ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 933
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Моят въпрос е свързан с преднизолона . Дадено е конституционално Na-m . След 10 дни се стига до вентолин и преднизолон.  Хомеопата отначало ли трябва да започне, тъй като знам ,че кортикостероида нулира действието на ХЛ?  Означава ли ,че на следващия прием конституционално ще има такава, че и по силна лечебна криза? /ако това е лечебна криза/

Става въпрос за дете и е пило преднизолон 3 пъти в живота си, но свързан със спастичен брохит.
Под каква форма е пило преднизолон newsm78?
Кое според Вас в случая е лечебна криза, това довело до приема на вентолин и преднизолон ли?

# 496
Кое според Вас в случая е лечебна криза, това довело до приема на вентолин и преднизолон ли?

Таблетки.
За лечебната криза -да, мисля така.

# 497
  • Пловдив

Таблетки.
За лечебната криза -да, мисля така.
А хомеопата Ви какво казва newsm78, и ние с детето сме имали много тежки моменти за последната година, но не сме стигали до обичайните вентолин и урбазон.
А за лечебните кризи... доста изписахме преди 4-5 страници, потърси назад, ще ти е полезно да прочетеш Peace

пп При последното боледуване на Борис (по време на грипната епидемия) кашлицата (ларингиална с която по принцип има проблем) беше толкова страшна.....Два поредни дни сутрин, като се закашляше, почваше да повръща стомашни сокове, ама в такова количество ooooh! ooooh!. Даже снимах да покажа на мъжа ми, не можа да повярва, че е възможно токова чудо да се повърне от кашляне Tired

# 498
begemot и Persona, ето два полезни за вас сайта, където можеш да задавате въпроси на които ще  ви отговорят много компетентни специалисти, които пишат там:

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=3216

http://www.cedh.bg/display.php?bg/lekari

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?p=92372#92372

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 12:55 от Maya_82

# 499
begemot и Persona, ето два полезни за вас сайта, където можеш да задавате въпроси на които ще  ви отговорят много компетентни специалисти, които пишат там:

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=3216

http://www.cedh.bg/display.php?bg/lekari

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?p=92372#92372

Ъъъъ...  Rolling Eyes Д-р Михайлов от Часът на мама не лекува по принципите на хомеопатията. Другият сайт не го знам какъв е и нямам време сега да го разглеждам, но от цитирания форум със сигурност няма как да се получи адекватна информация относно Хомеопатията.

Колкото до споровете в последните страници - наистина станаха досадни и темата определено се превърна в "за и против", което не смятам за допустимо. Който не намира достатъчни доказателства, че хомеопатията действа следва или да отвори малко повече себе си към нови възприятия или просто да не чете тук и да не плюе по нещо, което не разбира. Малко толерантност се иска просто.
И още нещо - четенето в интернет пространството от този или онзи сайт наистина може да обърка. Един от съфорумците тук спомена няколко книги на водещите хомеопати в света. Определено мисля, че те трябва да се прочетат, за да може човек да се ориентира какво представлява хомеопатията и за какво се бори; после вече и ориентацията в големия обем инфо в нета ще е по-лесна  Peace.
И последно - нека наистина спрем до тук и не се караме да вярваме или не вярваме в нещо. Всеки има своите убеждения, своите възприятия, своя мироглед. Нека те не пречат на останалите хора  Peace.

# 500
  • Пловдив
Ъъъъ...   Д-р Михайлов от Часът на мама не лекува по принципите на хомеопатията.

Точно за това,де... Laughing

# 501
Ъъъъ...   Д-р Михайлов от Часът на мама не лекува по принципите на хомеопатията.

Точно за това,де... Laughing

Еми...  Rolling Eyes Не съм схванала явно  Laughing

# 502
Здравейте,
след близо две години лутане най-накрая мисля, че открих верния хомеопат. Синът ми е на 4 години и прави астматични пристъпи през 2-3 месеца. От петък беше с пристъп и след интервюто хомеопата му изписа Phosphorus 1M и буквално за 2 часа спряха свирканията в гърдите. Предписанието беше еднократно Phos и после 2-3 пъти дневно Amel.
Така, това, което искам да питам, защото не мога да се свържа с хомеопата е, дали няма да е по-добре да давам само фосфора, в смисъл да е по-силен и продължителен ефекта и какво изобщо е това Amel?
Толкова съм щастлива от резултата, че ме е страх да не объркам нещата. Благодаря на включилите се.

# 503
  • Пловдив
Нали пишеш,че Фосф. е за еднокр.прием...защо пак да го даваш Rolling Eyes

# 504
Аз мисля, че е добре да се спазват препоръките на хомеопата. При тази потенция на Фосфора повторението трябва да става само по-негова преценка. Хубаво е да се държи връзка с хомеопата и да се съобщава ако има някакви промени. Той ще реши дали и кога да се повтаря. Peace

# 505
Как може да задавате въпроси на потребителите и да приемете отговора за правилен,а не предписанието на хомеопата  Rolling Eyes

# 506
  • Пловдив
Здравейте,
след близо две години лутане най-накрая мисля, че открих верния хомеопат. Синът ми е на 4 години и прави астматични пристъпи през 2-3 месеца. От петък беше с пристъп и след интервюто хомеопата му изписа Phosphorus 1M и буквално за 2 часа спряха свирканията в гърдите. Предписанието беше еднократно Phos и после 2-3 пъти дневно Amel.
Така, това, което искам да питам, защото не мога да се свържа с хомеопата е, дали няма да е по-добре да давам само фосфора, в смисъл да е по-силен и продължителен ефекта и какво изобщо е това Amel?
Толкова съм щастлива от резултата, че ме е страх да не объркам нещата. Благодаря на включилите се.
Аз нещо не разбрах Rolling Eyes...детето с астма ли е? И пристъп и свирене в гърдите със знак на равенство ли са? Защото според мен не е.
А конкретно на въпроса Ви. Не, не мисля, че ще е по-добре да правите каквото и да е на своя глава Peace.

# 507
Според мен farcy по-скоро пита за Амел-а - дали въобще да го дава..  newsm78  Аз обаче не знам как да отговоря на този въпрос. Също ми е любопитно, защото ако е предписано така - дай сега фосфор и от утре по 2-3 пъти дневно Амел, ми се струва малко странно от гледна точка на това, че какво ще се дава после, би следвало да се решава именно после, след като се види каква точно е реакцията на организма към фосфора (което, както знаем, може да се види не само през първия ден от приема, по принцип). Т.е. хом. трябва да е в течение на нещата и ако прецени, да предпише Амел или друго, ако е нужно, после. Не знам дали съм права де, нека по-разбиращите също си кажат мнението.  newsm78

# 508
Благодаря за отговорите. Не смятам да правя нищо без да съм се допитала до хомеопата, просто питам, не хапете моля.
Усмихнатото, мерси за отговора. Наистина за Amel се чудя, защото не е от лекарствата, изписвани до сега, а не мога да намеря инфо за него. Хомеопатът, при който ходехме преди, ми беше казвал, че едно лекарстов антидотира предшестващото и затова се притеснявам да няма проблем, ако го дам след Фосфора.
И последен въпрос, предишния хомеопат препоръчваше потенции CM да се повтарят няколко пъти дневно до отзвучаване на симптомите. От прочетеното по-горе чета, че това би било проблем. Правилно ли разбирам?

# 509
  • Бургас
Наскоро беше обсъждано точно за Amel,че се явява един вид опашка на предното лекарство.А според мен Фосфора е достатъчно висок и повторен прием би изменил/влошил/ състоянието.
От това което съм запомнила потенций СМ могат да се дават няколко пъти,но само ако са в течна форма и се сукусират преди всеки прием.

Общи условия

Активация на акаунт