Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 723
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Здравейте, момичета!
Диндла, от сърце стискам палци всичко да се размине Hug!
Трейси, снимките ти както винаги са уникални! Невероятно удоволствие е човек да ги гледа Hug!
Янче, страшно много се радвам за теб! Пожелавам ти да ти тръгне по вода и се похвали къде да те гледаме, че не остава време за тв Wink! До къде стигнахте с апартамента? Вижда ли се края вече ? А с Андичка как ще се оправяте, като започнеш работа?
Амбишъс, направо настръхвам като чета пак за сняг. Сега имам пациенти от Нова Зеландия, които преди това са били една година в Англия . И след една дълга зима там, отиват да изкарат още една зима, но от другата страна на екватора и после пак ще трябва да се връщат в Англия Rolling Eyes Rolling Eyes.
Елия ,честит ви прием в яслите Hug! И на мен ми е свито сърцето, колкото повече наближава септември. Хем виждам колко е щастлива сред деца, как добре се интегрира дори с деца на различни възрасти, хем сърце не ми дава да я пусна. Лошото е, че вече направо не издържам на този режим - до обяд с нея, после 9-10 часа работа + събота или неделя. Но човек като се мобилизира винаги намира сили за още.
Поли, Сончето не отстъпва на Емо в щуротиите hahaha Joy. Както винаги при вас е весело Joy hahaha. Дано и проблемите със свекърите ви вече отминават и всички да сте заедно.
Кобрети, страшна помощничка си имаш hahaha
Лиде, видя ли младоженците? Сигурно е пълна лудница при вас Simple Smile.
Хари, как е коремчето, че времето си лети ? Софи бързичко да оздравява и да се забавлявате хубаво в Трявна Hug!

# 647
  • Sofia
Здравейте и от нааас!

Ние преди малко се прибрахме от разходка, ходихме до манастира Св. Мина. Беше пълно с хора и времето е приятно, само дето слънчице няма, но все пак е добре, не вали. След като минахме през храма и чудотворната икона, стояхме час и половина в градината на манастира, страхотно е там, още по-хубаво са го направили, има пързалки и различни люлки за децата. Софи съответно беше през цялото време на "оките", така вика на люлките.

Една по една вече започвате работа. И мене това щеше да ме чака, но сега в друга посока са ми мислите.  Grinning

Шайни, ами добре е коремчето, расте малко по малко. Този път хванах и първите трепети, и пеперудите  Laughing, че миналия път със Софи ги пропуснах, направо долових потупванията, които всъщност са били леки ритничета. Ама не го усещам бебето всеки ден, през няколко, скоро сигурно ще е по-осезателно. Вие как сте с Бела? Ще правите ли други изследвания?

Елия, честито приемане на Марти в ясла!   bouquet То това си е за празнуване тук в София. Софи не е приета, както и очаквах, няма и шанс, като гледам какъв е наплива... Бях подала молба в една ясла, не ОДЗ, там е приета и сега трябва да потвърдим, това ще ни е крайния вариант, поне ще спечели една точка после за кандидатстване в детска градина.

МамаНаПанда, много сладко това "мамо, Ани мичка, мамооо"  Laughing Представям си я малката бърборанка.  Grinning Софи също е на не-тата, всичко й е не, дори и да иска нещо, пак е не, явно такъв им е периода. Но тя пък като иска да направи нещо сама вика "мога, мамо, мога", а като не може вика "не .... мога, мамоооо", като набляга на не-то и започва да се сърди, че не може да се справи. Скици големи са, само да се забавляваш с тях...  Joy  Joy

Асинка, само едно безмълвно кафенце ли пускаш, бе душа?? Кажи нещо, как сте, Ради свикна ли вече пак на морето?

Славенче, в продавалника не съм влизала мнооооого отдавна.

Напетя, успешен старт в работата и на теб!  Hug

Поли, и при нас тази вечер ще го дават същия филм, ще го гледам. Представих си картинката със замерянето с храна ...  Joy, хем мъка да ти стане, хем, както казваш ти, сърцето ти се изпълва с радост и любов към тези две най-скъпи здрави, жизнени и щастливи същества.  Heart Eyes

Г-це Кобрети, бая има така да си бършете и чистите с Мимче. Joy  Joy Ама ще се научи тя, мамина отмяна ще бъде.  Grinning

Чакаме Буболече да се похвали за сватбата и да ни покаже снимки.  Grinning На коя дата беше събитието? Тя отдавна не се е разписвала, сигурно е доста заета с приготовленията.  Simple Smile

Приятен и усмихнат следобед на всички!   bouquet  Simple Smile

# 648
Аз влязох да ви чета малко и да попиша ама май няма да е сега...

Валентин повръща доста тая нощ и е кисел, мрънка, не иска да пие вода, кашли....Абе ужас сме.

Сега баща м уго изведе малко навън.А аз изпълнявам други задачи...

Пак ще пиша...

# 649
Тук съм, момичета, чета ви, но нищо интересно около нас. В почивните дни бягаме към село, Великден беше прекрасен, слънчев, с много усмивки, тревичка и цветя! Вчера пък кръстихме бъдещия младоженец, беше страхотен ден пак и така Simple Smile
До сватбата не остана.. 20 дни Simple Smile Днес официално поръчахме роклята, към 15ти ще е готова. И такам! Simple Smile
Захванах ново хоби.. ще ставам цветарка. Ама не е сигурно  Laughing У нас цветя не виреят, но сега ще им се постарая!  Peace

Друго, друго... ясла за нас няма.. В едната е на 213 място, а в другата на 299... Не, че щях и да я пусна, но все пак  Sunglasses

Пожелавам много слънчево настроение на всички, много усмивки Hug, Валко да се оправя Hug, Диндла да стиска кълчици и да пази малкото човече Hug, на Трейси най-лекото и приказно раждане Hug, на Дани успех в работата Hug, честити да са първите пърхания на Хариелка Hug... и т.н. на всички, които пропускам!  Hug

# 650
Добро утро

Валентин не е повръщал повече, но много много кашли.На слушалка нищо не се чува.Лекарката изписа суметролим.НО не мога да го накарам да го изпие.И сиропа си за кашлица не иска.

Приемам всякакви идеи как да му облекча кашлицата.Моля помагайте! Praynig Praynig Hug

# 651
Славенка, аз давам всички лекарства със спринцовката на нурофена или панадола. Иначе Джули и Хари имаха изпитани рецепти за кашлица.
А за продавалника - не съм влизала от 100 века, но ако искаш питай какво те итересува.
Бубе, и ние с нетърпение чакаме голямото събитие Party!
Хари, другата седмица трябва да пусна още една стерилна урина, за да потвърдя, че е чиста и се захващаме. Лошото е, че лекарят , с който се свързах работи в Пирогов, а там гъмжи от вътреболнични инфекции. За Токуда има прекрасни отзиви за всички отделения, но само не и за детската урология и малко съм в шах.
Вие къде правихте снимката на Софи след раждането?

# 652
  • На плажа
Славенче най-лесното,което мога да ти препоръчам е настъргана глава лук+захар-не знам колко,но слагам доста,за да е сладичко.Поръсвам с водичка-малко и оставям да си пусне сока.Давам по една-две ч.л.,колкото поеме.Успех и дано да започне да си пие лекарствата.Пробвай да ги смесваш със сок,но съвсем малко,в лъжичката  Peace

# 653
  • Кърджали
Здравейте, момичета!
При нас няма нищо ново. През почивните дни ходихме до село. Вчера дойдоха и малкото и братовчедче - Кати страшно се радваше на малкото бебче.
Тази сутрин сутрин се помотахме навън, супер временце. Прибрахме се, че трябва и обяд да приготвя на дребосъчка... Следобед дано да е все така слънчево и топло.
Славенче, снпомням си че Джули и Хариела бяха пускали тук рецепти. Може да се поровиш. А за продавалника, може да пишеш на лични, не че и аз много влизам там...

