Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 10

• 60 612
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
simo66  newsm51

По всяка вероятност Ибрахим или изблъсква Сюлейман или го закрива с тялото си - но е явно ,че поема удара Thinking

# 196
  • София
Предполагам, че СС научава за Ибрахим и Хатидже, което страшно много го вбесява. После нещо се случва и той временно отлага решението си по казуса и тогава се случва атентатът в джамията.

Вероятно за това по-късно Ибрахим отговаря на СС: "Нищо не искам, Господарю, достатъчно е да ме оставите да живея".

# 197
E не, наистина е забавно в тази темичка Joy Достатъчно е човек да не влиза по-малко от седмица и сте способни да се изядете с коментари и да преповторите сценария на сериала наяве #2gunfire Нищо лично, но не е особено красиво дружно да нападате малцинството /в лицето на нашия си Ибрахим/. При това само защото е дръзнал да изкара на бял свят истината за  екранния персонаж на Хюррем. Дали е била такава в действителност, по-разумно ли е действала, потърпевша ли е била или тиранка...не забравяйте, че гледаме филм. И него коментираме. И не си струва да се правят трагедии и, както каза някой по-рано, да се правите на ощипани моми понеже някой бил обидил историческата фигура Хюррем...ами смешно е, мили дами. Тук е свободна зона и всеки може да си каже мнението. Грозно е да се делите на лагери и да нападате инакомислещите. Обиждате се на сексистки принцип, ами докажете с поведението си, че сте достойни за уважение. Не се подкрепяйте взаимно за смешни каузи и не се дръжте за ръчичка, когато сте решили да довършите някого със злостни и несправедливи коментари. И аз съм жена, но подобно отношение е долно и недостойно. Друг е въпросът, че актрисата Мерием е най-подходящото лице за екранното превъплъщение на противната Хюррем. За очевидните цели на сценаристите тя е идеалният избор - не особено привлекателна, тромава, груба в жестовете и недодялана в общуването...Може и само игра да е, в такъв случай е просто великолепна актриса, но едва ли, човек е еднакъв във всичките си действия и роли. Просто са улучили при кастинга  Mr. Green Дали този персонаж отговаря на истинската историческа личност никой не може да ни каже. Според повечето от вас историческите романи не са достоверен извор, така че най-добре да си замълчим по този въпрос Peace
Ами хайде Честита ви Първа пролет и дано тонът оттук-нататък се промени в пролетно-ведър такъв  sun Нека вече не се нападаме взаимно и не се дразним от чуждото мнение, заради това че било абсолютно вярно или че не пасвало на нашите възгледи. И нека темата прерасне в едно спокойно място за споделяне на малко известни и любопитни факти, свързани със сериала на фокус!!! В този ред на мисли знаете ли значението на името на любимия ви актьор Халит?

Халит/от гръцки/ - минерал, NaCl.
Малко хора знаят, че каменната (готварска) сол е минералът халит - NaCl (от класа на хлоридите). Кристалите на халита са с кубична форма, образува зърнести, плътни и масивни агрегати. Може да бъде безцветен, бял, сив, син, жълт или виолетов. Често съдържа и примеси на други елементи, които придават нюансите в цвета. Прозрачен е, има стъклен блясък.
Халитът има солен вкус и лесно се разтваря във вода. Топи се при температура над 770oС. Разтопеният и разтворен във вода халит е високо електропроводим.
Каменната сол е продукт е на изветряне и на седиментогенни процеси и обикновено се среща с други утаечни минерали като силвин, карналит, гипс и други.   
 Натриевият хлорид е важен за живота на Земята. Почти всички биологични тъкани и телесни течности съдържат известно количество сол. Концентрацията на натриеви йони в кръвта е пряко свързана с регулацията на нивата на телесните течности. Разпространението на нервните импулси чрез сигнална трансдукция се регулира от натриеви йони.
Халитът е на едно от първите места сред неметалните минерални суровини и се добива предимно от земните недра.
Повечето хора са добре запознати с използването на солта в готварството, но не и с многото й други приложения — използва се в производството на целулоза и хартия, при боядисване на текстил и тъкани, в производството на сапуни и миещи препарати, също и в металургията. В страните със студен климат големи количества сол се използват за почистване на пътищата от лед през зимата.
Солта се използва широко като овкусител и е идентифицирана като един от основните вкусове. Консумирането на сол повече от необходимото за организма води до високо кръвно налягане и повишена опасност от сърдечен или мозъчен удар.
Много микроорганизми не могат да живеят в прекалено солена среда: водата се изсмуква от клетките им чрез осмоза. Затова солта се използва за съхраняване на някои храни като сланина и риба. Може да се използва също така и за дезинфекция на рани.
Предполагам тази е причината родителите на Халит Ергенч да го нарекат със символа на жизненоважния минерал каменна сол.

