Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако моят партньор не иска развод?
Какви са възможните резултати, ако вашият партньор отлага делото и не се явява в съда?
Какви са правата на жената при развод в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако моят партньор не иска развод?
-
Какви са възможните резултати, ако вашият партньор отлага делото и не се явява в съда?
Ако вашият партньор отлага делото и не се явява в съда, съдът може да назначи служебен защитник за тях. В крайна сметка разводът може да бъде финализиран, дори без участието им. Съдиите обикновено не толерират много отлагания и безкрайни процеси, така че делото вероятно ще продължи напред без тяхно участие.
-
Какви са правата на жената при развод в България?
Съгласно закона, жената има право да иска издръжка за себе си до 3 години след развода или до сключване на нов брак, ако това се случи преди изтичането на 3-годишниния период след развода. Тя може да претендира за издръжка за себе си, ако е нерaботоспособна и не може да се издържа от собственото си имущество.
-
Какви са възможностите за изгонване на бивш съпруг от общо жилище?
-
Как мога да ускоря процеса на развод?

Такова нещо няма. При положение,че съм обяснила вече преди доста време какво ме е тормозело през годините и защо според мен няма да се получи,какво друго бих могла да кажа? Не смятам да давам повече обяснения,нито пък да му се подмазвам,само и само да подпише. Ако иска-ще подпише. Ако не-ще го направим по трудния начин. Вече съм вътрешно подготвена за това.