Отговори
# 300
Забравих да ви почерпя, днес имаме месечинка  Hug

# 301
  • Sofia
Здравейте момичета, най-накрая и аз намерих време да пиша Simple Smile

Честито на всички нови бебоци и стискам палци на всички мами 2 в 1 за безпроблемно о бързо раждане.

Аз бях с планово секцио и всичко мина доста добре, като изключим момента , в който ми сложиха упойката и започнах да се задушавам, но за щастие бързо премина. Останалото си е нормалната болка, която с времето си преминава. Сега 13 дни след операцията съм супер.

Малката ни сладурка се измъчва от колики. За сега и даваме саб симплекс и взехме и инфакол да опитаме и с него, но нещо пък има затруднения с акането, та пак сме си на саб симплекс. В четвъртък сме на преглед да видим дали е наддала. Имахме проблем с храненето към края на престоя ни в болницата, малката не искаше да засуче. Благодарение на компетентната намеса на Аила от ЛЛЛ, която дойде вкъщи да ни помогне сега сме добре. Грешката е била в позата за хранене. Сега пак от време на време не иска да засуче, но по всяка верочтност е заради силните колики. Снощи се дондуркахме до към 4 и сега се чуствам като парцал. Надявам се тази нощ да не измъчва от такива болки малката ни мишка. Чуствам се толкова безпомощна като я гледам как се гурчи от болка, направо ми се къса сърцето. Дано този период мине по-бързо.

Едно огромно благодаря на момичетата от ЛЛЛ за помоща, която ни оказват  
bouquet

# 302
За борината: намирате си борина, запалвате едното крайче и слагате лъжицата(ч.л.) с улея към пламъка да обгори. Трябва да стане черна. След като изтине, накапвате кърма в лъжицата, разбърквате с малкото си пръстче и давате млякото да го изпие. Прави се сутрин и вечер, може и само вечер, зависи кога са коликите. Нашите са постоянно.

г-жа Стихийно бедствие , благодаря   bouquet

mai4eto28 и нашия ревеше много при къпането, но постепенно спря, даже вече му става приятно във водата. Открих, че му е по-хубаво от по-топлата вода, къпя го в 40 градусова вода. Иначе, за да не ти реве, като го сложиш бебето да легне в коритцето, слагай под него една дрешка, натопена във водата, за да не му е студено направо на голо корито и другото е да му подаде някой пръстчета в ръчичките, за да ги стиска, така се чувстват по-сигурни.
А за плача на гладно при смяна на пелени  Mr. Green Аз не сменям пелени на гладно. Давам му да суче от едната гърда, когато заспи го разсъбуждам и му сменям памперса. Така той се събужда и иска пак да яде, след това давам другата гърда и така.

mama_vessy , не знам.  newsm78Зълва ми го казваше, че трябва да е 30 мин преди хранене.

# 303
Здравейте 
Аз влизам сама да се известя на 19.03.2011г  в 11.25 се роди дъщеря ми Габриела 3.500кг,51 см нормално раждане
Благодаря на екипа на доктор Ивановски  в окръжна болница.
На всички нови майчета честито   bouquet  bouquet  bouquet

# 304
Валари по горе бях питала за котката как се справяте, пускате ли я при бебо и докога смятате да ги държите разделени ако не я пускате и как се справяш с чистенето аз прахосмукирам всеки ден заради космите и едва насмогвам.

# 305
Запис и от мен Simple Smile

То аз докато се включа и май ще имаме нужда от нова тема Simple Smile

Момичета да ви разкажа за моето раждане.
Влязох в болницата, за да следят често тоновете на бебето, че бях останала почти без води. влязох на 11 март. В 1:30 през нощта се събудих от болки в корема. Като се размърдах и водите ми изтекоха ( бая водичка си беше, какво значи че съм останала без води не знам Simple Smile ).
Докторите ме прегледаха, но нямах никакво разкритие. Оправихме се и ме свалиха в предродилна зала.
Там си отвисях. До мен идваха и си отиваха момичета, а аз вързана с уреда който следи тоновете на бебето се опитвах да установя имат ли някакъв интервал моите контракции. ( нямаха Sad ).

Към 7:30 сутринта на 12 март, контракциите си бяха вече болезнени, но не и регулярни. СЛед отвратителния преглед от доктора все още нямах никакво разкритие. Много се отчаях да си призная Sad Вече ме болеше адски много , надявах се на някакъв напредък, но уви.

Към 8:00 отчетоха и 1 см разкритие, а аз мразех вече целия свят. Малко след това обаче тоновете на бебето паднаха и набързо ме подготвиха за операционна.

