ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 893
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря за бързите отговори. Значи съмненията ми се оправдаха. Тя не е хомеопат, а доктор обща медицина, детски болести, хранене и диететика. Досега не ни е предписвала такива л-ва. А си водя и двете деца при нея. Усъмних се аз, защото като го прегледа каза че не е толкова болен и започна да разлиства и да чете една книжка и може би чак след 3,4 минути ми написа рецептата. Изглежда че тепърва ще се учи за хомеопат. И като се порових с гугълчо видях че нямат нищо общо с оплакванията ни, добре че се сетих да се консултирам тук.
Оф ами сега. Като не съм го водила при друг лекар. Ще ме посъветвате ли нещо, не ми се е случвало така да кашля предимно нощем, предполагам че защото е затворено помещението. Иначе другото си по-голямо дете съм мазала със св.маз когато е имала храчки, но туй малкото пък има 2 хреми изкарани досега, това му е третото разболяване така да се каже

Има много добър класически хомеопат, който практикува в Попово и Търговище. Става дума за д-р Румяна Йорданова (обучавала се е в Хомеопатично общество, а сега и в нашето училище продължава с допълнителна квалификация, иначе е със специалности обща медицина и педиатрия). Ако се интересувате от координати - мога да ви изпратя на лични. Тя практикува изцяло класическа хомеопатия, съгласно принципите й, разписани в  Органон.
Да, ще ви бъда благодарна.  Не знаех , че имаме хомеопат в града. Спасихте ме

# 571
...дала им 3 ХЛ, едното се взимало само веднъж месечно ....за укрепване на имунитета Rolling Eyes, другите две по схема ooooh!. Дъщеря и, след няколко дни се оправила, след 4 месечно лечение на бъбреци с АБ....Опитах се, да обесня...каквото мога, но тя си знае "много е добра тази х-ка, ние 4 месеца борим бактерия с АБ, а ето тя от веднъж, вече само при нея.... Rolling Eyes

добре, ако не е от неправилно според теб предписаните ХЛ, от какво може да се е оправило момичето тогава?  newsm78

Може наистина някое от ХЛ да е точното,но в комбинация с другите ефекта от излекуването надали ще е траен!

Не само това, ами този начин на предписание често води до подтискания. Както с алопатични лекарства, така и с хомеопатични са възможни подтискания. Нищо че на пръв поглед симптомите са се повлияли, ако се появи някое заболяване на по-дълбоко ниво, майката няма и да разбере какво са направили, защото боароци не учат закона на Херинг и няма дори да допуснат, че в тях е причината..  ooooh!

# 572
Има много добър класически хомеопат, който практикува в Попово и Търговище. Става дума за д-р Румяна Йорданова (обучавала се е в Хомеопатично общество, а сега и в нашето училище продължава с допълнителна квалификация, иначе е със специалности обща медицина и педиатрия). Ако се интересувате от координати - мога да ви изпратя на лични. Тя практикува изцяло класическа хомеопатия, съгласно принципите й, разписани в  Органон.
Nial, има ли такъв в Бургас?

# 573
Появила се е киста на окото, не на клепача, а на самото око външна киста (болки плюс главоболие) при майка ми. Един път й е пукана оперативно, изтекла е течността плюс част от имплантирания силикон. Докторите в София са казали, че е възможно да се напълни веднага отново пак и така да се пука периодично, за да излезе каквото има да излиза. (разбира се силиконът не е трябвало да излиза, ама.... Sad). Само че кистата не се е напълнила пак, а болките са продължили. След прием на фосфор, два дни след това кистата се  е напълнила, отворила си е сама дупка и е текло ли текло, включително всичкия силикон. Простете езика, ама терминологично не съм наясно.
Едното око не вижда въобще, другото е с 11 диоптъра, въпреки че и то бе официално отписано. Майка ми се бори упорито с всякакви методи - медитация, ароматолечение, фън шуй подредби разни, накрая хомеопатия - не се знае точно кой метод е повлиял, но е факт, че окото вижда.
Води се инвалид с придружител, а всъщност ми гледа децата Praynig

# 574
...дала им 3 ХЛ, едното се взимало само веднъж месечно ....за укрепване на имунитета Rolling Eyes, другите две по схема ooooh!. Дъщеря и, след няколко дни се оправила, след 4 месечно лечение на бъбреци с АБ....Опитах се, да обесня...каквото мога, но тя си знае "много е добра тази х-ка, ние 4 месеца борим бактерия с АБ, а ето тя от веднъж, вече само при нея.... Rolling Eyes

добре, ако не е от неправилно според теб предписаните ХЛ, от какво може да се е оправило момичето тогава?  newsm78

От някое от лекарствата, но от кое? И това, че симптоматинчо се е повлияла краткосрочно, какво  отношение има към динамиката на човек като цялло и дългосрочно?

Е от къде знаем, дали е краткосро4но или дългосро4но - нали си е добре за сега?

А това, което mamaden спомена

Цитат
Ами да речем от 4 месечното лечение с АБ, да речем от мисълта, че тези ХЛ ще и помогнат

е добър пример за слу4айна корелация между приема на ХЛ и оздравяването, или пацебо ефект.

В колко ли от от слу4аите, в които хората казват ЗА МЕН ПОДЕЙСТВА не се е слу4ило същото? За това по-рано казах, 4е анекдоти4ното доказателство (т.е. на базата на опит на познати) за ефективността на нещо не е добро доказателство Wink

А аз имам въпрос който не се споменава в Органона, в интернет пише разни работи, но видяхме, 4е сайтовете могат да са противоре4иви.

Относно ХЛ на гранули ми е единия въпрос: паметта от водата на кристалите на захарта от гранулите ли се предава или как става запазването на информацията.

Другото за капките, ако се разтварят във вода (както съветват някъде), първо, това не е ли по своята същност допълнително потенциране - все пак е разреждане; и второ - трябва ли водата да е дестилирана и дейонизирана, за да се избегнат потенциални интерференции между ХЛ и веществата, с които водата-разтворител е била в контакт по-рано: примерно в минералната вода има следи от много разли4ни йони, а в 4ешмяната с какво ли не е била в контакт..

# 575
Оххххххххххх ,не ми се четат твоите дерзания, относно хомеопатията!Това е форум на майките и не мисля, че можеш да намериш отговорите си тук.Запиши се да учиш хомеопатия и ще разбереш всичко, което те интересува.Ако целта ти е, да ни разколебаеш по отношение на хомеопатията,няма да имаш успех  Twisted Evil

# 576
Да, добре е да е в дестилирана вода. Потенцирането е минимално спрямо зададената гранула в разтвора, в същото време не е същата потенция, тоест така, както трябва да бъде при последващи приеми.
 Всъщност само преди няколко странички коментирахме това. Не ни ли четеш въобще? Rolling Eyes Laughing

За другото не мога да ти отговоря. Не знам, може би някак се "капсулират бонбонките" и така се запазва информацията...не знам.

# 577
Аз отдавна спрях да чета терзнията на бегемот за хомеопатията.. скучно ми е.. и за какво е цялата работа - да се научи да лекува мишоците с хомео ли.. не схващам...

# 578
  • София
Аз отдавна спрях да чета терзнията на бегемот за хомеопатията.. скучно ми е.. и за какво е цялата работа - да се научи да лекува мишоците с хомео ли.. не схващам...
И аз така  Peace

# 579
  • ул. "Мечтание"

да докаже, че хомеопатията е опасна измишльотина... ама май нещо не ѝ се получава!  Sunglasses

# 580
Да докажа, че хомеопатията е опасна?! Всъщност преди да вляза в този форум, бях напълно убедена, че ХЛ са един от най-безопасните субстанции. Дори лично съм участвала в демонстрации за безопасността на ХЛ: употребявала съм много ХЛ в големи количества, и никога нищо не ми е ставало, включително беладона и арсен. Не се опитвам и да докажа, че е измишльотина. Търся доказателство, че не е измишльотина. Както видях по-горе, това, че у някой е проработило не би могло да бъде доказателство, защото и не-хомеопатични неща "проработват".

Всъщност тук научих, че когато не е правилно прилагана, хомеопатията може да бъде опасна.

Продължава да не ми е ясно дали гранулите са достатъчно добри: може би не са, и затова от беладоната и арсена (на гранули) нищо да не ми е ставало?

Също продължава да не ми е ясно как хомеопатията е успешно прилагана при животни, след като си служи с човешкото холистично цяло.

Aз пък не мога да разбера вие как може да използвате нещо върху вас и децата ви, само защото някой ви е казал, че е добро, ей така на доверие, без да се интересувате по-подробно. На това ли му се вика "информиран избор"? За да е истински информиран един избор, трябва според мен да сте по-добре запознати с хомеопатията. Но ако сте добре запознати, защо никой не иска да ми отговори на най-прости въпроси? Например, вие като давате хомеопатични гранули на децата си сигурни ли сте, че те са точно толкова ефективни, колкото и потенцирания разтвор? Или не давате гранули? Или ако сте сигурни - от къде?

# 581
А аз да те попитам,ти като ходиш при алопат ,искаш ли му дипломата, интересуваш ли се за всяко лекарство, как ще ти подейства.Или щом е алопат ,той знае какво прави и какво лекарство предписва.Мъжът ми щеше да умре от един кадЪрен алопат,казва му че е алергичен към пенецилин и той му предписва АБ с пенецилин,5 мин след приема направи шок.Е ...........При адвокат прочиташ ли всичко по казуса за който си при него,за да видиш дали греши.И ние според информацията в нета или книги сме решили,че хомеопатията е най-добра за нас и децата ни и сме потърсили най-добрите хомеопати,рискуваме толкова,колкото във всяка ситуация, в която търсим специалист  Peace

# 582
Продължава да не ми е ясно дали гранулите са достатъчно добри: може би не са, и затова от беладоната и арсена (на гранули) нищо да не ми е ставало?

Не ти е ставало заради липсата на достатъчно подобие.  Peace
Гранулите при еднократен прием са си добре, ако се наложи повторение, тогава се мисли за течна форма.

# 583
  • Пловдив
Ох,да стана тягостно да се мъчим да Убедим някой Не вярващ  в действието на хом! ooooh!А ти Бегемот да не си кандидат хомеопат и тук пишейки да си попълваш дупките,а???? Wink

А аз да си питам нещо...какво мислите по следния въпрос:през септ. или  октомври детето имаше оплаквания от типа на хъркане,спане с отворена уста,запушен нос...като симптоми на увеличена 3-та сливица.След посещение по хом. ни даде ХЛ и детето се повлия мн.добре още на 3-тия ден!До скоро обаче...Бях питала хом.дали този процес на "оздравяване" е обратим-каза Не!Добре,но сега детето пак е с подобни симптоми... Tired...тогава???Даже отчитам,че има и намален слух и ще го водя на УНГ да проверим как е.

Вие какво мислите?

# 584

Че вече е крайно време да смениш хомеопата  Peace.

Бегемот, мама 123 ти го е казала добре - няма как всеки един човек да е специалист по всичко, нали? Няма как да знаем дали гранулите или течните са по-добри; за първи прием знаем, че е ок с гранулите; за последващ прием знаем, че трябва потенцията да е малко по-висока от предишната. Знаем и основните принципи на хомеопатията - това е достатъчно, за да се ориентираме дали хомеопатът е такъв, който ги спазва. От там насетне - ама защо това ХЛ, ама защо в тази потенция, ама защо толкова пъти - това е работата на хомеопата. Нали все пак, ако няма да ставаме хомеопати, не е нужно да го изместваме. А пък този, който дълбоко се интересува, както и ти - да си чете, да се образова, да учи... Ама не става хем да сме мастити адвокати, хем да сме светила в медицината, хем да сме прекрасни хомеопати, хем да сме перфектни психолози и педагози, че и да си изпълняваме нашите си професии, които може да са съвсем различни от гореизброените; да не споменавам и домакинстване, готвене и т.н. - и там си е цяла наука Wink. Иначе - накрая просто ще се озовем на 4-ти км.  Laughing (то хич не е смешно де, ама... Rolling Eyes).

Общи условия

Активация на акаунт