Отговори
# 480
  • София
Здравейте мами! Влизам за кратко,само за да спо деля,че
НА 24 МАРТ СЕ РОДИ НАШИЯТ ПРЕКРАСЕН СИН ТЕОДОР С ПЕРФЕКТНИТЕ МЕРКИ 2900 гр и 48 см
Честито и на всички останали нови майчета!Да са им живи и здрави бебчетата  и много да ги радват!

# 481
lilincho вчера не съм се цедила,а гърдите ми са много меки...никакво напрежение нямам в тях...Вчера не съм се цедила,не съм и давала на беба да суче и днес реших да се изцедя.Резултата беше 30 мл. от двете гърди като изцеждането продължи повече от 30 мин...Просто при мен явно е по наследство...Поне бабчето така каза...нито тя,нито майка ми,нито сестра ми,нито леля ми са имали кърма...Рекорда държи сестра ми с 30 дни кърмене...след това просто спира...

# 482
Bub555, и ние ползваме биберон-залъгалка от време на време и не ни влияе на кърменето Peace
Аз имам въпрос към ЛЛЛ: От два дни насам усещам едни моментни пробождания само в лявата гърда (не е такова като усещането от слизането на кърма) и то когато не се кърмим. Кърмим се на поискване. Незнам притеснително ли е това пробождане или е нещо нормално Rolling Eyes Благодаря предварително за отговора  bouquet

Stacked, честито бебенце  bouquet Да ти е живо и здраво Hug

# 483
  • Карлово
Здравейте момичета,ние от вчера сме си в къщи!
Честити бебчета на всички нови мамчета, а на момичетата 2в1 - успех и не се притеснявайте,още малко остава  Simple Smile
Аз имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ :
Ние още от първия ден се кърмим,но от 3 дни(бебето сега е на 6дни) усещам болка в гърдите,тежест и на места се образуват и бучки. Предлагах на детето на хранене и двете гърди за по 8-10 мин., сега педиатърката ми каза на ядене да предлагам едната гърда само,а другата да цедя - на следващото хранене обратното.Незнам как да продължа с храненето и как да процедирам с цеденето(кога и по колко от коя гърда да доизцеждам , за да махна бучките и болките в гърдите). Иначе кърмата ми е много дори сама си тръгва да тече.А между другото и нося сутиен възможно ли е образуването на бучките да е от него,ако е по-стегнат? newsm78
Съжалявам,ако вече повтарям въпроса, но за сега нямам време да ви изчета,затова ако се повтарям , за да не става досадно на другите, моля отговорете ми на лични!!!  Praynig Praynig Praynig

и аз имах проблем с гърдите при първото дете и сега можеше да имам но малкият ми помага а с първото също ми помагаше дори повече дърпаше и въпреки това имах, не дърпай по много иначе бучките се увеличават, ти ще усетиш че като започнеш да дърпаш започват да олекват гърдите и започват по силно да те болят бучките а и гърдите омекват Wink

# 484
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА мама Stacked и мама megi4ka_bl да са живи и здрави!!!  bouquet  bouquet

Миш,Женичка,Ина78, упорито подбират нашите бебоци и това си е...успех  Hug

# 485
Миш, Женичка, Ина78, само ние ли останахме? Синът ми се роди 16 дни преди термин и аз все хранех надежда, че и това бебе ще избърза, но тогава се движех повече, а сега съм заприличала на пихтия. Днес правих голяма разходка. Ефектът е ужасни болки в кръста, почти ми е невъзможно да се движа. Бих се скарала вече на бебето на излиза и да не ни прави на луди, ако мислех, че би помогнало. Wink

Буб555, много е индивидуално. Две мами са ти писали, че за техните бебчета не е било проблем, но всяко дете е различно. За залъгалката се използват други мускули, смуче се по различен начин и може да обърка сукането на гърда. Препоръчва се да се изчака да минат 6 седмици преди да се въведе. Simple Smile

Викиммм, определено стегнатият сутиен може да ти причини такива проблеми. Не знам кой размер сутиен носиш в момента. За малки гърди са идеални т. нар. бюстиета. За по-голям бюст ще е по-удачен сутиен за кърмачки. В никакъв случай банели, спане на гърдата (аз съм го правила  Confused ), стегнати пуловери дори. Чувала съм съвет от консултант сутиенът да придържа гърдите, ако трябва да се скъсят презрамките дори, защото ако са отпуснати, гравитацията помага за по-лесното им препълване. Как се процедира с цеденето? Ако усетиш дискомфорт, цедиш символични количества, симулиращи сукането на бебето. Внимаваш да не цедиш гърдата, от която е сукало бебето скоро след това (около час), защото пак стимулираш лактацията. Като оставиш гърдата пълна даваш сигнал да не се произвежда мляко в тая гърда и постепенно лактацията се нормализира. Иначе влизаш  в порочен кръг с цеденето и няма отърване от запушените канали. Не съм сигурна, че бях ясна, затова ето подробна статия по въпроса: http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/79/