# 198

ЕМЕЛ  bouquetАко Сюлейман е гневен ,защото е научил за Хатидже и Ибрахим,питам се- кой го е уведомил newsm78 и по важното е по какъв начин е предадена информацията Mr. Green Защото везири,паши- са против поста на Ибрахим- ако някой е решил да го наблюдава и да му търси "кусура" с който да го отстрани  Thinking -знаем какви завистници и интриганти са Mr. Green

# 199
  • Атлантис, Галактика Пегас
Добро утро!   bouquet
Пожелавам на всички слънчев и усмихнат мартенски ден!  Wink
Видяхме че фрагмани са подвеждащи, така че в сряда ще видим, кой какво и как.  Mr. Green

# 200
Свелтесе, де се губиш (липстваше ми)? Страшно се забавлявам с постовете ти... Joy
Обаче, не си права, че нападаме Ибрахим....В темата има малко мъже...и гледаме да си ги обгрижваме и да си ги къткаме...
Ето и ...ДОКАЗАТЕЛСТВОТО:

# 201
Не заная в сериала кой кого истиски обича, но за това пък за тези двама души нямам съмнение че се обичат  Heart Eyes

# 202
Свелтесе, де се губиш (липстваше ми)? Страшно се забавлявам с постовете ти... Joy
Обаче, не си права, че нападаме Ибрахим....В темата има малко мъже...и гледаме да си ги обгрижваме и да си ги къткаме...
Ето и ...ДОКАЗАТЕЛСТВОТО:

peregrin-ка, и вие ми липсвахте, всичките! Вярно, поизчезнах замалко, но само за да проверя дали ще ви липсвам  Wink Ами, какво да ти кажа, това ми е целта, да внеса малко забава и ирония в понякога скучните исторически справки, които се заформят от време на време. Naughty Не забравяйте, че аз съм гласът на вашата съвест Wink Всеки има нужда от спирачки понякога. Но пък и не е особено справедливо да не се дава гласност на всички мнения. Всеки гледа от собствената си камбанария, нали така?! И всяко мнение и всеки коментар е ценен. Шегувам се, че нападате Ибрахим. Последната активност в темата доказва нежното ви и грижовно отношение към малцинствата. Поздравления  bouquet Но сега пък аз започвам да се чувствам малко като Хюррем. Това не може да се казва, онова е ЗАБРАНЕНО...как беше на турски?? Хайде, лек ден на всички и само положителни емоции в новата тема! Peace

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 17:00 от Sveltesse

# 203
ЗАБРАНЕНО...как беше на турски??
ЯСАК!  Naughty Mr. Green Laughing

Naughty Не забравяйте, че аз съм гласът на вашата съвест  Wink
спора с последна инстанция smile3505 ясак!  newsm43

# 204
  • Истанбул
В този ред на мисли знаете ли значението на името на любимия ви актьор Халит?

Предполагам тази е причината родителите на Халит Ергенч да го нарекат със символа на жизненоважния минерал каменна сол.

İsmin Anlamı : Sonsuz, sürekli - Bir yıldan çok yaşayan.= Значение на името Халит: безкрайност, продължителност/ живеещ дълго
Имената в турския език се взимат от свещената книга Куран и са арабски, по произход, или са си с турски корен и значение Hug В случая е с арабско значение  Grinning

# 205
Има ли вероятност Джамил, Ламя и Кенан да влязат в сериала  Flutter... обещавам да се примиря с Лелката-сценарист  Peace... , няма да е лошо и Керим, Сезен и Бурак да се завъртят...  Blush
 smile3506

# 206
mistik  newsm51 благодаря  Hug

АНИ Hug  любов необяснима-както се пее в песента на Недялко Йорданов Grinning
Много двойки си ходят хванати за ръка, но нашата двойка е ЕДНО ЦЯЛО Peace
Моята първа среща с любовта им извън кадър е тази снимка- много си я обичам и много ми е скъпа Heart Eyes

# 207
,,Когато и лъвовете треперят от моща ми,съдбата ми отреди да съм немощен пред две очи,,.

.
.

# 208
В този ред на мисли знаете ли значението на името на любимия ви актьор Халит?

İsmin Anlamı : Sonsuz, sьrekli - Bir yıldan зok yaşayan.= Значение на името Халит: безкрайност, продължителност/ живеещ дълго
Имената в турския език се взимат от свещената книга Куран и са арабски, по произход, или са си с турски корен и значение Hug В случая е с арабско значение  Grinning

Mistik, страхотно пояснение! Все си мисля, че думите с еднакъв корен и звучене във всички езици означават еднакви или сходни неща. Да не забравяме, че всички съвр.езици са произлезли от един общ праезик...В този ред на мисли ми се струва, че арабското значение на думата "халит" не се различава чак толкова много от жизненоважен, твърд минерал, съществуващ дълги хилядолетия, макар и заровен под земята. Въпрос на интерпретация и възприятия. По принцип топонимът не е с типично гръцко звучене, но явно древните гърци  са го заимствали, за да обозначат животоспасяващия ценен минерал каменна сол. Естествено, това са мои лични интерпретации, какво да се прави - професионално /лингвистично/ изкривяване. А иначе, да, в Корана са записани както всички имена, така и всичко, което се случва по света /както се твърди/. Тук съм абсолютно съгласна, в никакъв случай не твърдя, че Халит е гръцко име  Peace

М/у другото, само на мен ли ми се струва, че в сериала гъмжи от анахронизми?! newsm78 Напр. Виктория как така се озова в една стая с Айшето? Първо си мислех, че това е наградата от Валиде султан...но впоследствие се разбра, че подаръкът е благоволението да я приемат в лоното на исляма. Нали уж на втория етаж се кипрят само любимките на султана, които са преминали през спалнята му?? Възможно ли е сценаристката да ни е спестила този прелюбопитен епизод...нещо не ми се връзва newsm78

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 17:35 от Sveltesse

# 209
mistik , винаги е приятно, когато човек прочете нещо смислено от хора, които пият вода от извора.  Hug newsm51 smile3525

Ани, Hug newsm10 smile3525
както винаги ни поднасят горещо инфо, от последните часове. Халит и Берг са образец за двойка, те не само се обичат, но и не се боят да покажат уважението и привързаността си и достойно отговарят на всички журналистически въпроси и задявки.

Лили, Hug  smile3501 newsm51   сполучлива ретроспекция с тази снимка от пътуването при арабските фенове. Халит е винаги грижовен и нежен с Берг, води си я за ръка, така както се води нещо скъпо и ценно за теб, което искаш да пазиш и закриляш.

Наде,     Hug  newsm10 smile3525  много хубави фотоси си подбрала. СС е превъзмогнал раздразнението си от последните изцепки на Хюррем и я гледа с познатия влюбен поглед, а тя сякаш се страхува да повярва, че това е истина. В погледа й има и малко страх, и малко съмнение.

Общи условия

Активация на акаунт