Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 26 001
  • 790
  •   1
Отговори
# 465
И на нас ни казаха,ако вдигне температура, да даваме Панадол-2.5мл.Наистина е доста неприятно с  тези ваксини,все си е треперене и притеснение.Дано при всички бебоци минат безпроблемно!

Като не ги слагаме хич не е притеснение.
Ще ме извините, но не се стърпях.Само вдигнати Т и проблеми с тези омразни ваксини  ooooh!
Пате, мила, нали знаеш че човек докато не се опари и не му дойде на главата не започва да чете и да се интересува от вредата от ваксините... И аз когато Явор беше бебе не се замислях за последиците и ваксинирах, докато не получи алергия и започнах да чета... И разбрах че 1 на 10 ще получи втвърдяване, 1 на 100 диария, повръщане, апнея, 1 на 1000 ще получи гърчове без температура или дължащи се на повишена температура (треска). Но "това няма да се случи на моето дете" би си помислил всеки.
Преди няколко дни когато бяхме на преглед на Явор се загледахме с майка в имунизационния календар - 13 ваксини за 1 година  - на мен като бебе са ми били 2 или 3 ...

Бубе, Явор за 3 месеца беше пораснал 13 см от раждането. Моето педи беше изписало 6 капки вигантол - което е ЛЕЧЕБНА доза. Аз казах че няма да дам 6 капки и отидох на ортопед - прегледа ни и прецени - 1 капка , ако излиза детето да не му давам. Та изписване на лечебна доза без изследване и само защото натдавало бързо детето - за мен е излишни и ако се чудиш по-добре потърси второ мнение   Hug

# 466
  • Пазарджик
Добро утро!

поднасям ви закуска с кафе и пожелание за ден пълен с положителни емоции

# 467
Добро утро!

Честита астрономическа пролет!

За килограмите- моята диета е разделното хранене без месо и месни...И яко движение  Peace

Ох, бягане...Ще бягам аз...накъдето ми видят очите  Crazy Малките ще ги изнасям да живеят на терасата...Ми те само навън спят  Crazy

Вит.Д няма да давам. Ние сме постоянно навън- за какво да давам? Предозирането е много по-опасно  Naughty

Ваксините  Crazy Crazy Crazy Отлагам до дупка!
Температурата е най-малкия проблем, ако само с  нея се разминат дечицата, направо с мед да я намажеш....

Момите са чак на 29 на консултация...от тия глупави измислени грипни епидемии не мога да отида като хората на мерки и теглилки...А моят кантар в къщи е голям тъпанар, показва едни невъзможни цифриии  Mr. Green когато се тегля аз  Sunglasses НЕ му вярвам  Naughty

# 468
Добро утро и от мен!
Влизам да се похваля, че май зациклих и аз.....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Де**а!!!!!  #Cussing out

# 469
Добро утро и от мен!!!Влизам само да се оплача че и ние утре сме на консултация и ваксини,стоя на тръни....какво ще се случи след това.За капак аз в сряда съм във Варна и трябва да оставя Бела с майка ми,а не знам ако вдигне някоя температура как ще замина.Направо ми се къса сърцето
Мисля да се оттегля от форума,защото постовете ми нещо остават във въздуха и все едно сама си пиша.Няма смисъл!!!
Хайде лек ден на всички!!!

п.п.Честита първа пролет!!!

# 470
  • София
Добро утро и от мен.Благодаря Тути за кафенцето Simple SmileИ ние тази седмица уж сме на ваксини пък да видим,днес ще се оговорим с педитърката кога,какво...Давам по 1 капка вит.Д.Довечера сме на пролетно тържество на баткото в детската градина,Симонка и тя ще бъде,няма на кого да я оставим,Дими ще е рокаджия Crazy

# 471
  • София
Честита пролет на всички, хайде още малко и да започва хубавото временце  newsm03
За ваксините, аз също много се притеснявам, но не бих се осмелила да не ги слагам  Peace Първите две бебка ги понесе добре, само на втория ден след ваксинацията беше много нервна и ревяща, аз вече се оплаках, температура не вдигна, но в последствие разбрах, че е добре да се даде панадол дори и да няма т., защото като цяло успокоява  Peace
Първия месец Тия беше пораснала с 6 см, а втория с 4 и сега е 60 см., като педи каза по 2 капки Деавит, но миналата седмица с хубавото време не съм давала  Whistling
Bianka1 давай го по - пролетно  Grinning Hug

# 472
  • Пазарджик
Bianka1  Hug не дей така
Не се притеснявай за ваксините ако вдигне температура то ще е в същия ден,на следващия няма да има и помен от ваксината.

