ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 928
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Скоро Ниал беше писал, че е неправилно потенциите да се разглеждат като ниски и високи. А като такива които са подходящи за даден човек в конкретен момент Peace.

# 511

И още нещо - четенето в интернет пространството от този или онзи сайт наистина може да обърка. Един от съфорумците тук спомена няколко книги на водещите хомеопати в света. Определено мисля, че те трябва да се прочетат, за да може човек да се ориентира какво представлява хомеопатията и за какво се бори; после вече и ориентацията в големия обем инфо в нета ще е по-лесна 

ИМЕННО! И аз твърдя същото за конвенционалната медицина: колко хора, които са против нея, са запознати с водещите книги в областта? И колко от, антиваксерите да речем, са чели имунология или медицинска микробиология?

И другото: ако пращате всеки с въпроси по хомеопатия да чете хомеопатичните книги, защо я има тази тема? Не е честно да едни да отговарят, а други да ги пращат да си четат сами, без да посочат конкретната страница, на която се намира нужната информация.

Прочетох "ОРГАНОН  НА  ЛЕЧЕБНОТО ИЗКУСТВО". Интересува ме на базата на следното

"§ 118. Всяко лекарствено средство изявява върху човешкия организъм своето особено действие, което нито едно лекарствено вещество от друг тип не може да предизвика точно по този начин."
 - къде мога да намеря тези хомеопатични проучвания, които Ниал спомена, за диабета - искам да видя какво ХЛ са използвали.

Интересувам се толкова от диабета, защото един от проектите ми е свързан с тъканна регенерация при диабет (при диабетиците раните заздравяват по-бавно) и имаме миши модел с диабетични мишки; затова и по-рано питах как се решава какво ХЛ да се даде на животно - мога да го дам на диабетичните ми мишки и да видим ще има ли ефект... Или на всяка мишка трябва да е индивидуално  newsm78 Даже дипломната ми работа от магистратурата беше на тема регенерация на рани при диабет, да не помислите, че ви занасям.

Сериозно, как се дава хомеопатия на животни, Ханеман изобщо не споменава за това, а това, че действа на животни се изтъква като основен аргумент, че действието на хомеопатията е различно от това на плацебото.

# 512
begem0t_,

да се надяваме, че персоната ще устои и скоро няма да се намъква в тази тема   Mr. Green

да се надяваме, че и ти ще го последваш, след като проумееш, че няма начин да промениш каквото и да било в отношението на пишещите към хомеопатията.

"Между другото, майка ми има черно на бяло снимки на щитовидната си жлеза при един и същи специалист - преди и след година лечение с хомеопатия. Част от унищожената жлеза се е възстановила. Така че, определено трябва да имаме вяра във възстановителната способност на организма ни."  от тук

"Изрових старата си тема, за да ви кажа, че д-р Корнел ИЗЛЕКУВА хернията на детето ми с хомеопатия."   - тук

разбираш ли сега?    Mr. Green

# 513
Биг Систър, нали знаеш, че ще ти искат и снимките, и епикризите, ако има такива Tired
(впрочем много се радвам за майка ти)

Аз лично мисля, че и към мишките се подхожда индивидуално, колкото и смешно да звучи на някой.

Антиваксер е неприятна дума Mr. Green Не е нужно да чета нещо, за да се убедя, че детето ми или децата покрай мен видимо се влошават след ваксини.
Освен това в самите медицински трудове се казва, че не само че не се развива имунитет на сто процента, ами даже не и на 90 Mr. Green Да не говорим пък, че наличието на антитела не винаги значи, че няма да се разболееш....
А твърдението, че ваксинираният, даже и да се разболее, кара болестта по-леко, ми звучи като библейски цитат. (в Библията впрочем сигурно има повече истини, отколкото в доста набедени за медицински трудове и изследвания....)
Аз от своя страна съвсем скоро се надявам да се похваля, че раничката, която имам на шийката на матката, е изчезнала. Нямам вече симптомите, но още не съм ходила на преглед. Praynig

# 514

Прочетох "ОРГАНОН  НА  ЛЕЧЕБНОТО ИЗКУСТВО". Интересува ме на базата на следното

"§ 118. Всяко лекарствено средство изявява върху човешкия организъм своето особено действие, което нито едно лекарствено вещество от друг тип не може да предизвика точно по този начин."
 - къде мога да намеря тези хомеопатични проучвания, които Ниал спомена, за диабета - искам да видя какво ХЛ са използвали.

