Отговори
# 495
Добро утро момичета
Вчера беше първата ни разходка и времето беше толково хубаво че се отнесохме и направихме 3 часа.
Днес мисля пак да излезем малко

# 496
  • Стара Загора
Добро утро  Hug
 Още сме 2в1 Whistling
Някоя нова мама,прехвърлила се в редиците на 1+1 няма ли от вчера  smile3503

Аз имам въпрос-само на лявата си страна ли спите (за още неродилите)?Аз започнах да си позволявам и на дясно да се обръщам по 2-3 пъти за по няколко минути,защото направо ми изтръпва левия хълбок и няма спане от болка #Crazy И ми се събира едно спане-нямам думи Tired От друга страна пък ми е притеснено,да не стане нещо,защото АГ-та ми беше казала цялата бременност само на лявата страна #Crazy

Били,радвам се,че сме били от полза Hug-като знам колко неудобно ми беше преди този дозатор,да се мъкнем по разходки направо с кутията с АМ  Joy

Лек ден Hug

# 497
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile

ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА STACKED, CATWALK, MEGI4KA_BL И TONESTO!!!   bouquet ЗДРАВИ, СИЛНИ И ДОБРИЧКИ ДА РАСТАТ ДЕЧИЦАТА ВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ  Hug

Стискам палци на очакващие майчета  Hug

Женичка, аз цяла бременност си спах и наляво и надясно. Немислимо ми беше да спя само на 1 страна, много се схващах и ме заболяваха кокалите  Crazy Пък и доколкото знам, важното е да не спиш по гръб, за да не се притиска вена кава (така ли се казваше  newsm78) и да не се нарушава кръвоснабдяването на матката. Настрани няма проблем  Peace

Ние онзи ден направихме с бебчо 2 часа обикаляне с колата по институции, да подадем за помощите молби, а вчера го изведохме и с количката в паркчето до нас. Много му хареса и в столчето и в количката, поспа си сладко-сладко Simple Smile
Днес май ще пропуснем, че захладня  Rolling Eyes а таткото е голям параноик и го е страх да не простудим детето  Crazy Не мога да го изнудя, да излезем.  ooooh! А го дават сега цяла седмица да вали.
Вие излизате ли сега в мрачното време?

# 498
Илияна ние сме на 20 дни и моята кукла и давам по 75 мл. Попринцип трябва 90 мл. , но тъй като имахме малко проблеми с наддаването и сме малко килограми и давам по толкова...Мисля,че и е достатъчно..спи си после по 3-4 часа и всичко е наред...Другата седмица ще увелича дозата на 90 мл...само да наддаде още малко... Ти с какво АМ храниш? На нашето на кутията си пише от колкот до колко седмици по колко мляко се дава..и също така от колко до колко килограма по колко мляко...Аз си го спазвам това,пък и педи-то каза по 70-75 мл да и даваме...120 мл. май наистина е малко множко,но пък всяко дете си е различно...

# 499
Здрасти и от мен! Още съм към 2 в 1 мамите  Simple Smile Претрепвам се от разходки тези дни, мъжо ми реши да сметне вчера колко км ми е маршрута- ами има поне 6км- прибирам се и заспивам като пребита, засега само пишкането ме буди, а не , както искам- евентуални контракции и болки. Спя и на двете страни, само на гръб ми прилошава. Миналата бременност бях по-страхлива, и наистина спях само наляво- резултата беше ,че чуствах цялата си лява част като изгнила дълго след раждането. Сега гледам да не се замислям много.
 Бях на доктор вчера, бамбуча е добре, плаценти, води, седи си дребната и си кротува вътре. Ще чакаме. Днес свекито има рожден ден, мъжа ми забрани да раждам- не заслужавала подобен подарък Joy
  Чета родилите мами и се надявам скоро и аз да се присъединя към техните тревоги скоро-скоро. Така определено ми е скучно-само чакам- да не споменавам постоянните обаждания по телефона от всевъзможни познати и приятели- много е досадно. Вече не си пускам скайп или фейсбук, накачат ми се като мухи. Знам , че повечето са добронамерени, ама нямам нерви.. #Cussing out
 Хайде, хубав и спокоен мрачен ден от мен- типична мързелива неделя се очертава. Стискам палци на всички неродили още мами, а на тези 1+1 пожелавам подреден и неревлив ден!

# 500
Здравейте мами!
Честито на Stacked за сладкото щастие. Бързо възстановяване.  Hug

Ето едно кафенце от мен за всички недоспали и доспали мами  Hug

Женичка Аз съм спала на дясно, даже по удобно ми беше. И аз много измалявах да лежа на едната старана, и се въртях. Невиждам как може да лежиш все на една страна  newsm78

Commelina излизаме, стига да не духа много силно или да не вали  Peace

илиана По принцип в края на 1-вия месец 100 - 110мл. Вие вече сте скочили във втория така че е напълно нормално количеството което изпива.  Hug А и всяко бебе си е различно. На 6 м. обикновено ядат между 180 - 210мл. Но да не забравяме, че те вече ядат и пюрета, така че млякото може да е по малко  Peace Така че успокой се  Hug  

Стиснати палчета за всички 2в1  Hug Момичета... заболяха ни пръстите от стискане  Joy  Целувки!  Hug

# 501
  • където и да е,само да не съм сама
Да се отчета.
Още сме си 2в1.Днес бях на док и имам 5см разкритие.Той каза, че така мога да си карам и цяла седмица, а може и още следобяд да се видим.каза, че ако искам отиваме веднага в болницата, пука ми мехура и до 2ч. съм готова, но аз не искам днес да раждам, защото племенничката има РД.Иначе едвам ходя.Бебо е мн ниско долу и като се изправя са страшни болки, но болезнени контракции от вторник вечер нямам.

Аз си спя и на 2-те страни, но главно на дясната, защото ми е по-удобно.

Приятели не ме тормозят по тел кога ще раждам, а и аз не се връзвам мн мн.Не бързам когато-тогава.Свикнала съм си да е все ок термина и честно да ви кажа, ако бях избързала този път щях да съм доста неподготвена:)Simple SmileSimple Smile

Някоя мама знае ли нещо за Uinen?Може и аз да съм пропуснала и да е родила вече.........Дано всичко при нея е ОК.

Мам Веси, стискайте още малко палчета, пък после всички с общи тревоги ще висим по парковете и срещички ще си правим.На мен Южния парк ми е на 50м и само чакам да го кръстосвам отново.

За разхождането-според мен веднъж почне ли се не трябва да се спира, освен ако навън не вали мн или на бебо нещо не му е добре.То сега ако се спира,значи зимата въобще да не се извежда ли???

За всички мами 2в1 мн Hug Hug Hug,а на всички 1+1 Praynigбебчетата да си ви кротки и да ви оставят време да си починете.

# 502
ние на 20 ден също ядяхме към 70-75. Педиатъра каза,че е добре и че след 25 ден трябва да изяжда по 90, а след 30 по 120. На него не му стигаше 90 още на 27-28 ден и от тогава увеличих. Иначе педиатъра с който се консултирам е гастроентеролог, защото сме с рефлукс. Затова и АМ е фризовом + фризо НА.

# 503
ние на 20 ден също ядяхме към 70-75. Педиатъра каза,че е добре и че след 25 ден трябва да изяжда по 90, а след 30 по 120. На него не му стигаше 90 още на 27-28 ден и от тогава увеличих. Иначе педиатъра с който се консултирам е гастроентеролог, защото сме с рефлукс. Затова и АМ е фризовом + фризо НА.
охх навсякъде и всеки казва различно. Направо не знам колко да давам. Това за колко хранения е дневно?

Имам питане към майките:
1. Аз родих със секцио и се интересувам, кога почнахте да носите пристягащи колани?
2. И кога изчезва гадната черна линия на корема? Някой има ли представа? Даже сега ми се струва по-черна от колкото като бях бременна Sad 

# 504
Ами при нас са 6-7 хранения, седем рядко, бебо яде на почети 4 часа, на три си спинка пък аз не го събуждам.

# 505
kukumindrela , не се шашкай:) не е станала по-черна...просто корема ти не е опънат,както беше,когато беше бременна....Simple SmileВъпроса за коланите аз също съм го задавала и да ти кажа..навсякъде казват различно..Доколкото помня Маринелс е почнала да го носи още в болницата...Други казват,че трябва да се изчака 1-2 месеца,за да не се напрягат допълнително мусулите...Най-добре попитай твоя доктор какво те съветва...

# 506
Ето едно кафенце от мен за всички недоспали и доспали мами  Hug
mama_vessy, едва ли има доспали  Tired, кой е в очакване на голямото събитие, кой се бори с колики по цяла нощ...Аз установих, че съм доволна ако ми се събират 4 часа сън през ноща, с прекъсвания, разбира се.

Commelina, ние излизаме, независимо дали е мрачно, стига да не вали. 
Вчера бяхме 5 часа навън и като се прибрахме, като започна едно мрънкане и приреваване - 5 часа се гушкахме безутешно Crazy

На мен Южния парк ми е на 50м и само чакам да го кръстосвам отново.
Коя част на парка ви е наблизо? Ние сме откъм Гоце Делчев.

kukumindrela, аз нося колан от около 20-я ден след раждането, но не го слагам постоянно, че не мога да го търпя  Confused

# 507
Здравейте мами,ч ЧЕСТИТА ВИ РАДОСТ !!! Да са ви живи и здрави малките съкровища и само да ви радват  Hug
Аз съм от юнските мами и искам да ви попитам,като "най-пресни'' тези,който са родили СЕКЦИО и най-вече ме интересува за болница ШЕЙНОВО и за Майчин Дом София дали използват пълна опоика при секциото или е само епидурална и дали боли поставянето на епидуралната анестезия.Понеже мен ме водат рискова бременност,че уж ми бил тесен таза,но за сега само с клещи отвън са ме мерили или там както му се казва на инструмента.А съм голяма бъзла и ме е страх от операций и не изгарям от желание да съм будна. Thinking
Много ще съм Ви благодарна ако ми дадете някаква информация.Благодаря предварително  Hug Peace

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 14:40 от sladki64eto89

# 508
  • Пловдив
kukumindrela , не се шашкай:) не е станала по-черна...просто корема ти не е опънат,както беше,когато беше бременна....Simple Smile
Абсолютно  Peace и аз точно това щях да пиша. На мен също и кожата на корема ми изглежда по-тъмна, именно защото сега се е събрала повечко  кожа на по-малка площ  Crazy
Иначе 1 приятелка скоро сподели,че линеа негра й седяла 6 месеца след раждането.

За коланите, аз раждах нормално и коремът вече ми се прибра, без да ползвам колани. Естествено, кожата е отпусната и има сланинки и стрии, ама това е нормално, при положение, че качих 18 кила  Crazy а с раждането свалих само 6.
Живот и здраве, като отслабна и стегна мускулите по-нататък, ще придобие приличен вид  Praynig

Прави сте за разходките, трябва да се излиза на въздух. Засега тук е топличко и след малко излизаме, пък в движение ще го обработвам таткото, да влиза в час  hahaha

# 509
Да наистина и самия корем изглежда по-тъмен Simple Smile

Аз моя колан  не го слагам, за да дам възможност на шева да подиша още малко Simple Smile
Ние сме на 2 седмици ( и бебето и белега Simple Smile ).

Мисля днес да постоим малко на терасата, утре пак и така.

След около седмица да почнем да излизаме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт