Великденската трапеза 2011

• 83 596
  • 547
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Много хубави идеи има за Великден! От скоро съм домакиня и искам да изненадам мъжа ми с правенето на курабии и руло с мармалад, някой ще може ли да ми услужи с рецепти. В интернета има голям избор, но да се допитам до вас.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578226.0;topicseen това е темата за козунаците и другите тестени вкусотии за Великден

Да ви питам, правите ли погача за Великден? Аз да, но не е популярно сред останалите ми познати  Rolling Eyes

# 421
IKAFETO, и на мен ми допадна твоята рецепта. Все пак можеш ли, ориентировъчно поне, да напишеш колко е приблизителното количество на брашното, защото по-неопитните, като мен, трудно се ориентират без точни пропорции.  Wink
Аз, например, като прочета в някоя рецепта "брашно, колкото поеме", направо се отказвам  Laughing

# 422
  • Русе
  Най вероятно ще направя и аз рулцето на IKAFETO, само че ще замеся тестото в хлебопекарната.

# 423
Ава,затрудняваш ме, но съвета ми е да сложиш 3 чаени чаши и да добавяш по малко брашно ,за да получиш  меко тесто ,което можеш да оформиш на топка.

# 424
Здравейте, момичета! И аз имам зайчето от Лидл, видях доста добри идеи за украсяване но моля да споделите как и с какви материали ги украсявате?

# 425
IKAFETO, т.е. да слагам брашно, докато спре да лепи, така ли?

# 426
  • Балчик
Да ви питам, правите ли погача за Великден? Аз да, но не е популярно сред останалите ми познати  Rolling Eyes

Да, правя. На всеки празник си правя питка.  То ако гледам познатите- при тях изобщо не е  популярно да месят, нито погачи, нито козунаци и не само за Великден. Но то е свързано с уменията и мързела, не с традициите hahaha

Много ми е чудно някой като каже- "А,ама ти месиш? Аз не мога."
Е, то и аз не можех преди да започна да меся (започнах да го правя, когато бях в 10 клас ). Crazy Laughing

poxy 80. о ти значи не си чела коледната тема, щом питаш могат ли да се правят по-рано сладки. Тогава ги правим 2-3 седмици по-рано. А сега само седмица си е идеално. Нищо им няма на сладките. Peace
Формичките ми са от интернет. Събирам форми от както бях 10 клас - тогава покрай стажа в сладкарския цех се запалих много. Но в ония времена (88 година Embarassed) нямаше голямо разнообразие и избор, затова сега с това онлайн пазаруване наваксвам. Laughing

За да не спамя и аз, редактирам тук:
Цитат
Джемма, ама как може така да си губиш времето с месене, готвене   в магазина има всичко и е от хубаво,  по-хубаво    това последното ми е любимо 

И на мен ми е любимо. Mr. Green Направо спирам да говоря с такива на тази тема.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 15:50 от Джемма

# 427
Да, правя. На всеки празник си правя питка.  То ако гледам познатите- при тях изобщо не е  популярно да месят, нито погачи, нито козунаци и не само за Великден. Но то е свързано с уменията и мързела, не с традициите hahaha

Много ми е чудно някой като каже- "А,ама ти месиш? Аз не мога."
Е, то и аз не можех преди да започна да меся (започнах да го правя, когато бях в 10 клас ). Crazy Laughing

Джемма, ама как може така да си губиш времето с месене, готвене  hahaha в магазина има всичко и е от хубаво,  по-хубаво   Twisted Evil това последното ми е любимо  Mr. Green
Аз меся от 7-ми, но при мен вече е наркомания  Laughing

Момичета, извинете за офф-а, не се стърпях  Peace

# 428
Моля, препоръчайте ми хубави и лесни салати за Великден. Ще имам към 10 човека гости и искам да хапнат добре. Hug

# 429
  • Балчик
Моля, препоръчайте ми хубави и лесни салати за Великден. Ще имам към 10 човека гости и искам да хапнат добре. Hug

Една идея за предястие:
С формичка за сладки "яйце" изрязваш яйчица от тънки филии хляб, намазваш с разни пастети, сирена, украсяваш по желание с колбас, кашкавал, каквото ти хрумне.

Също е много хубава идея, на кого беше обаче забравих- на кръгла филия хляб се набучват 4 или 5 солети околовръст и се нареждат пера от зелен лук, става като плетена кошничка. Вътре можеш да напълниш салата по желание. Нямам снимка за съжаление. ако някой може да даде линк.

# 430
  • Русе

Една идея за предястие:
С формичка за сладки "яйце" изрязваш яйчица от тънки филии хляб, намазваш с разни пастети, сирена, украсяваш по желание с колбас, кашкавал, каквото ти хрумне.

Също е много хубава идея, на кого беше обаче забравих- на кръгла филия хляб се набучват 4 или 5 солети околовръст и се нареждат пера от зелен лук, става като плетена кошничка. Вътре можеш да напълниш салата по желание. Нямам снимка за съжаление. ако някой може да даде линк.

Да, аз съм правила такава кошничка - мога да ви я покажа в мое изпълнение, иначе съм я гледала някъде от руските сайтове, но не помня точно от къде, за да ви пратя направо линк.
Ето моята
http://dimana.snimka.bg/daily/26-04-2010.495867.18437662

# 431
Да, Ава.Тестото не трябва да лепне ,но  да е меко. Ако месиш за първи път,ориентирай се по меката част на ухото.В този форум го препоръчаха и  е много точно сравнението.

# 432
IKAFETO, благодаря ти!   bouquet Ако се запъне, пак ще ти пиша  Wink Flutter

# 433
Здравейта момичета и аз се сдобих с прословутите силиконови форми от Лидл.Моля ви дайте ми рецепта с какво мога да ги изпека.Пробвах с рацепта за мъфини,но фигурките не се очертават ясно!Аз си взех кошничката с яйцата и само яйчицата!МОЛЯ ЗА ПОМОЩ,че имам трима малки" гладника"и искам да ги изненадам!

# 434
рецепта се даде вече няколко пъти,просто трябва да се потърси напред в темата,че не  е приятно на всяка страница едно и също Peace

Общи условия

Активация на акаунт