Великденската трапеза 2011

• 83 526
  • 547
  •   1
Отговори
# 135
Офф с тая промоция в Лидл ще се изям , вчера бяхме в Кж и днес я пуснаха тая промоция , как да не се ядосва човек , кажете ми.
ТЕзи печатчета са много яки , дано ги има и в нашия Кауфланд
Кои печатчета и за какво се ползват?

# 136
  • Балчик
Офф с тая промоция в Лидл ще се изям , вчера бяхме в Кж и днес я пуснаха тая промоция , как да не се ядосва човек , кажете ми.

Промоцията е от 31.03, не е от днес.

# 137
Здравейте, мили момичета!  Hug
Видях много добри идеи и много красиви снимки!   bouquet

Извинявам се, че се забавих с отговорите на въпросите ви, но имах малко здравословни проблеми и нямах възможност за писане. Радвам се, че сте харесали сладките ми!

rosi919, Смин, poxy 80 , боите ми са течни и са купени от магазинче на ул. Три уши в София. Преди време съм боядисвала и с безвредни /поне така пише на тях/ бои за яйца, но вече не ги ползвам. Иначе това са меденките на Ванчето, а отгоре са покрити с фондан. Вече не използвам такъв фондан, а готова моделираща маса, която е много по-лесна за работа и според мен става по-красиво, макар и не толкова лъскаво.

Лулу, много ми хареса яйцето калинка, да знаеш, че ще ти отмъкна идеята, ако имам време.
Също така бих направила пак от агънцето на Венета, невероятно вкусно беше. Аз правих две – едното с извара, а другото с маково семе. И двете станаха разкошни.
petia_tag , в магазинчето до Женския пазар имаше миналата година формичка яйце, но скоро не съм ходила там.

Лека вечер на всички!

# 138
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ог-че, на Ванчето меденките трябва ли да престояват както Коледните?!

П.С.  Hug  bouquet

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 22:57 от Tatitt

# 139
Tatitt, всякак могат на Ванчето меденките, стига да не са много тънки! На мен не ми се е случвало да станат на камък след печенето.

# 140
  • София
 Леля Ог, благодаря за съветите и идеите Simple Smile Имам питане относно моделиращата маса, от къде я купуваш, със сладкарски бои ли я оцветяваш, как я оформяш? Съжалявам, ако са ми глупави въпросите, но съм начинаеща.

# 141
Първо да се похваля , тревичката мие вече 3-4 см , но ми се вижда малко редичка но ще я допуълним , не мислих че ще порасне толкова бързо.
Поръчах си да ми купят формичките от ЛИДЛ в Четвъртък , дано да успеят дами ваземат.
Интересно ми е в какво си садите великденската тревичка,в саксийка ли някаква  или може би в нещо като поднос,за да може отгоре да се сложи и някое яйчице?

Присъединявам се и аз към въпроса?
Аз я посях в една пластмасова тавичка , купена от магазин за 1 лв.После ще ти върши работа за  подобни декорации.
Кои печатчета и за какво се ползват?
Тези печати които е показала Джема , за яйца върни се малко назад и ще ги видиш.

# 142
И аз се присъединявам. Тази сутрин сложих ружа в памуче, дано стане на време. Чудя се дали после ще мога да преместя тревата в друг съд, кошничка или подобно  newsm78

# 143
Леля Ог, благодаря за съветите и идеите Simple Smile Имам питане относно моделиращата маса, от къде я купуваш, със сладкарски бои ли я оцветяваш, как я оформяш? Съжалявам, ако са ми глупави въпросите, но съм начинаеща.

Eли, купувам я от ПикКо, в тортената има координати. Оцветявам я със сладкарски бои, да, предимно течниа. Използвам формички или моделирам сама като с пластелин.

# 144
момичета такива формички с яйца и зайци има в ибей и не са скъпи,аз лично смятам да си поръчам от там Peace

# 145
Момичета и аз се записвам да ви следя! Снощи сложих житце за да стане тревичката до Великден! А днес ще се пробвам да замеся козунаци и ще ви покажа моя първи опит! Ще ви следя с интерес!

# 146
И аз да се включа. Днес не изхвърлих черупките на яйцата и съм намислила да налепя по тях камъчета. Миналата година се опитах да си отгледам тревичка от жито, но не се получи. Да Ви попитам откъде купувате ечемик и просо?

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 16:50 от mamaili

# 147
в метро има. Аз го слагам и в домашният хляб Simple Smile

# 148
  • Русе
И аз да се включа. Днес не изхвърлих черупките на яйцата и съм намислила да налепя по тях камъчета.
  каква е тази технология с камчета и черупки.  Praynig

# 149
Честно казано аз го направих преди малко с подръчни материали за проба. За да го боядисам използвах червен лак и отгоре налепих камъчета за нокти. За съжаление обаче не ми прилича на Великденска украса, а по-скоро на Коледна Laughing Черупката е от сурово яйце - или го продухваш цяло или като го счупиш използваш по- голямата част.

Общи условия

Активация на акаунт