ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 905
  • 768
  •   1
Отговори
# 555

Здравейте. Детето ми е на почти 2 год. и досега не са ни предписвали хом. л-ва сега за първи път ни е  и имам въпросче. Всъщност той не боледува често, от м.септември досега и сополки не е имал до преди 10 дена. Почнаха да му текат обилни сополи, очите му бяха зачервени и вдигна т 37,2 два пъти. Личната ни предписа сиропче и капки, излекува се за 5 дена, но след 2 дена започна да кашля предимно през нощта, дразнеща кашлица с която дори се буди. А през деня кашля 2 или 3 пъти все едно има храчки. Вчера го заведох отново при личната (само при нея ходим) и за първи път ни предписа хом. л-ва, порових се за инфо и дозировка, но нещо не ми изглежда че тези л-ва са точните за нас (освен може би първото), а може би трите в комбинация стават. Реших да се консултирам с вас преди да ги почнем.
 1. Сулфур йодатум 9СН - по 5 гр. сутрин, 15 дена
 2. China 9ch - по 5 гр., 2 пъти на ден
 3. Калиум фосфорикум - 5 гр., 2 пъти на ден
Благодаря

Toва предписание няма нищо общо с хомеопатията. Не са спазени основни принцип - следователно може да се нанесе вреда. Предписаните лекарства са антагонисти.
Ако желаете да се лекувате с хомеопатия - намерете добър КЛАСИЧЕСКИ хомеопат, а не някой псевдо.

# 556
  • Пловдив
Преди мен вече са писали....., но и аз - Не давай тези лекарства на детето си!
Моята фризиорка (нямам ер малък) вчера ми се хвали, как с дъщеря й, ходели в някакво ДКЦ при много добра хомеопатка...дала им 3 ХЛ, едното се взимало само веднъж месечно ....за укрепване на имунитета Rolling Eyes, другите две по схема ooooh!. Дъщеря и, след няколко дни се оправила, след 4 месечно лечение на бъбреци с АБ....Опитах се, да обесня...каквото мога, но тя си знае "много е добра тази х-ка, ние 4 месеца борим бактерия с АБ, а ето тя от веднъж, вече само при нея.... Rolling Eyes

# 557
  • Варна
Здравейте
С каква паста за зъби се мият децата, които са на хомеопатия?

# 558
  • Варна
Здравейте
С каква паста за зъби се мият децата, които са на хомеопатия?
Има детска на Билка. Моите много не я харесват, но се прилъгваме.

# 559
Детска Ненадент

# 560
Имам спешен въпрос. Кои лекарства, освен силиката, могат да предизвикат изхвърляне на чужди тела в организма. (майка ми има имплантиран силикон в окото. Едно време след еднократен прием изхвърли силикона, този й е втори)

Стана ми интересно това с изхвърлянето на чужди тела. Като е имплантирано нещо, по какъв начин излиза от организма, откъде минава? Не предизвиква ли поражения по пътя си  newsm78

# 561
Някой път предизвиква, за това на хора с импланти и трансплантации не се предписват някои конкретни ХЛ.
При всяко интервю хомеоаптът е длъжен да попита има ли хирургични операции, има ли импланти, за да съобрази предписанието си.

# 562
...дала им 3 ХЛ, едното се взимало само веднъж месечно ....за укрепване на имунитета Rolling Eyes, другите две по схема ooooh!. Дъщеря и, след няколко дни се оправила, след 4 месечно лечение на бъбреци с АБ....Опитах се, да обесня...каквото мога, но тя си знае "много е добра тази х-ка, ние 4 месеца борим бактерия с АБ, а ето тя от веднъж, вече само при нея.... Rolling Eyes

добре, ако не е от неправилно според теб предписаните ХЛ, от какво може да се е оправило момичето тогава?  newsm78

# 563

Някой път предизвиква, за това на хора с импланти и трансплантации не се предписват някои конкретни ХЛ.
При всяко интервю хомеоаптът е длъжен да попита има ли хирургични операции, има ли импланти, за да съобрази предписанието си.

По-скоро ми е интересно как излиза от организма и откъде минава, по кръвта ли се движи? Примерно силикона в окото на майката на Мечка Малинарка. През окото ли излиза, как?

# 564
  • Пловдив
...дала им 3 ХЛ, едното се взимало само веднъж месечно ....за укрепване на имунитета Rolling Eyes, другите две по схема ooooh!. Дъщеря и, след няколко дни се оправила, след 4 месечно лечение на бъбреци с АБ....Опитах се, да обесня...каквото мога, но тя си знае "много е добра тази х-ка, ние 4 месеца борим бактерия с АБ, а ето тя от веднъж, вече само при нея.... Rolling Eyes

добре, ако не е от неправилно според теб предписаните ХЛ, от какво може да се е оправило момичето тогава?  newsm78

Може наистина някое от ХЛ да е точното,но в комбинация с другите ефекта от излекуването надали ще е траен!

# 565
Благодаря за бързите отговори. Значи съмненията ми се оправдаха. Тя не е хомеопат, а доктор обща медицина, детски болести, хранене и диететика. Досега не ни е предписвала такива л-ва. А си водя и двете деца при нея. Усъмних се аз, защото като го прегледа каза че не е толкова болен и започна да разлиства и да чете една книжка и може би чак след 3,4 минути ми написа рецептата. Изглежда че тепърва ще се учи за хомеопат. И като се порових с гугълчо видях че нямат нищо общо с оплакванията ни, добре че се сетих да се консултирам тук.
Оф ами сега. Като не съм го водила при друг лекар. Ще ме посъветвате ли нещо, не ми се е случвало така да кашля предимно нощем, предполагам че защото е затворено помещението. Иначе другото си по-голямо дете съм мазала със св.маз когато е имала храчки, но туй малкото пък има 2 хреми изкарани досега, това му е третото разболяване така да се каже

# 566
  • Пловдив

добре, ако не е от неправилно според теб предписаните ХЛ, от какво може да се е оправило момичето тогава?  newsm78
Ами да речем от 4 месечното лечение с АБ, да речем от мисълта, че тези ХЛ ще и помогнат, или пък от някое от предписаните и ХЛ, което по случайност(със сигурност не от знание на въпросната хомеопатка)се е оказало подобно. Дадох примера за да подчертая, неправилното изписване на повече от едно ХЛ, да не говорим, че такова ХЛ за укрепване на имунитета в кл.хомеопатия няма.

пп Бегемот, демонстрираш интерес към темата.., наистина ще ти е полезно първо да прочетеш книгите които ти предложих преди време. Вярваш или не, дават поввече отговори отколкото ще получиш тук във форума Peace.

# 567
  • Пловдив
Благодаря за бързите отговори. Значи съмненията ми се оправдаха. Тя не е хомеопат, а доктор обща медицина, детски болести, хранене и диететика. Досега не ни е предписвала такива л-ва. А си водя и двете деца при нея. Усъмних се аз, защото като го прегледа каза че не е толкова болен и започна да разлиства и да чете една книжка и може би чак след 3,4 минути ми написа рецептата. Изглежда че тепърва ще се учи за хомеопат. И като се порових с гугълчо видях че нямат нищо общо с оплакванията ни, добре че се сетих да се консултирам тук.
Оф ами сега. Като не съм го водила при друг лекар. Ще ме посъветвате ли нещо, не ми се е случвало така да кашля предимно нощем, предполагам че защото е затворено помещението. Иначе другото си по-голямо дете съм мазала със св.маз когато е имала храчки, но туй малкото пък има 2 хреми изкарани досега, това му е третото разболяване така да се каже

Виж,не гадай и вместо да се тревожиш намери добър хомеопат,ако си решила да лекуваш децата си така.Но първо прочети малко/много/ инфо по въпроса що е Класическа хом. и как тя лекува,за да знаеш какво искаш и какво да търсиш!

Може да кашля от много неща...алергия?Или...нещо съвсем друго.

Успех!

# 568

От някое от лекарствата, но от кое? И това, че симптоматинчо се е повлияла краткосрочно, какво  отношение има към динамиката на човек като цялло и дългосрочно?

# 569

Има много добър класически хомеопат, който практикува в Попово и Търговище. Става дума за д-р Румяна Йорданова (обучавала се е в Хомеопатично общество, а сега и в нашето училище продължава с допълнителна квалификация, иначе е със специалности обща медицина и педиатрия). Ако се интересувате от координати - мога да ви изпратя на лични. Тя практикува изцяло класическа хомеопатия, съгласно принципите й, разписани в  Органон.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 14:44 от Nial

Общи условия

Активация на акаунт