Отговори
# 570
Честито на Ина78! Да им е жив и здрав Данаил!
Изписа ни Вигантол, но няма по аптеките и ми дадоха D3 Drops, което било същото. Някой знае ли нещо по този въпрос?  newsm78 И въобще как процедирате след като го няма по аптеките?
Bub555, не можах да го намеря никъде Вигантола, а нашия педиатър каза, че Д3 не бил заместител и не става, така че нищо не давам в момента. Имам вариант да давам френския или италианския витамин, който дават против рахит, но ще прибегна до него само ако се наложи  Peace
lilincho, не знам какво става при нас. Първият път ми беше голяма подкрепа, сега направо е в следродилна депресия ooooh!

# 571
  • Стара Загора
Ехаааааааааа,честита радост на мама Ina78!Да са живи и здрави!Много радост да носи на родителите си и сестричките си малкият Данаил!

# 572
  • София
Привет на всички! Ние вечесме вкъщи.Правим сериозни опити за кармене след АМ захранването в болницата. Хубавото е , че Теди има голямо желание. Просто не иска дуго хранене. Аз обаче явно съм по-неопитната в нашата двойка  Embarassed. И така Въпрос към ЛЛЛ:
Все още нямам голямо количество кърма, по-скоро съм с коластра. Давам на бебо на всяко ядене, но зърната ми се разраниха. Въпреки това, продължавам с опитите. Притеснявам се какво поглъща бебчо? Да пробвам ли с предазна зърна?

И към кого трябва да се обърна за посещение на консултант по кърмене вкъщи? Мисля, че не поставям Теди правилно и от там идват проблемите. Да не говорим, че имам втвърдявания по гърдите.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 22:09 от Stacked

# 573

Bub555,радвам се,че прегледът ви е минал добре и Божидара е наддала,сега успокои ли се вече Hugи за пъпчиците и за всичко

# 574
...Иначе като кърмя усещам след 4-5 дръпвания как млякото започва да се стича струйно , даже Дани понякога пуска, защото се задавя. Нормално ли е?

АКо искат и консултантите от ЛЛЛ могат да изкажат мнение.
От вчера си усещам гърдите много меки. Не знам на какво се дължи, пък и Дани е неспокоен, дали кърмата намалява?
Някъде бях чела, че магданоза намалява кърмата? Възможно ли е, че аз го ям от няколко дни доста. Много го обичам.[/color]

Валари, нормално е след първите няколко засуквания млякото ти да потече на струя. Дани реагира на това, като ти пуска гърдата. Би могла да изчакаш да изтече силната струя, като подложиш някакво съдче или хавлия, или да изцедиш малко и отново да му предложиш гърдата.
Нормално е и да усещаш гърдите си меки – обичайно те са твърди и напрегнати през първите дни след раждането, когато слиза млякото, или при по-дълга пауза, в която не са „изпразвани”. Постепенно тялото  ти се нагажда да произвежда толкова кърма, колкото бебето заявява, че му е необходима, и плавно се регулира лактацията, съответно и гърдите вече не са така твърди и напрегнати (което не означава, че нямат кърма).
Да, магданозът би могъл да оказва влияние в посока намаляване на лактацията, но само ако се консумира в наистина големи количества (примерно, като част от някаква терапия). Ако се употребява като подправка в готвенето или в салата, няма данни да има негативно влияние на образуването на кърма.

migeio78,  Hug

Stacked, сега виждам и твоя въпрос. Добре завърнали се у дома с Теодор! Би ли ми написала в кой район живееш (може и на лични, ако прецениш), за да ти дам контакти на консултант, който може да ви посети.  Hug

# 575
  • Русе
Вигантол взехме от Румъния.
Дано не прозвучи като реклама- Еконт имат услуга за закупуване на стоки от там и може чрез тях да се поръча  Peace

# 576
Да е жив и здрав Данаил на Ina78 - много здраве и късмет. Момичета благодаря Ви за отговорите за градусите и прането.

Женичка и аз бях днес на преглед и нашият се е обърнал, дупето миналия път от дясно, сега от ляво странна работа. Имам леко зацапване, Док каза, че е тапата - не използа тази дума, но не помня. Прегледа ме вагинално, нямам и см разкритие, а и така ме заболя при прегледа. Лелееее не знам как ще раждам, а и бебо голям вървял, мен от един преглед за 2 мин болка, а пак часове.
И нещо ми стана криво, викаме на 30 пак на датата на термина да сме видели как вървим.

Ами това е от нас. Хайде лека на всички Simple Smile

# 577
  • Пловдив
ЧЕСТИТ СИН ДАНАИЛ НА ИНА78  Hug Hug Hug

На въпросите на Валари - не ползвам  подплънки, не ми изтича спонтанно кърма. Кърмя от 1 гърда на 1 ядене, като ги редувам. Давам втората, ако е изнервен и не му е стигнала първата. Обикновено това се случва в следобедните часове, когато го тормозят коликите и суче за успокоение. Тогава и по 2-3 пъти ги сменям, защото са изпразнени отвсякъде, но бебчо не пуска. Суче си бавничко, не се изнервя, по-скоро се успокоява. Понякога се присвива и нервничи на гърдата, но мисля, че е от коликите.
Не знам дали намалява вечер кърмата. Мисля, че дори и да е по-малко вечер, от постоянното висене ще се стимулира и ще се увеличи. Нали все пак пращаме сигнал, че млякото не достига и ще се произвежда повече  Peace

# 578
  • София
Amorevole, в района на ВМА живея.

Само да допълня, че съм се въоръжила и с помпичка - цедя и давам коластрата, а и започнах да се мажа с крем Лансинох за разраняванията. Надявам се да се справя бързо с проблема, защото Теди има голямо желание да бъде кърмен. Въпреки всичкото четене и гледане на филми и снимки, не се справям с поставянето на гърда. А и май го държа о много време по 30, а понякога и по 40 минути - той си се забавлява с това Thinking

Надявам се на малко помощ и указания "на живо"!

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 08:45 от Stacked

# 579
  • Стара Загора
Да е жив и здрав Данаил на Ina78 - много здраве и късмет. Момичета благодаря Ви за отговорите за градусите и прането.

Женичка и аз бях днес на преглед и нашият се е обърнал, дупето миналия път от дясно, сега от ляво странна работа. Имам леко зацапване, Док каза, че е тапата - не използа тази дума, но не помня. Прегледа ме вагинално, нямам и см разкритие, а и така ме заболя при прегледа. Лелееее не знам как ще раждам, а и бебо голям вървял, мен от един преглед за 2 мин болка, а пак часове.
И нещо ми стана криво, викаме на 30 пак на датата на термина да сме видели как вървим.

Ами това е от нас. Хайде лека на всички Simple Smile

И мен ме заболя доста,но просто си бях напрегната и го отдавам на това.Ще издържим болката,колкото и да е голяма,само и само да излязат живи и здрави малките  Hug

Лека нощ и от мен на всички! Heart Eyes

# 580
  • София
...

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 08:33 от hey_ya

# 581
  • София
Аз поизчезнах малко.  Сигурно и следващите дни... седмици... месеци(не знам колко) ще липсвам, за това да си наваксам писане днес-утре  Grinning

Бяхме на консултация, юнака расте като гъба. Мен пък ме тръшна вирус ли, какво ли, от сутринта съм с температура над 39 и не ще да пада.

1. Какво направихте с пъпа? Имате ли идея къде да го хвърлите? - май е някъде в нас. Може да го запазя за спомен или ще ходи в боклука
2. Мислите ли да правите питка за 40-я ден на бебо? Ако да, споделете информация какво и как се прави? - не
3. Мислите ли вече за кръщене на бебето? -  Не. Не мисля, че детето става християнин така, защото нищо не осъзнава.
lilincho, нямах предвид, че никога не плаче(не съм такъв експерт  Whistling ). Но ако заплаче след баня, първо го кърмя, после обличам.
mai4eto28, аз кърмя навън. Само че когато е студено задължително обличам потник, да ми седи на кръста, докато блузата е вирната. Понякога излизам и с кърмачески блузи.

ena4, на кърмаческите срещи може да видиш как жените кърмят навън. Едни стеснително се прикриват с пеленка през рамо(става палатка между рамото ти и главата  на бебето), а други не се смущават.  / а голямото ти дете на колко е? Моя е3г4м, но не е ревнив и търпеливо чака. Племенника ми е на 2, но на снаха ми никак не й е лесно, защото баткото не пнася да обръщат внимание на бебето.
Нещо за вдъхновение:

И да цитирам по памет Чудомир, който описва една пиеса. По едно време едно дете врякнало, "но види се майка му му даде да суче и то млъкна."
Благодаря! Ето го цялото клипче по песента http://www.youtube.com/watch?v=xhV3REtKuKY
eya, освен да правим третите деца, щом нямаме проблеми с ражданията  Laughing . Но бременността при мен не е никак готино изживяване  Close

marinels, първия ми син към 10тия ден се хранеше с 15мл. мляко, но лекарите в родилното не го отчтоха като проблем
Имаме и проблем с наддаването...Изписаха ни 2870 гр. а 11 дни след това бяхме наддали САМО 80 грама,т.е бяхме 2950 гр.... #Crazy Cry Стана ясно,че кърмата ми не и е достатъчно,а я кърмя по 40 мин. и и давам от двете гърди да суче...Горкото ми то...добре ,че я теглихме...детето щях да си уморя....храних я на поискване..а тя спеше по 3-4 часа....
Весе, новородени бебета се кърмят на поискване, ако си искат поне 8-12 хранения на денонощие. Аз за това не съм фен на този термин. Хиляди бебета не си искат нужното хранене, както беше моето. За това се будят и хранят. Това го пиша, за да  няма объркване в другите майки. Не мисли, че осъждам избора ти.
lilincho вчера не съм се цедила,а гърдите ми са много меки...никакво напрежение нямам в тях...Вчера не съм се цедила,не съм и давала на беба да суче и днес реших да се изцедя.Резултата беше 30 мл. от двете гърди като изцеждането продължи повече от 30 мин...Просто при мен явно е по наследство...Поне бабчето така каза...нито тя,нито майка ми,нито сестра ми,нито леля ми са имали кърма...Рекорда държи сестра ми с 30 дни кърмене...след това просто спира...
Весе и аз да не цедя и да не кърмя толкова време, едва ли ще изцедя повече мляко. Кърми се, за да има, а не се чака да дойде. Няма от къде да дойде иначе. Моите гърди също са меки. Това не значи, че не могат да произвеждат мляко. А "нямане на кърма", което да върви по поколенията, това е мит.
Докторът предложи вагинално хапче, система или мануална процедура, мисля че каза хамилтън...
Тези хапчета са забранени в ЕС. Ползват се само за аборт, евентуално. Но БГ не е ЕС, а Бейрут, та... То в белите страни изобщо са толкова предпазливи на тема предизвикване на раждане
Изобщо за раждането защо всички изпадат в паника при преносване, но никой не тръгва да задържа бебе, когато тръгне 3-4 седмици по-рано. Това си е бая, не е като 5  дена преносване.
sisito87, преносване е 2 седмици след термина + 3 дена, ако е първо дете.
amanit , надявам се скоро да излезеш от дупката! Гушкане на бебето и свеж въздух дават добри резултати.

1.Вие използвате ли подплънки за кърмачки? И ако - да какви? – да, налага ми се навън. Вкъщи не. Сменям марките.
2.. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? – аз да. Че го и виждам, защото Никола не издържа на струята и пуска, при което си прави млечни бани.
3 Как кърмите? – различно, според случая. По-често се наяжда от едната гърда. Ако скоро след това пак се размрънка, решавам дали е гладен или само е изнервен и решавам коя гърда да дам. Не се замислям много-много май.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? – забелязвам, но рядко се случва. Това не му пречи на Никола да се нахрани. Понякога суче по-често, а друг път не реагира.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? Дали намалява кърмата? – може и това да е. За това пък имаме 2 гърди. На доста майки в такъв случай им помага компресията и/или поза, в която гърдата виси над бебето. Но може да мрънка, защото се е натоварило от преживяното през деня. Моето мрънка и се мята на гърдата, когато се опитва да се изака. Или ако иска да се оригне.

# 582
  • Лондон
eya, освен да правим третите деца, щом нямаме проблеми с ражданията  Laughing . Но бременността при мен не е никак готино изживяване  Close

А, не! Аз съм до тук  Wink Аз и второ не бях сигурна, че искам, но мъжа ми настояваше за още едно - 'за резерва'  Wink Rolling Eyes

Нашата кака сякаш разбра, че има конкуренция... и изведнъж стана по-любвеобилна. Вчера видя, че ме боли докато кърмя бебо (много силно захапва в началото) и дойде да ме гали по главата, шепнеше ми 'няма страшно', а после го гледаше малко накриво.  

Прави баба си на луда. Гледа я в очите и тихо й шепне 'пидирас' Embarassed (чу думата, докато баща й шофираше), защото знае, че ще има голям ефект. Mr. Green  Абе... образ ми е тя. Отказа да облече една блузка, защото не й отивала на косата!

# 583
скреч, проблема е,че Ванеса изобщо не се будеше..Следователно ми беше интересно как така,ако не е наядена няма да се събуди...Гладно дете да спи да спи..колко да спи...най-много половин час и после щеше да започне да мрънка... newsm78 Но пък да качи за 11 дни САМО 80 грама...също не било нормално...Относно кърменето...имах си кърма..докато не разбрах колко малко е наддала и докато всички около мен не започнаха да ме изнервят и притесняват допълнително...От тогава сякъш секна...От притеснение ли е незнам,ама сега стискам стискам...минимално количество капки имам само...не както бях преди...Спрях да кърмя вече...храня я само с АМ и е като часовник станала маймуната...Сега да чукна на дърво наддава нормално.... 25-30 грама на ден...Другия вариант е кърмата ми да не е била хранителна...аз туй немога да го разбера...как така кърмата няма да е хранителна,ама на...и тва ми казаха...На сестра ми с 1-вото и спряха кърмата именно щото НЕ БИЛА ХРАНИТЕЛНА Shocked...аз не мисля,че има нехранителна кърма,ама... знаеш ли пък....

# 584
Момичета тези дни нямам никакво време да ви изчета подробно и минах само отгоре отгоре. Първо честито на Ina78 (и ако съм пропуснала някоя друга мама съжалявам)

1.Вие използвате ли подплънки за кърмачки? И ако - да какви? – Използвам на Канпул,пробвах и на Авент,но са много дебели и не са ми удобни,а тези на Канпул са тънички,но попиват идеално
2.. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? – Да ви кажа преди усещах повече,но от 2,3 дни кърмата ми намаля,отдавам го на стреса,който изживявам тези дни,но няма как да го променя
3 Как кърмите? – когато давам гърда,а не изцеждам предлагам само едната,но както казах последните дни нещо не ни стига и давам и двете
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? – не
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? Дали намалява кърмата? на мен ми се нервира в началото,но това е защотото я обърквам - един път яде със шише,един на гърда и така

За вигантола - на мен ми донесоха немския вариант Вигантолетен,една опаковка струва 6евро и стига за 3 месеца,ако някоя мама иска мога да й дам едната,тъй като аз взех превантивно 2 опаковки,но се оказа че момчето,което ми ги носи ще ходи април месец пак така че може пак да донесе.Ако някой иска да пише на лични

Тази седмица е ад за мен,тъй като имам контролни,таткото има дипломна защита,а й почна работа,та се налага да търся на кого да оставя детето си и ми е страшно криво от това.Вярно че е за 3,4 часа,но все пак едва на 20дена аз я оставям на чужд човек.

Хайде лек ден от мен и когато мога ще ви дочитам...

Общи условия

Активация на акаунт