ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 889
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Е...стига,де!
Няма да го давам след 40дни,а казах да има интервал м/у предния прием на ХЛ и този от 40дни!Така,че Туб. ще го давам на15-16 април,защото предния прием на конст. беше на 11.03.

# 601
Я ме светнете какви са тия интервали между ХЛ от по 40 дни  Praynig
Никога не са ни казвали да спазваме интервали нито на мен, нито на детето....

Почти масово е прието, че на всеки 30-40 дни трябва да се прави проследяване. Това е валидно главно за конституционално лечение. Има ситуации, които изискват по често проследяване, например всяка седмица, или пък подържане на активна всекидневна връзка.

Що се отнася до интервал от 40 дни м/у приемите....това са някакви свободни съчинения. Никъде няма такива стандартизирани препоръки. Някой е чел Органон, ама криво го е чел. Хомеопатията подхожда индивидуално към всеки човек. Интервалът между приемите ще е такъв, какъвто динамиката на случая изисква.

Абсолютно погрешно е днес да определя ХЛ (на база това което отчитам като динмамика днес) и да го предпиша да се пие след n на брой дни. Това е в разрез с всякаква разумна логика, да не говорим за принципи на хомеопатията.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 14:40 от Nial

# 602
Е...стига,де!
Няма да го давам след 40дни,а казах да има интервал м/у предния прием на ХЛ и този от 40дни!Така,че Туб. ще го давам на15-16 април,защото предния прием на конст. беше на 11.03.

Ку-ку, ру-ку .....

Ти..... луда ли си или тепърва полудяваш, или пък на "хомеопата" ти му е изпила чавка мозъка?  Grinning

Днес е 1ви април, до 15-16 април са 15-16 дни. За 15-16 дни случаят може да претърпи сериозна динамика и е силно възможно предписаният днес Tub, да няма никакво отношение към детето ти тогава (параграф 3 на Органон).

Дано написаното от теб е първоаприлска шега....

# 603
Joy Joy Joy
Tandonova прав е Ниал.. но предполагам това отлагане за 15ти е твоя приумица.. по добре го послушай и си даай лекарството..

# 604
  • Пловдив
Как пък аз да си го измисля...Аз исках да го отложа до вторник,когато ще ходим при УНГ-то,за да види моментното с-ние на детето преди да се е повлияло от ХЛ!Това пак ли не е правилно? Rolling Eyes

А за 15-16 април предложи хом.-аз разбрах,че ще си "пречат" предишното и новото ХЛ.Нали предишното още действа след скорошен прием?

# 605
Ку-ку, ру-ку....

И как пък го изчисли тоя ми ти "хомеопат", че ще действа точно 40 дни?  Shocked Ами ако действа 42 и ти дадеш Tub. и се "застъпят"...няма ли да си "пречат"?  Shocked

Бахти и свободните съчинения (Nial повръща обилно)

"тъй като гледам, ми се чини, че къмто 15-16 април лекарството ще спре да действа" (Nial повръща още по-обилно)

Ами ако случайно, ама съвсем случайно това ХЛ което "действа", вземе че продължи да "действа" 3 месеца, вместо 40 дни?

Друг е върпосът, че хомеопатичните лекарства НЕ действат - те само стимулират ЖС, а тя е тази която извършва действието. В хомеопатията действието не произтича от лекарството, а от ЖС. По-просто казано - ХЛ се явява стимул за ЖС, "ръчка я" и тя като се засили и тръгва в една посока, щото е стимулирана от ХЛ. Пък като й "хакнем" друг стимул - тя почва да търчи в друга посока  Grinning И така. Хайде най-накрая да се разберем, че ХЛ не са субстанции, които се натрупват в организма и са с отложено действие и за това една гранула издържа 40 дни.

# 606
  • Пловдив
Ку-ку, ру-ку....

И как пък го изчисли тоя ми ти "хомеопат", че ще действа точно 40 дни?  Shocked Ами ако действа 42 и ти дадеш Tub. и се "застъпят"...няма ли да си "пречат"?  Shocked

Бахти и свободните съчинения (Nial повръща обилно)

"тъй като гледам, ми се чини, че къмто 15-16 април лекарството ще спре да действа" (Nial повръща още по-обилно)

Аз исках да го отложа до вторник,когато ще ходим при УНГ-то,за да види моментното с-ние на детето преди да се е повлияло от ХЛ!Това пак ли не е правилно?

А за това...

# 607

Аз исках да го отложа до вторник,когато ще ходим при УНГ-то,за да види моментното с-ние на детето преди да се е повлияло от ХЛ!Това пак ли не е правилно?

А за това...

Извинявай....ти от кой Марс точно падаш?  Grinning

Ако за теб мнението на УНГ има значение, логично е първо да заведеш детето на УНГ, да го прегледа и после с получената от доктора информация да идеш при хомеопата, щото може да му е полезна (ако знае как да я използва)...и чак тогава да определя ХЛ.

Каква е логиката първо да се определи ХЛ, пък после да ходите на преглед при УНГ? Ами ако УНГ види нещо, което ако хомеопата знаеше би повлияло на изборът му на ХЛ?

Радиацията от Япония да не би да е стигнала вече Пловдив?  Grinning Grinning Grinning

# 608
Аз си мисля, че има значение какво ще каже унг-то, защото може да се окаже, че има просто сополи, ама може и сополите да са от възпалена трета сливица, тоест не трябва ли тук да се лекуват аденоиди или квото там се води, а не просто хрема.... Thinking

# 609
  • Пловдив
Ох,Ниал ме изравни не със Земята,а с Марс...че и от японската радиация прихванах! WinkВиж,Ниал,не си идвай скоро тук да не се заразиш и ти!

Мече,благодаря ти!И аз така мисля! Peace

# 610

Ох,Ниал ме изравни не със Земята,а с Марс...че и от японската радиация прихванах! WinkВиж,Ниал,не си идвай скоро тук да не се заразиш и ти!

Ааааа, където сам се туриш, никой не може да те тури!  Hug

А пък аз ше се ходя, където си искам Wink

Мен такЪви ниски вибрации не ме ловят, аз съм феноменален с почти космическа сила и сам свети Господ безподобен ми говори в лявото ушо, а майка му - в дясното  Grinning Grinning Grinning

# 611

Като мислиш, що не го заведе първо на УНГ, пък после с хомеопата да умувате к'во е лекарството?

# 612
А аз да те попитам,ти като ходиш при алопат ,искаш ли му дипломата, интересуваш ли се за всяко лекарство, как ще ти подейства.

абсолютно!

Продължава да не ми е ясно дали гранулите са достатъчно добри: може би не са, и затова от беладоната и арсена (на гранули) нищо да не ми е ставало?

Не ти е ставало заради липсата на достатъчно подобие.  Peace
Гранулите при еднократен прием са си добре, ако се наложи повторение, тогава се мисли за течна форма.

какво подобие: аз не се лекувам с тях, аз съм здрава, не би ли трябвало да се появи доказване или да ми навредят по някакъв на4ин?!

А защо за еднократен прием гранулите са добре, а не и за многократен, не разбирам връзката между кратността на приема, формата на лекарството и ефекта? Питам хомеопатите.

Между другото, това

Цитат
Ами ако УНГ види нещо, което ако хомеопата знаеше би повлияло на изборът му на ХЛ?

ме наведе на мисълта: достатъ4но ли е тогава за интервюто т.е. 4овек да си "самоопредели" така да се каже симптомите, без да е обстойно прегледан с медицинска апаратура и от лекар; например, високата кръвна захар при диабета е симптом, но той не е пряко видим, в такъв слу4ай взима ли се предвид при интервюто?

# 613
  • Пловдив

Като мислиш, що не го заведе първо на УНГ, пък после с хомеопата да умувате к'во е лекарството?

ЩоТ не е толкова просто както на теб ти изглежда!

# 614

А защо за еднократен прием гранулите са добре, а не и за многократен, не разбирам връзката между кратността на приема, формата на лекарството и ефекта? Питам хомеопатите.

Защото праграф 247 на Органон.

Общи условия

Активация на акаунт