Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 25 973
  • 790
  •   1
Отговори
# 135
mrm, не преди, а вместо пюрета и каши.Аз лично за Дани съм избрала този метод за захранване и той включва точно хапване на храна, която не е пасирана. и детето само избира по колко да си хапне ( ясно е, че в началото ще са микро дозички).Изобщо мисля да не се затормозявам с таблици, графики, пасиране.

# 136
  • ул. "Мечтание"
Добре де, може ли накратко да кажете защо кашите (явно и пюретата - плодови и зеленчукови) да са след твърдата храна на парчета. От любопитство питам, че не виждам логиката, а не ми се рови да чета.

Логиката ми е, че ще захранвам по методите на Педагогическото захранване (ПЗ) и на baby-led weaning (BLW). И при двете храната не се пюрира, а се дава на парченца, но има разлика в подходите. При BLW детето само борави с храната, при ПЗ родителя предлага микродози (въпросните парченца).

Кашата още не съм открила как се дава на парченца.  Laughing (замразените кубчета не се броят  Mr. Green) Съответно каши и супи ще предлагам, когато започне да яде сам с лъжица. Ако е като батко си това ще стане около годинката.

На първа страница има линкове с тези два начина на захранване.

# 137
  • София
Откога можеше да се слагат бебките в кенгуру и в бънджи?

# 138
  • В две тъмни очички
Клечо - ако всичко е наред със ставите - кенгуру след 1-я месец, бънджито след 4-я! Но и сама знаеш,че всичко е индивидуално!

Отчет от педи :
Тегло : 5,300 кг ( +1,030 кг )
Ръст : 61 см ( + 5 см)

Ваксините ги отложихме поради липсата им! Най-рано след месец!

# 139
Като сме се заговорили за захранването вижте на какво попаднах днес http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150102391095764&set … 45763&theater

# 140
  • София
Клечо - ако всичко е наред със ставите - кенгуру след 1-я месец, бънджито след 4-я! Но и сама знаеш,че всичко е индивидуално!

Т.е. ортопеда може да даде зелена светлина Simple Smile

# 141
  • София, Лагера
Ние сме наддали за един месец 1500г. и докторката каза че, ако продължава така ще развие рахит. Confused
Няма такова нещо!  Wink Пресиян 3 поредни месеца ми наддаваше така, Тервел - първия 1300, втория 1700 - фонтанелата му е затворена вече! (по това се гледа за рахит)
Малеее...1500!Аз да се притеснявам ли,че ние сме качили само 600 грама?!  Shocked
Не  Crossing Arms Peace Важното е да pасте  Wink

# 142
  • В две тъмни очички
Клечо,по принцип "да", дефакто - както си решиш  Mr. Green

Ноеми,абе мацо, прати ме в тъча!!! На цяло ли ви се е затворила фунтанелата??? Shocked Нали уж не трябва да се затваря толкова рано за да можело да се оголемява кратунката и мозъка  newsm78
А за тея 2 месеца - 1300+1700=3 килца - явно добре ти действа биричката на кърменето  hahaha И в този ред на мисли - аз се пропих тези дни - пие ми се бира на поразия - и си пия де  Crazy

И да ви кажа какво лечение си назначих за настинката - лимони със захар и червено винце  Mr. Green

# 143
  • София
Клечо,по принцип "да", дефакто - както си решиш  Mr. Green

Ноеми,абе мацо, прати ме в тъча!!! На цяло ли ви се е затворила фунтанелата??? Shocked Нали уж не трябва да се затваря толкова рано за да можело да се оголемява кратунката и мозъка  newsm78

Аз да ви кажа какво лечение си назначих за настинката - лимони със захар и червено винце  Mr. Green

newsm78

# 144
  • В две тъмни очички
Клечо,кое от 3-те неща те заинтригува? Решението за кенгуру и бънджи ; Това за фунтанелата или самолечението ,което си прилагам ???

# 145
  • София
Клечо,кое от 3-те неща те заинтригува? Решението за кенгуру и бънджи ; Това за фунтанелата или самолечението ,което си прилагам ???

И трите  Joy

Това за фунтанелата съм съгласна и на мен така си обяснявали и разкавали  Peace

Самолечението си е екстра  Peace

Но за кенгуруто и бънджито мисля, че ортопед е по-добре да прецени, защото си е доста отговорно решение, че да го взема на своя глава  Naughty

# 146
  • В две тъмни очички
klechoo   Hug

# 147
# 148
  • София
Как 4-ка памперс newsm78, Михаела е с такива, Боян си е на 2-ка.

Ами и яна беше на 4ка на 2 години, но на иван си му е добре сега 4ката. 3ката си му беше малка. изпускаше при всяко ако на кръста, а на крачетата правеше гривни. Все пак 4ката е 7-18кг.
Ние може и да нямаме точно 7, не знам колко сме, не са ни мерили от месец и половина, но са ни добре.

# 149
  • София
Simple Smile Браво на момчето. Аз си ги ползвам до горната граница на килата, но явно е до структура.

Прочетох за BLW и Пз набързо... Ми явно дали ще дадеш сварен картоф от мусака или смачкан на пюре за бебето е все тая, но за майка му не е:). Аз не съм разсъждавала толкова при захранването, давах си през седмица, две по нещо ново според сезона и възрастта, после покрай детската кухня се дозахрани (а има и доста неща, които не е яла още). А готови пюрета съм взимала, защото ужким са био, което трудно ще постигна с повечето купени суровини.

И аз си пийнах биричка и ми е много добре. Само килата ме мъчат, но нещо не мога да спра да се тъпча - от нерви ли не знам, но ме гони страшен глад. Ако още пушех, щях да си запаля една - две, но сега ми остава да уважа 2-3 сухи пасти.

Общи условия

Активация на акаунт