Така в 9:35ч. на Тодоров ден извадиха моята дъщеричка, която тежеше 3800г и беше дълга 52см.

Показаха ми я набързо (буквално за 1 секунда) и я отведоха, за да я прегледат. Всичко беше наред с нея Simple Smile

Мен ме вкараха в реанимацията да полежа за 24 часа.

Нямах телефон, нямах нищо. Мъжа ми дойде когато излизах от спиналната упойка 9 аз цялата треперех) и ми показа снимки на новородената ни дъщеричка .

С нея се видях чак на другия ден в 13:00ч. Толкова дълъг ми се стори този период. Аз се чувствах ужасно зле. Едва ходех.

Е, днес вече съм мноооооого по-добре физически. Сега се тревожим с нормалните неща у дома.

Объркахме схемата за хранене, не можем да се кърмим и аз се измъчвам. Толкова ми се иска да я кърмя но направихме хиляди грешки още в самото наало  Cry
На ръба съм да се откажа и да започна с шишета и АМ.

Но какво пък, тя си е сладурче.
Остава да почне и да наддава, защото май това ни е проблем сега.

Стискам палци на всички, които очакват своите бебчета!!! Не се тревожете и запазете спокойствие!!! После чувството е неописуемо.

# 306
mai4eto28 , за момента не пускам нито кучето, нито котката в стаята на бебо. Ленин също мяучи отвън, но какво да се прави. Засега ще е така. Иначе извеждам Дани по другите стаи и Ленин и Кастро го видяха. Ленин е много любопитен, иска да го души, но аз не давам. А Кастро е малък и не знае за какво иде реч, само маха с опашка. За космите  Thinking , знам ли, ние нямаме косми, защото нямам килими. Пускаме парцал по 2 пъти на ден, но не заради космите, а заради кучето, че излиза, въпреки че мием лапите след разходка.

# 307
Честито на всички нови мами от нас с Бобо! Влизам само да кажа, че днес бяхме на консултация и за 22 дни той е качил 900 гр и 4 см. След 10 дни отиваме за ваксината, хепатитната. На бременните стискам палци !  Hug

# 308
  • Ямбол
Женичка нещо не се е включила. Айде дано е за хубаво.
Аз се мъча да се разболявам май. Шетах на отворени прозорци и сега ми е едно отпаднало много. Спирам вече всякакви шетания и всякакви физически натоварвания. Да имам силички. Ако тази вечер ме хванат контракции не знам как ще се справя. И главата ме боли.....

# 309
Валари не знам защо така ти е казала, но нищо подобно не пише в листовката. Дава се само 1 път на ден по 5 капки. Макар да пише че не може да се предозира, ако се дава повече, аз давам само 1 път следобед  Peace
Това с борината нещо не не съм сигурна че го разбрах  newsm78 запалваме Борината, и всъщност държим лъжицата над пламъка ли? Докато стане черна или?  newsm78  

hrisi_beb Честита ти сладурана и много да е послушна  Hug

catwalk Успех и не се тормози за това. Всичко ще бъде наред  Hug Стискам палци  Praynig

mai4eto28 и ние сме така плаче в началото докато го потопим  Praynig след това е много доволен  Mr. Green  И нашия сладур иска по топла вода, 38-39 градуса  Peace . И както ти е писала Валари и аз слагам една кърпа хавлиена във ваничката за да не се опира директно на пластмасата/ тя ваничката си е със стойка за къпане/  и му държим ръчичките иначе се страхува и може и заради това да ти плаче толкова.  Peace Но така сама не можеш да го къпеш трябва да сте 2-ма  Peace Аз вчера като бях сама и го изкъпах на чешмата  Mr. Green  Mr. Green

kukumindrela Надявам се да не се откажеш от кърменето  Peace по лесно е и манджата е винаги готова  Peace Макар че в началото е трудно, с малко повече упоритост ще се получат нещата  Peace

Браво на всички бебенца, които са били на консултация и са наддали и пораснали. И ние се надявам да сме така.  Praynig

Стиснати палчета имат всички мами, които са още 2в1

# 310
 Аз съм от останалите 2 в 1 Simple Smile Вече много ми се иска да свършва, план минимум беше да я докараме до овенче (или офца според мен Laughing), така че вече съм съгласна да родя всеки момент. Пръхтя, грухтя и се чудя как да си запълвам дните, че разходките ми са сравнително за кратко, понеже не издържам дълго да вървя.Мързи ме да готвя, чистя, даже тв не гледам  newsm78
 Като цяло изкарах лека бременност, бачках почти до края, така че съм готова да се примиря с тежко раждане или ревлива беба:) Все пак трябва да има някакъв баланс, нали? Хахаха, тайно се надявам нищо подобно да не ми се случи! Доста по-спокойно и философски се приемат нещата след първия път.
 За килограмите видях че има някаква анкета- 174 см съм висока, забременях 65кг, активно спортуваща, преди 2 седмици последно се теглих- 81. Не ме притесняват, метаболизма ми е добър, а от нерви и недоспиване най-лесно отслабвам. По-скоро ме притеснява как ще ми се отрази на кожата и изцяло на организма хормоналната буря след раждането-все пак годините не са ми малко, 37. Но... каквото-такова. Искам си вече бамбучата жива и здрава навън, другото е суета!
 На всички мами с бебенца- нека спокойствието бъде с вас  Grinning , а на останалите бреми- търпение и позитивизъм! ХУбава вечер, дано всички да поспим!

# 311
  • Стара Загора
Честити бебчета на новите мами!Много щастие и радост да им носят  bouquet Hug

Тук съм,Миш,нищо не се случва  Tired Днес от толкова бебчета за записване,не ми остана време да се впиша с моя профил  Joy Малката като нищо да ми направи мръсно и да реши да излиза,когато таткото е на път.Четири дена в седмицата почива,а тя си кротува вътре.Следващите три да си седи вътре,че ще е голяма хамалогия-баткото вкъщи,таткото на път,леля и калеко на работа,мама-раждаща  Joy Сестра ми днес като идва така ми намачка шкембака,все едно утре вече малката няма да е вътре hahaha Иначе контракции -от време на време,а такова чистене направих пак днес.
Ама как се топи броя на бременните-и нашият ред ще дойде,но кога ли... Thinking
catwalk,стискам палчета да се случи събитието така както ти си го искаш.Виждам,че има преносили майчета с по 10 дена,а при теб са минали 5.Може би наистина просто още не му е време.Аз за това се отказах от избор на лекар този път,защото пак щеше да пришпори нещата,а искам да оставя природата да си свърши работата.Знае ли се,може както няма нищо сега,до утре вече да си гушнеш бебчето  Praynig Hug   bouquet
Миш,миличка,вземай мерки за настинката,дано още тази вечер всичко да отмине.И наистина си пази силичките за голямата среща-работа по ремонта винаги ще има,нека сега някой друг да поеме щафетата  Hug  bouquet

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 19:47 от Женичка

# 312
Към ЛЛЛ:
Момичета, моля ви дайте идеи как да си увелича количеството на кърма. Беба е на 6 дни и днес реших да изцедя млякото и от двете гърди, за да имам представа какво количество е. Беше около 20 мл. На беба обаче не й стига, и от началото я дохранваме (кърмя на 3 часа и даваме добавката), нещо което мен ужасно много ме дразни. Искам да я кърмя, но усещам как навлизам в капана на АМ и изпускам контрола.

Моля ви за съвет - какво да ям, пия, правя, за да успея да махна добавката. Пия чая на Хип, чай от копърово семе, ям варено жито и сурови ядки, но до сега не ми се е случвало да ми се намокрят дрехите от кърма, както описват повечето кърмили жени. И след като се накърми беба е видимо неспокойна, а гърдите са меки и празни.

Ако някоя от останалите майки може да ми даде съвет от нейния опит, ще съм й много благодарна.  Praynig

# 313
  • София
Цитат
Аз вчера като бях сама и го изкъпах на чешмата    

Мама ВесиJoy Joy Joyние редовно къпем Андреа на чешмата, нали е нюню Laughing, а и така има постоянно течаща топла вода.

Женичка, не го мисли, те бебоците знаят кога да излезнат Peace

Бишкота , кураж мила не се предавай.Може да си вземеш от австрийския или българския чай за лактация определено е по-добър от хипа, също така хапвай ядки, много течности и не на последно място почивка . Нека момичетата от ллл да се включат с по- компетентно мнение.

# 314
  • Ямбол
Температурата ми спадна сама. Кво ми ства не знам вече и аз. Само разни такива аномалии
Най-новото ми е, че бузите и носа ми са червени все едно съм стояла цял ден на плажа. Някой има ли идея на какво се дължи, в смисъл дали е предвестник на раждане, ако на някой му се е случвало да сподели. То е ясно, че няма как да ми кажете какво ми има де....Simple Smile))) И аз какви въпроси задавам самоооо.
Аз да ви кажа вече всичко което ми се случи го отдавам на предстоящото раждане Simple Smile))) като оправдание ми е и се успокоявам сама Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт