Юлчета 2008 (Тема 145)

• 66 645
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
simpatiuh4e, дано всичко мине добре, не се притеснявай толкова  Hug

НБМ, Гнидка  Hug Добре съм, не мога да се оплача Simple Smile Вече малко ми тежи корема, струва ми се по-голям от предния път, а и сега покрай Габи не мога много да си почивам, но още малко остана, вече му се вижда края. Иначе ще раждам тук в Монако, последно така решихме.

И Габи бърка някои глаголи, най-вече ме дразни като казва вместо ям - яда и вместо дам - дада, но вече като цяло говори доста правилно, не мога да се оплача; въпреки това и аз мисля, че са още малки и дори и да грешат, е съвсем нормално Simple Smile

А с тези бисери дето ги ръсят, са много сладки, все се чудя откъде им идват наум  Heart Eyes

# 241
  • София
- какво да ти нарисувам?
- пакости!
- как се рисуват пакостите?!
- амии.. не знам.
- а как да ги направя?
- зелени.
 Mr. Green

не, че искам само с яна да ви занимавам.. но един вид си записвам тук какво се случва с нея, а после като имам време сядам и си вадя хисторито.   Blush

# 242
Сакси, и аз се хващам, че забравям кога какво се е случило с Мартина, и също си правя справки тук.

Мартина буквите отначало ги знаеше като буквата на еди кого си. После започна да ги разпознава като ги види написани, а напоследък си играем така: кажи ми дума с буквата "к" например. Или кажи ми плод с буквата ..., зеленчук и т. н. Или пък обратното - кажа й някоя дума и я питам с коя буква започва. Повечето пъти се справя , но понякога казва цялата първа сричка, напр. хладилник- хла била първата буква. Grinning
Граматиката я оправя доста добре, аз се радвам като сбърка, защото ми е сладко,  баща й обаче я поправя веднага.

# 243
  • Sofia
Моят мъж пък остана очарован от идеята на Злати да чуват английска реч и вкъщи и понякога говори на Дени на английски. Дори мисля, че е най-добре понякога да общуваме вкъщи на английски, трябва да се включа и аз в инициативата.

# 244
Знам, че е много полезно да слушат и други езици, сега се образували някакви структури в мозъка, и ученето на езици става лесно, и не по начина, по който по късно се учи чужд език. Ама аз не съм много по езиците за съжаление, иначе в яслата явно ги учат, защото Мартина повтаря някакви думички.

# 245
  • София
Танита, моля те, недей така....сега половината мами ще си заведат децата на лекар, да проверят дали имат изоставане в развитието  Mr. Green Аз се боря с граматиката на Дени, за Маги не съм се и замисляла...ехееее колко време има  Whistling на светлинни години сме от вас  Laughing
Браво на Мартина, а и на вас  Peace Това с търсенето на думичка по първата буква ми харесва...ще си го открадна и него  Blush Само ти крада идейките  Whistling

А това което спомена, че в яслата учат, направо ме нокаутира  ooooh! На Маги даже и фибата не и слагат и ходи с коса пред учите, никога не и е избърсано дупето и винаги някоя дреха е наопаки  Rolling Eyes Прадставям си по колко езика владеят лелките, като с тоалетна х-я не могат да боравят Crazy

# 246
  • София
И ние не сме по езиците, та няма кой да й говори на яна на какъвто и да е език, освен бг. Знам колко е добре за нея, но и не мога да си позволя чисто финансово да я водя на мероприятия и места, където други ще й говорят. Като порастне просто ще й се наложи да го научи и толкова.

Танита, твоята дъщеричка всеки път ме изумява колко е напред. И тя е като Криси на ине, въпреки че тя не пише често, даже не помня от кога. Но ти явно много се занимаваш с нея. 
Срам ме е да го призная, но откакто яна тръгна на ясла и особено откакто се появи иван все по-малко имам време да я уча на нещо. Опитвам, докато играем да й броя или да учим буквите, но рядко.   Embarassed  Разчитам на яслата, там доста неща ги учат, но това е, че примерно този месец не е ходила изобщо. Не знам, Кети, защо са такива лелите при вас, но аз от нашите съм много доволна. Винаги й връзват косата. Един път даже ми казаха "не можем да й направим като вашата прическа, но поне да не й влиза в очите", защото аз понякога си играя да й правя едни специални плитки.

Иначе това да се сети дума по първата буква имам чувството, че ще го умее след поне половин година, а може и повече  Laughing

# 247
Танита, моля те, недей така....сега половината мами ще си заведат децата на лекар, да проверят дали имат изоставане в развитието  Mr. Green
rotfImbo smile3532 направо съм на крачка да го направя  hahaha

# 248
Пеене? Моето само мучи. Познаване на букви? Никакви. Броене до до 10-12? Брои едно, две, пет, осем. На няколко езика?? Граматика???

