Великденската трапеза 2011

• 83 610
  • 547
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Много хубави идеи има за Великден! От скоро съм домакиня и искам да изненадам мъжа ми с правенето на курабии и руло с мармалад, някой ще може ли да ми услужи с рецепти. В интернета има голям избор, но да се допитам до вас.

# 406
  • Там някъде......
Здравейте и поздравления за хубавата темичка!Искам да ви питам някой знае ли от къде мога да си купя тефлонова форма за агънце на ЗЕНКЕР?В Лидъл ходих,но бяха свършили дали има вероятност да докарат пак? newsm78

# 407
  • Балчик
Моите великденски бисквитки са готови:
http://djemma.snimka.bg/family/velikden-2011.580475.23086652

Това са лимоновите масленки на Танита, но със свинска мас. Украсата е белтъчна глазура и готови шрифтове от Метро. Това излезе от 1 доза тесто, но формичките са големи.

# 408

Това са лимоновите масленки на Танита, но със свинска мас. Украсата е белтъчна глазура и готови шрифтове от Метро. Това излезе от 1 доза тесто, но формичките са големи.

По различни ли стават с мас?Аз ги правя с точно по рецептата и не са твърди,хубави стават Thinking

# 409
  • Балчик
Знам, че стават хубави, досега само с масло съм ги правила. Но сега имам мас за оползотворяване и затова я използвах. За разлика във вкуса- ще кажа след Великден, дотогава ще отлежават.

# 410
  • софия
Здравейте и поздравления за хубавата темичка!Искам да ви питам някой знае ли от къде мога да си купя тефлонова форма за агънце на ЗЕНКЕР?В Лидъл ходих,но бяха свършили дали има вероятност да докарат пак? newsm78
Има в ТСМ на Екзарх Йосив срещу Халите,струва 15.00 лв. и са комплект зайче и агънце.

# 411

Джемма могат ли да се правят толкова рано сладките ,как ги съхраняваш ,защото това е много удобно  Peace И аз ще се възползвам от идеята,моля те обясни по-подробно за съхраняването  PraynigМного са ти красиви сладките smile3501 а формичките ти са чудесни.Аз не можах да открия в нашия град такива хубави пролетни формички ,а от интернет неможах да намеря хем да са различни в комплект,хем да не са много скъпи - ама то аз май много искам нали  GrinningТъй като отскоро се запалих по сладкарството и нямах почти никакви кухненски формички,шприцове и всякакви помагала сега ми идва малко трудно да си купя всичко наведнъж  #Puppy dog но с желание всичко се постига,а с вашите идеи е много по-лесно и приятно,страхотни сте  Peace

# 412
raqazza84,мога да ти предложа козуначеното руло на братовчеда Киро.Много е лесно за изпълнение и е вкусно.Ако желаеш ще ти пиша на лс.

# 413
  • Русе
raqazza84,мога да ти предложа козуначеното руло на братовчеда Киро.Много е лесно за изпълнение и е вкусно.Ако желаеш ще ти пиша на лс.
  Защо на лични, има и други желаещи  Praynig

# 414

По долу са разясненията на Sladka hapka,напълно и се доверих и резултата за мен е много добър.

Козуначеното руло на братовчеда Киро-от тази рецепта се получават  2 големи рула ,които изпекох в продълговатите иенски тави. Ползвах жива мая.
Може да се оформи като голямо руло,да се сложи в голума тава и да се нареже отгоре.
Това е стара рецепта, която зная от един мой братовчед - Кирчо. Той е голям майстор на тестените неща, а това руло е едно от любимите му. Рулото е лесно, бързо за приготвяне и става вкусно. Всъщност това не е истински козунак, но доста го докарва на вкус - но е много по-просто за изпълнение, дори за неопитни в месенето домакини.
3 яйця (1 жълтъксе отделя за мазане)
200 г. кисело мляко
200 г. вода
1 п. прясна мая (42 г.)
1 ч.ч. захар
1 щипка сол
брашно - за меко тесто
мармалад, смлени орехи - за пълнежа
захар - за поръсване
Всимки продукти трябва да са със стайна температура.
Маята се размива с водата - не е необходимо да се оставя да шупне. Добавя се киселото мляко, яйцата и останалите продукти и се омесва меко тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема.

Тестото се разделя на три части. Всяка част се разточва в правоъгълна форма,

# 415
намазва се с мармалад, наръсва се със счукани орехи и се поставя в правоъгълна форма, предварително намазана с олио. Ако няма правоъгълна форма - всякаква друга форма за печене ще свърши работа , например за кекс. След това се оставя да втаса отново. Преди печене се намазва с жълтъка (размит с 1 л. прясно мляко), и се наръсва с кристална захар.

Рулото се пече в незагрята фурна - Т на печене е 180*С.

# 416
  • Там някъде......
Благодаря ви ,но аз съм от Пловдив,нямат ли TCM някакъв телефон,или сайт за пазаруване онлайн да си поръчам с доставка от куриер?

# 417
IKAFETO     bouquet И аз мисля да се възползвам от рецептата за рулото, дано ми се получи  Blush За първи път ще меся тесто  Laughing
Харесах си и някои рецепти за сладки и соленки от Джемма, големи красоти, уникални са и великденските и коледните курабии   bouquet
А някоя по-лесна, като за начинаещи рецепта за козунак да предложи някой  Rolling Eyes
Предварително благодаря и хубав ден момичета  Hug

# 418
IKAFETO, благодаря за рецептата! И аз ще пробвам да го направя рулото.

# 419
Sofince, Ragqzza84,  препоръчвам Ви го ,на мен  и вкъщи много им хареса.Имайте предвид ,че се получават две големи рула,аз пекох в тава 36х27,като посредата сложих от хартията за печене за да ги разделя.

Общи условия

Активация на акаунт