Отговори
# 75
И аз почти нямам линия негра. Съвсем леко се забелязва. За окосмяването също бих казала, че е понамаляло  newsm78
Буби, разбира се, че е важно бебето как е, а не дали ти е голям или малък корема.
На мен някои ми казват, че все едно съм глътнала топка, други казват, че ми е малко коремчето....Все ми е тая  Peace
Важното е, че многоо си го харесвам, разбира се преди всичко, че бебчо е ОК по рамери  Heart Eyes

# 76
  • софия
Aз слагам лаптопа на краката и го подпирам с коремче, но само докато пиша, а и моя е много лек и малък.
Буби повечето хора не се съобразяват че може да те засегнат с дадени коментари. Ще раждам в Шейново, другия вариант е Вита но там трябва да платя към 3000лв, не знам дали си заслужава, по скоро ме притеснява че е малка болница.
Моето коремче  е космато също Embarassed, дали сега си го гледам по от близо не знам. Още нямам линия, не помня кога се появи първия път newsm78

# 77
Привет на всички прекрасни девойки тук!
Мине не мине и нещо ме отдели от форума за няколко дни, после още няколко докато наваксам и ето, че изпуснах почти цяла тема, но мислено винаги съм със всички вас.

Доста събития съм изпуснала (както обикновено  Embarassed) няма да се опитвам да отразявам всичко, просто защото ми се вижда "след дъжд качулка".

Чин отново прекрасна тема   bouquet ти си нашата гордост.

Най - важното (според мен) е да стисна палци за бебката на Цвети и проблема на Вещи, милите дано нещата се поуправят и да дочакат необходимия срок.

Браво за добрите резултати от последните прегледи на всички, и аз мисля днес да намина през док, но не знам какво точно да очаквам, че той май само за изследванията спазва някакви срокове иначе прегледите преминават в зависимост от моментното му настроение.

А и за срещата да не пропусна, хайде давайте наистина да се организираме нещо, ще е мнооого хубаво да се видим пак.

За отворените врати в ТК, да взема да дойда и аз ли  newsm78 (нали за 29.03. става дума), преди не съм ходила по такива работи, не знам как реших, че ще раждам в Шейново, но сега това ми е голяма главоблъсканица.

Айде приятен ден на всички, добре че вече времето поне се оправи та да живнем и ние.

П.П. Ей ми аз сега като си видях лентичката май съм нагазила вече в третия триместър юхуууу  Laughing  Laughing (точно 90 дни до края).

# 78
  • Sofia
Вярно много сте изписали за няколко часа, в които ви изпуснах от поглед.  Laughing

Хеберлеа, супер звучи тази лещичка, а дали може зехтинът да се замени с масло?  newsm78

Лаптопът и аз го слагам на корема, но над одеалото и като почне да ми понапича, го премествам. Опитвам и под корема да го опирам, но ми е неудобно и далече. Искам една подвижна масичка, на която да си го поставям.  Laughing Ама нямаааа.

За водно раждане и аз подпитах преди няколко теми, но никой не отговори, явно не го обмисляте. Преди време една колежка от Германия ми беше казала, че е раждала във вода и било прекрасно, тук в една тема обаче четох, че в БГ пак преди самото раждане те изкарват и си раждаш на магарето.  Rolling Eyes

Тази сутрин бях до офиса, да ми кажат кой ми е заместник и да му покажа нещата. Вече се чувствам много по-спокойна, не знам защо. Но така ме досмеша, човекът вече си лепнал титличката ми в подписа на мейла.  Crazy

Моят корем си ми е косматичък, но май по принцип, не съм забелязала да е по-зле от преди. Но краката май доста по-бавно ми се окосмяват, даже сякаш са оплешивели на места.  Joy Нямам против!

Деската, за морето някак ми е леко гнус, ако бебето погълне вода. Не, че на мен не ми се случва, но за мен не ми е гадно.  Rolling Eyes

# 79
ЧЕСТИТА НИ НОВА ТЕМИЧКА!
ЧИН Hug за старанието!
ТУК ВРЕМЕТО ДНЕС Е СТРАХОТНО, ЗАТОВА ИЗЧЕЗВАМ НА РАЗХОДКА ДА" ХВАНА "СЛЪНЧИЦЕТО Simple Smile

ДА ВИ ПИТАМ ИМАТЕ ЛИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ КЪМ СТЪКЛЕНИ ИЛИ ПЛАСМАСОВИТЕ ШИШЕТА,КОИ СМЯТАТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ?КАКВИ ОТЗИВИ СТЕ ЧУВАЛИ  ЗА ТЯХ И  КОЕ ЩЕ Е ПО УДОБНО СПОРЕД ВАС МОМИЧЕТА? Rolling Eyes ( естествено те са като резервен вариант в началото Simple Smile по едно шишенце да има ,нали все пак ще се кърмим Simple Smile  )

НА МАМИТЕ НА ПРЕГЛЕДИ  ДНЕС СТИСНАТИ ПАЛЧЕТА Peace
На всички останали хубав ден!  bouquet

# 80
  • Sofia
Алекс, говорили сме и за шишета. Аз този път се насочвам към стъклени, пластмасовите доста бързо се похабяват, от сокчетата добиват оранжев цвят... Но май няма да купувам никакви, докато не потрябват.

# 81
Шунка, то че морето си е гнусно е вярно, но градските плажове. На такъв не съм стъпвала с години. Дори все се каня да заведа Марти просто като на оглед да види за какво става въпрос, за да не му тежи, че трябва да пътува докато стигне до морето, а пък същевременно да живеем на около 2км от него  Joy Има едни такива закътани места, които са си доста чистички.
За водното раждане пък - в Русе няма такова животно. В Тутракан, където смятам да раждам също. Каня се сега като ходя на ЖК да мина през болницата да видя какви са условията - дали мога да избегна великия окситоцин и епизиотомията. (леле колко съм наивна)
Алекс, аз лично предпочитам стъклени шишета. Смятам, обаче че ще кърмя дълго и още не съм ги писала в списъка за покупки. Сестра ми ме посъветва да не купувам в началото нито АМ нито шише. Според нея това е най-лесния начин да спра да кърмя - като ги имам тези две неща в къщи. В крайна сметка ако видя зор се набавят за 10 мин точно.

# 82
  • София
Цвети, Орнелка, благодаря за разбирането. Хората не се съобразяват с коментарите си, гледам да ги игнорирам, но понякога се дразня.

Цвети, за Вита съм чувала, че нямат собсвено неоантологично отделение и работят съвместно с държавни болници. провери го това, а и  много ми се виждат 3000, то в токуда е 2100 (грижа за бебето и избор на екип, но там сега се плаща под формата на "дарение".)

@ALEKS@, за пластмасовите съм чувала, че ако се нагреят отделят някакви вещества,  които били канцерогенни, не знам колко е достоверно, но сега тенденцията е връщането към стъклените шишенца.
А и пластмасовите бързо се захабяват.
Аз смятам да ползвам стъклени, предполагам не са лесно чупливи  newsm78

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 14:11 от Буби

# 83
Дидолинка, а има ли някакви резултати от първите изследвания? Дано следващите да са добри.

Василиса, за водно раждане и аз бих се навила, но тук няма такава опция, така че не го мисля.

Алекс , аз съм за стъклени шишета този път. Но към марка не съм се ориентирала.

# 84
Буби, въобще да не ти пука. Хората имат различни представи за кореми, повечето нереални според мен дори. Важно е бебето ти да е добре. На мен някои ми казват, че съм глътнала топка и имам голям корем за ръста си, други ми казват, че ми е малък за средата-края на 7ми месец. Девойката, която си позволи да ми го каже по принцип не я харесвам и реагирах остро, нещо от рода : ще те видим тебе като забременееш, ти си и доста по-голяма на габарити, съответно ще имаш и повече карантийки за побиране. Много ясно, че една жена 175 см ще има по-голям корем от моя, все едно като съм висока 154, да нося 40 номер обувки, защо са ми..
Бях изключително директна и лоша, но след 3-тия път, в който ми каза: ти мишле ли ще родиш, не издържах. Важното е, че бебето е наред и се развива добре за седмиците си.
Имам и линеа негра и то силно изразена, и мъхче по корема, но за другите места съм си както преди.

# 85
  • Sofia
Деска, за неохраняеми плажове ли говориш? Мен пък на тях ме е страх малко, че няма кой да сложи подходящото знаме, да каже дали е годно за плуване или не. Нашите ходеха на Крапец няколко пъти и тръпнех, че все си ги съчинявам едни...

Аз като гледам цените на АМ, направо се моля да не опираме до него... Преди няколко месеца пък исках да си купя бананова каша  (много обичам, или тази с бисквити на Милупа) Blush, но се отказах, те за 5-6 години двойно са поскъпнали според мен. Close

Пфу, ама и мишлета, и слончета да родим, наши са си! На мен досега са ми коментирали само, че ми е малко коремчето, но аз не съм се засегнала, харесва ми така и го приех като комплимент. Все пак зависи и точно как е казано, това с мишлето би ме вбесило определено!

# 86
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Здравейте, момичета  Hug

Аз май цяла тема съм изпуснала  newsm78 та ще попиша първо, после ще ви изчета и после пак ще попиша  Joy

Аз съм си вече в болнични вкъщи и така ще си остана до края. И без други вече едва издържах на работа...

Гледам че си говорите за водно раждане.....много искам и аз, ама при мен няма такава опция. Днес бях при акушерката ми и се заговорихме за раждането, понеже на последния УЗ едното бебче беше седалищно, подпитах аз дали все пак няма да ме огрее секциото.....Да, ама не. Обаче м е успокои, че съм щяла да бъда обгрижвана от 4 лекари и 6 акушерки в болницата, щяла съм да си имам системка с окситоцин и епидурална упойка. И понеже мен много ме е страх от епидурални упойки веднаха я питах дали не може да си я спестя. Ми не можело, щото ако второто бебе се обърнело в неподходящо положение в хода на раждането, да можели да го завъртят ръчно  Shocked  Shocked
 Joy
Шок и ужасТ с тез норвежци.....

Аз шишета не смятам да купувам щото тука се кърми, няма не искам  Naughty
Но знам, че имаше някакви пластмасови на Авент, които май забраниха, заради отделянето на вредни вещества.....

Спирам с романа и бягам да чета...

# 87
  • Sofia
Здравейте и от мен!
И аз да се отчета в новата тема! Бях на 15 на преглед. Да ви се похваля! Понеже толкова много се претснявах за тази ниско долу плацента се оказа според моята АГ че такова нещо няма Laughing Изнензда се че лекаря на ЖК ми го е казал Twisted Evil Според АГ плацентата за 26 седмица даже си е достатъчно висока. Иначе бебка тежи вече 930 г. и се обърнала с глават на долу. Другата седмица имам среща с консултант от Криосейв относно стволовите клетки и ако някоя от вас се интересува може да ме пита на личния .

# 88
  • Varna, München
мн хубава пролетна темичка  Hug и   bouquet за старанието ти Чин  Simple Smile Simple Smile

Толкова съм се заровила из книгите, че само ви чета, нямам време да ви пиша. Само чакам момента когато ученето ще остане зад гърба ми  ooooh!

Виждам за море, плуване и басейни си говорите  Wink Аз също съм морско чедо, и се сещам че мама заведе сестра ми на 7 месеца на плаж, беше в количката и само малко и мокреше крачетата с морска вода  Simple Smile

Деска , и на мен ми се искаше да се запишем с малчо на курс за плуване, тука го препоръчват, но започва след 6 месец. на басейн в специална група, но го обмислям че малко са ми неприятни басейните  newsm78

За шишета, някоя мама беше писала за Томми Типи, моята приятелка ги купи и е мн доволна, на мен също ми харесаха и мисля да си ги поръчам. има стратов комплект от 5 шишенца, 2 биберона за смяна и залъгалка за 35 лв, мисля че е ок цената. А и за стъклени се замислям... то толкова мн избор, че направо да се побърка човек  #Crazy

Буби, не им обръщай внимание, на мен ми викат как си напълняла, пък корема ти е малък... Twisted Evil /да си гледат работата, нали бебо е добре  Peace

Водното раждане , даже тука в болниците мн малко се практикува, можеш да влезеш във ваната, но доста рядко оставали до появата на бебето вътре, било хубаво за успокоение и болките от контракциите били по леки... така разказват... Wink

Интересна тема са и стволовите клетки.. ходих на отворени врати в няколко болници, и навсякъде бяха на мнение че няма смисъл, а само фирмите събирали пари..това са думи на директор на болница и шеф/ лекари на отделение  newsm78 мн странно , ние още не сме се замисляли по въпроса.. пуста заетост Confused

Приятен следобед  мамчета Party

# 89
@ALEKS@ АЗ съм си купила стерилизатор и вътре си има 2 големи и две малки шишенца на адвент и са пластмасови.Мисля тях да си ползвам, но знам че стъклените са по - добре май.
makenzen браво за плацентата че всичко е нормално.

Аз искам да ви се оплача.От два дена ме болят краката и по точно петите.Това си го обяснявам с килограмите.Но снощи щях да умра от болка в ръцете.Целите - от пръстите до рамото , просто такава болка не съм изпитвала преди, и дясната ръка ме сърби дланта.Не знам какво е това чудо.Леко са ми подути но болката  newsm78 , някоя то вас имала ли е такъв проблем и как се справяте.Днес ми е по - добре , явно след почивката снощи , но съм спала като войник и ръцете върху юргана и а да мръдна и пак болка.Ужасно беше.

Общи условия

Активация на акаунт