Юлчета 2008 (Тема 145)

• 66 645
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ние комбинираме Умкалора с Ен ти тус. Даже в момента Билянка е хремава и така се лекуваме, като слагаме и Еуфорбиум спрей в нослето.

Дея брои правилно някъде до 12 и после почва както тя си иска Simple Smile Иначе много сладко пее, а често пъти си тананика някакви мелодийки измислени от нея си  Heart Eyes Най са сладки, като ни правят рецитали с кака си заедно и се редуват със стихчета и песнички  Heart Eyes

# 226
Кети, честит рожденик! Да ви е жив и здрав и само да ви радва!
Инка, честита лентичка! Много се радвам за теб, айде лека бременност!А Бобчо страшен специалист по колите станал, браво.
Честита нова работа на Аелия, и стиснати палци за другия фронт!
Може да пропускам някого, но отдавна само чета и забравям какво исках да пиша.

Мойта Мартина от известно време като я карам нещо да прави ми отговаря:"добре, но имам едно условие", и си казва каквото си е наумила. Или пък: дай да ти стисна ръката да сключим една сделка, и аз първия път понеже бях изненадана си дадох ръката, преди да съм чула сделката, а после беше късно. Mr. Green Изобщо почна да се пазари като голям човек, много е смешна.

Иначе цветовете ги знае от втория си рожден ден, геометрични фигури познава 7-8, азбуката почти цялата я познава, 5-6 букви бърка. Доста игрички на компютъра играе сама, и се справя чудесно. За броенето - брои и смята, но само до 5 Grinning.
Песни и стихчета доста знае, и много си измисля сама, стихчета имам предвид, някои са много смешни.

И най голямата ми радост- от една седмица поне не е правила истерии, и даже  започна да иска позволение  Shocked за разни неща. Първия път като я чух не повярвах на ушите си.

В момента играят с баща си и тя протестира: тоз Боянчо, тоз Боянчо, иска да ми разваля влака, не се пипа това, не се пипа, ....... Joy, еи , боянчо.....

# 227
  • София
Танита, браво на твоята умница Мартина!  Hug

Кети, честит ти рожденик! Да е жив и здрав Дени! Страхотна торта си пуснала!  Wink

# 228
Кети, честит рожден ден на Дени! Да ви е жив и здрав, да расте умно и щастливо и все така чаровно дете!

Аелия, успех на новата работа  Hug

Танита, наистина е голяма умница Мартина!

Шада, точно за теб си мислех тези дни, радвам се, че се включи Hug Дано Бобо е здрав скоро и пак да си ходи без проблеми на градина!

НБМ, Симпатюхче, Оле, бързо да оздравяват мъниците!

Габи познава всички цветове от няколко месеца поне, включително светло и тъмно от цветовете. Букви знае само някои, не всички, да брои сама много не може, все забравя някое число, но поне до 3 може да преброява предмети, вече над 3 са много  Laughing Пее си доста, но тя си измисля мелодии, иначе не пее никакви песнички реални  Crazy А иначе устата й не спира, по цял ден може да си нарежда нещо, да обяснява и т.н.

# 229
Честит рожденик, Кети! Да расте здрав, умен и палав!

Моят Емо и той брои от миналата година по това време и на двата езика до 10, сега вече брои до 20 заучено, също и на английски и на руски. Съзнателно брои до към 4-5. И той знае стихчета, разказва приказки, преструва се, че чете книжки, почти знае гръцката азбука, но като песен.

Наистина този период на бисери започна при нашите юлчета. Онзи ден отидох за пръв път тази година на работа, а той с баба си остана в къщи. На другия ден ми каза: Ако мама отива на работа Емо ще намери друга мама!?!?!? Направо шах!!! Но се разбрахме, че ходя на работа, за да нося парички, с които ще купим познатите изненади и пр. Снощи пък плака малко, текнаха сълзичките  и ми каза: мамо, разляха ми се очите!!! Много смешно ми стана как логически усеща нещата.

# 230
  • София
maryloo , права си за бисерите. Като прочетох за разлятите очички и се сетих как на мойта яна като й изтръпна веднъж крака и я питам боли ли я, тя ми отвърна "имам клечки"  hahaha

Как се справят вашите деца с българския? за яна граматиката е следната "ти спеше, аз спешех", "ти беше, аз бешех" и т.н... Бърка се детето от други глаголи, при които това върви "ти вървя, аз вървях" или "ти плака, аз плаках"  Simple Smile    Много често употребява и "аз съм се наядола". Предполагам, че логиката е като при "наспах се" - "наспала съм се" и става "наядох се" - "наядола съм се"  Laughing Много замотан тоя език!  Crazy
Трудно й е също да открие разликата между "двете - двамата" и "двечките - двамката".. не мога да й обясня, че едното е когато са две същества от женски пол, а другото за всички останали случаи.

Изобщо като гледам, че има логика в нейното как да й обясня защо е иначе?  newsm78

# 231
  • Sofia
Спокойно де, има време за граматиката  Laughing

Купа, как си, вече идва момента, а Hug Къде ще раждаш?

Дени е много по-добре, Умкалора пак ни помогна.

# 232
 Нормално ли е от Умкалора, кашлицата от суха да стане влажна? Днес ми се налага Йоанна да е на ясла, че ми предстои операция в София , а няма кой да я гледа и супер много се притеснявам за нея.  Tired

# 233
  • Sofia
Според мен е нормално, освен това при Дени страшно се засилва, Умкалора го кара да изхвърля и отхрачва, даже ми се е случвало да повърне от силната кашлица. Затова вечер го давам доста време преди лягане, а ако не съм успяла давам на д-р Тайс сиропа Лека нощ, че иначе цяла нощ не може да спи от кашлицата.
Освен това пак да напомня, че е нормално секретите през носа да се увеличат.

Темпрратура има ли?

# 234
 Не, няма Т, за сега....

Вчера доста кашляше, но суха, като спи не кашля въобще, няма и сополи течащи. Тази сутрин преди да я заведем се изкашля едва 3-4 пъти леко, единия път ми се счу, че е влажна. Лошото е, че на обед няма кой да й даде капките, в яслата не искаха да ги вземат....Днес ще мога само сутрин е вечерта да й ги дам  Tired

# 235
  • София
Инка, честито! Лека и спокойна бременност ти желая!

Сакси, рано е още за граматика. Маги също спрага глаголите по подобен начин. Преди време питаше: "Къде бя?", вместо "Къде беше?", но напоследък не ми е направило впечатление, може би вече го казва правилно  Crazy. Да ви питам, как децата ви познават буквичките? Защото Маги ги знае повечето, но като буквичката на Маги, на мама, на Франклин, на Яна  Wink, но ако и кажеш коя буквичка е това, не знае, че е "М" или "Ф" или т.н. Може да брои заучено до 10, знае доста песнички, стихчета, разказва приказките на моменти много добре и артистично. Цветовете отдавна ги познава с нюансите им.

Искам и друго да питам, като бяха децата бебета някой беше споделял за един магазин за детско спално бельо в София, някъде около Красно село мисля че беше. Кой ще ме упъти къде точно се намира?

# 236
simpatiuh4e, стискам палци всичко да мине добре  Hug

На мен поредно нейно боледуване през януари плюс влизане на баща й в болница, ми преляха чашата, когато я спрях от градина. От няколко месеца само плащахме, без да ходи почти, плюс астрономични сметки за ток, понеже отопляваме целия апартамент, като е болна, плюс, че не мога да разчитам да ходи, когато абсолютно ми се налага да правя друго и така.

Сакси, и Катето бърка така глаголи. От "похапна" бърка и казва "похапа", когато някой я ухапе, "бешех" и тя го употребява и други подобни забавни изрази.

НБМ, ако ти се прииска да погледаш момиченце в някой момент, свиркай  Laughing

Купа и аз я мислех къде ще ражда и как.

Инка, честито и от мен! Всичко да мине по вода  Hug

# 237
  • Sofia
Елика, аз бях препоръчала ето тази фирма, но тя не е само за детско бельо:
http://www.livia-m.com/

# 238
Здравейте и от мен! Чета ви, но нямам много време напоследък да се включвам. Simple Smile
И аз мисля, че е рано за граматическа чистота на езика Simple Smile
Симпатюхче, успех! Hug
Ива не е на ясла, гледам си я сама. Водя я с мен по занимания или свеки удря по едно рамо, когато нямма възможност аз.
Елика, аз пък бих ти препоръчала това за спални завивки : http://nenios.com/index.php?id=75&h_cid=99   Simple Smile

# 239
  • София
Успокоих се, че не само моето бърка глаголите в различните им форми.  Crazy

И яна познава буквите точно като маги - буквата на тате, на патето, на зайчето... а А'то е на Алекс (на амаринова, която не пише, а ми липсва  Naughty)  Дори някой път се случва следното
- коя буквата на слончето, мамо?
правя С
- това е на тати.
т.е. че едва ли не всяко нещо си има негова буква  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт