Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 26 090
  • 790
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Личното ми мнение е, че злоядството не е следствие от захранването. То си е до дете. Моето например просто отказваше да бъде захранено. Давах пюрета, каши, пасирано, непасирано, със захар, без захар, със сол, без сол, домашно, купешно, био, с консерванти.. все тая.
Дими докато ядеше бебшка храна не беше въобще злояд,харесваше всякакви-не като марка а като вид,пюрета,каши и т.н.,но когато започнахме обща храна всичко се срина.
Аз не свързвам захранването с злоядството, мисля си ,че има лек за злоядството, ама не съм го пробвала. Joy Мисля си ,че ако оставиш детето без да го насилваш да яде, то така или иначе ще огладнее. Joy Сина и дъщерята така го оставям, като откажат да ядат, ми ако щат. Ники като беше на година и половина караше на солети и домати май цял месец. После почна да си яде всичко пак.
Мойто съм го държала гладно и въпреки това пак не иска,реве че е гладен и го боли корема,но не хапва.

# 166
 да, и за мен оптималния вариант е 5ти или навършване на 5ти месец, дано имам кърма дотогава. Аз също се притеснявам от късното захранване. Майките с ,които излизам в момента също ще карат по старата схема.

# 167
ГЪБКА, не знам в твоя вариант, сигурно е от инат.

# 168
Тони, пишеш че ще записваш на кухня в 5-6 месец, при нас и частната и държавната кухня са от 10м.. При вас не е ли така?

# 169
Добрутро,

и ние тази нощ не спахме, сигурно е заради ваксините. Ще му мине на беб, ама аз съм като парцал.

О, да, отскоро и Марти е от злоядите деца, а преди си хапваще всичко с апетит. Сега явно прави на инат, защото в яслата се храни сам и си изяжда всичко, че и по две порции понякога иска, а вкъщи иска ние да го храним и много често след няколко лъжички бута паничката и не иска повече. Ако го оставим сам, започва да разбърква яденето с някаква шеметна скорост, докато си припява една френска песничка за един мелничар, на когото мелницата му се въртяла много бързо  Joy, и пак не яде. Ако го оставя гладен, все му е тая, няма гаранция, че ще иска да яде на следващото хранене. Ужас! Според педи е комбунация от детски пубертет и ревност от бебето, щяло да му мине, ама аз се притеснявам - тежи 11,5 кг., а ребрата му се броят.

Момичета, какви диети??? Нали при кърмене не трябвало?

И да ви се оплача - вчера се подхлъзнах в кухнята, паднах и явно съм си навехнала глезена, боли ме, но не е нито син, нито подут. Знам си аз, че да си домакиня е високорискова професия... hahaha

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 11:07 от bg_desi

# 170
И аз няма да се хваля от детето днес...  Mr. Green  Party
Това, че досега не съм седнала да пиша, не е от липса на време  Rolling Eyes

Бубе, ха добре дощла в клуба!  cheers  Mr. Green
И аз всяка вечер след последното изцеждане, изцеждам де що бира има из хладилника...  Joy

# 171
Тони, пишеш че ще записваш на кухня в 5-6 месец, при нас и частната и държавната кухня са от 10м.. При вас не е ли така?
Е, как бе има си врътки, с чужда карта  Wink

Какво по-точно ви притеснява в късното захранване? Явор е захранен на 1г я да видим какво му има  newsm78

И да ви се оплача - вчера се подхлъзнах в кухнята, паднах и явно съм си навехнала глезена, боли ме, но не е нито син, нито подут. Знам си аз, че да си домакиня е високорискова професия... hahaha
Joy Ох,милата, дано се оправиш бързо  Hug

Antoaneta , има много хубава статия за ранното захранване и соковете на 1ва стрсница, прочети я. Ако не ти с еотваря, ще ти я пейстна тук.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 12:05 от Бебешондел

# 172
Тая нощ - това не беше мойто дете  Shocked Изака се в 20:30, измихме дупето, легнахме и папкахме и заспахме. Събуди се само в 4 да поцока и заспа. СПАХМЕ ДО 7  Shocked А дано се повтори и утре.
Елч как мина нпщта при вас?

бебеш, това, което описваш при нас е стандартна нощ. само първата нощ като се прибрахме от болницата поплака и аз после дълго време се притеснявах, че това ще се повтори, докато не осъзнах, че детето си спинка нощем (да не му е уроки!), при това без значение какъв му е бил денят, дали има колики и т.н. и не знам дали е от възрастта, но мнооооооого трудно се буди, ако ми се налага да я събудя ми отнема поне 15 минути, протяга се, нагласява се и дори не отваря оченце - голяма мъка. понякога и не успявам и се отказвам Simple Smile чак снощи мъжът ми вика "добре де на кого се е метнала такава поспалива, ние и двамата не сме такива!", което ме наведе на мисълта, че може би е от възрастта, де да знам...

а за снощи - яде в 4 ч. и в 5,30 ч. огласяваше стаята с възторжените писъци и гукания на наспано бебе. но то се очакваше. все пак спа 18 часа с много малки прекъсвания Simple Smile въпреки това не се оплаквам. очаквах да е по-зле Simple Smile

# 173
  • В две тъмни очички
Да си наплюя детето,ама тя си изгради страхотен режим! Пасва ми идеално! Яде около 11-12 последно и после чак към 7-8 сутринта,след което мрънка малко и пак заспива до към 11  Mr. Green ! Та на мама и бебе се събират около 10 часа сън само с 1 цокане  Heart Eyes

Биричке , всеки трябва да изцежда по нещо  hahaha - Макси - тебе, ти - бирата от хладилника  hahaha !

Абе според вас дали много се променя вкуса на кърмата от Цитросепта? Днес сутринта пих 5 капки и малката нещо се понамръщи на следващото хранене (само в началото де, после си изсука всичко)

Момикчета какви са тея диети дето ги спазвате? Недейте се мъчете! Просто яжте както трябва! На 3 часа по малко, след 6-7вечерта никаква храна (най-много плод или салатка)!!! Ще сте във форма след месец най-много! Рабира се като включим и малко упражнения де!

Айде аз ви оставям и се захващам да си стягам дупака , корема и тазовото дъно  Laughing

# 174
Привет момичета  Peace

Не знам дали да хваля моя Мартин, но от един месец сам си спря среднощните хапвания  Laughing, а снощи яде в 21:30 и не се събуди в 00:00 а директно в 05:00 ч. Супер доволна съм, надявам се да си махне и това в 12 вечерта  Sunglasses.

За памперсите - и ние сме на 3-ка Памперс.

За захранването - мисля след 4 навършен, но до тогава има време може и да си променя решението. Зависи и от Мартин все пак  Wink.

На втория контролен преглед /8-ми Март/ нашия беше 5390, около един кг. за месец и 57 см. /+5 см за месец/. Мисля че добре се развива, очаквах да е по-тежък...но и така е добре  Grinning

Я кажете биричката как влияе на кърмата? Заинтригувахте ме  Laughing

# 175
  • София
Здравейте,
вчера бях на профилактичен преглед при АГ-то. Матката си е възстановила размерите, шевът на секциото е супер, няма скоро да имам цикъл. Това добре, но... (защо винаги има едно НОООО:–() имам раничка на шийката на матката и някаква мозайка. Взе ми фцитонамазка и чак на 30-ти ще са готови резултатите. Аз разбира се се порових в нета и доста се постреснах от прочетеното, за това не мисля да чакам 30-ти, а ще ходя и за второ мнение и втора цитонамазка, която се надявам да стане по-бързо. Та така, бебето си спа добре през нощта, ама аз едни кошмари сънувах  ooooh!
Но, каквото такова, важното е да се действа и то бързо, че имам лош опит за жалост...
Стига съм ви натоварвала с моите тревоги, ама като си ви чувствам близки...  Hug
Чудя се едно нещо, как ще захранвам, като месец август ще сме на море и ще ми е по-трудно да организирам храната  Mr. Green Вие как ще процедурите?
След малко хуквам на разходка, с Мишел ще сме в Заимов, така че ви чакаме  bowuu
megsy, преди не съм обичала много бира, ама сега какво ми стана, пийвам си дооооста често  Blush

# 176
Гласувах 4м защото според педито, почвали да развиват анемия ако са само на кърма и било добре поне зеленчукови пюрета да им се дават след 4месец. Чела съм,че детето си показвало,че е готово за захранване когато почне да се плюмчи много и да следи възрастния като яде нещо прдед него както и да посяга към храната му. Поне докато имаме колики не мисля да и давам нищо друго освен кърма и вода.

# 177
  • В две тъмни очички
megsy , непрофесионалното ми мнение, което е базирано само на фактите от форума  Joy сочи ,че мамите употребяващи биричка доста добре кърмят чаветата си и наддават добре  Mr. Green Тервел на Ноеми , Макси на Биричка , моята Влади , а и доста още мами казаха ,че "употребяват" ! Виж...шегувам се , ама в интерес на истината верно наддават добре децата (пу-пу)!

Какче, дано всичко е наред! А за захранването ,според мен е по - добре да изчакаш след почивките! По-лесно ще ти е и на теб и на бебо  Peace!
Блазя ви,че всеки си има съседче наблизо! Аз тука кънда мънда в дивия....няма никой! АЛОУНННН!

# 178
Мерси Бубе  thumbsup. А след като ги нахраните ли си пийвате /както примерно е с кафето/ или няма значение  Simple Smile

# 179
  • sofia
Егат смотаното време, оправих се, събудих и детето, а то заваля. Ако спре отивам и аз в Заимов при Мишел и Какче

Общи условия

Активация на акаунт