ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 915
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
А ти как реши ,че можеш сама да подбереш лекарство за мишките си,защо не направите консулт с Хомеопат и той да прецени според случая.

# 541
Имам спешен въпрос. Кои лекарства, освен силиката, могат да предизвикат изхвърляне на чужди тела в организма. (майка ми има имплантиран силикон в окото. Едно време след еднократен прием изхвърли силикона, този й е втори)

# 542

Между другото вие от къде се сдобихте с Encyclopedia Homeopathica?

Price: Encyclopaedia Homeopathica comes in various packages (A to G). In each package the number of books vary and so does the price. The price of the complete EH (package G) is $2295.

Mного е скъпа, а я няма в библиотеката! Ако някой я има, може ли да я сподели?

Encyclopaedia Homeopathica е софтуер, няма как да го има в библиотека. Сдобил съм се от фирма Аrchibel: http://www.archibel.com/

Няма как да бъде споделено. Трябва да ce закупи програмата и да бъде инсталирана или да я откриете "хакната". Върви в комплкт с RADAR.

Ето демо версия на RADAR + EH - 30 days trial, free download:  http://www.archibel.com/demodownloads.html?&L=

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 23:33 от Nial

# 543
Имам спешен въпрос. Кои лекарства, освен силиката, могат да предизвикат изхвърляне на чужди тела в организма. (майка ми има имплантиран силикон в окото. Едно време след еднократен прием изхвърли силикона, този й е втори)

писах на лични

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 23:37 от Nial

# 544
  bouquet

("от организма" исках да кажа, де, ама се разбрахме.  Карбо В и карбо Ан може ли да предизвикат такова изхвърляне?

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 23:45 от Мечка Малинарка

# 545

Carb-an, Carb-v нямат известен такъв ефект, нито от доказване, нито от клинична практика.

Ти сама ли ще предписваш на майка си?

# 546
Не (двете заедно чоплим, тя от тях, аз от нас Laughing - стигнахме до тези двете, само дето са си противопоказни Crazy)

Що, ти ли искаш да й предпишеш? newsm53

Сега ще четем хилядОТО листа, изписани за всяко лекарство Crazy

# 547
Не съм във форума за да предписвам, нито пък да се бутам "нека аз да предпиша, нека аз".

И все пак е странно така да чоплите и да стигнете до две антагонистични по своите симптоми и миазмичен афинитет лекарства.

Нали не възнамерявате така да си самопредписвате?

Грешно е да се смята, че работата на хомеопата е да свали случая и да отчете всички симптоми на пациента, като превърне всеки от тях в рубрика от реперториума (за онези хомеопати които ползват такова нещо като реперториум).
Грешката идва от неправилното интерпретиране на термина "тоталността симптоми на болестта на пациента".
Автоматичното вкарване на симптоми в реперториума, в "насипен" вид няма нищо общо с методологията на хомеопатичното предписание.
Малко вероятно е дори лекарството, което покрива максимално "насипните" симптоми да има положителен ефект за човек.
Хомеопатът (онзи, който си разбира от работата) отчита йерархия на симптомите и начинът по които един симптом се отнася към друг.

Ако 10 ХЛ покривaт тоталността, това не означава че и десетте са подходящи за конкретния случаи.

Разместителното свойство от математиката не е валидно в хомеопатията: 3+2 HE е равно на 2+3.

Всяко едно от десетте лекарства ще има свои уникален начин по които симптомите се отнасят един към друг. Това е все едно да имаш десет точки (симптоми), но колко са възможните начини по които можеш да свържеш тези 10 точки?

Всяко едно лекарство има свои уникален "подпис" - характерен само за него начин по които симптомите се отнасят един към друг.

Ако някой "хомеопат" насипно реперторизира симптоми - той постъпва безотговорно и в разрез с Органон. Не постъпвайте и вие така....

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 00:27 от Nial

# 548
Encyclopaedia Homeopathica е софтуер, няма как да го има в библиотека. Сдобил съм се от фирма Аrchibel: http://www.archibel.com/

Няма как да бъде споделено. Трябва да ce закупи програмата и да бъде инсталирана или да я откриете "хакната". Върви в комплкт с RADAR.

Ето демо версия на RADAR + EH - 30 days trial, free download:  http://www.archibel.com/demodownloads.html?&L=

Аз мислех, че го има и като томове с описани изследвания; видях Радар-а, но не съм с Уиндоус за съжаление Sad

Цитат
А ти как реши ,че можеш сама да подбереш лекарство за мишките си,защо не направите консулт с Хомеопат и той да прецени според случая.
нямам идея от къде да намеря ветеринарен хомеопат, не съм убедена дори, че във ветеринарната практика предписват ХЛ индивидуално по хомеопатичните принципи, срещала съм само инфо за ветеринарни ХЛ тип осцилококцинум дето се изписват на общо основание.

Някой има ли представа как се процедира с животните?

# 549

British Association of Homeopathic Veterinary Surgeons

http://www.bahvs.com/

# 550

Аз мислех, че го има и като томове с описани изследвания; видях Радар-а, но не съм с Уиндоус за съжаление Sad

Разбира се че има.

В коя библиотека може да бъде открито - нямам представа. Аз имам всички томове в компютъра си.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 00:46 от Nial

# 551
За съжаление търсим по-скоро симптоматично лекарство.
Знаем конституцията й и главно по това ще се ориентираме. В интерес на истината сме въвели 5 симптома, 2 най-важни, другите отпаднаха.
Обаче за артрит първи пръст, средна става, излезе едното.
А за артрит пръсти, с изтръпване, безчувственост, схващане - излезе другото.
Тя сама ще си мисли, не е вчерашна. Има хомеопатични книги от времето, когато сигурно още съм играла на народна топка. Молбата си е нейна, знае какво е редно и какво не.
Аз само помагам доколкото мога.
Иначе дори аз, като блондинка под прикритие, видях, че са противоположни. Thinking

За другото просто се шегувам, де newsm53

Просто споделям. Знам иначе стандартните отговори в темата - "Недей..." "Не знаеш..." " Да не стане нещо..." Ми....най-много да получи артрит и на някой друг пръст Tired Решението си е нейно.

# 552
Генерирате ужасно много офтопик, но няма как да не ви отговоря защото ще излезе, 4е сте последна инстранция ина4е, а коментарите не са коректни.
Офтопика го генерираш предимно ти, особено след като неколкократно беше посъветвана да четеш спезиализирна литература, дори ти бяха дадени съвети за конкретни автори и книги. Но ти настояваш да получиш отговори на всичките си въпроси тук, в тази тема.

Освен това много умело извърташ нещата, така че да не изглеждат нехуманни експериментите с мишки, но истината е съвсем дуга. Нали не смяташ, че можеш да убедиш хората как единствената алтернатива на издевателствата върху живи същества е още по-нехуманна като това - „да правим рани на малки бебета вместо на мишки”.

Цитат

Върху тях изу4аваме процеса на лекуване на раните и защо е повреден при диабети4ните, и да, ве4е има открит на4ин ле4ението на диабети4ните рани да се ускори 4рез генна терапя (откритието не е мое а на шефката ми по този прокет още преди да запо4на да работя с нея )
Подходът на медицината е много погрешен, освен че е АНТИхуманен. Всичките и усилия в борбата с диабета са насочени не върху причините за болестта, а върху симптомите, които са следствие от нея. Нито  „лекуването” на рани, нито набавянето на инсулин отвън, ще промени по някакъв начин хода на болестта или ескалиращата в следващите поколения наследствена заболеваемост. Понятието, с което наричате тези жалки опити също е погрешно, става дума за симптоматично въздействие, а не за лечение, защото тези мерки в никакъв случай не могат да надскочат палиацията.

Ясно ми е, че се наливат адски много пари по вашите експериментални програми, и разбира се, който плаща, той поръчва музиката. Ако експерименталната наука беше независима, вероятно усилията щяха да бъдат насочени към изследване на средата и промените във факторите, които могат да бъдат причина за диабет. Защото единствено промяната в естествената среда на който и да е здрав организъм, има възможностт да го доведе до състояние на болест. Колкото до раните, има доказано работещи природни палиативни средства, които ще има да догонвате, и никак не вярвам, че някога ще ги настигнете, дори и използвайки последния писък на нАуката.

# 553
Здравейте. Детето ми е на почти 2 год. и досега не са ни предписвали хом. л-ва сега за първи път ни е  и имам въпросче. Всъщност той не боледува често, от м.септември досега и сополки не е имал до преди 10 дена. Почнаха да му текат обилни сополи, очите му бяха зачервени и вдигна т 37,2 два пъти. Личната ни предписа сиропче и капки, излекува се за 5 дена, но след 2 дена започна да кашля предимно през нощта, дразнеща кашлица с която дори се буди. А през деня кашля 2 или 3 пъти все едно има храчки. Вчера го заведох отново при личната (само при нея ходим) и за първи път ни предписа хом. л-ва, порових се за инфо и дозировка, но нещо не ми изглежда че тези л-ва са точните за нас (освен може би първото), а може би трите в комбинация стават. Реших да се консултирам с вас преди да ги почнем.
 1. Сулфур йодатум 9СН - по 5 гр. сутрин, 15 дена
 2. China 9ch - по 5 гр., 2 пъти на ден
 3. Калиум фосфорикум - 5 гр., 2 пъти на ден
Благодаря

# 554
  • Пловдив
Здравейте. Детето ми е на почти 2 год. и досега не са ни предписвали хом. л-ва сега за първи път ни е  и имам въпросче. Всъщност той не боледува често, от м.септември досега и сополки не е имал до преди 10 дена. Почнаха да му текат обилни сополи, очите му бяха зачервени и вдигна т 37,2 два пъти. Личната ни предписа сиропче и капки, излекува се за 5 дена, но след 2 дена започна да кашля предимно през нощта, дразнеща кашлица с която дори се буди. А през деня кашля 2 или 3 пъти все едно има храчки. Вчера го заведох отново при личната (само при нея ходим) и за първи път ни предписа хом. л-ва, порових се за инфо и дозировка, но нещо не ми изглежда че тези л-ва са точните за нас (освен може би първото), а може би трите в комбинация стават. Реших да се консултирам с вас преди да ги почнем.
 1. Сулфур йодатум 9СН - по 5 гр. сутрин, 15 дена
 2. China 9ch - по 5 гр., 2 пъти на ден
 3. Калиум фосфорикум - 5 гр., 2 пъти на ден
Благодаря

Мила,въобще не ги почвай!Кой ти ги изписа?Не мислиш ли,че са твърде много за едно дете!И...това предписание Не е по принципите на Класическата хомеопатия!Нужно е да прочетеш малко,за да разбереш,че хомеопатите предписват винаги по 1 лекарство и то под формата на капки.Интервюто при хом.трае цели 2 часа,че и повече!
Вас толкова дълго ли ви разпитваха?

Не давай подобни неща на детето си!Само ще му объркаш организма и...все пак не е толкова болно,нали? Peace

Общи условия

Активация на акаунт