# 486
  • Там където е семейството ми
Честито на всички нови майчета.Да са живи и здрави и те и техните дечица. Hug
Ние вчера бяхме на консултация,с бебо всичко е наред, за един месец сме качили 1 кг. и сме пораснали със цели 5 см. Grinning
Днес имахме празник на града,имахме доста гости и съм като изцедена.  ooooh!

# 487
  • Стара Загора
Миш, Женичка, Ина78, само ние ли останахме? Синът ми се роди 16 дни преди термин и аз все хранех надежда, че и това бебе ще избърза, но тогава се движех повече, а сега съм заприличала на пихтия. Днес правих голяма разходка. Ефектът е ужасни болки в кръста, почти ми е невъзможно да се движа. Бих се скарала вече на бебето на излиза и да не ни прави на луди, ако мислех, че би помогнало. Wink

Пипиллота,sussann и sisito87 също са в списъка на чакащите,на пръсти се броим  Whistling
Още малко търпение,милички,и нашите бебчета ще излязат,само искат да удължат времето до вълшебния момент на срещата  Wink
mama Barba,и аз съм същата-така съм се разплулаааааааа  ooooh! Имам чувството,че с повече движение бебка до сега да беше излязла.Днес се разходихме едно хубавко с малкия и таткото,и мен като ме започнаха едни болки в кръста #Crazy Сега даже и мускулна треска на прасците имам-никога не е било от една невинна разходчица да ме заболят мускулите  Crazy Сутринта се вихрих и в кухнята-месих,точих...пак нищо.Ей,инато си кротува вътре и това е  Joy Точно днес си мислих как навремето не са имали нужда от системи,хапчета за предизвикване,спешни операции...Ама после си викам,те жените до последно са копали по нивите,а аз с този застоял живот хич не помагам на малката да излиза  ooooh!

Лека нощ на всички - 1+1(2),и 2в1
Желая спокойни часове без колики при бебчетата и болежки при мамите Hug

# 488
Здравейте,
не съм писала, защото ни застъпаха вече гости. Приятелите се изреждат да видят бебчето и нещо не ми остава време напоследък, пък и използвах хубавото време за разходки.
Имам въпрос към майките които изцяло хранят бебчетата си с АМ - по колко милилитра давате на бебето, защото ние сме на месец и няколко дни и хапваме по 120 мл а тая вечер едни приятели идваха и като видяхо по колко му давам казаха, че е прекалено много и м,че тяхното дете ядяло по толкова в 6 месец. Аз много се притесних, да не го прехранвам и да не вземе да му се разшири корема  newsm78

# 489
  • Варна
Здравейте майчета,
Да знаете колко се радвам на всички ви, които си гушкате малките сладки бебчета. И все си викам и нашата принцеса ще се появи, но тя не иска.... Днес ни беше датата на термина, но явно че на бебебоната не и се излиза. Малко започвам  да се притеснявам, а и всички около мен не спират да повтарят "Хайде раждай вече " ... еми то много хубаво и аз искам да родя, но това не зависи от мен ... Миналата седмица имах доста болезнени контракции, а сега имам чувство че всичко утихна... вместо да се увеличават те намалят. Усещам бебка как си ритка боли си ме и толкова ... Иначе сме слезли доста надолу, но ... не и се излиза на госпожицата. Опитваме какво ли не всички около мен се изумяват от това по колко време мога да издържа разхождайки се ... Мъжленцето ми всеки ден изплезва език след поредната разходка, но резултата просто го няма...
Пожелавам на всички мамчета които още са 2в1 бързо и безпроблемно раждане и дано скоро се присъединим към групата на вече родилите .

# 490
Към консултантите от ЛЛЛ Днес Теодор на два пъти не мога да го приспя -по 3 часа стои буден и постоянно иска да суче и плаче , възможно ли е кърмата да не му стига. Чак след 2 седмици сме на консултация и няма как да разбера сега дали наддава, много съм притеснена, давам му да суче и от двете гърди, а по пронцип нямам нито мокри петна , нито ми тече много силно кърмата, а бебо вече е на 15 дена

# 491
  • Карлово
Отговор до ЛЛЛ
Скреч много благодаря за бързия отговор, наистина бях много притеснена, но след посещението на лекарката вкъщи се поуспокоих малко.Сега по въпросите.
Кантара който отчете че е спаднал е различен,наистина може и от това да е,на контролния преглед живот  и здраве във вторник ще сме вече пак на него и може би тогава ще е реално отчитането.
Освен кърма,между храненията му давам и по-малко вода с глюкоза но като цяло избягвам.
За памперсите-ами около 3-4 според зависи може и 5 наакани и около 5-6,7 напишкани и то пълни според мен.
Сега сме само на кърма от гърдите и процедирам по следния начин-през около 3 часа по 15 мах 20 мин на гърда,компресията  я прилагам мисля правилно,и го разбуждам и побутвам за да суче активно,прилагам и това със събличането,и сега като че ли суче активно 15-20 мин.Днес не съм се цедила но вчера изцедих от двете гърди 80-90мл и лекарката и тя каза че за него са добре.Утре живот и здраве ще се изцедя пак на едното хранене за да видя има ли промяна в милилитрите,иначе от едната гърда особено ми тече кърма.Докато бяхме ная поскване бяха долу-горе същите с по-малко пишкано ми се струва и акането беше по-скоро като изпуснато при пръцкане но по повече пъти.
Иначе искрено се надявам да му стига и да наддава защото той реално само 24 часа е бил на АМ,но хич не ми хареса поради изброените вече причини.пак стана дълго ама докато се обесня Embarassed Grinning.още веднъж много благодаря Hug и се надявам да се преборим 

Яница, тъй като Скреч е на конференция, предполагам чак в понеделник ще има възможност да се включи. Чудесно е, че имате напредък, надявам се във вторник да отчетете наддаване.

Момичета като ви чета и ми се плаче - моята сладурка яде само по 40грама,най-много 50,а вече сме на 18дни. На всичкото отгоре много повръща - не на фонтан,просто плюе по малко,но между храненията плюе поне по 3,4пъти. И като знам колко малко хапва все си мисля,че нищо не и остава в стомахчето. Изцяло на кърма сме като досега и давах със шишето и от там знам по колко изяжда,но от 2,3 дни сме предимно на гърда,справя се идеално,а аз поне не виждам колко е изяла и съм по-спокойна,защото като видя че изяжда само 40гр и почвам едни драми,мъки,дали е добре,дали й стига. Иначе се храни на 2ч и половина. Та към ЛЛЛ: трябва ли да се притеснявам от това че на 18дни яде само по 40-50гр. и така повръща (плюе) между храненията? Да пробвам ли няколко дни само на АМ,тъй като съм чела че има деца алергични към кърмата на майката или това са поредните написани глупости?
Маринелс, понякога върнатото количество изглежда доста, а всъщност не е така. Ако пълни памперсите и наддава, няма място за безпокойство. Просто следи да не поглъща много въздух, оригвай добре, може да повдигнете цялото матраче малко. Давала си само от шише или първо на гърда, после от шише? Милилитрите и храненето на тричасов режим са създадени за хранените с АМ деца. Добавката е така разработена, че се усвоява за това време от организма. Щом се храни по-често, вероятно и тези мл са й достатъчни. Още повече, че вече сте на гърда, а там тя определя колко ще изсуче, за да се нахрани. 5-6 напишкани и 2-3 наакани памперса, ако не даваш вода, чай са добър ориентир дали поема адекватно количество храна.
Терминът алергия към майчината кърма е неточен. Възможно е кърмени бебета да повръщат (но не обичайното връщане, трябва да е на фонтан и по-голямо количество), но причината не е алергия към майчината кърма, а лактозна непоносимост. При това е придружено и с други неразположения и се диагностицира след редица изследвания. Така че, пробата с АМ няма да покаже нищо, затова няма смисъл да го правиш.

Аз имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ: :
Ние още от първия ден се кърмим,но от 3 дни(бебето сега е на 6дни) усещам болка в гърдите,тежест и на места се образуват и бучки. Предлагах на детето на хранене и двете гърди за по 8-10 мин., сега педиатърката ми каза на ядене да предлагам едната гърда само,а другата да цедя - на следващото хранене обратното.Незнам как да продължа с храненето и как да процедирам с цеденето(кога и по колко от коя гърда да доизцеждам , за да махна бучките и болките в гърдите). Иначе кърмата ми е много дори сама си тръгва да тече.А между другото и нося сутиен възможно ли е образуването на бучките да е от него,ако е по-стегнат?
Съжалявам,ако вече повтарям въпроса, но за сега нямам време да ви изчета,затова ако се повтарям , за да не става досадно на другите, моля отговорете ми на лични!!! 
Vikiimm, стегнатия сутиен, особено, ако е и с банели е предпоставка за образуване на бучки. В къщи можеш дори да ходиш без сутиен, поне в началото, докато се регулира кърмата. Сутиенът трябва да ти е удобен, без банели и в никакъв случай да не притиска гърдите. Някои майки споделят, че в първите седмици се чувстват комфортно в безшевни сутиени, които са ластични и когато гърдата е препълнена се разпъват.
Кърмата се регулира за няколко седмици. Изцеждай се само, когато са ти напрегнати гърдите, при това колкото да облекчиш. Ако храниш от едната гърда и другата е напрегната, изцеждаш съвсем малко. Като количество може да е различно – може и 20 мл, може и 120 да те облекчат, но само до облекчаване. Ако не е напрегната гърдата, от която не храниш – няма нужда да я изцеждаш. Ако се напрегне между храненията – изцеждаш отново до облекчаване. Изцеждането до край стимулира още повече производството и съответно образуването на още бучки, запушени канали и мастит.
Пишеш, че ограничаваш храненето по 8-10 минути, а по-надолу си писала, че бебето спи вече 4 часа. Новородените не спят, защото са сити, а защото нямат сили. По колко памперса за 24 часа сменяш? Имате ли уговорено някакво контролно теглене скоро? Даваш ли чай, вода? Може би, вместо да цедиш постоянно, би опитала да предлагаш на бебето да суче по-често и така то само да регулира колко количество му е необходимо.

Аз имам въпрос към ЛЛЛ: От два дни насам усещам едни моментни пробождания само в лявата гърда (не е такова като усещането от слизането на кърма) и то когато не се кърмим. Кърмим се на поискване. Незнам притеснително ли е това пробождане или е нещо нормално Rolling Eyes Благодаря предварително за отговора 
Маца, по-скоро е нормално. Възможно е да е от неудобен сутиен, или ако спиш повече на лявата страна. Също така разширяване на каналите. Предполагам, че ще отшуми, но ако болката се засили или продължи дълго време, може би е добре да те види и мамалог.
Пробождането в самата гърда ли е, или в зърното?

# 492
  • Карлово
Към консултантите от ЛЛЛ Днес Теодор на два пъти не мога да го приспя -по 3 часа стои буден и постоянно иска да суче и плаче , възможно ли е кърмата да не му стига. Чак след 2 седмици сме на консултация и няма как да разбера сега дали наддава, много съм притеснена, давам му да суче и от двете гърди, а по пронцип нямам нито мокри петна , нито ми тече много силно кърмата, а бебо вече е на 15 дена
Майче, ако не му стига кърмата, най-доброто , което можеш да направиш, е да се довериш на Теодор и да му предлагаш да суче, винаги, когато си поиска. Нужни са няколко седмици, за да се регулира кърмата към нуждите на бебето. В началото може да ти се струва, че постоянно иска да суче, но когато нещата си дойдат на мястото, ще разреди храненията сам. Кърмените бебета не само се хранят, но и се успокояват на гърда. Ако си е променил режима му, напр. са дошли гости, или сте излезли на по-дълга разходка, също може да иска постоянно да суче, за да си възстанови душевния комфорт. Ако има минимум 5-6 напишкани и 2-3 наакани памперса за 24 часа, това е добър показател за приеманото количество кърма, при положение, че не даваш вода, чай, глюкоза.

# 493
Здравейте мамчета!
Честито на новородилите!!! Да са ви живи и здрави бебчетата!!!
На мамите 2 в 1 много стиснати палчета!!!
Женичка, Таша, Мама Веси мноооого ви благодаря за отговорите  Hug Спасихте ме  Grinning Още сутринта отидох до един детски магазин и си купих кутийка на Чико и после цял ден навън.
Лека и спокойна нощ

# 494
За мамите, които хранят с АМ. Това е мястото, където майки с опит могат да ви помогнат: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=16.0

Момичета, няма страшно! Ще излязат и нашите бебчета. Понякога смятат грешно термина и затова ни се струва, че бебето се е забавило. За съжаление още преди да ги родим почваме да имаме големи очаквания от тях, вместо да ги приемаме такива каквито са. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт