ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 917
  • 768
  •   1
Отговори
# 525

И аз се чудих, капкомера не ми е удобен и за това ползвам спринцовка.надписвам я, за да е само за това ХЛ и с нея капвам колкото копки трябва. Пробвайте, на мен ми е лесно Peace

Toва е абсолютно НЕПРАВИЛНО.

Когато сукусирате ХЛ, то променя своята степен на динамизация. Когато вземете със спринцовка от това лекарство и дададе няколко капки, по стените на спринцовката остават микрокапки. Когато решите отново да дадете ХЛ и сукусирате за да промените динамизацията, и вземете със вече старата спринцовка - в нея се смесват две различни динамизации на едно и също ХЛ.

Не разбирам защо са нужни подобни експерименти?

Ако ползвате гранули - разтваряте в чаша и давате лъжичка. Ако използвате течни форми - шишетата имат дозатор, или може да се отсипе малко в капачката и да се даде така.
Ако ще използвате капкомер - то за всеки прием е нужно да се ползва нов капкомер. 

# 526
Преди два дни си взех от конституционалното лекарство, въпреки че една юнашка ракия щеше да ми дойде по-добре. Днес ме боли дясното око при сълзния отвор, не сълзи, само драска някак. Не съм сменяла марката грим, днес не съм слагала и сенки. На какво може да се дължи, освен преумора на очите?

# 527
  • Пловдив
Ох,Мече ако ставаше така с ракията при децата... Joy

Дано да ти мине бързо!  Peace Да не е замърсено?Червено ли е?

# 528
Моето лекарство е течно, след проследяването в кабинета хомеопатът винаги ми капва няколко капки директно от шишенцето на езика от разстояние, така правя и аз вкъщи. Няма капкомери, спринцовки, отсипвания в капачката, не съм си и помисляла за подобни експерименти. Вашите хомеопати не ви ли дават на място от лекарството, за да видите как става?

# 529
Ми не е зачервено, мноооооого слабо, едва забележимо е подуто от вътрешната страна точно на сълзния отвор. Ще го промия довечера, ще ходя без грим няколко дни, дано мине. Не вярвам да е ечемик Thinking

# 530

Мишките, които се споменават, са с изкуствено предизвикано заболяване.
Чела съм, че Ханеман е предписвал лекарства, но към тях и спазването на конкретни изисквания към начина на живот на пациентите си, с идеята да се премахне т.нар. поддържаща причина.

Не знам по кой начин се предизвиква диабет у животните, но се съмнянвам, че ще може да бъде лекуван с хомеопатия.. Тя не е вълшебно хапче все пак. Simple Smile

Не, не е предизвикан изкуствено - защо казваш, като не знаеш. Тези мишки са просто линия /генети4ни роднини/, които наследствено носят предразположение към развиване на диабет. Това е така, защото  имат мутация в рецептор за регулирането на апетита: така не се контролират колко ядат, и затлъстяват и развиват диабет тип 2 в слу4ая. Мутацията не е изкуствено предизвикана, ами просто подобно на семействата на хората, при които има наследствено заболяване, я е възникнала при тези мишки, и се предава в поколението. Като ги кръстосаме със здрави, половината котило е диабети4ни, другата половина- здрави, и ползваме диабети4ните за изследвания а другите за контрола. Но няма нищо изкуствено предизвикано, просто се възползваме от естествено болни мишки, които имаме.

Разбрах, 4е няма едно лекарство за едно заболяване, но при диабета симптомите са сходни - затлъстяване, висока захар в кръвта и урината и т.н., т.е. това което питах беше къде мога да намеря лекарствата , изявили подобни симптоми при доказвания. Нали при 4овек каот проявява симптом му се дава лекарство, изявило този симптом. Е, търся такова изявило вси4ки симптоми на диабета , затова питах какво са ползвали в публикациите. Ще погледна, мерси.

