Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 25 990
  • 790
  •   1
Отговори
# 510
Сакси, а ако не статистики, с какво друго да доказваме? С реално болни деца ли?
Няма да показвам снимки на деца увредени от ваксини, защото наистина не са гледка, която ще приемете и пак ще скочите.
Но това, че не приемаме нещата, не значи че не са такива. И ако прочетеш, ще видиш, че доста по-опасно е да сложиш ваксина, отколкото да не.
И тази епидемия от морбили- замисли ли се колко деца, разболели от морбили имат всъщност ваксина? Ще ти кажа- почти всички. Peace

# 511
  • София
Аз пък предпочитам да се обсъждат наболелите проблеми, дори и да се спори, да се аргументират спорещите страни, да се споделят начините, по които са преборени различни несгоди...
Какво се сърдите и подскачате като ощипани моми...Не пишете това, не пишете онова?

То е ясно, че всяка ще прави каквото си знае, ама не може пък постовете да са само за кое бебе кога пръцнало, кога се оригнало и колко пораснало.
А на който не са му интересни темите и постовете по тях- да ги прескача!

Да ти кажа напълно съм съгласна с поста ти и най-вече в това да се обсъждат наболелите теми и да се споделя опит, но не са де налага мнение и да се развиват теории. Защото често теориите, които четем (едва ли някоя от нас е изследвала задълбочено корените на проблемите на базата на собствени научни изследвания) след години се оборват и на тяхно място се развиват нови, противоположни на предишните, в които сме се "клели"  Wink

А това, че не сме моми, пък макар и ощипани е ясно, издават ни линийките в профилите ни  Mr. Green
Момичета, благодаря ви за споделения опит  Hug

# 512
С риск да възобновя спора- няма докзателство, че уврежданията са от ваксините.
Например:
Какво ще кажете- тютюнопушене- отровите се наслагат в организма и след като спреш да пушиш се чистят 10 години. И това ,че като бременна не е пушила майката изобщо не я топли...
А някои си пушат и през бремнността.

Радиация- няма да коментирам.

Нездравословен начин на живот- задръстване с консерванти, обездвиждване.-

Прекомерно гледане с видеозон през бременността.

Още мога да изреждам.

Всичко жтова влияе на бебето и на бъдещите му алергии, аутизм и ......

Така,че ваксините са най малкия проблем- ако са сложени, но ако не са....

опаа, забравих лекарствата

# 513
  • Пазарджик
Ох, пусти ваксини ,много болна тема за мене CryМного противоречиви мисли провокират в мене,ако не сложим какво ще стане? или ако сложим?Мога да намеря достатъчно доводи и за двете.
А и нашата държава не ни дава възможност за избор.

# 514
  • В две тъмни очички
Ейййй,знаех си ,че има някакъв нагорял проблем, щом толкова страници са се изписали! Даже забравих вече кои какво е писал и на кои какво трябваше да отговоря! Сещам се единствено за дието и тренировки, а да и да кажа на  Бенджолина - и ние всъщност ако се вярва на мерките сме пораснали повече, но според педи повече от 6 см на месец не се растяло! Влади уж  се роди 48 см, а на първата консултация бяхме 56 см (+8), а на втората 61 (+5), което значи сумарно +13 см за 2 месеца! Но според педи не са я измерили правилно в родилното! В нейната епикриза пише 48 см при раждане , а в моята 51 см ooooh!!

За храненето , като цяло ще ви напиша аз как се храня, а ако някой иска да пита нещо ще отговярям!
1,Закусвам около 10 ч - Активия 0,1% с Фитнес/Мюсли/Трици (каквото има в къщи).
2,След около час - два часа (около 12ч) ям банан,ябълка или портокал.
3,Около 13 ч обядвам - месо, всякакъв вид, не се ограничавам,само ако е свинско махам мазнинката по него още преди да е сготвено (агнешко не ям).
4,След 2-3 часа отново ям плодове!
5,Вечерям най-късно в 18 ч - обикновено някаква супа! (яко ям супа на обяд вечерям месо и обратното) Обикновено гарнирам и с някаква салата!
6,Ако огладнея след това ям плод или салата!
Искам само да допълня,че ако искате да ядете от "забранените" храни, може да го направите ако махнете сутрешния плод! НАпример, да хапнете шоколад или парче торта или суха паста! Но мля, нека не става навик  Mr. Green и да е само по 1, задължително преди обяд!
Чай или кафе на гладно също са помощници за свалянето на кг! НО,без захар!

За тренировките:
Пуснах вече линкове към тези, които са за тазовото дъно, сега ще напиша няколко за корем! Имайте предвид,че ако сте раждали секцио, трябва да го карате по-леко и даже да изчакате до края на 3-я месец!
уфф...малката ревна, ще довърша после

# 515
  • sofia
Това, което пише Бубето за храните е ок, но за тренировките след секцио- вече е минало достатъчно много време. След 1 то секцио на 40 ден, а сега на 30 тия имах разрешение от доктор да тренирам активно

# 516
Аз си спортувам, но за коремните още изчаквам. Мисля от третия месец да почна.
Сега бяхме в парка зва часа с Юлиян. Той спа през цялото време.
Ходих до банкомата да видя дали са ми превели еднократната помощ. Днес става един месец откакто сме поддали документите. Нямам превод. На вас за колко време ви ги изплатиха?

# 517
  • София
Ходих до банкомата да видя дали са ми превели еднократната помощ. Днес става един месец откакто сме поддали документите. Нямам превод. На вас за колко време ви ги изплатиха?
Съвсем скоро ще ти ги преведат.И аз давах голям зор за тях и като стана 1 месец пратих мъжо да пита в общината какво става Laughingжената там му казала че до 10 дни ще ми ги преведът и в края на първата седмица след 1 я месец ги получих Simple Smile

# 518
Бубе, нямам идея, лекаря не ми е казвал по колко см. се расте на месец и не изрази съмнения за грешно мерене в болницата.  Rolling Eyes Сякаш не го притесниха мерките, и аз не мисля да се затормозявам, колкото толкова.

И аз още чакам еднократната помощ.

P.P. КАто каза Гали и Преси, току що си влязох в интернет банкирането и на мен са ми я превели вече Simple Smile Юпиииии

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 14:22 от Бенджолина

# 519
  • Варна
Бубето мерси Hug
Еднократната помощ ми я преведоха днес.Като подавахме молбата,служителката каза края на март-значи точно на време.

# 520
Еднократната помощ се изплаща след минимум 1 месец. Ако погледнеш гърба на акта за раждане, трябва да е упоменат месеца на изплащане. На гишето ми казаха след 20-то число, както са и детските надбавки.  Peace

# 521
С риск да възобновя спора- няма докзателство, че уврежданията са от ваксините.
Например:
Какво ще кажете- тютюнопушене- отровите се наслагат в организма и след като спреш да пушиш се чистят 10 години. И това ,че като бременна не е пушила майката изобщо не я топли...
А някои си пушат и през бремнността.

Радиация- няма да коментирам.

Нездравословен начин на живот- задръстване с консерванти, обездвиждване.-

Прекомерно гледане с видеозон през бременността.

Още мога да изреждам.

Всичко жтова влияе на бебето и на бъдещите му алергии, аутизм и ......

Така,че ваксините са най малкия проблем- ако са сложени, но ако не са....

опаа, забравих лекарствата
Никой не обвинява ваксинте за всяко зло на земята.
Но никое от изброените неща не може да бъде причина за недопустимо високо ниво на живак в организма на дете/ бебе. А и всепризната истина, че във ваксините има живак.
А аутизма има същите признаци като натравяне с живак.

Тути, и аз съм се колебала.Колко безсънни нощи съм изкарала да се чудя кое ще е по-добре за моето дете.Но след като си запозната с дадени факти и си видяла статистики, прочела си повечето за и против решението е по-лесно.
Информирано взето решение за мен е правилното. А слагането на ваксините не е информирано взето решение.Колко от вас прочетоха листовката на хепатит Б или на пентаксима преди да набодат децата???

# 522
  • sofia
Аз пуснах документите на 20-21.02 и жената каза-края на март. Ще влезна в банкирането, но на СЖ го обновяват мъм 17-18 ч

Пате, не натрапвай мнение! Много от нас са чели това, което и ти си чела, не сме неграмотни. Вероятно сме се посъветвали с подходящите лица, а може би сме предприели и стъпки, които ти не си! Защо си мислиш, че решенията ни не са информирани.
Като има нитрати в заленчуците, значи ли, че няма да даваш на детето си? Хайде стига вече, не сте най- великите и информирани.
Мнение се изказва веднъж, не сме се събрали, за да се караме! Стана кокошкарник!

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 14:37 от lyuba84

# 523
  • Велико Търново
Пак спорим за ваксините, а?
Абе що ми се струва, че при всяко споменаване на ваксина, подскачат като ощипани тези, дето не ги слагат? И то при многобройните ни апели, че всеки сам си решава и нема нужда някой друг да му мисли доброто на моето дете, щом господ е избрал мене за това.

Недейте така, момичета, и ние сме чели листовките, и ние знаем какво означава редки, много редки и особено редки случаи? Само дето мирогледа ни е по-различен, и сме направили избор, различен от вашия.  Peace

Бубе, да ти кажа последните ти постове са ми по-ценни и от тези на консулантките от ЛЛЛ, да знаеш!  Hug
Остава само още малко да се отвратя от отражението си в огледалото, и ще почна. А, и времето да се постопли, че да стана по-активна и с разходките.

# 524
  • Велико Търново
Пате, чела съм листовката на Пентаксима още преди 2 години. 

Само не ми казвай сега, че съм безотговорна, щом като съм я прочела и съм продължила да я слагам на децата си  Stop

Общи условия

Активация на акаунт