Т.е според 118 параграф - всяко ХЛ има свое уникално въздействие върху човек и когато се доказват ХЛ, те предизвикват изява на уникални за своята природа симптоми, на база на конституционалния и миазмичен терен на конкретния доказващ.

Както вече писах, това е причината доказванията да се правят с повече хора, защото не може всеки човек да изяви всички симптоми, които ние имаме описани за едно лекарство. Индивидуалния терен оказва влияние на доказването.

Що се отнася до "лекарство за диабет", надявам се най-накрая да стане ясно, че в хомеопатията няма конкретно лекарство, за конкретно заболяване.

В хомеоаптията се предписва  такова ХЛ, което е в подобие с тоталността симптоми на болестта, конституционалният и миазмичен терен, психодинамичната "конструкция" на индивида.

Човек може да получи такова ХЛ, което няма доказани до този момент случаи на излекуване на конкретно заболяване от което страда човекът, но ако то е предписано в подобие (т.е симптомите които е изявило лекарството при доказване, са подобни на симптомите които изявява пациентът) то и заболяването от което страда човекът ще се излекува.

Alfons Geukens е публикувал доста свои случаи на хомеопатично лечение на диабет, John Henry Clarke също, както и James Tyler Kent. Могат да бъдат прочетени чрез софтуера Encyclopedia Homeopathica.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 22:50 от Nial

# 515
# 516
Аййй, айй, ай, ай..,   колко "въпроси към хомеопати" са възникнали изневиделица.  ooooh!

И сте все сравнителнно нови лица, кое от кое "по-непознати",  със "собствени търсения" и "неподправен нтерес" към хомеопатията.  Така де, ако беше по принцип нещо не-конкурентно, никой нямаше и да Я забележи.  Mr. Green

Явно застрашава много традиционната медицина с лечебните си способности.., за да се нахвърляте като хиени.  

Persona_begem0t_,и пр., какво точно искате от потребителте, които пишат в тази тема?

ПП. Очевидно е, че демонстрирате покровителството на админите и колко сте недосегаеми в този форум. Аз пък се чудя дали Иван, новия собственик на този сайт, ще бъде щастлив като научи какво се случва..  newsm78

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 09:12 от multimodal

# 517
ИМЕННО! И аз твърдя същото за конвенционалната медицина: колко хора, които са против нея, са запознати с водещите книги в областта? И колко от, антиваксерите да речем, са чели имунология или медицинска микробиология?
...
И другото: ако пращате всеки с въпроси по хомеопатия да чете хомеопатичните книги, защо я има тази тема? Не е честно да едни да отговарят, а други да ги пращат да си четат сами, без да посочат конкретната страница, на която се намира нужната информация.

Виж сега, не знам дали хората, които са против конвенционалната медицина са прочели водещите книги. Тук такива крайности не мисля, че има - надали някой от темата отрича абсолютно всички качества на традиционната медицина (визирам хирургията, например; разни диагностични методи при травми..). Пък ако има - нека той да ти каже прочел ли е или не. Става въпрос за друго - за това, че за да видим ефект от едната и другата медицина не е нужно да сме изчели всичката информация по въпроса. На мен лично ми беше достатъчно определено количество информация, за да реша, че мога да опитам този метод на лечение, както и фактът, че традиционните лекари вдигаха рамене на симптома на детето ми, искаха да го тъпчат с успокоителни сиропчета (беше на 10 месеца и не ми трябва кой знае колко четене, за да схвана, че щом на листовката пише за деца над 2 години, това нещо моето дете не трябва да го пие). Още повече, че никой нищо не казваше като диагноза - а това е основата, на която стъпва традиционната медицина. Е как ще го лекуват, като не знаят какво да лекуват?? Всеки лекар ми казваше - дай му това, да видим дали ще подейства  Sick Ааайде, стига моля  Stop - това е моето дете и подобни експерименти аз не разрешавам с него. И така дойде моментът, в който се обърнах към хомеопатията. Е, доволна съм - вече забравих за този симптом, детето се чувства отлично, аз, съответно - също  Simple Smile. Почти те чувам да казваш Wink, че е трябвало да се подготвя много добре теоретично преди да подложа детето на хомеопатичен "експеримент". Донякъде е така, защото трябваше да намерим правилния хомеопат, което не се оказа чак толкова лека задача. От друга страна обаче - какво може да направи една майка, поставена в безизходица? Да седи и чете и чака да минава все повече време и да гледа детето си как се мъчи; да се изнервя и тя покрай него и да се вкара в един порочен кръг? Не, трябва да действа, поне така разсъждавам аз. И като единият вариант за "лечение" не помага - търси се друг. Точка.

Колкото до другия ти въпрос - защо се препращат хората да четат книги. Да, темата е за въпроси към хомеопати. Но ти очевидно проявяваш много дълбок интерес. Не може в един форум да се проведе хомеопатично обучение и не може в един форум да се разясняват неща, които с прочит на една книга биха могли да станат ясни. Това е все едно някой, който хич не е чел нищо, да дойде и да попита - какво е хомеопатията? И да очаква подробен отговор. Еми не става така.

За животните и на мен ми е интересно, че хамелеонът ни се поразболя и май няма да го бъде дълго време още  Rolling Eyes

# 518
  • Пловдив
Бегемот, айде още един път прочети Органон, или още два или колкото е нужно. Несериозно е да задаваш въпрос ...кажете ми кое лекарство е излекувало еди какво си, за да го дам на мишките Sick Sick....и да твърдиш, че си чел книгата. Или нищо не си разбрал, или не си я чел.

пп Сега видях, че и Ниал е писал.

# 519
  • София
Моля ви да ми кажете как да приемам капките от шишенцето?Снощи в голяма чуденка се видях(мислех си ,че на шишенцето има дозаторче  Embarassed)За детето намерих капкомер от инфакол,за мен от други капки(отдавна не бяха ползвани капком.)Измих ги пак и бръкнах в самото шишенце,но съм с дълбоко съмнение дали е правилно...и това,което остане в капком.връща ли се обратно?Аз върнах Embarassed

# 520
За животните и на мен ми е интересно, че хамелеонът ни се поразболя и май няма да го бъде дълго време още  Rolling Eyes[/b][/color]

Аз пък се чудех как се постига тоя "миши модел на диабет". Rolling Eyes
Подобни извращения се правят с експериментална цел и с основната идея да се изобрети универсално лекарство за диабет. Е, не е истина, докъде може да стигне медицината..  ooooh!

# 521
Моля ви да ми кажете как да приемам капките от шишенцето?Снощи в голяма чуденка се видях(мислех си ,че на шишенцето има дозаторче  Embarassed)За детето намерих капкомер от инфакол,за мен от други капки(отдавна не бяха ползвани капком.)Измих ги пак и бръкнах в самото шишенце,но съм с дълбоко съмнение дали е правилно...и това,което остане в капком.връща ли се обратно?Аз върнах Embarassed

И аз се чудих, капкомера не ми е удобен и за това ползвам спринцовка.надписвам я, за да е само за това ХЛ и с нея капвам колкото копки трябва.Пробвайте, на мен ми е лесно Peace

За животните.............хомеопатията ги лекува много успешно, но трябва да се познава характера на животното, как и на кое реагира.За мишките newsm78  вече е трудно с характера им Joy

Има хомеопатични книги за животни.И там всичко си е индивидуално, но има описани повече поведенчески симптоми.

# 522
Моля ви да ми кажете как да приемам капките от шишенцето?Снощи в голяма чуденка се видях(мислех си ,че на шишенцето има дозаторче  Embarassed)За детето намерих капкомер от инфакол,за мен от други капки(отдавна не бяха ползвани капком.)Измих ги пак и бръкнах в самото шишенце,но съм с дълбоко съмнение дали е правилно...и това,което остане в капком.връща ли се обратно?Аз върнах Embarassed

След като се сукусира, може да се отсипе съвсем малко в капачето и от него вече - в устата. Ако се ползват капкомери е добре да бъдат нови.

# 523
  • ул. "Мечтание"
За мишките newsm78  вече е трудно с характера им Joy

Аааа, не е чак толкова трудно.  Wink Гледала съм бели мишки и хамстери, много са интересни. Сега гледаме риби, и те с характер (индивидуален модел на поведение).

# 524
За животните.............хомеопатията ги лекува много успешно, но трябва да се познава характера на животното, как и на кое реагира.За мишките newsm78  вече е трудно с характера им Joy

Мишките, които се споменават, са с изкуствено предизвикано заболяване.
Чела съм, че Ханеман е предписвал лекарства, но към тях и спазването на конкретни изисквания към начина на живот на пациентите си, с идеята да се премахне т.нар. поддържаща причина. Според написаното в Органона, докато не се премахне причината, която предизвиква заболяването, лечението не може да бъде трайно, каквато всъщност е целта на истинското излекуване.

Не знам по кой начин се предизвиква диабет у животните, но се съмнянвам, че ще може да бъде лекуван с хомеопатия.. Тя не е вълшебно хапче все пак. Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 09:13 от multimodal

Общи условия

Активация на акаунт