Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 715
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Леле защо толкова ниска посещаемост напоследък ту?  Thinking Я да минем вече на 45 стр, а?  Mr. Green

Алегория, ох и аз се надявах тайно да НЕ си намеря работа до септември, че и ние да изкараме още едно страхотно лято заедно. Но така се случи, че тази работа-мечта почти сама ме намери и просто нямаше как да й откажа. Сега ми е страшно криво за Андича. Адски ми липсва през деня, все си мисля "Ще имам ли достатъчно време за нея, ще й липсвам ли? Ще успея ли да я заведа на море тази година....???" (морето ни пропада сега юни-юли). Но слава Богу работата ми е такава, че следобедите и уикендите ще са ми свободни. Още една причина да не мисля въобще започвам или не, защото знам какво е да работиш на ненормални смени, да те няма редовно при семейството ти вечер и през уикендите. Sad Пък и Август със сигурност се излиза в отпуск, та ако не сега, може тогава да идем на море.

Дани, хехе мълча си, мила, мълчааа. Като му дойде времето ще си кажа без бой.  Mr. Green Сега просто все още няма нищо интересно. Wink

# 661
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Да ви се похваля, че при Софи както се появи и избухна изведнъж кашлицата, така и си отиде. Тази нощ все едно нищо не е било, толкова спокойно си спа детето и сега също само се прокашля от време на време, все едно е кашляла интензивно преди една седмица. Явно хомеопатията наистина й действа, за което съм супер щастлива.  Grinning

Джема, честит първи ден на малката ученичка!   bouquet Бързо да свиква и много много рядко да боледува!  Hug

Алегория, ние също тръгваме от петък, с две нощувки сме.  Grinning Засега май само Диндла отпадна.

МамаНаПанда, наистина е рядка  посещаемостта, бавно изписваме темата. Не се тревожи, щом като ще имаш уикендите и следобедите за Анди. Мисля че това е мноооого приемливо работно време. Разбирам те добре, че ти е мъчно и искаш да си с малкото си Съкровище, но все някога, по-рано или по-късно, се налага да се разделим през деня. Искам и аз да те видя с новата прическа, дано да не се откажете и вие за Трявна.  Hug

Лек ден, мили мами!  Hug

# 662
  • София
Честита работа на Яна ! Ще чакаме да се похвалиш, като му дойде времето Simple Smile
Джема снимки ви са страхотни, браво на детето, че е било послушно и се е забавлявало. Дано и за напред да е така и да не ви застигат болести!
Хариелка радвам се ,че си доволна от хомеопатията. Сериозно съм се замислила и ние да отидем, къде за Силвия, къде за мен, че с тия бременности много ми се обострят някои хронични болежки  Sad
Момичета, благородно ви завиждам за Трявна! Да си изкарате страхотно, да разтоварите, да се разнообразите и ще чакаме снимки!
Треси снимките са ти страхотни, как не се умори, направо си луда главичка!
Силвия е почти добре, почти защото още си имаме хремичка, но кашлицата е поовладяхме!

Моля, да ми дадете повече инфо за Трявна? Ние може и да се класираме, още не съм звъняла до там, но поне мъжа почива 12-14.05. Кога ще ходите, в смисъл за колко нощи, и т.н. А някой ходил ли е там, какви са условията. Сайта го имам и разгледах вече. Колко семейства се очертава да сме?

Ние ще дойдем,само че по-раничко на 12 и ще отпътуваме на 14ти-събота, дано успеем да се видим. Ако пък имаме късмет и не викнат баща ни работа в неделя,ще останем още един ден.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 17:26 от giuli

# 663
Аууу май е време за поредната анкета, че да раздвижим и дай Боже завършим тази бедна темица.  Mr. Green С оглед на вълнуващото ме през последните седмици, се обръщам най-вече към мамите, започнали работа, но и тези, на които това скоро им предстои.  Simple Smile

1. Върнахте/ще се връщате ли скоро на работа?
2. Кой гледа (ще гледа) детето и как се справя гледащият?
3.Усещате ли, че липсвате на детето си? Успявате ли да си отделите достатъчно качестветно време заедно?
4. Поема ли таткото половината от задълженията ви към детето и към къщната работа?

Хари, браво, че кашлицата е била инцидентно явление.  Hug
Жули, ще ходим на 13-15 май. Някои ще са там на 13ти, други ще пристигнат на 14ти. Хубаво е, че искаш да се присъединиш, но май има проблем с местата. Още когато Джема искаше да се присъедини нямаше останали места. После и Мо72 искаше и в същност взе мястото на Дундла, така че се обади сега, за да видиш въобще има ли места.

И забравих най-важното - почерпете се виртуално за моята сестричка, която днес е рожденничка.   bowuu Heart Eyes

Прекрасната новина, за която ви бях писала мин. седмица е, че е бременна (в трети месец). Отново дай Боже ще ставам леля.  Heart Eyes Молете се всичко с бременноста й да е наред!  Praynig МНОГО сме щастливи за тях, тъй като всички се чудехме предвид на това колко им е трудно там съвсем сами, с доста палаво и често боледуващо детенце, отговорни длъжности и кратко майчинство, дали ще се решат на второ, камо ли толкова скоро. Но тотално ги разбирам, защото тя тази год. става на 35 и нямат много време за толагане.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 17:58 от ♥МамаНаПанда♥

# 664
  • Кърджали
За анкетата не мога да отговоря съвсем.Ориентирам се към търсене на работа, няма начин. Обаче лошото е, че това означава, че трябва да пратим Кати на село при свекървата. Тук няма кой да я гледа, а няма да ходи на ясла /не успяхме да я запишем, пък и да я бяхме записали като гледам дефицита на ясли едва ли щеше да влезне /. Та се очертава, че ще я виждаме събота и неделя само. От сега ми е гадно, но просто няма друга възможност. Хубаво би било да си я гледам аз, ама без парички няма как да стане..
От таткото и сега не мога да се оплача, стига да си е в къщи. Ама и той няма избор, Кати се лепва като гербова марка за него. Наскоро бяхме на едно събиране, нещо като сватба и Кати така се беше залепнала за баща си, че той горкия целия следобед го изкара на детската площадка с дребната.А мама си почина малко Simple Smile

# 665
1. Върнахте/ще се връщате ли скоро на работа?
2. Кой гледа (ще гледа) детето и как се справя гледащият?
3.Усещате ли, че липсвате на детето си? Успявате ли да си отделите достатъчно качестветно време заедно?
4. Поема ли таткото половината от задълженията ви към детето и към къщната работа?

Здравейтеее, чета ви, но нямам време да пиша.  Sad
Дундла, късмет мила! newsm51
Янче, усещам как някоя сутрин ще блесне фейса ти в ефирааа  newsm81
Трейси, аз не съм бременна, но като ти видя снимките и много се разчувствам, да знаш. mamma

Сега за анкетата:
1. Не съм се върнала, живот и здраве, къмто ноември и това ще стане. Подадохме молба за ясла за Емо и в края на другия месец ще видим какво ще стане. Гадното е, че за да си затвърдя позициите в работата се налага да уча второ висше, което няма нииищо обще с първото ми и със сигурност ще видя мноооого зор, а като се има предвид, че и ще е в друг град, ужаса ми се уголемява.
2. Дребния аз си го гледам, едрия също Simple Smile
3. Усещам, че понякога с тоя компютър прекалявам, защото в тая криза се налага и да поработвам, че иначе парите хич не стигат.
4. Доволна съм от таткото, помага ми, когато си е вкъщи, но за съжаление дребния е свикнал само аз да го храня и приспивам, та даже и само аз да го преобличам и сменям памперс, таааа една вечер не мога кат хората да го оставя и да ида да сготвя или да пооправя, или таткото готви или аз чакам да заспи, та тепърва да готвя, та после да работя на компа, та после и да спя.
Абее зора е голям, ама не ме притеснява, и за трето съм мераклийка, само дето никой покрай мен не ме подкрепя в идеята. Майка ми заяви:"Проблемът си е твой" Представяте ли си, за нея това е ПРОБЛЕМ. Само баба ми, от която пък въобще не очаквах подкрепа, веднъж ми каза, че е с мен Simple Smile
А колкото до таткото, той също е съгласен, но както всеки отговорен за бъдещето на децата родител има големите притеснения около това как ще ги нагъчкаме в малкия ни апартамент, как ще им осигурим добро образование и т.н.
Та такааа.

Резервацията и при нас е потвърдена, чакам с нетърпение да се запозная с вас.  bouquet
Няма ли желаещи за свободното място Sad

# 666

Стелче Wink Ако говориш за освободеното от Дундла, по-горе писах, че Мо72 го взе. Дали има и друго свободни, ако Жули иска да дойде?  newsm78

# 667
  • Sofia
МамаНаПанда, честит рожден ден на сестричката ти!   bouquet И поздравления за прекрасната новина, свързана с нея!  Grinning Подозирах, че е една от двете ви и по-скоро тя.  Grinning

Джули, много ще се радвам, ако и за вас се намери местенце.  Laughing  Hug

# 668
  • София
Янче аз днес се редактирам милион пъти! Ние ще идваме,но от четвъртък до събота, а ако не викнат мъжа на работа в неделя и се намерят места ще останем и неделята. Места няма ,естествено то в последния момент, но аз съм свикнала с особеностита на работата на мъжа ми.  
А с вашите нови работи и ти и Дани и Петя, да не изтърва някой! Ами разрових се в джобс и сякаш мен чакат, цели две супер обяви само като за мен. Ама като няма кой да гледа детето, ох!
Колкото до въпроси те ,направо какво да ти кажа:
 На работа най-рано през септември и то, ако ни приемат на ясла!
Гледаме се сами, тук работна ръка няма! Само платена такава-детегледачки почасови!
Отделяла съм се от детето най-много за месец, а като сме в  Пловдив я оставяме за половин ден, вечерите също е без нас. Забавлява се общо взето, но ме търси! За кратко не ми е проблем, но за месец като се разделихме, щях да се побъркам!
Таткото ли, той ми е голямото дете и има на какво да го превъзпитавам! С две думи не му идва отвътре домакинската работа.
лека от нас

# 669
  • София
  Здравейте,
  включвам се малко телеграфно.

Янче,честит рожден ден на сестричката ти!И честита й бременост!Прекрасна новина!!!Дано всичко да  е наред!

Никол е добре на яслата засега.Днес също нямахме проблем.Яла е и е спала без проблем.Събудила се  е малко по-рано и е стояла седнала в леглото да гледа през прозореца 20 мин,което вкъщи няма да стане НИКОГА!!! #Crazy Явно наистина дечицата там се дисциплинират.

За анкетата:
1. Върнахте/ще се връщате ли скоро на работа? Ще се връщам през септември.

2. Кой гледа (ще гледа) детето и как се справя гледащият? На ясла.

3.Усещате ли, че липсвате на детето си? Успявате ли да си отделите достатъчно качестветно време заедно? Разбира се,че ми липсва,но пък така ми е по-сладко като се видим после.

4. Поема ли таткото половината от задълженията ви към детето и към къщната работа? Опредлено НЕ.Но при нас е така от самото началото и колкото и да се опитвах така и не успях да го пречупя.Но нали казват,че таткото започва да се грижи за децата след 3тата им годинка.Надеждата умира последна...... Laughing

Лека вечер на всички!

# 670
Здравейте, мамчета, докато не сте ме забравили съвсем...
То аз съм си тук, де, чета ви почти всяка вечер, ама нямам силички да пиша. Компютъра е скрит през деня, заради малката, че много ни тормози с бамби и немо, само това иска да гледа до безкрай, чак леко се стреснах, като почна и на събуждане още да пита за тях...Изкарахме и ние един ентеро вирус, гадна работа и се постреснахме,защото за първи път по-сериозно неразположение има диманка..но го преодоляхме за седмица и слава богу мен и мъжа ми ни подмина.
Сега да ви споделя радостната новина от днес: казаха ни, че ще си имаме момченце!!!!
Много сме щастливи и отново взех да се вълнувам ,то покрай грижите за диманка тази бременност си върви съвсем незабелязано, даже още не съм се записала на ЖК, а само 3 прегледа съм имала досега и ранния скрийнинг.
Да се опитам на анкетата да отговоря:
1.Както става ясно, на работа скоро няма да тръгвам,но поне ще гледам да завърша до раждането.
2.Отказаха ни от опцията ясла, защото много почвали да боледуват първата година, а с малко бебе вкъщи това може и да е опасно. За държавна не се класираме,а парите за частна предпочетохме да даваме на жената, която ни помага от година насам,поради липса на баби.Засега я караме почасово и нередовно, а от септември смятаме да й предложим твърда заплата за ясно определено работно време.
3.Аз съм все-още много често с Димана, а като дойде второто - ще видим.Във всички случеи ще се опитвам да балансирам.
4.Да ми е жив и здрав, много ми помага и в домакинство и в грижите за малката.Не мога да си представя как би било иначе.Като ни станат 2 децата всеки от нас ще е перманентно с едно дете в ръцете Simple Smile
Ще се обърна лично само към Трейси - желая ти много бързо, лесно и приятно раждане в хубава обстановка и близо до любими хора!!!!На останалите ви пожелавам да сте всички в къщи здрави и много да ви радват малките пакостници!

# 671
ИЮпииииии много съм хепи, приключихме са ваксините за следващите 5 години.  Grinning Сложихме и последният шестаксим, в двете ръчички и КРАЙ. Милото ми детенце, още щом влязохме в кабинета и се сети какви ще ги вършим. А като цъфна и педиатъра, горкото, нямаше утешаване вече. Но мина. Добре ѝ понесе, без реакции и т.н.
Таткото ни се кани да се разболява и бяга като попарен от детето, което мен хич не ме улеснява, но нали съм му казала, че ако я зарази, ще го сменя  Laughing
Радвам се, че тирамисуто ви хареса. Няма много вид в тази купа, но беше наистина вкусно. Оказа се най–бързият и лесен за правене (и изяждане) сладкиш. Забърквам го където ми падне, най–много го харесваме в чаши.  Simple Smile
Ние обикаляхме пак приятели и роднини във Франкфурт и Манхайм. Където имам 1 братовчед с бебета–близнаци и 2,5год. момиченце. Еванджи беше във вихъра си. Нали винаги чуждите играчки са по–сладки. С по–голямото дете бяха еднакви на ръст, а доскоро имаше значителна разлика. Затова пък на приятелите ни момченцето, Давид, пред нея изглеждаше като гигант. А е роден само 4 дни по–рано. Но пък почти не говори, а нашата му вика 'бебе', хилоти се и се прави на голяма. Той  веднага я примъкна да ѝ покаже леглото си.  Laughing  Много сладки бяха двамата.
 С тях се запознахме на плажа в Миконос, лятото преди да забременея. Гърци от Германия. Тогава те също искаха бебе. И решихме да прескочим до друг остров Тинос, едно от най–вълшебните местенца в цяла Гърция. Църквата на Богородица, го прави толкова уникално и свято място с много особена енергия. Стичат се тълпи от хора непрекъснто, но има защо. Ние и преди бяхме ходили, просто така за разходка тогава и бяхме изумени от въздействието, затова ги навихме. Помага, лекува, изпълнява желания и пр. Звучи наивно, но е самата истина. Влизаш и сълзите ти се стичат без да знаеш защо. Та сещате се какви бяха нашите желания и какво се случи 2 месеца по–късно.  Simple Smile  И на двете, по едно и също време. Такава странна връзка има между децата ни. Познават се още преди да се родят.  Simple Smile

Поли, този Емо ще ме умори  Joy  Шашна ме той как добре се справя с писането в Скайп. Гледам и Еванджи как ловко борави с Айфона на баща си; намира си апликациите и си играе.. Как обикновена играчка да успее да ѝ задържи вниманието за по–дълго, като има това чудо в ръцете си. Абе мултимедийно поколение отглеждаме, то е ясно. Целувки на 'жениха'  Hug

Бубичка една много весела сватба ви пожелавам! Хубаво нещо са сватбите. Ние две ги имаме.  Simple Smile Първо гражданска и три години по–късно църковна. А сега си говорим, че искаме трета, ей така за кеф, на някой гръцки остров, само с приятелите и за да присъства една много специална, малка персона.  Grinning

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 13:04 от renee

# 672
Pfuuu, s tiq waksini, da popitam ima li още деца, освен моето, които не са ваксинирани с Пентаксима. От няколко месеца ме мотат, че нямало и си стоим неваксинирани. Не че се натиска, ама така или иначе ни биха първите, та остана само тая, почват да ме ядосват вече.
А и не съм сигурна дали е редно след като Емо е ваксиниран досега със старата ваксина, сега за последния прием да му хакнат Пентаксим, все пак тук има пета съставка, която с  той не се е сблъсквал досега. Къде мога да питам, ако вие не можете да ми отговорите? Thinking

# 673

Стелче Wink Ако говориш за освободеното от Дундла, по-горе писах, че Мо72 го взе. Дали има и друго свободни, ако Жули иска да дойде?  newsm78
Ооо, радвам, се че е заето Simple Smile
Но ако все пак някой се откаже в последния момент, то да ни уведоми, за да може някой друг да дойде на негово място.

Айдиии, ако слушате, другия път у Чужбината може да се съберем Simple Smile

# 674
  • Бургас
Здравейте   bouquet

По повод свободните места за срещата при мен е малко сложно и несигурно, и не знам как да постъпя  Thinking Чак във вторник ще разбера дали ще дойдем със сигурност. Чакам обаждане от клиенти, които трябва да дойдат другата или по другата седмица, но тъй като ще пътуват с чартърен полет и те не знаят все още точната дата. А ми е много важно да ги посрещна и да свършим работата, просто няма начин да ме няма.  Надявам се идването им да е от 16-ти нататък и да успея да дойдем.
За това се чудя - "стискам си" за сега резервацията, а ако стане така да не успея да дойда, дали някой ще се организира толкова бързо да дойде на мое място. От друга страна ако във вторник ми кажат, че полета отпада за след 16-ти, а аз съм си преотстъпила резервацията ние пък няма да можем да дойдем  #Crazy

Стеле, и на Деси не е сложен последният Пентаксим, с оправданието, че нямат доставен. Даже последният път ми каза личната, че чакат да им доставят, но само няколко ваксини за родените тази година а за реимунизации нямало да има. ОК, добре, ще си я купувам явно тази последна ваксина, но чета из форумите, че пък липсвала в аптечната мрежа /не съм проверила още тук в аптеките де/. Така или иначе трябва да и сложим нещо до края на месеца, защото от юни Деси ще тръгва на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт