Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 698
  • 721
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Браво за хубавото оформление на пролетната ни темичка!
Момичета, благодаря за съчувствието! Какво да се прави,статистиката е безмилостна,естествен подбор! Нямам право да се психирам,че си имам живо и здраво детенце,което има нужда от здрава мама!
Яна пък този Вис виталис или бебешката борса,както го наричат мои приятелки от Пловдив,ми е като трън в очите! Още ме е яд на първите дрешки ,които напазарувах за новородената Силвия,такава мъка беше с тях,неразтегливи,че и тик-так копчетата още в началото се разпраха! А като ми подарят нещо от там или ще пусне боя и ще орезили прането или задължително ще се скъса я копченце,я ще се разпори подгъвче... Да не съм толкова черногледа,че зълва ми е във възторг от дрешките там,но за мен качеството си отговаря 100% на цената им!
За лигавниците  които търсиш съм виждала по английските сайтове,така ме е яд че не си купих сега като бях навън!
магаре и вие ли сте със зетпол пантофки,още събота ще отскоча до магазинчето,което Шайн ми обясни. Силвия непрекъснато си събува пантофите,вече смятам с лейкопласт да ги залепя!
 Е как така могат да ви откраднат количката,сигурно някоя мама се объркала със своята!

# 16
  • София
ЗДравейте и от мен Simple Smile

Марти днес е бил наакан преди обеда навън и не съм го усетила. После отказа да обядва, само десерта си изяде. Ама явно пак влиза в някакъв период - почва да ака по няколко пъти и не иска да хапва. Венците му пак са подути - чакаме явно последните кътници.

Янче, снимките малко ще се забавят - компа не е съвсем наред (няма хард) и няма как да ги кача някъде, от където да си ги теглите. Иначе това с преходните гащи интересно звучи, ама аз мисля другия месец като сме на гости в СТЗ направо да свалям памперса и да го оставям по слипчета. Там по цял ден играе на двора и няма да е проблем, дори да се напишва в панталона.
Вис Виталис и аз посетих миналата седмица. Имат нова линия Baby style или нещо от рода беше - накупих му готини спортни долнища (от горнищата нямаше размери) по 10 лв. С широк ластик, джобове и изобщо дизайна най-после са го докарали. И пижамки му комплектовам от там - блузка с копче и голф (ританки без чорапче) от еластична материя и става пижамка за 7-8 лв. Иначе повечето им неща са доста смотани .... според моя вкус  де ... newsm78 Трябва много да се ровиш, та да попаднеш на нещо хем да е красиво хем да е по-еластична материя.

За Трявна, и аз днес ще звънна да си направим резервация. Вие къщички ли си запазвате? Ние мислим да си носим нашата кошара.

Силви, ама ти и кърмиш още? браво на теб. А гинеколога ти не мрънка ли за кърменето? Моя Марти е на път вече да се откаже щото имам само някакви капки и той се дразни явно, че не пускат циците.

Еееее, Жули Simple Smile пак не можах да се класирам на първа страница Wink

# 17
  • София
Аааа  Миленка ,Светльо бързо да оправя техниката вкъщи,за да гледам снимки! Иначе няма да ви пусна моите от медения ни месец!

# 18
Аххх..каква хубава темичка   bouquet

За колаж не трябва ли да качим нови снимки,все пак доста са порастнали нашите сладури Thinking

Elyah - Чакаме снимки  Hug

# 19
  • София
Аааа  Миленка ,Светльо бързо да оправя техниката вкъщи,за да гледам снимки! Иначе няма да ви пусна моите от медения ни месец!

Ааааа, видях ги вече твоите снимки Simple Smile Няма с какво да ме заплашиш Wink

Наистина .... малко по-късно ще са снимките, просто няма как сега.

