.  ooooh! Но поне тези неща се намират по-лесно, отколкото пясъчници...

А относно тръшкането се сетих за ТАЗИ доста полезна ТЕМА. Там много ми допаднаха съветите, дадени на едно от момичетата от психодолг. Позволявам си да цитирам поста й, може да помогне на някои от нас.  Sunglasses

Леле какъв опит имам с тръшканията на 2-3 годишните  .......  ooooh!

Относно това  психолог ни посъветва:

- игнорирайте детето, прескочете го където и да се тръшка, дори и на улицата или в магазина,
               оставете го, подминете го или търпеливо чакайте, докато отмине състоянието,
               колкото и трудно да ви е;
 - не му се противопоставяйте, не му говорете, защото каквото и да направите, то в момента
              чува само собствения си глас и никой друг;
 - действайте с "бабините методи", когато сте в помещение и позволява това - дайте му да изпие
              чаша вода, измийте му очите и ръцете със студена вода;
 - занесете го на ръце, колкото и да се тръшка, в помещение с плочки  и мивка - баня, тоалетна,
              мокро помещение, намокрете му лицето, ръцете, очите и го оставете там само,
              на запалена лампа и полузатворена врата;
- оставете го само в помещението, а вие затворете вратата и отидете на друго място -
               когато няма публика, за да го гледа, то ще престане да се тръшка много бързо.

Това е период, който минава, но зависи за какво време. Понякога е и 6 месеца.  ooooh!

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 21:24 от ♥МамаНаПанда♥

Общи условия

Активация на акаунт