ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 899
  • 768
  •   1
Отговори
# 615

Мече,благодаря ти!И аз така мисля! Peace

Като мислиш, що не го заведе първо на УНГ, пък после с хомеопата да умувате к'во е лекарството?

ЩоТ не е толкова просто както на теб ти изглежда!

Еми....като сте си го направили сложно. Аз съм прост и всичко ми изглежда мноо просто  Grinning Grinning Grinning

# 616
  • Пловдив
В крайна сметка ще помагаш ли или ще укоряваш?

# 617

достатъ4но ли е тогава за интервюто т.е. 4овек да си "самоопредели" така да се каже симптомите, без да е обстойно прегледан с медицинска апаратура и от лекар

Понякога е достатъчно, понякога не е .
След здравната реформа в БГ е факт, че лекарите рядко отделят повече от 10 минути за преглед, така че прегледът в никой случай не е по-обстоен от двучасово хомеопатично интервю.
Има обективни симптоми, които пациентът сам отчита, както и отчита специфичния начин по който се чувства във връзка с конкретен симптом.
Има случаи, когато има нужда от образна диагностика.
Хомеопатът трябва да реши, ако е лекар, ако не е е добре да не отхвърля диагностичната страна на медицината. Хомеопатията като метод се различава диаметрално от алопатичният метод по отношение на терапевтичното въздействие, но аз лично виждам логика в това диагностичните способности на медицината да обслужват хомеоаптичната терапия. и все пак - човек не е само кожа и кости. Знаем, че мисловните модели са причина за емоционалните реакции, а те заедно влиаят на соматинчото. Още Фройд вижда тази връзка, а Адлер задълбочава своите излседвания в областта на органните неврози. По простичко - личните ми споразумения за това кое е допустимо или не определят дали ще се засрамя или не; когато съм засрамен аз съм склонен да се изчервявам - връзката Ум-Тяло.

# 618

В крайна сметка ще помагаш ли или ще укоряваш?

Ама ти си в дълбока заблуда, ако си мислиш, че те укорявам. Ако си се почувствала укорена, това е само начинът по, който ТИ си се почувствала, във връзка с написаното от мен. Далеч съм от мисълта да укорявам когото и да е , за каквото и да е.
Това е форум - място в което изразяваме свободно мения. Аз изразих мнение, по начинът по който го изразих - с възмущение и щипка хумор...щото за мен дереджето е трагикомично. Ти как приемаш моето свободно изразено мнение е отделен въпрос, над който ако искаш може да се замислиш. Човек научава много за себе си, когато наблюдава и анализира своите реакции във връзка с поведението на другите.

След като човек пише във форум и споделя, трябва да е готов да прочете всякакви мнения, написани по всевъзможен начин. Едното върви в комплект с другото. Който го е страх от мечки - да не ходи в гората.

Пък и да ти кажа, како....аз бая съм понаписал и си мисля, че от това може да извлече полза....който иска, така че - помагам!     bouquet

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 15:47 от Nial

# 619
  • Пловдив
Съгласна съм,че досега беше така/да помагаш/ и много ми хареса.Надявам се и занапред да е така! Peace И не съм се засегнала,а просто се чудя как все аз не сполучвам...и каквото споделя или е неправилно или...

само не ми казвай смени си хом

Нали имаше и химици сред нас...някой може ли да разясни какво всъщност е това...бензалкониев хлорид, бензилов алкохол, Peace

# 620

Съгласна съм,че досега беше така/да помагаш/ и много ми хареса.Надявам се и занапред да е така! Peace И не съм се засегнала,а просто се чудя как все аз не сполучвам...и каквото споделя или е неправилно или...

само не ми казвай смени си хом

Ами то не само хомеопата, ами и основен ремонт на високите етажи е нужно да направиш. Сега да не вземе да се засегнеш пак! Фактите са си фактки, а пък аз колкото повече чета тук, толкова повече се убеждавам, че Принципът на подобието е голяма работа. Пациент и хомеопат са си подобни....и на акъл, и на светоглед.

Светла й памет на прабаба ми, тя казваше: Хвани единия - блъсни в другия....така че и селските женици си имат своето Similia similibus curentur...

Ако искаш, пък, замисли се защо все ти "не сполучваш"... едва ли някой ти прави черни магии с такава цел...

# 621
  • Пловдив
Замисляла съм се,повярвай! Peace Но все има някои "неща",които пречат...всичко да е ОК!Ето и ти ми беше предложил една алтернатива,но и тя не стана.Сигурно заради горните ми етажи,нали? Mr. Green

# 622
... Пациент и хомеопат са си подобни....и на акъл, и на светоглед.

Simple Smile Много ми хареса това! Нали човек обикаля обикновенно няколко хомеопата докато намери точния за него, т.е. намира са подобието  Grinning

# 623
какво подобие: аз не се лекувам с тях, аз съм здрава, не би ли трябвало да се появи доказване или да ми навредят по някакъв на4ин?!
Прочети пак как се правят доказванията - Nial е писал по назад.  Peace

Ако искаш да си навредиш, въпросът е друг, но пак си трябват определени условия, за да могат лекарствата да влязат в резонанс с твоя организъм. Неподобните лекарства нямат никакво въздействие върху организма, освен ако не са майчина тинктура или потенция под 12С.

# 624
  • Пловдив
Ей, че интересно станало на 1-ви април в форума Grinning.....

# 625
но аз лично виждам логика в това диагностичните способности на медицината да обслужват хомеоаптичната терапия

Тандонова, според мен тук ти е отговорил за УНГ-то Grinning

Аз лично постовете на Ниал и Александър (постовете им по същество) и тук-там на още някой-друг потребител си ги имам на уърд качени, нещо като "помагало по хомеопатия" Peace

... Пациент и хомеопат са си подобни....и на акъл, и на светоглед.

Simple Smile Много ми хареса това! Нали човек обикаля обикновенно няколко хомеопата докато намери точния за него, т.е. намира са подобието  Grinning
newsm78 newsm78 newsm78 Друг като мене нЕма Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Ниал го е хванала пролетната умора май, или леко е слънчасал.... Thinking

# 626

Ц  Grinning Възпали ми се въображението от извращения.

# 627
Аз нещо съвсем се обърках, из Органон:

Цитат
§ 247.  Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство, без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата

Тоест, всички ХЛ /независимо разтвор или гранули/ трябва да се взимат само еднократно до промяна на картината?

какво подобие: аз не се лекувам с тях, аз съм здрава, не би ли трябвало да се появи доказване или да ми навредят по някакъв на4ин?!
Прочети пак как се правят доказванията - Nial е писал по назад.  Peace

Ако искаш да си навредиш, въпросът е друг, но пак си трябват определени условия, за да могат лекарствата да влязат в резонанс с твоя организъм. Неподобните лекарства нямат никакво въздействие върху организма, освен ако не са майчина тинктура или потенция под 12С.

Aз до колкото разбрах от подобието зависи какъв симптом ще се появи, а не дали ще се появи изобщо при доказването; вече при лечението ако няма подобие с болестта естествено няма да подейства, но там е друго. Т.е. на здрав човек все някакси винаги ще подейства.

Прочитам пак, там, а и на други места е обяснено така:

Доказването се извършва при здрави хора; снема им се интервю, решава се какво ще се доказва; засекретява се и има и плацебо група; скоро след приема започват да се проявяват симптомите;

при различните хора се проявяват различни симптоми в зависимост от жизнената сила, и едно лекарство може да прояви различни, дори хиляди на брой, симптоми, но все ще прояви някакви симптоми.
Накрая симптомите се обобщават статистически и с най-висок приоритет са симптомите, които всички участници в доказването са изявили.
Щом има симптоми, които всички участници проявяват, как е възможно при мен да не се е проявил нито един?!

Цитат
Хомеопатичната общност е утвърдила стандарти - 3 приема на ХЛ дневно за два дни, след което се спира приемът и се отчита динамиката. Няма човек, при който да няма изявяване на симптоми.
newsm78 newsm78

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 22:07 от begem0t_

# 628
Аз нещо съвсем се обърках, из Органон:

Цитат
§ 247.  Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство, без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата

Тоест, всички ХЛ /независимо разтвор или гранули/ трябва да се взимат само еднократно до промяна на картината?

Неправилно мислене. Това е една от най -свободните и лишени от логика интерпретации, която съм чувал.
 Когато течното лекарство се сукусира, кинетичната енергия на удара променя динамизацията на ХЛ и може да се повтори отново, като вече динамизацията е различна. Написано е в последното изречение на същия параграф.

# 629

Щом има симптоми, които всички участници проявяват, как е възможно при мен да не се е проявил нито един?!

Беше ли свален случаят преди доказването, съгласно стандартите за сваляне на случай?

Свлаен ли беше случаят след края на доказването, съгласно стандартите за сваляне на случай?

Отчетено ли беше отсъствие на динамика на база на двата случая?

С неразбирането, което демонстрирате тук, при все че казвате, че четете, дълбоко се съмнявам еспериментът да е проведен правилно.

Когато някой не желае да приеме в готов вид Органон и принципите на хомеопатия (науката не се нуждае от вяра), той е свободен да  проведе сам експеримент и да открие отново топлата вода.
Ако експериментът се проведе, така както са зададен неговите параметри- резултатите, при равни други условия винаги ще са едни и същи. Нали е важно да има повтаряемост?

Ако искате "око да види, ръка да пипне" - проведете експеримент, по начина по който е утвърдено да се провежда конкретния експеримент. Когато получите същите резултати, може да започнете да си задавате въпроси защо сте получили резултатите които сте получили.

Ако не провеждате експеримента съгласно препоръките, то....  

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 22:45 от Nial

Общи условия

Активация на акаунт