# 654
  • Sofia
Здравейте, майчета!

Ние изкарахме една кошмарна нощ, не сме спали и тримата, не знам днес мъжо как изкарва на работа.  Rolling Eyes София кашля ужасно през цялата нощ, на няколко пъти й давах мед и накрая чак към 5ч. сутринта се е поуспокоила и е заспала, та и ние покрай нея. А най-интересното е, че откакто се е събудила се е изкашляла най-много 5-6 пъти, което не е нищо на фона на това бухане през нощта. Какво е това чудо не знам...

Славенче, и вие сте като нас. Ами аз й давам чайчета домашни, подсладени с мед + кромид лук и захар, както е писала Дани, но ето че ефект няма за момента. Ще се свързвам с хомеопатичката, то се е видяло ...

Шайни, ние правихме цветната снимка в Детска Педиатрия при доц. Анадолийска. Колкото може да останеш доволен от болница, аз все пак останах, защото бяхме в самостоятелна стая със София, не знам дали защото беше бебе тогава (беше само на 4м.) или защото не беше болна, а просто за изследвания, както сте вие. Иначе отделението тогава гъмжеше от болни деца с бронхопневмонии и бронхити, и какво ли още не. Аз много се притеснявах дали и София няма да закачи нещо, но Слава Богу не успя. Ако искаш координатите на доцентката, имам ги. Ние пускаме стерилна урина на всеки 2-3 месеца, за да си следим състоянието, ако се появят евентуално някакви бактерии недай Боже, да се реагира на време. Нали ни е едничко бъбречето, много трябва да го пазим. И колкото по-голяма става София, взимането на урина е все по-трудно, а аз си мислех че ще е обратното. Докато не проумее, че трябва да се изпишква в контейнерчето, няма как да стане по-лесно.

Буболече, ти пък ме разби с подредбата във вашите ОДЗ-та.  Rolling Eyes София е на 21-во място и аз смятам, че няма никакъв шанс, защото няма и толкова свободни места вече, а пък вие с вашето 2...- и някое си направо трябва да забравите ... Ей ужас е в тая София с тия ясли и детски градини...  #Cussing out

Хайде засега лек ден от мен! Софи заспа по никое време, да я видя сега колко ще кашля... От сутринта пак й блъскам какво ли не в устата, то са чайове, то са лук със захар, водата която е пуснал, то е мед и лимони, абе ужас, добре че детето още си отваря устата, като ме види с лъжицата, макар и с неохота...  Wink

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 14:45 от Hariela

# 655
Явно такъв е периода, много кашлящи.
Днес ходих с децата при доки, ама късно отидохме и се видя, че няма да има време за нас. Та вика, ако няма Т, утре. И аз купих Ен-Ти-Тус, давам и вит С и осцилококцинум (ей, забравих какво бяхте препоръчали вие). Вчера му дадох сиропа за сефте, и той така - скъса се да кашля вечерта. Та, Хариелка може и точно затова да е, ако има какво да изкарва...а когато човек е легнал още повече го кара да кашля (то аз самата една вечер без малко да повърна, така се разкашлях и изсмуках една туба осцилококцинум и нищо не ми подразни повече и спах спокойно, чак аз се изненадах).
Бързо да оздравяват всички болнички  Hug
Янче, чакаме да се похвалиш тогава окончателно, т.е. когато нещата ще са супер. Дано е по-скоро  Peace
И Миташки не е класиран, въпреки, че кака му е в същата градина и уж има някакво предимство. Дори е 8-ти в опашката, а местата са 9, та трябва почти всички да се откажат, че да се класира... Май ще опитам в яслата където беше кака му (близо до Хариелка, а ти там пробва ли?).

# 656
  • София
Здравейте,момичета,

Хариелка,много гадно това за кашлицата.Най-доброто,което ние сме пробвали при кашлица,когато Никол направи спазъм е инхалациите.Ако искаш мога да ти дам моя инхалатор да пробваш,прави чудеса!!! Hug

На Никол днес й беше първият учебен ден!Голямо вълнение беше за мен! BlushА не ме питайте нея как я събудих сутринта в 7,30 като е свикнала да спи до 10  Laughing Направо в погледа й се четеше омраза. #2gunfire Иначе нямахме никакви проблеми,веднага влезе при децата и се заигра.Учителките после ми се обадиха да ми кажат ,че  е спокойна.Спала е,изяла си е всичко.Пу-пу,дано и следващите няколко дни да  е така и да нямаме проблем с адаптацията. И по-малко да боледува ,де.

Славенче,питай за Продавалник-а,ако искаш и на скайп.И на теб ти препоръчвам инхалациите.За съжаление си много далеч.

За ОДЗ-та и Никол е двеста и някоя резерва.С мъжа ми се бъзикаме,че ще я приемат като стане първокласничка. Laughing

МамНаПанда,много сладко как говори Анди наистина.И аз чакам с нетърпение да споделиш каква е новата работа  Laughing

Искам да ви питам за Трявна кои от вас ше пътуват в събота?И към колко часа мислите да тръгвате?

# 657
Привет! Благодаря ви за хубавите пожелание за работата! Simple Smile Днес може да се каже, че ми беше първият работен ден. Имам много да уча и с много да свиквам, но се надявам до края на четвъртък да съм се поокопитила. Другата седмица започва същинската нерво-съсипваща част.  Grinning От днес съм с доста по-къса коса - наложи се, но учудващо крайният резултат беше приятен. Simple Smile Утре и в други ден ме чакат още малко малки промени. Радвам се, че докато ме няма, свеки и Андичка се гледкат много добре. Много ми е мъчно за детенцето ми, но знам, че като цяло е послушна и се гледкат без проблем.  Heart Eyes В четвъртък следобяд слааава Богу най-накрая ще заминем на Канзас. Много се радвам, защото кой знае кога ще е следващият път, когато ще стигнем дотам. Дано стигнем и до Трявна. Много ми се ходи! Simple Smile

Шайнче, стискам палци за вас!  Hug С апартамента нещата вървят, на финалната права сме, слава Богу, че вече хем ми втръсна, хем и време няма да имам да се занимавам повече.

Хариелка, от какво пък изведнъж тази силна нощна кашлица? Да се оправяте бързо! Цвети, вие с Миташки също! Hug

Джема, браво за успешния първи учебен ден на малката ученичка Ники! Дано е все така добре, пу-пу!  Hug

Хубава седмица на всички!  Hug

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 22:21 от ♥МамаНаПанда♥

# 658
  • На плажа
Еееее Янче ама пак нищо не казваш значииии,да не чакаш да преполовиш годинтата,че да се похвалиш hahahaА и новата прическа искам да видя Hug
Ние сме добре,до късно сме на улицата и не ми остава време да пиша,а и нищо ново.Чакам си развръзката с работата и така.Хайде лека и мека  smile3524

# 659
Здравейте милички.
Чета ви, но не ми остава време да пиша.

Ние се прибрахме от Канзас - прекарахме страхотно. Много игри, люлки, забавления. Малкия първия ден само показа магарии, но без това не може.
Баба и дядо много му се радваха.
Сега пак сме в къщи, вали....малко е кофти.

Чакам с нетърпение Трявна. Дано се оправи времето. Всъщност кои останахме за там? Аз ще тръгна в петък  (с две нощувки сме).

Янче - честита прическа. И работа. Дано всичко е ОК и да си се кефиш на новото работно място.
При нас местата в градините - бол. Само се чудя в коя да го запиша на есен. Мисля първо да изкараме едно страхотно лято заедно и после мама трябва да си търси работа....а то тук има тооооолкова много  Mr. Green. Живот и здраве.
Хубав ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт