Отговори
# 390
  • Стара Загора
Миш,когато-тогава,поне вече има някакво раздвижване  smile3503
А и от доста време споменаваш 24 като дата за появата на малката  Peace
Аз пък не мога да се начудя какъв дебил съм,изобщо нямам предчувствие за такива работи  newsm78 Joy

# 391
Ами благодаря за палците, ама то сега няма никакви симптоми за нищо. Луда работа. Аз до колкото знам и не е казано, че ще се ражда след падане на тапата веднага. Може и след ден два, може и след седмица....
Миш, стискам палци, то вярно може да не е веднага, но поне може да си спокойна, че се "почна"

За разходките - нас ни изписаха на 7мия ден от болницата, на 9тия вече бяхме 2 часа навън и от тогава ако е хубаво времето излизаме всеки ден, даже онзи ден валеше и пак излязохме, тъй като имахме работа с таткото, но бяхме с колата.

За въпросите:
1.Таткото много дава зор да измислим къде да го хвърлим, но аз още се чудя
2.Да, ще правим само още събирам инфо, тъй като един ми казва неделя преди 40, друг след, но на мен ще ми е най-удобно неделята след 40, тъй като тогава е Цветница, а в Ловеч където  ще правим питката тогава има тържества и целия град празнува. Иначе аз мисля да направя питката, даже съм решила да е слънцето, което някой тук беше показал. До колкото аз знам се събират само жените, яде само сладко и се пие сладко, така че вече съм измислила менюто - торта, домашни агнеси от една приятелка на баба, ябълков кекс от мама, еклери от леля ми, абе на цялата рода ще заръчам, тъй като всяка жена носи нещо сладко.
3.За кръщене - аз искам да направим, но имаме проблем с кръстницата, тъй като аз не искам да е кумата ми, искам една друга приятелка, но не знам как ще й го кажа и въобще не ми се мисли за този момент, тъй като е много сложен. Ако някой даде съвет как да постъпя така че да не обидя кумата ще съм благодарна

За спирането на кърмата ако излизаш по тъмно - това беше първото нещо, което ме предупреди една приятелка като се прибрахме и аз паднах от смях. Момичето е на 32, а вярва в такива неща  Shocked Shocked Обясняваше как един път като излязла на разходка и не се усетила, но като видяла че слънцето почва да залязва и тръгнала да тича към вкъщи  Joy представяте ли си????

Аз да ви кажа вчера ми донесоха Вигантолетен от Германия, но си бях поръчала и Лефакс за колики, само че кой да ми каже че Лефакс има не само за колики, но и за стомашни проблеми за възрастни и момчето,което ми ги донесе като поискал в аптеката Лефакс са му дали за възрастни. Та сега продължаваме с БиоГайа-та, четох че давате Инфакол, но повечето написаха, че се запичат бебчетата от тях newsm78 чудя се вече какво да давам за тия коликиии... дайте съвет (само не Еспумизан, не го харесвам) Иначе другия месец ще имам възможност да се сдобия с бебешкия Лефакс, но си мисля че дотогава ще са минали и няма да има смисъл - при мамите с опит, а пък и новите за колко време минават коликите  newsm78

И накрая да не забравя да честитя на всички нови мами, на които не съм   bouquet Да са живи и здрави бебоците, а на вас бързо възстановяване

# 392
  • София
Аз изведох бебето за първи път на осмия ден. Времето беше разкошно и изкарахме навън 2 (ако не и повече) часа. Преди това изобщо не съм го държала на терасата.

По-късно ще пробвам да разкажа и аз набързо за раждането, че те минаха почти 20 дена, докато се наканя. Simple Smile

Сега кърмя, след което се обличаме и излизаме.  Nature Sunny

Стискам палци на всички очакващи! Hug

# 393
Mur, по въпросчетата:
1. Пъпчетата и на двамата ми юнаци са опаковани в кутийка и не смятам да ги хвърлям, ще си ги пазя Simple Smile Майка ми също ни ги пази нашите, не ги е хвърляла никъде, пък какво ни е Laughing
2. Погача за 40 дни правих с баткото, сега пак ще правим и на черква ще ходим живот и здраве.
3. Баткото го кръстихме на 8м като беше. За Вики мисля, че е още рано.

Миш, стискам ти палци и на всички, на които им предстои Hug

За излизането, още не сме излизали, само на отворен прозорец досега, но вече се оправя времето и ще открием сезона Simple Smile

marinels, за коликите, всичко си е индивидуално. Баткото имаше съвсем слаби колики и то много рядко и много бързо отминаха и те. Дано и сега да сме така Praynig
Хубав ден на всички  bouquet

# 394
  • България моята родина
Здравейте на всички майчета преди време се вкл. за да кажа че и аз чакам своето бебче като вас март месец не съм се вкл. в темите но изчетох всичко с интерес до тук.пиша за кажа и аз за моето бебче което се роди на 18.03 момченце е 3кг.ще продължавам да чета темата с интерес и честито на всички майчета Simple Smile

# 395
Искам да благодаря за всички честитки! Two Hearts
Да честитя на всички мами с бебоци тази радост и да им пожелая само хубави моменти с нащите семейства! newsm51
Антибиотика ми е Уназин.Изцеждам се и давамм колкото кърма имам.За мое съжаление тя намалява и скоро е денят в които ще сме само на адаптирано мляко. Misc Baby Bottle Изживях го вече.Не мисля, че това ме прави не успяла майка.
С нетърпение чакаме да дойде хубавото, слънчево време за разходка. smile3504 1stroller

# 396
  • Пловдив
Мима 28, честита дъщеричка!!!   bouquet
Ivelina9292, честита радост и на теб!!!   bouquet

Мур, по 3-те ти въпросчета, не знам, рано ни е още да ги мислим. Сега караме ден за ден, ядене, акане и преобличане са ни обсебили изцяло  Crazy, като наближим 40 дни предполагам, че свеки ще се активизира и ще ми напомни  hahaha

Миш, стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно. Това, че ти е паднала тапата, не значи, че веднага ще тръгне бебчо. При мен минаха 2 дена. Така че, не се притеснявай, бъди спокойна и всичко ще е наред  Hug

На разходка още не сме излизали. Тъкмо ни изписаха и почнаха дъждовете  Confused Вече подивявам вкъщи. Вчера оставих малкия на татко му за половин час и правих обиколка на уличките в квартала, да взема малко въздух. Днес го дават да е 19-20 градуса в Пловдив, мисля следобед вече да поседим на терасата, а уикенда да направим истинска разходка.  Praynig

Скреч, голяма скица си  hahaha как дразниш народа  Mr. Green

За коликите и капките за всеки случай ще звънна на личната, да видя какво ще препоръча, пък няма да бързам да взимам. Денонощни аптеки наоколо бол, като видим зор, мъжа ще отива да вземе.
Вчера тъкмо писах, че нощем е кротичък и май го урочасах  Crazy Побърка ни цяла нощ, май не можеше да се изака, пъшкаше и мрънкаше, кърмихме се 100 пъти, след това се унася за по половин час и пак рев. Сутринта към 8 изака огромно количество  Shocked и що-годе  се успокои, но пак не се отпуска и не иска да заспи в легълцето си.
А аз явно още не съм се настроила на неговия режим и съм абсолютно неадекватна нощем, чак не се сещам, че като плаче, може да му е за смяна памперсът  Crazy а като го вземе таткото и се укроти за 5 мин, откъртвам  Blush

Имам и аз няколко въпроса:
На колко градуса стоите вкъщи и как са облечени бебетата?
На разходка как ги обличате/завивате?

# 397
 Hug честито на всички мами! Живи и здрави да са им дечицата, на чакащите лесно и бързо раждане им желая!

Някой беше питал за котарака и бебето.....нашия котарак беше , заведен на ветеринар за профилактичен преглед, посещение при фризьор/вече е с лъвска подстрижка, така ресането на козината по 2-3 пъти на ден отпадна и едрите косми/ и така допуснат в стаята след карантина от 10 дена" Карантината сам си я наложи просто го беше страх от новия член на семейството.  
За разходките рано се метнахме, направо за 2 часа навън!
За коликите ние май бием рекордите, бях ви писала нашите почнаха от 2 ден още в родилния дом, там и даваха на Елия  Еспумизан, аз вкъщи давам Биогаиа...засега леко ги минаваме  Crazy Имам инфакол под ръка, дано не ми се налага да го отварям.
За 40 ден....ще запазя час тези дни за "чиста молитва", с баткото го направих и сега мисля. На 40 ден ще поканя бабите и дядовците да се запознаят с внучката си.  Mr. Green До тогава карантина  Whistling не за друго ми не ми се слушат "съвети".

# 398
Честито на новите мами и стиснати палци за тези, които са още 2 в 1  Hug

Вчера ни беше първата голяма разходка  -изкарахме над 4часа навън. Иначе излизаме от 8мия ден  за по половин час. Днес сме на първата си консултация и мисля да ида пеш с количката - дано не се развали времето следобяд  Praynig

За въпросите:

1. Не съм хвърлила пъпчето - още се чудя какво да го правя newsm78
2. Погача ще правя в последната неделя преди 40ден
3. Кръщене ми се иска да направим септември месец, заедно с каката, защото и тя още не е кръстена, но ще видим дали ще имаме финансова възможност Confused
4. В къщи е 19-21 градуса. Обличам бебо с боди с къс ръкав, чорапки и гащеризонче с дълъг ръкав отгоре.
5. Навън е облечен като в къщи +яке +тънка шапка и го завивам с одеалце.

# 399
Маринелс и аз като теб използвам Биогая,но вчера ходихме при педиатърката и тя изписа Саб Симплекс... по 15 капки 7 пъти дневно преди хранене...За сега ще си ползвам Биогая-та и ще видим как ще е с нея...ако не помага..ще си взема Саб Симплекс-а... Иначе за колики сестра ми използваше Колийф - http://www.colief-bg.com/?%EA%EE%EB%E8%EA%E8&%EA%EE%EB%E8%EA%E8 ама аз за сега не мисля да минавам чак на него....ако положението стане МНОГООО страшно,тогава ще видим какво ще правим:)

1.Пъпчето падна още в болницата...и аз нямам никаква идея какво да го правя...
2.Погача и аз мисля да направим,но и идея си нямам какво и как се прави...ще поразровя и ще видим:)
 3.Кръщенето мисля да го направим август-септември...
4.В къщи е 22-23 градуса..Обличам беба с боди с дълъг ръкав,ританки,чорапки,гащеризонче с дълъг ръкав...
5.Навън,тоест на терасата(защото ние още другаде не сме ходили) е облечена по същия начин и я завивам в пелена и отгоре я завивам с одеало

# 400
Commelina, у нас е 22-23 градуса. Бебето е облечено с боди и гащиризонче с дълъг ръкав и спи с лятно спално чувалче. Одеалце не ползваме, нищо че сума ти време търсих да е памучно и не знам какво си още  Whistling Сега като е с колики и рита непрекъснато, чувалчето ми е много по-удобно.
За разходки досега го обличах с ватирано якенце и го завивах с одеалце, но днес е много топло и мисля да е по жилетка и пак ще го завия с одеалцето.
Преди 2-3 дни питаше дали лекарства за колики са изписани от педиатъра, но забравх да ти отговоря - нашата педиатърка ги изписа още при първото посещение в къщи, а хомеопатията ни е препоръчана от фармацевт. Казахме за нея на педито и тя каза, че не е против, но е скептично настроена за ефекта им.

Thomasito, на събирането за 40-я ден се канят само жени по принцип. Може би е добре да поканиш дядовците друг ден, но ти си решаваш.

marinels , не мисля, че е задължително кумата ти да е кръстница на детето, още повече щом ти самата не я искаш. Измисли си някакво оправдание, като например, че отдавна (още преди да се ожениш) си се разбрала с приятелката ти, че някой ден тя ще е кръстница на детето ти.

И аз имам проблем с кръщенето, защото не мога да си избера кръстник/кръстница. Няма да е кумата със сигурност, защото те не живеят в Бг отдавна и нямат планове да си идват скоро. И пъпа не съм решила какво да го правим. За питката събирам инфо.

# 401
Миш, и ти като мен се изпопренада! Simple Smile

За коликите, може би знаете, но Саб-симплекс, Еспумизан и Инфакол имат една и съща активна съставка - симетикон. Весето, като гледам това количество капки, ще си запечеш бебето, ако спазваш предписанието...  Confused Нашите колики лекувахме с Еспумизан, но ги давах по някаква измислена  от мен схема. Детето се успокояваше най-много като го сложа да спи на моя корем, като му дам гърда. Мама беше най-доброто лекарство. Сега и за мъничето съм приготвила слинг, за да може да се разнасяме и да няма повод за неспокойство и недоволство. Дано няма нищо против да го привържа към мен. Simple Smile

За въпросчетата. Пъпчето просто ще го изхвърлим, защото не сме суеверни с таткото. Дано не стресирам някоя мама!
Питка няма да правим, но на 40 дни ще отидем за очистителната молитва и на същия ден или първата неделя след това ще се кръстим.

Маринелс, много деликатна ситуация. Нашите кръстници поканиха съпруга ми за кръстник на тяхното бебенце. Той много се притесни и няколко пъти ги попита: "Да не ви се обиди вашият кум!?" Накрая го изнудих да приеме и след два дни те се обадиха да кажат, че кумът им звъннал да пита кога е кръщенето и да се осведоми те какво трябва да подготвят. Голяма паника настана и в крайна сметки въпросният кум беше кръстник. Не познавам кумата ти и не знам как би реагирала. А защо не поканите кума? Не е задължително да е жена възприемникът на детето. Simple Smile

# 402
  • Стара Загора
Мамета,давайте и нови предложения за заглавие на следващата темичка,и да пускаме анкетка.  Hug

# 403
  • Карлово
1. Какво направихте с пъпа? Имате ли идея къде да го хвърлите? - аз все още на Пламен не  съм го хвърлила , мисля да си го запазя за спомен, не вярвам и на тези суеверия за пъпчето
2. Мислите ли да правите питка за 40-я ден на бебо? Ако да, споделете информация какво и как се прави? - не
3. Мислите ли вече за кръщене на бебето? - ноември месец на именният му ден, нали казват че най- добре е да се кръсти детето на празник
4.На колко градуса стоите вкъщи и как са облечени бебетата? - 21-22 градуса, боди с дълъг ръкав и гащеризон
5.На разходка как ги обличате /завивате?- както и в къщи но го слагам бебо в портбебето с пеленка

# 404
Здравейте мами!
Влизам за малко да ви видя и пак много сте изписали. LaughingНе можах да ви изчета.
Ние от понеделник сме си в къщи,добре сме,кърмим се/ newsm44/.Снощи ни падна пъпчето и така.
Сиренце,относно датата и на нас ни е специална защото тогава имаме годишнина с таткото.Това беше нашия подарък!Прнцесата това е чакала! Grinning
Поздрави за всички нови майчета!  bouquet
Благодаря на всички за пожеланията!  bouquet

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 16:12 от Ani4ka_

Общи условия

Активация на акаунт