# 531

Ако ползвате гранули - разтваряте в чаша и давате лъжичка. Ако използвате течни форми - шишетата имат дозатор, или може да се отсипе малко в капачката и да се даде така.
Ако ще използвате капкомер - то за всеки прием е нужно да се ползва нов капкомер. 

Но като се разтваря трябва да е в дестилирана вода?/ ина4е водата може да е приела и запомнила въздействия от преди и да се наруши действието, примерно минералната вода съдържа малки коли4ества йони, 4ешмяната пък на какво ли не е била разтворител?  или греша? /

# 532
Не, не е предизвикан изкуствено - защо казваш, като не знаеш. Тези мишки са просто линия /генети4ни роднини/, които наследствено носят предразположение към развиване на диабет. Това е така, защото  имат мутация в рецептор за регулирането на апетита: така не се контролират колко ядат, и затлъстяват и развиват диабет тип 2 в слу4ая. Мутацията не е изкуствено предизвикана, ами просто подобно на семействата на хората, при които има наследствено заболяване, я е възникнала при тези мишки, и се предава в поколението. Като ги кръстосаме със здрави, половината котило е диабети4ни, другата половина- здрави, и ползваме диабети4ните за изследвания а другите за контрола. Но няма нищо изкуствено предизвикано, просто се възползваме от естествено болни мишки, които имаме.

Не бях чувала, че мишките имат естествена склонност към диабет.  Rolling Eyes
Впрочем в природата едва ли се среща често тази мутация, имам предвид в естествената им среда. Чудно ми е как една мишка става дебела..  newsm78

По принцип в естествената си среда животните нямат наднормено тегло, такова може да се срещне при домашни животни или подивели такива, каквито примери има много. Но в джунглата да речем няма дебели животни, независимо че някои от тях могат да се хранят на много големи интервали, примерно заради сухия сезон. Имат си приспособления за оцеляване, някои може и подкожна тлъстина да имат, но в никакъв случай не може да се говори за неконтролируем апетит. Интересно е кое може да го провокира, т.е. каква е причината..  Rolling Eyes

И какво ги правите тия мишки, лекувате ли ги? Или изпробвате колко ще оцелеят след ново универсално лекарство за диабет, различно от инсулина, или работите върху нов ГМО инсулин? Simple Smile

При хората диабета дава широк спектър от симптоми, затова ХЛ се подбират спрямо тези, които са се изявили у конкретния човек. Освен това се гледат и други неща, модалности и други характерни специфики, които са индивидуални за всеки човек. Симптомите на заболяването не са единствения фактор, който определя избора на лекарство. При лекуването на животни с хомеопатия има някои специфики и е хубаво да се чете специализирана литература, там има повече информация какво е важно да се наблюдава. Но първо трябва да се навлезе по-сериозно в хомеопатията. С въпросчета по форуми и рисърч из нета не става. Wink

ПП. Успяват ли да се размножат по естествен начин мишките с диабет?

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 16:48 от multimodal

# 533
  • Пловдив
Оххх това с мишките на мен ми идва в повече..... Sick, изобщо използването на животни за такива неща ме натъжава Tired.

# 534
Това с мишките е отвратително.Не били изкуствено разболени  Shocked сигурно в нормална среда се развиват ,много е гадно.А и се гордееш,че се занимаваш с такива изследвания  Cry

# 535
  • Пловдив
Не знам как са се разболели (не искам и да знам ooooh!), но знам, че в нормалната си среда не биха оцелели, съществува естествен подбор. На някой тази дейност може да му се струва хуманна и да го удовлетворява, за мен е .... Sick
Лично мнение, просто споделям.

# 536
Генерирате ужасно много офтопик, но няма как да не ви отговоря защото ще излезе, 4е сте последна инстранция ина4е, а коментарите не са коректни.

Не знам как са се разболели (не искам и да знам ooooh!), но знам, че в нормалната си среда не биха оцелели, съществува естествен подбор. На някой тази дейност може да му се струва хуманна и да го удовлетворява, за мен е .... Sick
Лично мнение, просто споделям.

Извинете за офтопика, но в естествена среда просто биха умрели. Разболяват се естествено, защото не могат да си контролират апетита, ядат пове4е от нормалното, затлъстяват и развиват диабет. По същият на4ин и при затлъстелите хора най-4есто се развива диабет.
Върху тях изу4аваме процеса на лекуване на раните и защо е повреден при диабети4ните, и да, ве4е има открит на4ин ле4ението на диабети4ните рани да се ускори 4рез генна терапя (откритието не е мое а на шефката ми по този прокет още преди да запо4на да работя с нея )

Mace KA, Hansen SL, Myers C, Young DM, Boudreau N. (2005). HOXA3 induces cell migration in endothelial and epithelial cells promoting angiogenesis and wound repair. Journal of cell science, 118(Pt 12), 2567-77.
Mace KA and Boudreau N (2010). Plasmid-based gene transfer of homeobox genes and improved wound healing, in Advances in Wound Care, Vol. 1, Mary Ann Liebert Publishing, Inc., New Rochelle, NY, USA.

(на снимката има рани, не ги гледайте ако ви става гадно http://jcs.biologists.org/content/vol118/issue12/images/large/JCS02399F6.jpeg )

"И какво ги правите тия мишки, лекувате ли ги? Или изпробвате колко ще оцелеят след ново универсално лекарство за диабет, различно от инсулина, или работите върху нов ГМО инсулин? " - не, раняваме ги и тестваме дали определени неща ще ускорят ле4ението на раните. Като добавиш определени гени, се подобрява.

"изобщо използването на животни за такива неща ме натъжава" -  а върху какво да изследваме регенерацията на рани: да правим рани на малки бебета вместо на мишки ли предлагаш? или изобщо да не се занимаваме с опити да се подобри регенерацита на раните: кому е притрябвало да се лекуваме, нека се оставим на естествения отбор, а?

И нека прекратим темата тук, наистина, обясних защо питам за диабета, а не съм искала мнението ви дали е добро или зло да се правят такива изследвания.

Питам просто дали има ХЛ което мога да изпробвам на (неранени) диабети4ни мишки, това е.

# 537
Аз лично предпочитам да избият стотина мишки, но да спасят дете, умиращо от рак.
(говоря за истински, хуманно насочени опити, а не безцелни експерименти)

# 538
  • Пловдив
Генерирате ужасно много офтопик, но няма как да не ви отговоря защото ще излезе, 4е сте последна инстранция ина4е, а коментарите не са коректни.

Верно ли мислиш това което е написано Rolling Eyes? Звучи комплексарско.

И нека прекратим темата тук, наистина, обясних защо питам за диабета, а не съм искала мнението ви дали е добро или зло да се правят такива изследвания.

Питам просто дали има ХЛ което мога да изпробвам на (неранени) диабети4ни мишки, това е.

Информацията която споделяте за естеството на работата Ви, вероятно би била полезна и интересна в друг форум. Тук по-скоро НЕ.
 Не, няма едно ХЛ което може да дадете на всички мишки. Хомеопатията подхожда индивидуално (всъщност това е нещо което знаете, след като сте прочели Органон).

# 539
Знам , че не мога да дам едно и също лекарство но се чудя -това питах и в самото начало но въпроса ми се загуби в море от други коментари - как да разбера на коя мишка кое индивидуално лекарство да дам.

Хомеопатията често бива обвинявана, че е нищо повече от плацебо, и често като контрааргумент се изтъква, че ХЛ работят при деца и животни, т.е. няма как да е плацебо.

Предполагам на малки бебета родителите дават интервю един вид, понеже си познават детето(?), но за животни ми е много чудно ветеринарите как постъпват?

Между другото вие от къде се сдобихте с Encyclopedia Homeopathica?

Price: Encyclopaedia Homeopathica comes in various packages (A to G). In each package the number of books vary and so does the price. The price of the complete EH (package G) is $2295.

Mного е скъпа, а я няма в библиотеката! Ако някой я има, може ли да я сподели?

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 22:29 от begem0t_

Общи условия

Активация на акаунт