# 249
Ее, Кети, Сакси, не е напред Мартина, просто в тази област явно и върви, мисля че се е метнала на баща си. Той има умението да се изразява много добре, хем с малко думи, хем умно ги реди.
Но пък не знае нито една марка на кола, за разлика от Бобчо на Инка Grinning
Иначе си мисля, че децата могат всичко, което искаме да се научат, но понякога не ни минава през ум че ще успеят, и затова и не ги пробваме.

За занимаване не знам дали е много или малко с нея, винаги когато мога я пробутвам на някой друг, баба й най често, като сложим и яслата, не ни остава май много време. А относно яслата съм доволна като цяло, въпреки, че много много не съм в течение какво точно правят, а няма и кой да ми обясни. Но Мартина ходи с желание, правят й прически всеки ден, а тя на мен не дава да я реша, даже я пробутвам понякога рошава, а ми я връщат с прическа Mr. Green, учат явно разни неща, песнички , такива работи. Така че изводите си ги правя по детето.
Даже сега отивам на тържество, за пръв път ни канят родителите, ще е весело предполагам.

Бухти, недей така, гледах клипче , детето пее, че и на английски беше. И лицеви опори прави, и знам че ги брои Naughty

# 250
  • София
Ау, танита, супер за тържеството! Аз още не съм преживяла коледното на яна.  Tired Качи после снимки да се порадваме  Laughing

В нашата ясла ще има тържество за 1ви юни и майките ще присъстват. Дано само сме здрави и ще си умра от удоволствие, дори яна нищо да не каже, просто защото съм там. Понякога съм толкова щастлива, че съм майка! Всъщност винаги съм щастлива, но понякога преливам.

# 251
Ее, Кети, Сакси, не е напред Мартина, просто в тази област явно и върви, мисля че се е метнала на баща си. Той има умението да се изразява много добре, хем с малко думи, хем умно ги реди.

Наистина е така, а и има страхотно чувство за хумор. Лика сте си.  Hug И Мартина е уникална. Наистина е много напред и винаги пред нея, Симона ми изглежда като бебе, по всички параграфи.

Мен много ме е срам. При всичките езици, с които разполагаме у нас, не учим децата си дори на нормален български. Симона от два дни вкарва по едно "бе" в края на изречението задължително и звучи ужасно от нейната уста, а знам че аз имам най-голям принос в тази насока. Аз много го употребявам.  Embarassed

При нас приноса за скромното интелектуално развитие на щерка ни, имат бабите. Майка ми дори само по телефона успява да научи Симона я на песничка, я на буквичката на еди кой си и това е повече от това, на което я учим аз или баща й. А, приказките от книжките ги знае, защото си ги разказват с другата й баба (която още живее у нас). Моя принос е, че аз купувам книжките.  Mr. Green

Та, по този повод се сетих за Джули. Не се обвинявай, има и по-"лоши" родители от теб.  Hug

# 252
Купа, точно по същия начи и Емо казва тия глаголи

И Габи бърка някои глаголи, най-вече ме дразни като казва вместо ям - яда и вместо дам - дада, но вече като цяло говори доста правилно, не мога да се оплача; въпреки това и аз мисля, че са още малки и дори и да грешат, е съвсем нормално Simple Smile

А с тези бисери дето ги ръсят, са много сладки, все се чудя откъде им идват наум  Heart Eyes

А английския го учи сам от една играчка - Дора, от едно анимационно филмче, която говори на английски и на гръцки, от там научи HЕLLO, I'M EMO; GOOD MORNING; GOOD NIGHT; HOW ARE YOU?; THANK YOU VERY MUCH. Научих го на немски благодаря и заповядай, че лятото ще му се наложи да ги използва с туристите в магазина, където работя. Иначе говори доста правилно, за двуезично дете. Като чета вашите как говорят, виждам, че сме на почти същото ниво на говор.

Понякога смесва и двата езика в едно изречение, ако не знае някоя дума на съответния език, но това не ме безспокои. Много му е интересно да превежда на баща си, и му се кара, защо и той не знае български. Различава тотално двата езика, знае на кого на какъв език трябва да говори и нещо като не знае как да го каже пита: кво беше това, дето....? Руския го чува от анимационните филмчета, които гледа на компютъра - Ну погоди, за житената питка, за Чебурашка и много други. Най-много обаче обича Ну погоди. В YOU TUBE  той си ги избира и пуска сам с мишката или ако е на лаптопа с пръстчето. Показах му преди 2 месеца как да си ги пуска сам, че ми беше писнало на всеки 5 мин да ме вика за следващото.

Също и ДВД-та си пуска сам, внимава УЖ да не ги надраска и така - малко по малко стават самостоятелни нашите порастнали бебета.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 00:44 от maryloo

# 253
Аз като ви чета, май трябва да мина в юлки 2009 Joy. Аз си умирам от щастие, че Илия проговори най-накрая, макар и на бебешки, макар и че не му разбирам всичко. Но поне има някаква комуникация. За броене, граматика, чужди езици, цветове и тн ще коментирам след 1-2 години Whistling

# 254
  • София
Оле, ти се познаваш с мъжа на Танита ли?

Общи условия

Активация на акаунт