# 473
Добро утро и от мен!!!Влизам само да се оплача че и ние утре сме на консултация и ваксини,стоя на тръни....какво ще се случи след това.За капак аз в сряда съм във Варна и трябва да оставя Бела с майка ми,а не знам ако вдигне някоя температура как ще замина.Направо ми се къса сърцето
Мисля да се оттегля от форума,защото постовете ми нещо остават във въздуха и все едно сама си пиша.Няма смисъл!!!

Еее, не се кахъри толкова за форума... Случва се на всички!  Peace
Ще стискаме палци ваксините да минат добре и да няма странични ефекти.  Hug
Ние засега сме минали само хепатитната...  Confused

# 474

Не се ядосвай за такива глупави неща- кой точно пост ти е останал във въздуха? 
Наистина- малко по-пролетно го давай  Hug

# 475
Добро утро мами!Честита пролет!Аз да се оплача,нощес нямаше спане...не знам какво я беше прихванала малката....реве и спи!  tantrum Милото мисли,че са гадните колики,дано скоро минат!Тамън детенце е спокойно един ден и аз доволно решавам,че са минали коликите и става едно мазало.... Sad И на нас са ни били само хепатитната ваксина и много ме е шубе как ще реагира бебка като я подпукат от другия месец,дано всичко е ок  Praynig

# 476
Уффф, ние я отложихме ваксината и за другия път май ще се съберат доста  ooooh!

Абе момичета аз взех да се замислям дали да не давам вит Д както ми каза доки! До първия месец каза по 3 капки,аз давах по 1. На консултацията като видя , че сме пораснали с 6 см ни каза да даваме по 6 капки - аз следователно увеличих дозата,ама на 3 капки! И сега като сме пораснали с 5 см,каза че доста дърпаме на височина и да не спирам Деавита,за да не получим рахит! Вашите бебоци колко с см са пораснали според 2-те консултации вече? Влади за 2 месеца - 11 см , сега е 61 см!
Още на първата консултация на 7-ми март се оказа, че е пораснала с 9 см за 1 месец, сега чакаме април втората и ще видим, но не ми е казвал да давам повече вит Д, каза 2 капки, но аз не давам Деавит, който е с   А, а чист вит.Д, дори пропускам когато излизаме по разходки.
Роди се 51, а на консултацията беше 60, сега може и да ги минава,че вече минах на бодита 62-68 Shocked

# 477
Добрютро!
Вигантол по 1 капка, а понякога прескачам.
Бианка 1, спокойно, не е само при теб. Както казаха момичетата, давай го по пролетно  Hug

# 478
Здравейте от нас.
Сега само се записвам ама доста съм изпуснала.Обстоятелствата които имахме ми наложиха Интернет затъмнение.
Честита първа пролет!!!
Сега отивам да чета 32 страници и миналата темичка  Peace

# 479
Пожелавам на всички най-цветната,най-веселата,най-щурата,най-вятърната,най-щастливата,най-вихрената,най-свежата,най-пролетната Пролет!
Аз не се връзвам много на тези мерки и теглилки по консултациите.Специално за ръста не знам доколко е миродавно измерването-Ние ходим на прегледи при две докторки и см.вече няколко пъти се разминават,като излиза,че детето с всеки изминал ден си смалява ръста Grinning/в понеделник  беше 59см.,вз петък 57см./
Витамин Д давам по една таблетка-500мг.
Бианче,на всички ни се е случвало да не ни отразяват във форума-и какво от това!?

Общи условия

Активация на акаунт