И аз направих резервация за Трявна - за две нощувки .... ама май ще е само една ... мъжо трябвало някакъв проект да предава до 24ти ... та не им давали отпуски преди туй ... та не се знае за 1 или 2 нощувки ще сме последно Sad

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 15:16 от Elyah

# 20
производители.  newsm78 Освен това мислех, че там има цялостни лигавници от мушама за обличане, но имаше някакви най-обикновени, които след третото омазване ще са за боклука. Мниго странно. Някои от вас имат ли подобни лигавници и ако да, откъде и за колко са купувани?  newsm78
Mr. Green Вземи и дъждобран Mr. Green

За Трявна за сега сме:
Аз
Алегория
Бърборанка
Дундла
Силви Д
Хариелка
Жижин
Магаре
Елиах
Джема

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 23:39 от stella77

# 21
1. С каква клечка за уши и колко често почиствате ушите на детето си?
-С обикновени 2 пъти в седмицата.клечки с ограничител

2. Вече храни ли се самостоятелно и ако да имаше ли нещо, което да е спомогнало този процес?(Специални прибори, цялостен лигавник, с който да не маже толкова? Яде заедно с други деца?)
-не се храни сам

3. И вече седи ли на обикновен стол с вас на масата?

-обикновено е прав до масата, рядко сяда на неговото столче

4. Вече махате ли/махнали ли сте памперса?
-Не.

5. Подстригвате ли косите и ако да, сами или на фризьор?
не

6. Усещате ли вече дали детето си служи повече с дясната или с лявата ръка и ако да, как?[/b
не съм обръщала внимание

7. Когато детето не иска да яде, най-вече от лиготия, настоявате ли? В смисъл карате ли се или карате на метода 'като огладнееш, ще ядеш!' ??
той е малко злояд, но телевизора не върши работа при нас , просто ако не иска да яде няма сила, която да го накара

8. По колко пъти и време спи денем?

-Веднъж -различно- 1,1,5-2

9. Все още ли перете дрехите на детето отделно и със специален прах?

-не, пера ги заедно с нашите и с нашия прах за пране.Естесвено, ако има напи силно замърсени не ги пускам с бебешките

10. Носите ли играчки когато излизате на площадката?
-топка

От сто години се каня да пиша и все не успявам, не съм и чела.

но имам питанка : Има ли някое от нашите дечица, на което още не е затворена фунтанелата нацяло?

# 22
Славенче, не се притеснявай, до 2 години се затваря. Нашата като че ли не е изцяло затворена.

# 23
Ами наплашиха ме днес.Нашата не се е затворила напълно и искат някакво изследване да правят - ехография през фонтанелата да се изключи някакво заболяване (не знам какво).  Тъканта била фиброзирала, но фонтанелата е още голяма... newsm78
Иначе ни биха ваксинката, порева малко и така.
После пак ще пиша, че малкия ще събори къщатааааа....

# 24
  • Кърджали
Славенче, и на Кати фронтанелата не се е затворила. Лекарката я е поглеждала /освен последния път, когато я нямаше, та сестрата просто я претегли... бързахме и нямахме верме да чакаме лекарката/, нищо не е казвала по този въпрос.

# 25
Аз съм решила тези дни сериозно да се заема с пробването с преходните гащи. Може пък от шега на майтап да успеем да се научим, както и бибата махнаме по между другото.. На ясно съм, че ще са нужно поне 2-3 седмици + още тези дни ще тичам да накупувам още чифтове. Малко ми е притеснено, че с акитата имаме повече попадения на гърнето, но с пишкането... Ето и тази вечер я оставих известно време без памперс, като й показвам, че няма 'пама' и да ми каже 'има пики/аки', но след 5-10 мин се напишка. Дано като остане няколко пъти така мокричка чатне какво обяснява мама.  Mr. Green

Стела, кажи все пак и на теб какво казаха относно кошара/капаро. Ехааа, май само теб не познавам от насъбралата се банда.  Simple Smile Това за дъждобрана е добра идея.  Joy

Елия, за снимките ами ок, ще чакаме.  Sunglasses Еха, какво е това попадение, което си направила ти във ВВ? Simple Smile Аз днес й купих долнище на анцунг за цели 15лв - единственото останало намалено. Марките не гледам и не знам какво съм купила. Само видях, че има намалена стока на едно място, видях го това долнище, много ми хареса и го взех, макар за мен 15лв да ми се сториха доста само за долнище.

Мими, ами трябват по-нови снимки, но и някой, който да направи колажа.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 20:51 от Бърборанка

# 26
  • Кърджали
И на мен ми се иска да пробваме с махането на памперса, ама нещо не схващам как ще се получи. При условие, че изговаря пет - шест думи на кръст, не знам ще свикне ли бързо да си казва, или ще има с месеци да се гоним с кукуто. Миналата вечер я оставихме без памперс малко вечерта, ами хич даже и не отрази като се напишка...Продължи да си играе все едно нищо не е станало, чак като дойде да гушка татко си, видяхме че е мокра..
А и на гърнето още гледа като на летяща чиния.
Магазин на Вис виталис си имаме и ние в Кърджали. Купувала съм и бодита от там, ставаха - в смисъл още си и седят почти като нови, ама то беб беш етогава. Другите дрехи много не съм ги гледала, че цените им ми идватмалко височки. 

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 21:46 от Aлекcандрa

# 27

Стела, кажи все пак и на теб какво казаха относно кошара/капаро. Ехааа, май само теб не познавам от насъбралата се банда.  Simple Smile Това за дъждобрана е добра идея.  Joy

Ами аз не съм питала за кошаря, защото си имаме и си я мъкнем, макар че сега на Хисаря въобще не пожела да влезе и спа при нас на леглото, но то беше огромно, а в тези бунгалца не знам колко големи ще са леглата, но пък има един фотьойл, който се разпъва, така че може татковците да спят там  Mr. Green. Ама не съм сигурна за тези фотьойли де.
За капаро, не са ми искали.

Ние ще сме и с баткото задължително, така че Магаре, да вземете и вашия, те са на една възраст. А и лятото се засичаха на тенискорта, та са се виждали, макар че със сигурност не се помнят. Ааа и PSP - то да си вземете, че и по това не се различават Simple Smile

# 28
  • Бургас
Я Стела , така ли за батковците  newsm78 аз що не съм разбрала, че са се засичали, хм? Simple Smile боже, да не съм изключила, а ? Я дай повече инфо  Peace
А иначе ще сме с баткото , на къде без него  Laughing PSP-то е задължително , как Simple Smile

Славена, и на Деси фонтанелата не се е затворила.....втвърдила се е, но още си има така грапавини, не и е равна главичката , дано ме разбираш какво искам да кажа  Peace

Количката я откраднаха ей така в калабалъка.....бяхме доста майки с деца и имаше много разхвърляни играчки наоколо - топки, количка, търкалца, коли и т.н.  Едната ми приятелка е предодвратила взимането на едната топка. Едно  момченце я взело и казало "я, намерих си топка" , тя му казала, че топката е наша и не трябва да я взима. Количката явно е нямала този късмет  ooooh!

# 29
Магаре, а случвало ли ти се е в супермаркет да ти 'откраднат' празната количка?  Laughing Хората колко ниско ли не падат!  Rolling Eyes В такива случаи май по-добре да си кажем "щом са стигнали до тук, да си го ползват със здраве, пък Господ отгоре гледа"...  Hug

Ние сме 100% за кошара, защото Андреа от онези моменти с цицобиберонстването и будуването (ако помните, на около 6 месеца) буквално с друг в стаята, какво остава за в леглото, не може да заспива.  Та ще си мъкнем кошито, няма как.  Laughing Ама сме с кола де, няма да я мъкнем на гръб.  Mr. Green

Лека ви.

Общи условия

Активация на акаунт